Keresés

Részletes keresés

leha Creative Commons License 2012.05.12 0 0 20

hmmm... a hengerzár törés hozzáértő kezekben gyorsabb, mint egy 20-30 darabos kulccsomóból megtalálni a jót (még úgy is, ha fel van a kulcs címkézve)

sanyaboj Creative Commons License 2012.04.29 0 0 19

Hajrá! :-)

Előzmény: UnitedParcelService (18)
UnitedParcelService Creative Commons License 2009.10.02 0 0 18
Csakazéris!
Előzmény: UnitedParcelService (17)
UnitedParcelService Creative Commons License 2005.12.27 0 0 17

Csak fennmarad valahogy!

:-)

Előzmény: eMM (16)
eMM Creative Commons License 2005.04.22 0 0 16
nahát egy 6 éves topic!
UnitedParcelService Creative Commons License 2005.04.21 0 0 15

Kedves hosszú (ha él még), a megoldást nem a kulcson hanem a zár belsejében találja.

 

Üdv

 

UPS

Előzmény: hosszu (7)
bennfentes Creative Commons License 1999.04.13 0 0 14
Most jut eszembe.
Azt is ott tanultam, hogy ha elmegyek itthonról, mindig felkapcsolok egy rádiót, ami kihallatszik, és a fürdőszobában felkapcsolom a villanyt, mintha valaki lenne odabenn. Igy, ha valaki mégis bejön, inkább megint elmegy, mert azt hiszi, van valaki otthon.

Persze ez nem véd a brutális betörőktől.:((

bcsi Creative Commons License 1999.04.13 0 0 13
Az a baj, hogy lakótelepen ciki kutyát tartani. A cédula stimmel.
Előzmény: bennfentes (12)
bennfentes Creative Commons License 1999.04.13 0 0 12
Lehet, hogy ez nem szigorúan a tárgyhoz tartozik, de egyszer olvastam egy könyvet, ahol egy volt betörő adott tanácsot, hogyan kell megelőzni egy betörést.

Már nem emlékszem az egészre, de olyanokat irt, hogy ha valahol van egy kutya, még ha egy ici-pici pincsi is az, oda már nem menne, mert nem reszkirozza meg a zajt.

Meg azt is, hogy hagyjanak otthon egy cédulát pl. az asztalon, amin az áll, hogy a "boltba szaladtam, mindjárt jövök".

Azt mondta, hogy az ilyesmi hatásosabb, mint a riasztó berendezés....

Lehet benne valami.

coeurace Creative Commons License 1999.04.13 0 0 11
Sics!

Az ablak+mez+ujsag kombinacio valoban jo valamire:

Ha nyaron kiulsz a nyitott ablakba, ujsagot olvasol es mezet eszel, akkor jo eselyed van a leegesre (mefelelo ido utan) esetleg az is lehet, hogy a darazsak radtalalnak, es akkor par csipes is osszejohet. :-)))

Ace

Előzmény: Sics (8)
psmith Creative Commons License 1999.04.13 0 0 10
Én mikor egyszer elvesztettem a külcsom egyszerűen berugtam az ajtót.
Mint a filmeken. :))))
A szomszédok közül senki nem figyelt fel rá. :((((
vomit Creative Commons License 1999.04.13 0 0 9
figyejj, fogsz 1 csákányt...
Sics Creative Commons License 1999.04.13 0 0 8
Üdv !

Én csak azt nem értem, miért pont a legvédettebb helyen akartok támadni. Van ott egy nagyhalom egyéb, kevésbé macerás nyílászáró is. Ablak, erkélyajtó ... Esetleg plafon, padló, falbontás...

No meg a kulcs lenyúlásával kapcsolatos módszerek széles skálája ...

Jut eszembe: az ablak+újság+méz kombináció tényleg jó valamire ??

bye
sics

hosszu Creative Commons License 1999.04.12 0 0 7
Az ELZETT zarak tenyleg nyithatoak. Egy diszes peldany egy vekony pengeju zsebkessel is kinyilott, hasonlo a gemkapcsos modszerhez.
Amit en nem ertek, az a vezerkulcs. Bizonyos zarakhoz jo, bizonyosakhoz nem. Es van vezerebb kulcs, ami meg tobb zarhoz jo. Pedig mar lattam szetbarmolt cilinderzarat darabokban is, megsem all ossze.
Selindek Creative Commons License 1999.04.12 0 0 6
Nekem jol jott volna kb. egy eve egy kis betoro-gyakorlat. Megprobaltak betorni hozzam, de a dupla zar+hevederzar megallitotta oket. igy csak annyit csinaltak, hogy elbarmoltak az osszes zarat... Kulccsal nem lehetett nyitni, a kihivott szakember is csak ugy vallalta ha szetbarmolja az egesz ajtot.
Vegul a szomszed lepcsohaz szimmetrikus lakasabol masztam at az erkelyen... 5 emelet magasan... erdekes volt...

Mas.

Munkahelyemen bedoglott az egyik zar. Reggel nem tudtunk bemenni, igy hivtunk szakembert. Ez kicsit profibb volt, mert ugy ment be az ajton, hogy eszre se vettem mikor torte el a zarat. Pedig ott alltam 1 m.-el mogotte. Remelem elegedett volt a borravaloval es nem jon vissza tulorazni...

pokroc Creative Commons License 1999.04.12 0 0 5
Hello!

Errol, ha jol emlekszem, van par iras az Anarchist Cookbookban! Lockpicking vagy valami ilyesmi, szal angolul tudo betoro palantak elonyben... :)))

udv...

coeurace Creative Commons License 1999.04.12 0 0 4
Az otlet nem uj, ha jol tudom, pl augusztus 20-an rendszeresen viszonylag sok betores tortenik.
Egyebkent az nekem is tetszett, mikor vettunk "toresbiztos" zarat es az egesz abbol allt, hogy a zarszerkezet egy bazi nagy (kb 10cm atmeroju) femhengerbe volt beleillesztve. Igaz, ez allitolag furasbiztos is volt, csak tudnam, hogy furassal hogy lehet zarat nyitni???

A masik a hajtus trukk. Mar csak kivancsisagbol is erdekel, hogy a filmekben a nagyokosok altal oly egyszeruen alkalmazott modszer hogy is mukodik, mert en meg a szekreny kicsi 4 cilinderes elzett zarat se tudtam egy kiegyenesitett gemkapoccsal kinyitni, pedig a szekrenykulcs elvesztese eseten az ilyen tudas jol jott volna.

Egyebken ossze lehetne gyujteni, hogy milyen esetekben jon jol "betoresi tapasztalat" egyszeru hetkoznapi helyzetekben.

Ace

u.i.:Azert se hagyom, hogy rogton elsullyedjen. Aztan majd az illegalis klub tv lecsap ra, es a beirasok elolvasasa nelkul kozol rola egy epes riportot, hogy milyen gonoszsagok vannak itt a neten. (Ha ugyan a biopon2 meg nem elozi oket.) :-)))

Odin Creative Commons License 1999.04.12 0 0 3
Szomorú tapasztalatom szerint a betörők, még a drótig sem jutnak el. egyszerűen letörik a hengerzárat az alsó néhány milliméteres csatlakozásnál. Ezután már én is tudtam csavarhúzóval nyitni az ajtót.

Ez ellen csak az védhet, ha a zárból semmi nem áll ki és tökéletesen illeszkedik a fészkébe.

Más, vidámabb történet:
Egyszer egy ismerősöm megengedte, hogy amíg nincsenek otthon, leszedhetem a fáikról a cseresznyét. El is mentem, szedegettem, eszegettem, amikor rám jött a szükség. Ismerős kertjében mégsem akartam elvégezni, tehát körülnéztem. Fel is fedeztem, hogy a hátsó konyhaajtóban belülről benne van a soproni zárban a kulcs. Ezekután már csak a klasszikus papírlap kellett az ajtó alá és egy fabarab a kulcs belökéséhez.
A végén a kulcsot bedobtam a postaládájukba. Gondolom csodálkoztak.

Előzmény: nyman (1)
MuzX Creative Commons License 1999.04.12 0 0 2
Én nem tudom a műszaki részleteket, de szerintem ha valakinek ilyen ingeranciája van, érdemes lenne olyankor betörni, amikor szinte biztos, hogy nincsenek otthon, és a rendôrségnek is van elég más dolga.
Pl. az augusztus 20-i tüzijáték alatt, a negyed város a Dunapart környékén bambul, a rendôrôk a forgalomra felügyelnek, stb.
Ez persze lakásbetörésre gondolva.

Intézményekbe inkább esetleg a szilvesztert vagy a karácsonyt kellene választani, mert az esetleges ôrségnek biztos baromira elege van, hogy ilyenkor is benn rohad, (mások meg ilyenkor nem nagyon vannak), szóval talán könnyebb kijátszani vagy elintézni. Szilveszterkor a hangzavar meg az általános ivászat és bulizás miatt még a hangosabb dolgok se tűnnek fel annyira.... Ugyanígy bármelyik olyan esemény, ami jelentôs rendôri erôket köt le, pl. pápalátogatás, meg hasonlók.
Esetleg megspékelve néhány hamis tűz és bombariadóval :))))
Ajánlott olvasmány: Ed McBain: A heccelôdô :))))))))))

nyman Creative Commons License 1999.04.12 0 0 1
Hat ezt meg nem probaltam, de tobbszor jutottam be a sajat hazunkba es nehanyszor a haverjaimnak is segitettem e celbol. A cilinderzarakat (azert nem mindet, de az elzett 6 cilinderest igen) nem tul nehez kinyitni egy csavarhuzo es egy egy drot (vagy hajtu!) segitsegevel. Igaz altalaban eltokolok nehany percig, nem ugy mint a menok a filmekben. A helyzett ugyanez a gagyibb lakatokkal.

Ha megfigyeled sok lepcsohazban forditva rakjak fel a zarakat, aminek a nyelvet sok esetben egy egyszeru telefonkartyaval nem tul nehez benyomni. Mar ha van res, es azert sok helyen akad. Ezzel sokakat meg szoktam lepni amig keresik a kulcsot kinyitom az ajtot.

Sot sokan - foleg oregek - biznak a regi zarakban, amit anno 8 evesen is ki tudtam nyitni egy meghajlitott szeg segitsegevel (Ilyen zarunk volt egy darabig en pedig rendszeresen elhagytam a kulcsot)

Gyanitom egy atlag betoro sokkal tobb trukkot ismer. (A fentiek kozul az utobbi kettore magam jottem ra)

Volt egyszer egy betoro faszi a Kriminalisban, aki az Elzettnek(?) akarta eladni a talalmanyat, de nem sikerult.

jeegynullas Creative Commons License 1999.04.12 0 0 0
Csak azert, hogy ne nullasozas nelkul tunjon el ez a topik ...
Előzmény: coeurace (-)
coeurace Creative Commons License 1999.04.12 0 0 topiknyitó
Egy a moderalas legujabb eredmenyeit kritizalo topicban BPeti (amugy mashonnan rossz emleku) felvetette, hogy pl ilyen cimmel se lehet topicot nyitni.
Hat tessek, lehet!!! Az mar mas kerdes, hogy mennyi ideig hagyjak bennt, bar a megnyito szemelye garantalja, hogy a topic par napon belul elsullyed, hiszen meg egy topicom se elt meg egy hetet. Raadasul azt hiszem ez a tema a tasztalon senkit se izagt kulonosebben, de lassuk.

Magamrol csak annyit, hogy ma egy szamkombinacios ajtot, aminek megmondtak a kodjat (be kellett mennem valamiert) tobbszori probalkozasra sem sikerult kinyitnom es vegul kb 5 perc utan jutottam be. Szoval betoronek enyhen szolva nem lennek jo.

Na udv, es jo szorakozast mindenkinek, (es moderaltabb moderalast kerem!)

Ace

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!