Próbálkozhatsz még azzal, hogy a lent leírt ablakban az 'encode text using:'-ot 'Quoted Printable'-re vagy 'BASE64'-re állítod. ha ez se segít, akkor sajna nincs több ötletem.
Kiprobaltam.
Nalam annak amit irsz, nincs erre hatasa. Az "International Setting"-ben a "Default encoding" viszont mar valtoztat rajta: a "Central European" magyar, a "Western European" angol billentyuzetet kapcsol a SUBJECT-re.
A cimzett mezeje viszont mindig magyar kiosztasra kapcsol.
Lehet, hogy az en gyenge fantaziam az oka, de fol nem tudom fogni miert KELL a kodolast egyben a billentyuzetkiosztassal osszekapcsolni. Hadd dontse mar el a felhasznalo, hogy milyen billentyuzeten akar dolgozni...
Ez nem hiba. A Tools/Options/Send menüben a Mail Sending Format-nál lehet beállítani, hogy engedélyezze -e az ékezetes karaktereket a subject-nél.
Átállítani úgy kell, hogy a fenti menüben ráklikkelsz a HTML Settings-re vagy a Plain Text Settings-re (attól függ, hogy melyik van beállítva Mail Sendig Format-nak) és az újonnan előugró ablakban beállítod, hogy 'MIME' legyen a sending format és az 'Allow 8-bit charachters in headers' mellé pipát teszel.
Egyébként én nem javaslom, hogy ékezetek legyenek a feladó nevében, vagy a subject-ben, mert sok régebbi levelezőprogram nem tudja őket értelmezni és értelmetlen karaktereket fog kiírni.
Degeczi
Nem lehet, hogy akarattal van igy az e-mailben? Hogy úgy gondolták,hogy pl. ha angol nyelvterületen élsz, ne irj bele más betüket, mert nem tudja a rendszer feldolgozni?
Talán Neked magyar van Default-nak beállitva. Ha megnézzük, logikus lenne, hogy a helyi karaktereket használjuk a cimzésben. Hogy a levél törzse már megint angol, az talán tényleg hiba.
Gondolom, elszúrták. Úgy akarták, hogy a cimzés és a subject váltson át helyi (default)-ra, aztán váltson vissza arra, amit előtte használtál.
Ebben lehetne valami kis logika....??
Csak találgatok.
Nem egy egyszerü "ctrl+shift"-tel állitod át?
Nekem is néha visszaváltozik. Úgy látszik, az angol a Default, de azért nem panaszkodnék, mert meg kell nyomnom ezt a két billentyüt, egy másodpercbe kerül...
Az enyém meg mutatja is a jobb alsó sarokban melyik van éppen használatban!
Nekem eppen az a gondom, hogy angol billentyuzetet hasznalok es nem akarok valtogatni nehany ekezet kedveert.
Az OE 5.0 viszont ezt teszi: minden level irasakor a cimzett es a subject sorokban atvalt magyar kiosztasra. A level torzse mar megint angol. Gondolom nem tenne, ha az orszagbeallitas is angol lenne, de ez igy bugnak tunik.
Az elottem szoloval ertek egyet. Install multi L Support, utana tedd be a magyart a billentyuzethez, es az angolt pedig dobd ki a szemetbe... igy csak magyarod lesz, de viszont minden programban...