amúgy éppen most halt meg szegény kis Jabba :(( hogy ezek a nők milyen gonoszak tudnak néha lenni :)) /néha jó elővenni ezeket az agyonjáccott kópiákat :))) /
azért a zenei izlését nem bántanám :))) szerintem IMHO különleges gyöngyszem az a kis muzsika ami a filmben Jabba környékén zajlik :))) majdnem olyan jó, mint ami a kocsmaban van :))
Őszintén szólva sosem értettem ( vagyis hát 16 éves koromtól, akkor láttam először ŐT ), hogy miért van az, hogy ez a versenyző ennyi lény fölött élet halál ura és rettegnek tőle.
A Return of the Jedi-ra már olyan nagydarab, hogy mozogni sem tud, később ugyan ( 1997-ben ) láttunk egy gyönyörű CGI Jabba-t a Speciel Edition-ban, ahol feltűnhet, hogy régebben még áramvonalasabb volt ( Star Wars: New hope ), bár lehet, hogy az a fránya koleszterin vele is elbánt.
Tehát adott egy ilyen nagydarab állat ( mert ugye nem ember ), magatehetetlen, zenei izlése megkérdőjelezhető ( lakberendezési is ), mozgás az nuku, és még is ő a rettegett Jabba the Hutt, érti ezt a fene.
Aztán jön egy ginyege hercegnő aki felborítja az oxigénháztartását.
az a film kommersz befejezése :))) mindannyian tudjuk, hogy van egy rendezői változat, ahol Jabba veszi át az vezetést a galaxis felett, mely a boldog békeidők hosszú évezredeit jelenti. csak mivel a sponcorok csak vásári bohóckodásért adnak ki pízt, kénytelenek voltak kommersz +oldást találni a filmsorozat alkotói így lett a végére a tüzijáték és egyéb képtelenségek :)))
látom "ha jól L-majomkodjuk, nem lesz baj" alapállás dívik :))) nem baj. lelkem nem érinti + földi kicsinyesség, mikor ily 6almas személyiségről van szó :))
el6ároztam, hogy +tanulom a szövegét. valami gyönyörü :))) gurgulázó hangja, számomra az ige.1ébként szinte 100%osan biztos, hogy tudatos ferdités a szinkron. valószínüleg 6almas bölcsességeket mond Mesterünk, az élet értelmét világita + 1-1 szava, de valami ért7etlen rendezői felfogás szerint, magvas mondandóját holmi közönséges rosszemberes beszéddé silányitják. valószinüleg egy jobb 10tább kor +érdemelné, hogy szavait bitről-bitre analizáló szerzetesrendet alapítsak. szellemi nagyságát még az is igazolja, hogy nevetve hány fittyhegyeket jól felkészült jediknek is :)))
Bocs az előzőért. A témához: tényleg, én eddig észre sem vettem, de valóban kivételes személyiségről van szó. A hősködést másokra hagyja, de amit ő csinál, az profin van csinálva. (Ez meg csúnyán van mondva.) Reméljük, hogy a következő részben sem csalódunk benne!
barátaim ! ez nem egy újabb k+17. tasztal+mentő topicnak készül, avatottabb kollégáim ebben nagyobb gyakorlatot szereztek az elmúlt 7ekben :)) pusztán csak hódolatomat kívánom kifejezni egy érdemtelenül 6'térbe szoritott csodálatos lény elött. mint a cím is jelzi, Jabba szeretetem tárgya. fantasztikus orgánuma, délceg fellépése a SW trilógia /+'/ legkiforrottabb alakjává teszi. csak elég szeretetreméltó hangját hallgatni /én a szinkronizálatlan verziót ismerem/, rögtön ráérezni kiforrott érzelemdús személyiségére, mellyet gyönyörű szemei, kicsit groteszk de szeretetreméltó szája csak tovább hangsúlyoznak. kardozni, lövöldözni, űrhajózni mindenki tud, azt a röpködő nagy vasgolyót is többször fel lehet robbantani, de ilyen értő, biztos kézzel csempészbandáját csak Jabba irányít6ja. persze vannak még sláger személyiségek a filmben, de szerintem IMHO csak Yoda mester veheti fel vele a versenyt. sajnos Jabba életútja, mely vél7őleg nem nevez7ő fordulatmentes karriernek, nem domborodik ki a filmben :(( nem sokat tudunk a huth fajról sem, még azt sem tudom hogy tojással szaporodik, avagy valami más számunkra ismeretlen reprodukciós technológiával örökiti tovább génjeit. de életemet +változtatta ez a mecénásnak sem utolsó szeretetre méltó lény /utalok itt a zene és táncművészet iránti múl6atlan szeretetére :)) /. kérek mindenkit aki szintén kedveli eme lényt, hódolatát fejezze ki ebben a topicban. örömmel fogadok minden 6'tér információt mellyel ds9 mester oly szinessé tette a "STAR WARS: EPISODE ONE" címü testvértopicot :)))
m|n0t4ur
ui: kiváncsi vagyok 0ásozó barátaink milyen részidőt produkálnak most reggel :)))