Keresés

Részletes keresés

SOMLO_JANOS Creative Commons License 1999.04.17 0 0 8
Fontosnak tartanám, hogy deklarálják, hogy magyar területröl nem indulhat szárazföldi támadás Belgrád ellen, hiszen kötelezettségünk a NATO tagállamokat ért támadás esetén van. A célokkal és a légtér átengedéssel egyetértek.
bogica Creative Commons License 1999.04.17 0 0 7
A NATO-beavatkozásról a következo vicc jutott az eszembe (habár a téma nem olyan vicces, nekem meg aztán végképp nem):

A nagyhíru, tekintélyes sebészprofesszor a mutoben. Lázasan szúr, vág, szabdal, az asszisztensei egyre tanácstalanabbul nézik. Az egyik nagy nehezen összeszedi a bátorságát, és megszólal:
- Elnézést professzor úr, hogy beleszólok, de lassan semmi sem marad a betegbol...
- Hogyhogy? Hát operálunk, nem boncolunk?!...

KOSOVO PLAYSTATION Creative Commons License 1999.04.15 0 0 4
Az éjszaka nagy kérdése az volt ki bombázta a menekült oszlopot? Slobo mikor veti be a lézerágyuit? Az elszomorító az hogy a Nato most már "csakazértis"-ből a végtelenségig folytatja,un. így slobo is folytatja a tisztogatást.Nemsokára Kosovo annyira "tiszta" lesz hogy akkor felmerülhet a kérdés miért folyik a bombázás. Akkor már elkerülhetetlen a szárazföldi beavatkozás. A francia idegenlégió beválalná serbia elfoglalását. A yugó kémek profibbak mint az egész nato. valami nem stimmel itt. Lehet hogy ez tényleg egy PSX játék, csak az a baj hogy túl sok a halott és nem lesz nyertes.
NikTib Creative Commons License 1999.04.15 0 0 3
Gomboc Artur !
A NATO valóban azt szeretné elérni,hogy az arabok ezen elgondolkozzanak . De ez csak álom marad.Iránt, Irakot,Szíriát, Libiát, stb ... nem lehet ezzel meggyőzni, hogy a koszovoi kissebséget megvédjük.
Talán a nemzetközi történelmet kellett volna tanulmányozni és meg kérdezni pár igazi szakértőt nem politikust.
Oroszország katonai potenciáljáról pedig nem kellene ilyen nagyképűen nyilatkozni.
Minden emberi élet drága. Ezt csak a politikusok nem veszik számításba (a polgárok érdekében) ugye ismerős . Őket nem lövik fenéken. Pedig talán éppen őket kellene kicsit lebombázni, elhajtani, stb
Szerintem ha az amik sebészti precizitással ezt a Milosevicset és a Sesejt kivágják a szerb politikából (puf-puf) akkor talán megelőzhető lett vona ez a tragédia.
A keresztény duma pedig felidézve a katolikus egyház múltbéli emberbaráti cselekedeteit (inkvizíció) a
keresztény IRA szintén emberbaráti okokból írtja az embereket, stb ....
Mintmár mondtam az arabokat nem hatja meg ez az akció.
Előzmény: Gomboc Artur (2)
Gomboc Artur Creative Commons License 1999.04.14 0 0 2
Tisztelt Hölgyek és Urak!

Ez egy érdekes háború. Kéretik megfigyelni, hogy a korábbi ellenségek, most szövetségesek, és a korábbi szövetségesek, most ellenségek.

Mire is gondolok. A "fejlett" világ történelme során előszőr áll ki egy iszlám népcsoport védelmében egy európai - keresztény - népcsoporttal szemben, tehát szövetségese autómatikusan Irak és Irán. Érdekes nem?

Figyeljük meg, hogy az említett országok korábbi támogatója Oroszország viszont szembekerül mindkettővel, valamint az egész iszlám világgal.

A háború csak játék. Nevezhetnénk mintegy csipkelődésnek, amelynek nem más a célja, mint a balkánon megkisérelni kialakítani egy nagyon érzékeny egyensúlyt, úgy, hogy közben a globális érdekek is érvényesüljenek. A NATO-nak egy percig sem célja megsemmisíteni a Szerbek katonai potenciálját, mivel így egy esetleges iszlám előrenyomulást nekik kellene megállítaniuk.

A konfliktus kiváló alkalom arra, hogy szembefordítsák az Oroszokat az iszlám országokkal, a FÁK-on belüli iszlám erőkkel, ezáltal gyengítsék befolyásukat ezen régiókba.

Amennyiben a NATO valoban meg kívánná semmisíteni a szerb erőket a bombázás egészen másként nézne ki, láttunk már tölük hasonlót, pl. Vietnám, nem igazán érdekelte őket a polgári lakosság egy-egy szőnyegbombázás alaklmával.

Most én úgy vélem, hogy a világ a telekommunikáció jóvoltából asszisztál egy pontosan kiszámított taktikai háboruhoz, amelyet a fejlett világ vív a keleteurópai erőviszonyok számukra kedvezőbbé tételéért, és ahol az áldozatok e sakjátszma mellékszereplői.

Oroszország, pedig csak vesztes lehet ha belép a konfliktusba, ha nem. Világos, hogy nincs felkészülve arra, hogy beavatkozzon. Sem jelenlegi katonai potenciálja, sem gazdasági teljesítőképpessége nem teszi lehetővé, hogy rész vállaljon fegyveresen. Ha rész vállal a koszovóiak ellen, úgy a belső és külső iszlám erők szimpátiáját veszíti el, ha nem vesz részt, úgy a szerb testvériségben hívők szimpátiáját dobja el magától. Nemzetközi tekintélye mindenféleképpen csökken, még meglévő nagyhatalmi ambiciói pedig végképp megszünni látszanak.

G.A.

jégtörő Creative Commons License 1999.04.14 0 0 1
Ki, mit gondol? Sok bomba van még, amit az előzetes terv szerint feltétlenül el kell használni?
Aztán milyen fegyverekben van még felesleg? Mire számíthatunk?
KOSOVO PLAYSTATION Creative Commons License 1999.04.14 0 0 topiknyitó
Mi ez(NATO AIR STRIKE) egy szívből jövő segitség v. az USA lelkiismeretÉNEK MEGNYUGTATÁSA -még egy Holocaustot még Ők sem viselnének el.Itt nincs két oldal,csak emberek vannak akiknek az élete mindenhol drága akárhol is élnek

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!