Keresés

Részletes keresés

Tappancs Creative Commons License 2001.05.04 0 0 103
Nekem olybá tűnik, hogy a metróperből is jól jött ki a kormány és a köztársasági elnökválasztásból is. Előre kiszámítható és kiszámíthatlan bajok pedig mindig is voltak és lesznek.
Előzmény: GLászló (-)
Jaccuse Creative Commons License 1999.04.14 0 0 102
Tisztelt Eddybuci!

Azt írja ma a Népszabi a Pedagógus Szaxervezetre hivatkozva, hogy a pedagógusok 44 százaléka még nem látta a beígért béremelést. No, akkor most mi van?

Előzmény: Eddybubci (90)
Pásztörperc Creative Commons License 1999.04.14 0 0 101
Kedves Eddybuci!

Ugye nem feledkeztél meg arról, hogy a bér csak egy része a közalkalmazottak jövedelmének? Ha jól emléxem, a pedagógusoknak már leosztották a kiemelt fejlesztést, minél fogva a jövedelmük (nagy nivellálások közben) átlagosan mintegy 9 (?) %-kal nőtt. Azt, hogy ez mennyire kiemelt, jelzi, hogy tegnap tájékoztattak arról, hogy mi (szegény kut. int.) pl. nem kapunk egy petákot se. Ez az új SZJA szerint havi nettó négyszázvalamennyi mínusz nekem. Szép dolog a 13 % BÉRfejlesztés!

Előzmény: Eddybubci (90)
GLászló Creative Commons License 1999.04.14 0 0 100
Azt én nem csodálom, hogy ez a szőlő kicsit savanyú, de fogyasszátok el, ha már annyira vágytatok rá. És most muszáj hozzá kéjes arcot vágni... :-)

Hogy mi a veszélyesebb, azzal még várnék. Az MSZP-SZDSZ kormányzat koalíciós vitái nem buktatták meg a kormányt, ez már tény. A többi találgatás. Szoktam volt mondani fiatal barátaimnak (loptam), hogy az már biztos, hogy én voltam 47 éves, de hogy Ti lesztek-e, az majd kiderül...

Előzmény: Libego (99)
Libego Creative Commons License 1999.04.14 0 0 99
En valahogy ugy vagyok ezzel, hogy nekem egeszen feludito latvany azt latni, hogy mirol vitatkoznak ezek es mirol vitatkoztak azok, az elozo kormanykoalicioban.
Ez persze hozzaallas kerdese. Nekem az rondabb volt, sot velemenyem szerint az Orszag kormanyzasara, kormanyozhatosagara valo tekintettel joval veszelyesebb mint az Orban/Torgyan feltetelezett vitak.
Hogy melyik kormany visel el tobb feszultseget majd meglatjuk. Szerintem a ketto nem is nagyon osszehasonlithato, plane az Szdsz akkori szereplese miatt. Az egesz Mszp kontra Szdsz vita kesz siralom volt de ahogy irtam, inkabb veszelyes.
De ez mar a mult, es tudom, hogy a jelen hibajat nem erdemes a multbeliekkel osszevetni, vagy legalabbis arra fogni. Csak annyi: en folyamataban latom a dolgokat es nem hezitalnek ha a vitak sulyossagat, randasagat, a feszultseg nagysagat kellene most az elozo kormanyeval osszevetni - de mint mondtam ez eleg nehez. Nem ugyanaz a fajsuly
.
Es hat igy van ez a miniszteri tehetsegtelenekkel is. Lehetne jobb is, ez nem kerdes. No de az elozo kormany tehetsegteleneihez hasonlitani! Remelem erre senki nem gondolt.
Ha az ellenzeket kejes erzes fogja el a szamolgatasban akkor mint kormanykoalicios part, nemreg folyamatos orgazmusban szenvedhetett.
Persze, kinek mi a jo...
:-)
Előzmény: GLászló (98)
GLászló Creative Commons License 1999.04.14 0 0 98
Tegnap talán új csúcs született, és ezt nem illenék szó nélkül hagyni.
Nem emlékszem arra az elmúlt 10 év történetében, hogy egy kormány minisztereit egy napon, egymás után háromszor szavazza le a parlament az interpellációk során. (Csak az emlékezetemre hagyatkozom, lehet hogy tévedek.)
Mindenesetre figyelemre méltónak gondolom, hogy a kiemelkedően tehetségtelen Deutsch Tamás és a riasztóan nyomuló Torgyán József válaszait a koalíció két pártja kölcsönösen leszavazta. Nem nehéz az élesedő koalíciós ellentét nyomait felfedezni ebben a dologban, ám óvnék mindenkit attól, hogy messzemenő következtetéseket vonjon le a koalíció jövőjét illetően ebből az ügyből.
Az előző kormányzat sokkal több koalíciós feszültséget is elviselt és például az MDF - Fidesz viszony tükörsima felszíne sokkal randább, mint az egyre gyakrabban fodrozódó felszín a Fidesz és a kisgazdák kapcsolatában.
Mindazonáltal némi kéjjel szemlélhetik a történteket az ellenzék és az ellenzék szimpatizánsai. Nem csekély elégtétellel számolgathatja a tehetségtelen minisztereket a kormányban, (Deutsch, Pepó, Szabó,) a helyettesek szorításában vergődőket (Hámori, Gógl és kis mértékben Martonyi), meg a minisztertárssal birkózót (Pokorni) és a többi csetlést, botlást.
Kifejezetten mulatságos Deutsch három és félperces vizitje a főnöknél, miután két méretes pofontól szédült be a miniszterelnöki irodába. Kíváncsian várom, hogy milyen megoldást talál az Orbán-Torgyán kormány feje, ezekre a konfliktusokra, és hogyan lesz képes megszabadulni az egyre terhesebb figuráktól..
holló Creative Commons License 1999.04.10 0 0 97
Persze nem estem kétségbe, de azt hittem, hogy érdekes: a mi kormányunk nem fajlagos mutatókat hasonlíít öszze, hanem gyűjtő fogalmakat. Ezért sántítanak többek közt a dolgok. Ugyan lehet, hogy van még aki hisz ennek a bűvészkedésnek, és azzal áltatja magát, hogy a családosoknak meg a gyerekeknek egyre jobb, de mind kevesebben vannak.
Előzmény: Eddybubci (93)
Edoemer az Idomar Creative Commons License 1999.04.10 0 0 96
Nem akartalak megbantani, Te szarkasztikus voltal, en is (nem cinikus, az mas).
Ha akarod, vegyük fel a kapcsolatot E-mailen, es ha megismertük egymast lehet arrol beszelni, kikkel es hogyan tudlak összeismertetni. Ennek ez a modja, nem egy Chat-on keresztül.
A kerdes elvi reszeröl: en igenis meg akarlak gyözni arrol, hogy neked allampolgari jogod es egyben kötelesseged az altalad valasztott vezetök alkalmassagat minden idöben kontrolalni (termeszetesen nem arra gondolok, hogy specialisan az Eü Minisztert, hanem zaro mondatodat, miszerint a fiuk olyan rosszak nem lehetnek). A demokracia errol szol.
Legyszives, nem azert, mert velem vitatkozol, hanem a magad kedveert definiald, mi a politikus. Amikor arrol beszelsz, hogy mit es mit nem kell tennie, milyen kriteriumok alapjan allitod.

Előzmény: Libego (95)
Libego Creative Commons License 1999.04.10 0 0 95
Kedves E az I
sajnalom, hogy cinikussagod miatt nem tudom komolyan venni a Veled valo vitat. Te azt mondtad, hogy ha erdekel a dolog akkor osszehozol szakertokkel. En ezt kertem toled, de Te nem fogadtad el.

Gogl Arpaddal es magaval az egeszsegpolitikaval kapcsolatban -mint mondottam volt- nem tudok es nem is akarok melyebben vitatkozni. Hogy Gogl letett-e barmilyen tanulmanyt az asztalra nem tudom, mert nem erdekel. Mint azt is mondtam, o politikus, nem az o dolga, hogy dolgozatokat irjon. Ennyit errol.

Kedves E az I, Te azt mondtad, hogy neked vannak szakerto ismeroseid es hogy a kulfoldi ertelmiseg veled talalkozott csoportja hianyolja a kormany koruli szakerto stabot; akiknek Te ezt el is hiszed, mert -ahogy irtad- neked egy evtizedes tavollet miatt ennek ellenkezojerol nem sikerult meggyozodnod.
Legyen. Ebben a hitedben en nem akarlak megingatni.
Szerintem pedig neked rossz emberek sugnak. Ld. gulyaskommunizmus

Edoemer az Idomar Creative Commons License 1999.04.10 0 0 94
Kedves Libegö,
valoban nagy megtiszteltetes lenne szamodra es elhiszem hogy szivesen fogadnad. De most komolyan.
Kornai: nem URL. Regimodi könyv 1998, azt hiszem Akademiai Kiado.
Kerdezd meg a holdudvart (lehet hogy ismerik is), de vigyazz, el ne csussz a Holdon. Ugyan ez igaz Gogl szakertelmere,(fia, felesege,es haztartasi alkalmazottja szakkepzeset nem ismerem, lehet hogy egy agytröszt all mögötte?), az, hogy egy zavaros idöben a - nagyon szintelen es nevtelen - orvosi karrierjet - politikaira cserelt meg nem sine qua non-ja annak hogy ert hozza. Mond, ismersz te egyetlen szakmai közlemenyt is töle? En sem.
De valoban komolyra forditva: Nincs egeszsegügyi koncepcio, nem volt a valasztasokkor sem. Gogl semmit sem dolgozott ki, azt hitte, hogy eleg, ha represental. Ha tevednek, legyszives küld el az URL-t. Mutass egyetlen egy allasfoglalast, intezkedest, melynek az erteke hosszab ideig, mint 3 het tartotta magat. Ha követed a sajtot azt magad is eszre vetted.
Sem en, sem Derek nem a szakertö kormanyrol beszel, mint egyetlen alternatvarol, hanem arrol, hogy szakertök nelkül egy kormany hoszu tavon nem funkcionalhat. Ez az, amit azok, akik ezzel foglalkoznak, mostanra eszre vettek.
Azt irod: "Orszag es a kormany el, lelegzik, annyira szakertotlenek nem lehetnek a fiuk"
Tudod, ezert hittek el az emberek a "Gulyaskommunizmust". Most mar azt is tudjuk, hogy ennek a filozofianak mi volt az ara, ill. ki fizeti.

Ölel:

E az I

Előzmény: Libego (62)
Eddybubci Creative Commons License 1999.04.10 0 0 93
Holló !
Csak hogy örülj : bölcsödei ellátás : 76.3 %
Egyébként nem mondtam, hogy a normatíva emelés elegendő a feladatok ellátásához.( Eddig sem volt elég )Az önkormányzatoknak bizony nem kevéssel kell kipótolni idén is.
Előzmény: holló (92)
holló Creative Commons License 1999.04.10 0 0 92
Csak úgy repkednek a 110-120%-ok, s közben elfelejtik, hogy az egyébként kötelező egyéb juttatásokat az eddigi pénzforrások helyett a megemelt részből kell fizetni.
Hiába itt érezhetően jobban él mindenki ( 98. május óta), és még jobban fog élni, hiszen ha az szja alsó kulcsa 25 % lesz, akkor az már óriási előre lépés a 98-as 0%-hoz képest.
De vegyük a sportot, mert ugye ennyit sportra még senki sem költött, de a nemzeti szakszövetségek is csak akkor kapnak néhány milliót, ha meghozzák a szükséges döntéseiket a fordulat érdekében.
Szóval a propaganda ízű kivánatosan emelt támogatások nem erről szólnak.
Előzmény: Eddybubci (90)
Eddybubci Creative Commons License 1999.04.09 0 0 90
Tisztelt Jaccuse ( csak még gyorsabban és rövidebben - így még én is tudok ) valamint v. ördög !

Nem untatlak benneteket a 1999. évi költségvetési tv önkormányzatokat érintő részleteiről. Olvassátok el. Tény ami tény néhány normatíva változása a tavalyihoz képest: óvodai nevelés : 117.9 %, iskolai ellátás 118.0 %, kollégiumi ellátás 112.2 % stb. A közalkalmazotti átlagos bérfejlesztés 13,1 %, 2 % létszámleépítéssel és 5 % dologi növekménnyel ( hm ). Összevonásra került nehány oktatási normativa, ezáltal egyszerűbb és áttekinthetőbb lett az igénylés és az elszámolás. ( Forrás : v-i önkormányzat kts. vetési rendelet )
Az intézmény bezárás-összevonás okai többfajták lehetnek. Manapság főként a létszám az oka. ( kevés a gyerek ti. ) érdemes megnézni az un. korfákat és összehasonlítani a pl. 10 évvel ezelőttivel. Lehet ok még az épület is ( öreg, romos vagy másé ). Na és persze lehet ok még a krónikus ktsvetési hiány is némely önkormányzat esetében.
( a képviselő asszony : avatatlan olvasót megtévesztő az írásmódod )
Az viszont megint tény, hogy a szakszervezeteknek nem az a dolguk, hogy az éppen aktuális kormányt támogassák. Ezért nem elképzelhetetlen, hogy több kérdésben az egyébként homlokegyenest eltérő nézeteket valló szervezetek egyetértenek egymással.

Előzmény: Jaccuse (87)
BOB Creative Commons License 1999.04.09 0 0 89
Csak egy pár szó a szomszédos országokkal való kapcsolatunkról (persze megint beléd kötök):
Nem tudom, emléxel-e még arra amikor néhány hete miniszterelnökünk Romániában járt. A kommentárok (főleg a TV1:-)) a tárgyalások sikeréről szóltak, de egyébként konkrétan a következő történt:
A román kormányfő nyíltan bemondta Orbán arcába: beszélhetünk a magyar egyetemről, ha megoldottátok a magyarországi román kisebbségi önkormányzatok ügyét. Azt kell magyaráznom, hogy a diplomácia nyelvén ez mit jelent?
Előzmény: dekóder (54)
theo Creative Commons License 1999.04.09 0 0 88
Kedves Trebitsch,

persze nem ment sem ez, sem a korábbi beruházások simán az előző kormány idején. Azért valamivel simábban, pontosabban: jobban meg lehetett bízni az előzetes megállapodásokban, és hamarabb válaszoltak a GM-ből. De mint ahogy mondtam, a kritikus időszak inkáb csak az "átállás" ideje volt.

Én amúgy nem annál a bizonyos vállalatnál dolgozom, csak ismerem a történéseket.

Ami a levajazást illeti: gondolj a helyi adómentességre ill. kedvezményekre, az önkormányzat által teljesítendő beruházások, infrastruktúrafejlesztés, és egyebek, valamint (persze nyilván erre gondoltál ;) ) a telek kivonása a pályáztatási eljárás alól, tehát kedvező áron történő átadása! (Ebbe próbált bekavarni a GM).

Üdv, theo

Előzmény: Trebitsch (70)
Jaccuse Creative Commons License 1999.04.09 0 0 87
Kedves Eddybuci!

Csak gyorsan és röviden.
Írod: "az intézmény fenntartók idén megkapták az ígért béremelés fedezetéül szolgáló összeget." Nem, nem kapták meg. Éppen azért vannak felháborodva az önkormányzatok. Erről szóltak a hírek egész jan-febrban.

Írod: "Szöllősi Istvánné ( Berta Ilona ) nevét véltem felfedezni, aki egyébként 94-98 között MSZP képviselő ( Békés m. 5vk. ) volt - a jobboldalra állítani szerintem merész." Én nem állítottam jobboldalra Szöllősinét. Én éppen azt mondtam, hogy ezesetben az MSZP és a jobboldal kéz a kézben jött elő az egyenlősdiző szöveggel.

Előzmény: Eddybubci (60)
Pásztörperc Creative Commons License 1999.04.09 0 0 86
Bp. VII. kerülete az eddig nagy nehezen fenntartott kisegítő iskolát csukja be.
Előzmény: vörös ördög (85)
vörös ördög Creative Commons License 1999.04.09 0 0 85
Nem adta. Aki nem hiszi, tessen besétálni a helyi önkormányzóba oszt afféle állampolgárként megkérdezni. Nem véletlenül csukogatnak iskolát a II. kerületi, szegedi helyi polgárok.
Előzmény: Eddybubci (60)
Trebitsch Creative Commons License 1999.04.09 0 0 84
Talán meg nem evvel... :)

Egy nagyobbféle befektető pontosan meg tudja különböztetni a dumát a tényektől. A tények pedig a törvényekben, határozatokban, támogatásokban és egyebekben mutatkoznak.
(Hogy tiszta legyen: még véletlenül se a tőzsdéről beszélek, hanem _beruházókról_, akik nem a tőzsdén "hagynak" két pillanat alatt kivonható tőkét, hanem akik gyárat építenek, szolgáltatást csinálnak, működőtőkét hoznak.)
A politikai stabilitás... Kedves vörös ördög, nem lyó ám összekeverni a vágyakat a realitásokkal. Az Orbán-kormány stabil. :)

Előzmény: vörös ördög (82)
Krad Creative Commons License 1999.04.09 0 0 83
:-)))
Előzmény: GLászló (75)
vörös ördög Creative Commons License 1999.04.09 0 0 82
Van egy harmadik is: a politikai stabilitás és megbízhatóság. Talán evvel lehetnek gondok.
Előzmény: Trebitsch (56)
vörös ördög Creative Commons License 1999.04.09 0 0 81
Írod: "Azt pedig télleg nem tudom, honnan szeded, hogy a szomszédos országokkal megromlott a kapcsolat. OV. közelmúltbeli turnéja szerintem ennek ellenkezőjét igazolta. "
Ami valamit bizonyít az a látogatások visszhanga, amit bizonyít az pedig éppen az általad állítottak ellenkezője.
Előzmény: dekóder (54)
vörös ördög Creative Commons License 1999.04.09 0 0 80
Hát valami szörnyűség lenne egy 6%-os közszférai reálbéremelés, csak éppen most éppen az ellenkezője tapasztalható.
Ami a pedagógusbéremelést illeti, az a szemét szakszervezet azt pofátlankodott mondani, hogy az átlagnak is kellene biztosítani a megélhetéshez szükséges minimumot, és nemcsak kormányjutalmakat osztogatni. Ettől függetlenül lett minőségi bérpótlék, (ami elsősorban a helyi többletteljesítményt és nem a egyetemi felvételi motivációját jutalmazza), amit a jelen kormány csökkent. (Természetesen nem a szakszervezetek kérésére).

Előzmény: Jaccuse (35)
GLászló Creative Commons License 1999.04.09 0 0 79
Szelektálhatnánk, ez igaz. Lenne pár javaslatom a jugoszláviai nyaralók listájára...
Előzmény: dekóder (78)
dekóder Creative Commons License 1999.04.09 0 0 78
Látod, ez az egy hátránya van annak a döntésnek, hogy mindenkit beengedünk, aki Jugoszláviából jön...
Előzmény: GLászló (77)
GLászló Creative Commons License 1999.04.09 0 0 77
A szópitbullok mehetnek. :-)
Előzmény: dekóder (76)
dekóder Creative Commons License 1999.04.09 0 0 76
Gondolod, hogy ráereszti a kutyákat?
(bocs)
:-)
Előzmény: GLászló (75)
GLászló Creative Commons License 1999.04.09 0 0 75
Nem. :-)
Reggel hallottam, hogy Thürmer ma beszélni akar Orbánnal, hogy elmondja neki a látogatásának az eredményeit. Na látod, most az egyszer nem haragudnék, ha kellően arrogáns lenne vele a miniszterelnök....
Előzmény: dekóder (74)
dekóder Creative Commons License 1999.04.09 0 0 74
Nem is állítottad, hogy megromlott volna Th. és Milo viszonya. :-)
Előzmény: GLászló (73)
GLászló Creative Commons License 1999.04.09 0 0 73
Kedves dekóder!
Akkor egy állítás, szemben egy másikkal. :-)

Ez a "pozitív visszhang" nagyon megnyugtat. :-)) A szerb sajtóban például Thürmer látogatásának visszhangja is nagyon pozitív volt. :-)

Előzmény: dekóder (72)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!