Keresés

Részletes keresés

Geyza Creative Commons License 1999.04.18 0 0 3
Szerintem az Oroszországgal kapcsolatban levő cégek már annyit vesztettek, hogy - e miatt - nem süllyedhetnek mélyebbre. Másrészt az oroszok csak csörtetik a kardot, de alapjában véve behúzzák fülük-farkuk, mert a nyugat segítsége nélkül felkopik az álluk. Szerintem ez a konvoj-akció egy kis kísérletecske volt: mennyire vagyunk még félelmetesek. Szerencsére csak ennyire.
Ha már szóba kerültek az oroszok, szeretnék azokra a "szakértőkre" emlékeztetni, akik annak idején amiatt támadták az Antall-kormányt, hogy "szándékosan leépíti az orosz kapcsolatokat, pedig a magyar gazdaságnak az az egyetlen lehetősége". Most látszik ezeknek a szövegeknek a bornírtsága: a magyar gazdaság átállt a nyugat-európai ill. a világpiacra, dinamikusan nőtt az export - azok a cégek viszont, amelyek orosz-orientációjúak maradtak, most sajnos elég nagy bajban vannak: munkásokat kellett elbocsájtaniuk, stb. (ld. pl. Richter, Globus). Persze a "szakértők" elfelejtettek annyit mondani: "Bocs, barmok voltunk".

Géza

SzaSzE Creative Commons License 1999.04.18 0 0 2
A tőzsdére egyelőre annak van hatása, hogy melyik brókercég hogyan akarja arbitrálni a piacot. Úgyhogy a kérdés nem időszerű.
SOMLO_JANOS Creative Commons License 1999.04.17 0 0 1
Nem véletlen vetettem fel a kérdést, ugyanis az érintett cégvezetökböl akit én hallottam, igencsak tartottak a konfliktustól.
libebols Creative Commons License 1999.04.17 0 0 0
Szerintem nem. Úgy hiszem, amíg konkrét konfliktus nem lesz a Nato és az oroszok között, sok vizet nem zavarnak. Persze tévedhetek...
SOMLO_JANOS Creative Commons License 1999.04.17 0 0 topiknyitó
A hisztérikus orosz reagálásoknak egyelöre nem látszika a jele az érintett tözsdei társaságok a Richter, a MOL, az EGIS, a Globus árain.
Vajon így marad-e és vajon van e alapja az orosz fenyegetésnek gazadságilag?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!