Keresés

Részletes keresés

Lobz Creative Commons License 2000.08.06 0 0 28
Probaltam linux alatt futtatni a Transport Tycoon nevu regi dosos progit. Probaltam winet, dosemut, vmware+dos6.22, vmware+win98 de egyikkel sem megy: Unable to set up SVGA display.
Valami otlet?? Fontos lenne mert nem akarok rebootolni...
gaboro Creative Commons License 2000.06.27 0 0 26
Hi,

Csak bele kell szólnom. Ez a "crack" dolog ütközik elveimmel, de mindegy. Én már egyszer meghosszabbítottam a licence-t, de többször nem fogom. Ha kell, megveszem, ha nem, nem.
Más. Ha valakinek gondja lenne a sebességgel, nagyon ajánlott, hogy a guest OS-ben kapcsolja be a DMA-t a merevlemezére (ha tudja), ja és persze a hostOS-ben is. (lásd www.prog.hu, Fiery mester tesztje) A különbség megdöbbentő.
A display nem a legkirájabb, és valóban nincs rendes DirectX, de ez nem is játékra készült (bár Quake II megy rajta ablakban).
A host-only móddal én is szívok. A vmnet1-gyel van valami gáz, de nem tudom mi. Szóljon valaki, ha sikerült S.u.S.E 6.3-hoz belőnie.
Üdv.
Gaboro

Som-Som Creative Commons License 2000.06.26 0 0 25
Először is bocsi, mert nem VMWare Toolbox, hanem VMware Tools a szükséges progik neve.

Másodszor is így látatlanban nem igazán tudom orvosolni a problémátokat, de el tudom mondani, hogy hogyan is kéne mennie a videokártya beállításának, azaz én hogyan csináltam Win98-nál.

  1. Standard VGA módban elindult a Win.
  2. Valamilyen módon (2.0-tól felfele a Settings menüben a VMware Tools Install menüpontban) virtuálisan behelyeztem az installáló floppy-t.
  3. My Computer, Windows Intéző, vagy amit akartok segítségével elindítottam az A: lemezről a VMware Tools installját.
  4. Feldobot egy szép szöveget, ami alapján fel kell rakni a drivert.

Eddig úgy tűnik, hogy sokan el is jutottatok. Ha valamiért mégsem sikerült volna, újból csak azt tudom javasolni, hogy álljatok át Standard VGA-ra. (Ha nem indul rendesen a Win, akkor ún. csökkentett módban indítsátok, állítsátok Standard VGA-ra.) Ha rendesen elindult a Win, akkor az előbbi módon tegyétek be a virtuális floppyt az A: meghajtóba (pl. a VMware Settings menüjében), és a Control Panelon a Displayen belül tegyétek fel a VMware SVGA(FIFO) drivert. Ehhez kézi választást kell választani és a Have Disk-kel az A:-ról a win9x könyvtárban rá kell kattintani az ott leledző .inf fájlra.

Eddig is eljutottatok. Akkor hol a hiba? Ha a monitort nem ismeri fel, akkor sincs gond. Vagy ráerőltetsz egyet (ennek akkor lehet értelme, ha teljes képernyőn megy a virt. gép), vagy hagyod ismeretlennek, ami a legtöbb esetben tökéletesen megfelel.

Ha nem sikerül a virtuális floppy-t elérni, akkor olvass'tok el ezt: http://www.vmware.com/support/reference/common/install_tools.html#forwindows.

Tudom, hogy sok újat nem mondtam, de ennél többet én sem tudok.

asvany Creative Commons License 2000.06.23 0 0 24
teljesen mindegy milyen videokartya van a gepben , mivel a virtualis gepben csak egyfele videokartya lehet (virtualis videokartya), a vmwaretools-ban van a windozos driver hozza.
Argaies. Creative Commons License 2000.06.22 0 0 23
Jah, monitort sem ismer fel...

Előre is kösz a segítséget...

Előzmény: Argaies. (22)
Argaies. Creative Commons License 2000.06.22 0 0 22
Som-Som: Semmilyen videokartyat nem ismer fel. Minden indításnál írja, hogy bibi van a standard vgaval is...
Tisztaban vagyok vele, hogy mi a virtuális gép. Hol van ez a Vmware toolbox? A Vmware toolsot mar lattam a menüben, beklikkeltem, hogy installálva legyen, de semmi változást nem tapasztaltam...
A hálózatal, inkabb az a gondom, hogy most kezdtem csak az ismerkedést vele, (helyi-szobahalo) nem tom az ip-t, subnet és egyebeket milyenre kell állítani...

Előzmény: Som-Som (20)
Lobz Creative Commons License 2000.06.22 0 0 21
Normalisan hogy kell kinezzenek a dolgok a controlpanel->system->asszem devicemanager -ben?

Nekem van a videokartyaknal egy vmware FIFO akarmi amit a vmwaretools rakott fel meg egy standard VGA ami mostmar Diamond viper v330 RIVA 128ZX (agp-s 4Mb). Mindket cucc felkialtojeles. Monitor egy sincs:) Mielott kicsereltem a standard VGA-t a riva-ra volt ket monitor es egyik sem volt felkialtojeles.

Mi a megoldas??

Előzmény: Som-Som (20)
Som-Som Creative Commons License 2000.06.21 0 0 20
Hát igen, könnyű félreérteni a dolgokat. A VMWare egy virtuális gépet ad neked, és nem a gépedből még egyet. A VMWare-es gépben nem a te videokártyád van, hanem egy VGA kompatibilis VMWare típusú videokártya. Tehát más display driver kell hozzá, méghozzá az, amit a VMWare Toolboxban van.

Ugyanúgy igaz ez a hálókártyára is, tehát hiába van az igazi gépedben mondjuk egy 3Com csingilingi kártya, a VMWare-es gépben AMD PCNet 32 van. A hangkártyád meg hiába egy 2000Ft-os SB Pro II kompatibilis vacak, a VMWare-es gépben egy eredeti SB 16 lesz (legalábbis szoftver oldalról nézve megpróbál úgy tűnni).

Argaies. Creative Commons License 2000.06.21 0 0 19
Üdv!

Én sem vagyok valami nagy szaki, linuxal még kevesbé. Francón működik a windows98 vele, de két dolgot nem tudtam beállítani: display driver, egyszerűen nem ismer fel semmit (ASUS V3800-am van); helyi hálózat van, a windowsban szépen látszanak a másik gép megosztott könyvtárai, a linux és a vmware-es win98 között nem tudtam beállítani. Internet megosztás miatt lenne fontos.

Előre is köszönöm a válaszokat!

lajika Creative Commons License 1999.10.31 0 0 18
Természetesen az előbbi license file csak a linuxos verzióval működik, ha valakinek NT-hez kellene, akkor irjon nekem e-mailt, mert azt hiszem megvan az is, de most nem tudom felrakni nektek, mert a munkahelyi gépemen van.

Üdvözlet: < lajika >

lajika Creative Commons License 1999.10.31 0 0 17
Üdvözlet minden kedves vmware rajongónak!

Kb egy hete láttam először a progit és rögtön megtetszett, aki egy kicsit is tud programozni, az tudja mennyi munkába került ezt elkésziteni, de nem is ez a lényeg! Használjátok, próbálgassátok, szerintem megéri. Szerencsére sikerült egy orosz szerverről levadásznom egy license file-t. Ha nem zavar benneteket, hogy "Jean-Luc Picard" neve van a fejlécben, akkor készisetek egy "license" file-t, melybe az alábbi néhány sort kell bemásolnotok:

*****************************************************************
# VMware software license
Fields = "Cpt, Name, Email, LicenseType, LicenseClass, Count, LicenseKey, ProductID, ProductType, Expiration"
Cpt = "COPYRIGHT (c) VMware, Inc. 1999"
Name = "Jean-Luc Picard"
Email = "picard@federation.com"
LicenseType = "User"
LicenseClass = "Full"
Count = "1 of 1"
LicenseKey = "906414_000"
ProductID = "VMware for Linux"
ProductType = "1.0.x"
Expiration = "2044-09-18"

Hash = 64042cc9-121a80c7-e974924b-e3b979fa-386cf7fe
*****************************************************************

;-)

< lajika >

tomb Creative Commons License 1999.10.31 0 0 16
halee!

Kéne egy kis segítség vmware ügyben. Fölraktam, megy, de mivel nem vagyok valami nagy szaki, nem tudtam elérni, hogy host-only network-el lássa a host-ot. Hogy kell a sambát beállítani? Átnéztem egy csomó how-to-t, man-t, de nem lettem okosabb:-( Meg lehet csinálni, ha nincs ethernet kártyám?
köszi

tomb

asvany Creative Commons License 1999.08.02 0 0 15
ja tenyleg :)

csak en a www.vmware.com/license -re mentem
mert regen ott kellet uj licenset kerni. es ott az volt hogy a non-commercial version $99

bocs a panikkeltesert :)

Gaabocska Creative Commons License 1999.08.02 0 0 14
Asvany.. szerintem rosszul latod.
http://www.vmware.com/forms/Download.cfm

bit,
Gaab

asvany Creative Commons License 1999.07.31 0 0 13
:(
ha jol latom a vmware site-jan mer nem lehet ingyen licenselni
szoljatok ha lattok/talaltok/csinaltok crack-et .
thx
asvany Creative Commons License 1999.07.21 0 0 12
hi!

30 naponkent ujra lehet licenszelni.
nekem pII300 256Mb RAM-al megy a gepem a
vmware pedig 124Mb RAM -mal rendelkezo gepet emulal. igy kb olyan teljesitmenyt produkal mint egy p100 ~ p166 -os , de ez nem egyseges minden muveletre mert pl a winchester muveletek jelentosen lassabbak , viszont a CPU -igenyes dolgok allig lassabbak. az egeret viszont nalam is le lehet elozni, de csak ha epp olyan dolgot csinal az emulator amit emulalnia kell :) (pl fajmuveletek kozbe, de kulonben jol megy) ha nem fut semmi az emulalt op.rendszerben, akkor ~10% proci idot eszik, de az NT-t le lehet suspendelni ugy semmit nem eszik, es ha kell ujra elinditod, a win98 -altalaban lefagy ha suspendel (pedik a win98 suthdown menujeben mondom, hogy suspend. na mindegy)
szoval lehet vele dolgozni, ha olyasmit akarsz csinalni, ami nem gepigenyes, de mondjuk ha jatek teszter vagy nem ajanlot. en a samba bealitasokat szoktam elenorizni, hogy tenyleg ugy mukodik-e, doc -ot nezegetek, html -szerkesztek , vagy ha fagy egy site-tol a netscape megnezem az explorerrel. vagyis ha valamit hamarab megcsinalok a vmware-ban mint ha 'shotdown-windows-valami-shotdown-linux-ujra elinditani a dolgokat...' muveletet alkalmaznam, akkor vmwareval csinalom meg. (es akkor az se lesz idegbeteg aki esetleg hasznalta a gepem ( mp3 server :) )
vmware jo stuff, szeretem. szeresetek ti is.
programozoi szemmel nezve pedig remekmu.

asvany Creative Commons License 1999.07.21 0 0 11
hi!

30 naponkent ujra lehet licenszelni.
nekem pII300 256Mb RAM-al megy a gepem a
vmware pedig 124Mb RAM -mal rendelkezo gepet emulal. igy kb olyan teljesitmenyt produkal mint egy p100 ~ p166 -os , de ez nem egyseges minden muveletre mert pl a winchester muveletek jelentosen lassabbak , viszont a CPU -igenyes dolgok allig lassabbak. az egeret viszont nalam is le lehet elozni, de csak ha epp olyan dolgot csinal az emulator amit emulalnia kell :) (pl fajmuveletek kozbe, de kulonben jol megy) ha nem fut semmi az emulalt op.rendszerben, akkor ~10% proci idot eszik, de az NT-t le lehet suspendelni ugy semmit nem eszik, es ha kell ujra elinditod, a win98 -altalaban lefagy ha suspendel (pedik a win98 suthdown menujeben mondom, hogy suspend. na mindegy)
szoval lehet vele dolgozni, ha olyasmit akarsz csinalni, ami nem gepigenyes, de mondjuk ha jatek teszter vagy nem ajanlot. en a samba bealitasokat szoktam elenorizni, hogy tenyleg ugy mukodik-e, doc -ot nezegetek, html -szerkesztek , vagy ha fagy egy site-tol a netscape megnezem az explorerrel. vagyis ha valamit hamarab megcsinalok a vmware-ban mint ha 'shotdown-windows-valami-shotdown-linux-ujra elinditani a dolgokat...' muveletet alkalmaznam, akkor vmwareval csinalom meg. (es akkor az se lesz idegbeteg aki esetleg hasznalta a gepem ( mp3 server :) )
vmware jo stuff, szeretem. szeresetek ti is.
programozoi szemmel nezve pedig remekmu.

TaXiN Creative Commons License 1999.07.19 0 0 10
Celeron 333 - 64 MB RAM, egy hetes vmware
win3.11 eszement lassan mozog az eger.
Csinalok ket kort, mar lesz is egy kor hatranya.
Egy szebb meretu word6 doksit viszont turheto ido alatt megnyitott.
A vmware a lassu, vagy csak az egeret kellene atalitani valahogy ? Proci egyebkent folyamatosan 100%-on megy.

Meg nem volt idom nagyon nezegetni -erdekelne, hogy dolgozni is lehet vele, vagy csak mutogatni ?

Gaabocska Creative Commons License 1999.07.13 0 0 9
A vmware egy pc emulator, nem az oprenccert emulalja mint a dosemu. Tehat a windoz vedett modu kodja fizikailag sose talalkozik a prociddal, a vmware _emulalja_ a vegrehajtasat. A win kap egy virtualis gepet, olyat amilyet a vmware lattat neki :P Legalabbis en igy tudom :)

Gaab

luciferke Creative Commons License 1999.07.12 0 0 8
Udv!

Nem tudja valaki, hogy milyen elven mukodik a vmware? Hogy eri el, hogy az oprendszerek ugy erzik, hogy ovek a 0. biztonsagi szint teljesen. Nem hiszem, hogy a Linux es a Windows is ne 0. szinten futna. Van valakinek infoja, vagy valami gurunak otlete?

luciferke

Filburt Creative Commons License 1999.06.18 0 0 7
Hello!

Koszi, akkor megnezem ujra!

Bye

Előzmény: Janibacsi (6)
Janibacsi Creative Commons License 1999.06.15 0 0 6
Hali!
Hat ebben tevedsz, lehet ujralicenszelni, sot kulon pont van ehhez. Persze attol meg jo lenne egy patch v. valami....
Jano
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 5
Hali!

Szentséget törni jöttem...
Felraktam a vm-et. Talán még használni is fogom tudni valamire. Vagy nem. De ez majd kiderül. Viszont a szentségtörés: hogy lehet meg crackelni a licenszét, hogy ne járjon le 30 nap alatt? Ugyanis tegnaptól él 06.29-ig. És gondolom nem lehet 30 naponként újralicenszelni. B-)

Szóval, nektek hogy fugy 30+n napja? B-)

Thx,

Filb

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 4
Hali!

1 db igen lényeges kérdésem lenne: érdemes ezzel küzdeni?

Mert elolvastam a vmware.com-on lévő ömlengést és csak annyit mondthattam rá, mint Vader bátyánk: "Impressive, pühh!". De ezt azért látni kellene a gyakorlatban is...

Szóval? Érdemes?

Filburt

asvany Creative Commons License 1999.04.19 0 0 3
ja cd audio, DirectDrav DirectSound ... nem megy. rosszul olvastam sorry.
nekem is 3-4 ora volt a win98 (15 nice levelen), de viszont tudtam mellete dolgozni ugyan azon a gepen . es el is indul.
kulonben a stuff verzioszama 0.1 ugyhogy csak turelem. :)
bye
as
Csoma Sandor Creative Commons License 1999.04.16 0 0 2
Asvany !

Mar sikerult halot configuralni,most rendesen muxik mind2 alatt.
Csak hanggal (SB AWE 64) van bajom.(CD audio nem megy,midi meg wav sem)
DirectDraw-t me'g nem probaltam.
Jaj,meg egy dolog,nem tom nalatok win98 telepitese mennyi idot igenyelt ,nalam kb 3-4 orat (harom-negy korul).De utana nem is akart mukodni.(most mar is letoroltem).Jol ment a NT4.0 (SP4)

Udv ,Csosi

Előzmény: asvany (1)
asvany Creative Commons License 1999.04.12 0 0 1
hogy hasznalod a halot? es vmnet-bridge -vel es jo win98-at raktam fel es jol muxik (kulon ip-cime van a gepnek es meg is lehet pingelni akkar masik geprol is :) )
audio-cd nekem se megy.
es a DirectDraw nem akkar menni pedig a vmware site-jan azt irjak , hogy megy.
(az mondja hogy nem win95 kompatibilis a display driverem...) (a vmware display-driveret raktam fel.ami elvileg win95 -hez is jo)

Csoma Sandor Creative Commons License 1999.04.10 0 0 0
Sziasztok

Mar is felinstallaltam,nagyon tetszik csak nehany dolot nem szeretek.
1)Halozat:Nekem SMC tipusum van,de csak defaults-t tudok hasznalni(APM ...).Es ha NT4.0-t hasznalok akkor NT alatt van halozat,ha eppen akkor terek vissza Linux ablakra akkor ott mar nincs halozat(szoval osszeutkoznek).Mindig ugy fordult elo,NT alatt van Linux nincs ,es Linux alatt van NT nincs (kb 5 percenkent).De ha NT alatt nem hasznalok halot,akkor Linux rendesen muxik.
2)Hangkartya:beconfiguraltam,es csak mp3-t hallgathatok,audio_cd-t nem ,meg midi-t wav-t sem hasznalhatom
Ilyen gondokat tudna megoldani vki ?
Segitsetek .

Udv ,csosi
UI:RedHat5.2 (2.2.4) es NT 4.0 (SP3) van nekem.

Előzmény: asvany (-)
asvany Creative Commons License 1999.04.08 0 0 topiknyitó
most talaltam egy jopofa stuffot :vmware pc-hardweare emulator. egy tetszoleges konfiguracioju pc-t tud emulalni.
es bar beta-s , de tok jol felinstaltam egy NT-t ! egy virtualis gepre.
!egy X-es ablakban fut! (lehet fullscreen-is igy eleg gyors)
igy a linux-ban egy gepen futhat win95 win98 NT akkar egyszere is .
probaljatok ki.
www.vmware.com

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!