Keresés

Részletes keresés

Kishalál Creative Commons License 1999.04.08 0 0 13
A minap sétálgattam Győrben, és láttam egy nagy narancssárga zászlót, kifeszítve keresztbe a sétálóutcán: TEGYÜK A FÖLDET EMBERIVÉ!
--- Hát a Föld már épp eléggé emberi...Gyarló, önző, etc....De persze még ez sem elég. Mindig vannak olyan "tiszteletreméltó együgyüek", akik azt gondolják, hogy bizonyos tákolt jótulajdonságaikból kiindulva a többi ember fölé képzelheti magát, meg is teszi, és itt kezdődik a probléma. "A cél megszentesíti az eszközt" címen elkezdenek más emberek felett ítélkezni, amit egy-két elvetemült véghez is visz, ha van elég pénz, tudomány, kapcsolat, stb a "kezében". Ha már ez sem elég, akkor -hogy nagyot mondjanak- :"Na akkor kicsit forgassuk meg a természetet, a körforgást, az evolúciót...".
Avatkozzunk bele olyasmibe, amihez semmi közünk, bombázzunk idegen országokat, írtsuk a növényeket, magunkat, lyukasszuk az ózont, és akkor mi vagyunk a fasza gyerekek...
Csak kell egy ember, egy motiváció, egy kis semmiség, egy bolond, és ő majd ivartalan szaporodással (vírusokkal) elterjeszti az egész Földön, hogy mennyire jó ő, és az amit csinál...
Nem játszunk mi Isteneket, csak nem tudjuk, hol a határ...
rahell Creative Commons License 1999.04.08 0 0 12
Hát, igen, valahogy én is így gondolom...Te el tudnál képzelni vmit, amivel kiemelkedhetnénk az állati sorból? Vmit, amivel elfojthatnánk, vagy véglegesen leépíthetnénk ezt az önpusztító ösztönt? Pink, sajnos már teljesen lemondott "rólunk"...Én nem tudok ebbe beletörődni...
Előzmény: Mr Spock (11)
Mr Spock Creative Commons License 1999.04.08 0 0 11
Kedves rahell,

Miért van az az érzésem, hogy számunkra (emberiség) tényleg nagyobb örömet jelent pusztítani, mint értéket létrehozni?

Erre van egy elmeletem, amit nagyon hosszu lenne itt reszleteiben, indoklassal kifejteni, ugyhogy nehany mondatban igy hangzik:

Az ember egy allat. Nem, nem kepletesen, de szoszerint, az ember fajta az egy allat fajta, egy a sok emlos kozul. Az allatok vilagaban a pusztitas az egy OSZTON (es ez itt a lenyeg), hiszen az elelem, a tuleles fugg tole. Az emberiseg azt hiszi, hogy az ertelem eleg (volt) az osztonok elnyomasara. Az emberiseg teved. Az allati osztonok ott dolgoznak mindenkiben, minden nap, modositva ugyan az ertelem altal, de nagyonis jelen vannak. Es nagyob skalan, osszeadodva ezek az osztonok buncselekmenyekben, haborukban, pusztitasban, egymas valamiben valo legyozesi vagyaban nyilvanulnak meg. Nagyon leegyszerusitve igy nez ki a dolog.

Gabor

Előzmény: rahell (-)
pink Creative Commons License 1999.04.08 0 0 10
és mégis, mit tudsz tenni? (azon kívül, hogy topikot nyitsz és szomorú vagy? :)
azt még el tudom képzelni, hogy néhány nő, akiket megerőszakoltak, összefog, és csinálnak egy alapítványt a nemi erőszak áldozataiért (erre azt hiszem van is példa), még az is rendben van, hogy visszaráncigálják néhányan a bálnákat a tengerbe, vagy bármilyen módon természetvédnek és jócselekszenek. ezek lokális dolgok. de abszolút tehetetlen vagy ott, ahol nagy pénzben pókereznek, oké, kimehetsz tüntetni hogy "pfuj, no more vegyifegyver", és akkor mi van? kábé annyi, mint mikor a svábbogár rátapos a godzilla lábára. még ha az összes nyamvadt protest singer meg pólmekkártni meg diana hercegnő kiáll, akkor se lesz jobb a helyzet.
Előzmény: rahell (9)
rahell Creative Commons License 1999.04.08 0 0 9
De figyu, ha mindíg minden szemétség fölött napirendre térünk, ha belenyugszunk, hogy ez így van és kész, akkor hol a határ? Nem süllyedhetünk teljes érdektelenségbe, mondván: úgy sem tehetünk ellene semmit...Hiszen pont ezért engednek meg maguknak mindent, mert a balga emberek úgyis lenyelnek minden békát...És igen is, engem érdekel, hogy jön egy fanatikus barom, és amikor mondjuk a csemetémmel sétálok az áruházban, akkor lerak az ajtóba egy kis lépfene vírust, azzal a felkiáltással, hogy "Isten azt mondta neki, hhogy szabadítsa meg a Földet az emberektől".
Előzmény: pink (7)
originalqszi Creative Commons License 1999.04.08 0 0 8
Mért nem 0-ztál?????:DDD
Minden élőlény környezetének pusztítását végzi! Az ember ebben is a csúcsra törekszik:-((((((((
Előzmény: rahell (0)
pink Creative Commons License 1999.04.08 0 0 7
csúnyabácsik mindig is voltak és lesznek is, mindig akad, aki kivágja az erdőt, fegyvereket gyárt, gyerekeket molesztál, satöbbi, (függetlenül attól, hogy csámcsog-e rajtuk a média, vagy sem). ezekkel a dolgokkal az ember vagy nem törődik, vagy pedig csak saját magának szerez kellemetlen perceket azzal, hogy ilyesmin rágódik, mert változtatni nem tud rajta, az biztos.
rahell, ezt nehogy bántásnak vedd ;), de télleg kell egy pici naivitás ahhoz, hogy az ember kiakadjon azon, hogy vannak még csúnya rossz bácsik.
Előzmény: rahell (4)
rahell Creative Commons License 1999.04.08 0 0 6
Off On
szervusz kedves Stirlic! Kb. ezt vártam tőled. Igen, ez olyan szempontból "normális topic", hogy mint a neve is mondja ( topic = téma, tárgy) van egy meghatározott témája, van a beszélgetésnek tárgya.
Remélem, azzal, hogy ezt a szellemes és velős hozzászólást idebiggyesztetted, kiélted minden frusztrációd, és szerzett neked egy jó napot. Igazán örülök, hogy ehhez hozzásegíthettelek.
Off Off
Előzmény: Stirlic (5)
Stirlic Creative Commons License 1999.04.08 0 0 5
Rahell! Szerinted ez normális topic?
rahell Creative Commons License 1999.04.08 0 0 4
Nézd, én próbáltam eltávolítani a témát a szenzáció hajhász hírfelfújástól, de úgy látszik nem sikrült. Ám úgy gondolom,- még ha nem is esünk annyira hasra ettől, mert a hírértéket csak a kirívó volta adja - hogy eleve a tény iszonyú, hogy tanult emberek - még ha kis számban is - arra adják a fejüket/eszüket, hogy pusztítsanak tudásukkal. Egyszerüen fölháborodva, és értetlenül állok a dolog fölött, - persze tudom, hogy ebben rejlik némi naivitás a részemről - hogy mitől félnek ezek az emberek ennyire akik ezt megrendelik, és, hogy nem jut eszébe a "kitaláló atyáknak" a saját családjuk alkotás közben, hiszem ők sem sérthetetlenek...ha esetleg vmelyik elszabadul ők sem ússzák meg...
Előzmény: pink (3)
pink Creative Commons License 1999.04.08 0 0 3
azért a vegyifegyvergyártás/abban való közreműködés sem egy rossz biznisz ;)
és valószínűleg sokkal könnyebb a killer hatóanyagokat előállítani, mint mondjuk felfedezni egy rákgyógyszert. (nem tapasztalatból beszélek, nincs a táskámban anthrax kézigránát, csak tippelek.)
és rengeteg orvos/kutató foglalkozik a rákkutatással, meg mindenféle járványos és nem járványos betegségeket gyógyító szerek kikísérletezésével, csak ugye ennek nincs hírértéke, ha sikertelen a kísérlet. nem mehet rá a vérivó freitomi & társai, hogy "húbammeg, mekkora sztori, józsikám, most csinálj egy közelit arról a fehéregérről amelyiknek majdnem elmúlt a daganata". :)
az már másik topik lenne és valószinű már a velőt is kiszívták abból a lerágott csontból itt a törzsasztalon, hogy a bulvársajtó/kereskedelmi tvk mindent megkajáltatnak a jónéppel, ami kicsit is tragikus vagy véres vagy a leghalványabb köze is van az elmúláshoz. (bahh, de szépen fejeztem ki magam :)
Előzmény: rahell (2)
rahell Creative Commons License 1999.04.08 0 0 2
Ezektől a "tudósoktól" még azt sem lehet elfogadni, hogy kihívást, vagy pénzt látnak benne, mert ha ugyanezt az energiát ezen betegségek megfékezésére fordítanák, legalább akkora hírnevet, és profitot érnének el...Gondoljunk bele, hogy a rákellenes gyógyszereknek mekkora piaca lenne, nem beszélve a hírnévről, amivel bevonulhatna az orvostudomány történelmébe...Így, igazán csak a halálba vonulhatnak be...Szóval nem értem...
Előzmény: csinnnKA (1)
csinnnKA Creative Commons License 1999.04.08 0 0 1
Gondolj csak a brazíliai esőerdőkre (és zokogj)! :-(
Szépen lassan kipusztítjuk magunk körül a világot, és még büszkék is vagyunk rá, hogy tyűdeokosak vagyunk, hogy ilyen klassz kis biológiai fegyvereket találtunk fel.
Igen, ez szomorú! :-(
Ahelyett, hogy betegségekre, természeti katasztrófák megakadályozására (katasztrófák utáni újjáépítésre) fordítanánk az eszünket, pénzünket, inkább fegyverkezünk, háborúzunk.
Én sem értem, hogy lelhetik emberek örömüket a pusztításban. Nem, ezek nem is emberek... szörnyetegek! :-(
Előzmény: rahell (-)
rahell Creative Commons License 1999.04.08 0 0 0
arrol = arról
rahell Creative Commons License 1999.04.08 0 0 topiknyitó
Könnyen lehet, hogy FT tegnapi műsorában elhangzottak nem érnek többet mint a Kacsában leírt balgaságok, de tudjátok én hajlamos vagyok elhinni.
Akik nem látták: biológiai fegyverekről volt szó benne, arrol, neves agytröszt kutatók erre áldozzák tehetségüket, hogy minél pusztítóbb, és minél ellenállóbb vírusokat és bacikat tenyésszenek ki, és hogy minél kevesebb kelljen belőle az emberiség elpusztításához. Miért van az az érzésem, hogy számunkra (emberiség) tényleg nagyobb örömet jelent pusztítani, mint értéket létrehozni?! Ez lenne a kettő közül az egyszerűbb?!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!