Keresés

Részletes keresés

**BPO-700** Creative Commons License 2007.01.23 0 0 112

Biztos forrásból tudom, hogy a Főpolgármesteri Hivatal Szociálpolitikai Ügyosztályában tudnak erről, sőt beszédtéma is.

Előzmény: rvera (110)
rvera Creative Commons License 2005.08.21 0 0 110

Nem hiszem el, hogy nics  egy vagy több olyan szervezet vagy alapítvány akik véget vethetnének a hjléktalanok próblémás ügyeivel. Gondolok arra,hogy mennyi kárt tesznek azzal,hogy koszossan közlekednek midenhol. Összezárt helyen a legveszélyesebbek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Miért hagynák, hogy ez így folytatódjon??????????? Az  elesett emberekkel nincs aki foglakozzon?????????????Miért nem tesznek a nagy beosztású társadalomér felelős

HÍVATALNOKOK valamit ?????????????????? Miért kell tönkre tenni az egészséges embereket, hogy ők is lassan tönkre mennyenek??????????????????,Milyen jövőt hagyunk gyermekeinkre??????????????????Meg kellene szüntetni ezt a nyomort ami már nem most kezdődött el. SENKIBEN SINCS FELELŐSSÉG TUDAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!           

POL Creative Commons License 2004.07.12 0 0 109

Ajánlanám mindenkinek:

Tereskova : Tömegközlekedés

 

ide illő dalocska

speet Creative Commons License 2004.07.10 0 0 108

Tisztelt Fórumtársak!

 

 

A hajléktalan-ügyből nem kell nagy felhajtást csinálni!

 

Mindössze annyi a teendő, hogy jelezni kell a járművezetőnek, hogy bűzlő csöves van a kocsin. A lelkiismeretesebb jv-k elzavarják a büdösbogarakat, vagy rendőrt hívnak és az b@ssza le őket a járműről!

 

Ha ezt rendszeresen csinálnák az utasok, a csövesek elszoknánk lassan a felszíni járatokról is, és talán a BKV is tenne komolyabb lépéseket ellenük. Mondjuk a nagyobb buszvégekre is kiállhatna egykét szekus, és az utasok által már elhagyott járműveket átnézhetné pölö.

 

Nálam  egyébként bevált a módszer, több alkalommal is szóvá tettem a jvnek a csöves(ek) jelenlétét, és ők azonnal intézkedtek, köszönet érte!

 

 

Akik pedig "emberbaráti szeretetről", és egyéb baromságokról papolnak, azok jobban tennék ha inkább elhallgatnának.

Ugyanis sajnos nekem is dolgoznom kell (pedig utálok), de ha beteg leszek, nem tudok melózni ergo nincs pénz.

Namármost hogy jön ahhoz egy zsigerből igénytelen, részeg fertőző alak, hogy összeszórja kórokozókkal a járműveket és az utasokat, és megbetegítsen?

Itt van újra a TBC: aki annyira szereti az ótvaros csöveseket (köztük van a legtöbb TBC-s) az kérdezősködjön egy kicsit az antibiotikum-rezisztens TBC-törzsekről, a gyógykezelés költségeiről és hosszáról, és ezek után döntse el, hogy vajon Ő saját maga hajlandó volna-e egy légtérbe kerülni a bacilusgazdákkal?

 

És mert egy buzi csöves elkúrta az életét, azért pölö az enyimét talán nem kellene: nem kérek a bacilusaiból. Takarodjon fürödni, nyilvános vízcsapnál is lehet nyugodtan. Meg nem kéne piálni annyit, utána meg összehugyozni a buszülést.

1-2 százalék köztük, aki nem tehet a helyzetéről, a többi egyszerű csótány, élősdi!

És ne a buszokon melegedjenek, menjenek a Parlament elé lakni, ott bűzölögjenek!

 

Ja és nem vagyok fasiszta, mielőtt ezt valaki felemlegetné!

 

 

Speet

RSS Creative Commons License 2004.06.21 0 0 107
Szerintem félreérted a kérdést...

Arról lett volna szó, hogy mit lehet tenni a békáfau járműveire begyógyult, a dögmelegben elviselhetetlen bűzt árasztó hajléktalanokkal ?
Simán le kell rugdalni, vagy van cizelláltabb eljárás is... ? :)

Előzmény: Phaedra11 (106)
Phaedra11 Creative Commons License 2004.02.28 0 0 106
Mit lehet tenni a hajléktalanság ellen?
Mikroszinten sok mindent. De a kis lépések nem hoznak látványos eredményeket, éppen ezért el kell fogadni, hogy lassan lesz csak változás.
Mindenkinek be kell látnia, hogy a keretei mit engednek, aki 12 órát húz le minden nap a melóhelyén, annak talán csak annyi a lehetősége, hogy olykor ad egy ötvenest. Ennyi, erején felül senki nem vállalhat áldozatot. De aki ennél többet tehet, az igenis vigye el a nem használt ruhát a Vöröskeresztnek, a Máltaiaknak, adja adója 1%-át annak, akit támogatni szeretne, és van, aki tényleg elvállal munkát családsegítőben, menhelyen. Én nem szégyelem magam azért, hogy nem áldozom rájuk az életem, kamaszos illúzió lenne azt hinnem, képes vagyok rá.
Viszont most ilyen a szociális háló, a kor, amiben élünk, mindig keretbe szorít minket, van, amikor profitálunk ebből a környezetből , van, amikor össze kell szorítani a fogunkat (mindenki gondoljon csak bele, mit nyert pl. a rendszerváltással, és mit vesztett). Szintén kamaszos lenne ez ellen lázadni, főleg, hogy a lázadás néha ki is elégíti az ember kis lelkét, hogy na, most aztán jól megmondta.
Gyakorlati tapasztalat: a családsegítőben nem tudnak mindenkin segíteni, a jelenlegi eszközökkel a hajléktalanok egy része soha nem tud már beilleszkedni a társadalomba. És az eszközkészlet lassan változik. Így aztán azt is el kell fogadni, hogy nincs ellenszolgáltatás azért a huszasért, nem javul meg tőle a másik élete, pedig ez lenne az igazán jó érzés, értelmes módon segíteni. Hogy akinek odaadod a kiflid, az csillogó, hálás szemmel néz rád, mint valami Dickens figura. Nem fog. Büdös lesz, és bevizel, és nem megy el fürdeni, mert túl van már az emberi életforma ezen szintjén. Ki kell kerülni, el kell viselni annak tudatában, hogy te szerencsésebb, ügyesebb, értelmesebb vagy, jobban alakítod az életed.
Na, most jól kirohantam, és a fene tudja, mennyire idevágó, amit írtam, sorry. :)
P.
Előzmény: RSS (104)
BPO-700 Creative Commons License 2004.02.28 0 0 105
Sajnos semmit!
Előzmény: RSS (104)
RSS Creative Commons License 2004.02.06 0 0 104
Áhhh !

Elkiabáltam !

Az a legfurcsább, hogy a kellemesebb időjárás csalta elő a hajléktalanokat a bánat tudja honnan...

Mit lehet tenni ellenük, mik a tapasztalatok ?

RSS Creative Commons License 2003.12.02 0 0 103
A kérdés jogos :

Megfigyeléseim alapján a hajléktalanok elhagyták a metroállomásokat - valszeg a "metrórendőrség"-ként ismert szekuricsi cég alkalmazottainak fellépésére.
A metrószerelvényen "bebábozódott" hajléktalan is viszonylag ritka mostanság. Inkább a felszini járatokat favorizálják, főleg estefelé.

A helyzet valszeg a keményebb hideg megérkeztekor fog változni, de nem hiszem hogy komolyabb erőkkel támadnák a metrót - sokkal valószínübb hogy bizonyos felszini járatokat fognak totálisan ellepni.

Kontroll : so-so. Elzörgött a film, de a vége orbitálisan el van cseszve szerintem...

topicrefresherman Creative Commons License 2003.11.28 0 0 102
Érdekes kis topic.
Tényleg, mostanában van még hajléktalan a metróban?

Ki látta a Kontroll-t? A főszereplő Bulcsú is ide tartozik?

PillaPalack Creative Commons License 1999.04.20 0 0 101
hat tegnap este eszembe jutott a kis topicunk, fokuszt neztem veletlenul, es lattam benne egy not aki elment dolgozni ugy hogy az utcan lakott

az elete szetesett, de megis megprobal talpra allni, es szemely szerint en minden tamogatast megadnek neki.

a ferje miatt tortent az egesz, de nem tort ossze
a ket gyereket beadta intezetbe amig o nem tud nekik rendes helyet biztositani, latogatja oket rendesen, amikor csak tudja

nyilvan photoshopolva volt az egesz, de nem volt hanyingerem a stilustol, es elhittem hogy lehet igy is.

PillaPalack Creative Commons License 1999.04.19 0 0 100
beep :))
Törölt nick Creative Commons License 1999.04.19 0 0 99
Aha, hogy legyen még egy, amelyikbe nem mennek el.
Előzmény: Labrador (98)
Labrador Creative Commons License 1999.04.19 0 0 98
Hat igen. Eljen a MetroBiztonsagOrseg! A metroallomason tenyleg nincsenek hajlektalanok. De mondjuk multkor delelott a Lehel teren jartam, es a templom melletti park olyan volt, mint egy hajlektalanszallo. Szemet mindenhol, meg emberek a fuben es buz. Lehet hogy a 100milliobol inkabb hajlektalanszallot kellett volna epiteni?
beep Creative Commons License 1999.04.19 0 0 97
PillPalack, egy jo tanacs: azert csak ovatosan ezekkel a hajlektalanokkal. Tudod mibol tellik nekik a reggeli dianas uvegcsejukre? Mindig visszavaltjak a botba' a megtalalt pilla palackokat! ;-)))

off
A Tilosba gondolom nem engedtek be ilyeneket. ;-))
on

cucu Creative Commons License 1999.04.14 0 0 96
O.K., hogy a már bűzlő hajléktalanokat nem volna szabad beengedni/felengedni a járművekre. De festékes ruhában lévőket sem volna szabad, márpedig gyakran látom, hogy -nyilván munkából jövő- egyes emberek így utaznak, sőt még le is ülnek! A BKV-nak egyszerűen csak be kellene tartatni az utazási feltételeket.
Amúgy, ha valaki büdös, abból még nem következik, hogy fertőző is!
Egyszer, pontosabban többször volt már, hogy a népstadionnál felszállt két hajléktalan és tényleg olyan szag áradt belőlük, mintha élve rohadnának. (Szerintem nagy felületű börgyulladás lehetet ennek a pállott szagnak az okozója.) Alig vártuk a Pillangó utcai megállót, hogy végre levegőhöz jussunk.
PillaPalack Creative Commons License 1999.04.14 0 0 95
elvileg egy liftbe sem szallhatsz ugy be :)
Törölt nick Creative Commons License 1999.04.13 0 0 94
Benne van az "Utazási feltételek" című, amúgy nem túl érdekfeszítő olvasmányban, hogy az utasok ruházatát bekoszoló, illetve fertőző betegséget terjesztő, stb. dolgok tiltva vannak.
PillaPalack Creative Commons License 1999.04.13 0 0 93
a topicindito is errol szolt

nekik _nincs_ jegyuk, viszont fizettek ertuk honapokig

mivel ez a tamogatas megszunt mehetnek gyalog vagy lovon (ott nincs futes, tho)

:}

myprint Creative Commons License 1999.04.13 0 0 92
Jogos!

De mi az undort keltő?
Bennem már az is undort kelt ha a buszon-villamoson valaki előkapja a "bunkófont" és nagy hangon megbeszéli az az napi bevásárlását vagy a tőzsdei hireket.
Akinek nincs jegye vagy bérlete az járjon gyalog vagy lovon!

Előzmény: MuzX (91)
MuzX Creative Commons License 1999.04.13 0 0 91
Jogos, aki kényes az ilyesmire, az járjon taxin :)))))

De annyiban nincs igazad, hogy a NYILVÁNVALÓAN anti-higiénikus egyedek nem utazhatnak. Benne van valahol azt utazási szabályzatban, asszem "undort keltô viselkedés" vagy mi... Aki megveszei a jegyet, az elfogadja vele ezt a szabályzatot is. Ha meg nincs jegye, akkor kapásból kidobni...

Előzmény: myprint (90)
myprint Creative Commons License 1999.04.13 0 0 90
A BKV-nak csak az utazásért fizetsz s nem az utazási körülményekért, ha a "hajléktalan" is megváltotta menetjegyét te csak választhatsz: vagy utazol vele, vagy nem.
Mellékesen megjegyezve: egy jólöltözött tüdöbaj is pont annyira fertőz, mint egy rosszul öltözött.
Előzmény: zooo (89)
zooo Creative Commons License 1999.04.13 0 0 89
Én fizetek a BKV-nak egy szolgáltatásért, és nem azér fizetek, hogy egy "lény" mindenféle baktériumot köhögjön rám, hogy az a kosz es buz rámragadjon ami egy metroállomáson megtalálható volt a hajléktalanok miatt. Oda mennek ahova tudnak, de ne rontsák el más ember kedvét a látványukkal.
soltika Creative Commons License 1999.04.13 0 0 88
soltika abbol indul ki hogy a hajléktalan is ember/néha beleszokott ,néha lusta ,néha kedvtelésből,néha és álltalánoságban a társadalom álltal oda WC szinten lehúzott emberekből áll fenn/
Ha valaki szociállpolitikáról akar vitatkozni és azt nagy álltalánosságokban talán még el is képzelné akkor talán soltika talán még azokkal vitatkozni is tudna,tudom hogy mostanság elitélő az hogy hajléktalan ,de általában az elkövetkezendő jövőről
azt reméli hogy talán a magyar parlament is elfogadja /talán nem mostanság/ a társadalmi mobilitást.
No mostanság talán állami/önkormányzati bérlakást is épiteni lehetne üdv:
soltika/albérlet,bérlakást szerető/ + Finci kutya/az elkövetkezendő 10-évet talán túlélő/
myprint Creative Commons License 1999.04.13 0 0 87
A történet rövid és velős, azt nem tudom, hogy tanulságos-e.
Feleség fiatalon, katonaság, asszony el, lakás, cucc ( érsd ruházat is ) ugrott.
Több csillagos szálloda- fütés nem működik.
Ami fontos: Állandóan volt munkahelyem bár körűlményeimről nem tudtak.
Késöbb majdnem lakáshoz jutottam de jött a rendszerváltás - ha 2 hónapot késik nem ismerem a jelenlegi feleségem :-)) - Végül vállalkozás ami bejött.
És ami fontos sohasem voltam részeg!
Még 1x csak annyit tudok tanácsolni minden hozzászóló laikusnak, hogy próbálja ki elöbb az "életformát" majd nyilatkozzon.
A Diák-szigeti pár nap pénz nélkül, langy fürdőzés a habokban a Copacabanan, ehez képest!
Előzmény: Törölt nick (79)
cucu Creative Commons License 1999.04.13 0 0 86
Helo.
Ariel, igazad van! Bocs, hogy beleugatok a topicba, de tényleg örülhetünk, hogy szüleink munkára, tanulásra, igyekezetre neveltek. Aki most hajléktalan azt valószínüleg nem erre nevelték, ha egyáltalán nevelte valaki.
Amikor meg eléred a nagykorúságot és nincsenek barátaid, rokonaid, szüleid, akkor veszed csak észre, hogy mennyire egyedül vagy, mennyire kiszolgáltatott vagy a sorsnak.
Én is szoktam adni egy-egy százast a hajléktalannak, mert sajnálom amiért hajléktalan és jó érzés látni, hogy mennyire örül neki. Nem lepődök meg, ha piára költi; neki erre van szüksége, ez az Ő élete. Nem sajnálom tőle.
Elképzelem, hogy valamikor Ő is ordítva jött a világra mint mindannyian és most nincs senki aki mellette állna! Segíteni kell őket mert emberek, de csodákat ne reméljünk. Egyen, igyon, ne bántson másokat. Ennyit lehet elvárni tőlük. Így sokáig úgysem fog tudni létezni, legalább addig is legyen meg a viszonylagos nyugalmuk. (Én amúgy szoftverhibásnak tartom őket, amit újra kéne tölteni, de hát ez nem megy).
GTS Creative Commons License 1999.04.13 0 0 85
Ami az ingyenes mosakodást és ruhatisztítást illeti: nem kell valami extra és megközelíthetetlen helyre gondolni. Úgy hívják, ÁNTSZ. Ők is csinálják, méghozzá fertőtlenítéssel együtt. Ami meg a megkapaszkodást illeti: jópár olyan szálló van ám, ahol kb. 2500 Ft/hóért lakhatnak. És ezt hó végén kell fizetni... Szóval azért benne van a pakliban az is, hogy akarni is kell, nem pedig maradni a sült galamb effektusnál...
Sics Creative Commons License 1999.04.13 0 0 84
Üdv !

> saját vizeletében alszik és
> ha pénzhez jut, azt elissza

Jaja. Véletlenül nem messze van innen egy hajléktalanszálló... és a nyíregyházi vasútállomás. A közli kisboltban szoktak vásárolni is... Na most, olyat még egyszer sem láttam, hogy szappant vettek volna. Tulajdonképpen eddig ahányszor vásárolni láttam volna a téren csövező bácsikat, majdnem mindíg piát vettek... néha cigit is.

***

> tejre meg kiflire.
> elgyalogoltam az ABC-be, vettem
> fél liter tejet meg két kiflit,
> visszamentem és odaadtam nekik :)))))

:-)

Hasonlót és is csináltam, a nyugati melletti mcdonaldsban... jött a cigánygyerek, hogy éhes, kéne neki pénz hamburgerre. A kezébe nyomtam egyet, hogy egye meg ... Ha láttátok volna azt a fancsali pofát :-)))
/ Vagy ennyire utálná a bigmecet ? )

bye
sics

Előzmény: MuzX (75)
MuzX Creative Commons License 1999.04.13 0 0 83
Jaja... ilyenektôl én is szoktam venni újságot, egyébként épp ma reggel a Moszkva téren, míg a piros volt a lámpa, és ez az újság még egész jó is volt..
Előzmény: Supercow (81)
Törölt nick Creative Commons License 1999.04.13 0 0 82
Erre gondoltam:
1999-04-10 02:18
Előzmény: PillaPalack (80)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!