(A fűnyíró traktor topik úgy látom, hogy nem pörög annyira, beteszem ide is a kérdésemet)
Vettem egy Cub Cadet NR76 fűgyüjtős ridert. Oldalkidobósként is szeretném használni, ezért vettem hozzá egy deflektort. Mivel a fűgyüjtőt (is) reteszeli egy biztonsági kapcsoló, ezért lehúztam, és egy dróttal a csatlakozót rövidre zártam. Kipróbáltam, a gép szépen indult. Tettem, vettem, szereltem fel egy üzemóra számlálót össze raktam, be akartam újra indítani, de semmi, mintha nem is lenne benne akkumulátor.
Van tippje valakinek? (A szaküzletben szakszervízben javasolták, hogy zárjam rövidre a az áramkört, de nagyon messze van oda nem akarom vissza vinni.) Elviszem persze helyben ha kell szervizbe, csak ha esetleg valami banális apróság, akkor nem húznám az időt, már kellene füvet nyírni és eddig még egy percet sem nyírtam vele, vadi új...
Régebben volt viking mb443 gépem, az ez a kategória, ami írsz. A Stihl ugye átfestett viking. Nos miután használtam sok éven át, tovább adtam egy alkalmazottainak, aki még most is használja.
Nekem van 2 db stihl RM 655VS típusú gépem vállalkozásban, egyik 7, másik 6 éves, mindkettő 800 munkaóra felett jár. Saját használatban örök élet plusz egy nap, még 40 ár nyirása esetében is. Csodálatos a gyűjtése (nem tudom, ekkora telken fogod-e használni, vagy csak hátra kidobatod), nagyon szépen vág, a hajtás lehetne időtálóbb, az romlott el leggyakrabban, illetve többször utána kellett állitani. Lassan érik az idő a gépek cseréjére, a srácok kérésére (az alkalmazottaim, akik használják a gépeket) ugyanezt fogom venni majd.
Nem gondolom, hogy ez a visszanyomás lenne a gond, az üst aljánál, van pár ilyen permetezőm. Volt, hogy feltűnt olyan egyiknél, hogy felpumpáltam, felnyomta még a kezemet is, de az nem nyomta ki az anyagot. Próbáltam már acél és műanyag golyókkal is. Eddig kétszer cseréltem csak dugattyú gumikat. Nem változott a jelenség. Most vettem komplett szárat dugattyuval, gumikkal, központosítóval. Még ki is szereltem a pumpát, hogy jobban össze tudjam rakni, véletlenül se csipjem meg a gumit, körkörösen beigazitottam, most se javult meg, ugyanúgy visszaenged a gumik mellett, ráadásul kettő permetezőm produkálja ezt a dolgot a négyből. Nem gondolom, hogy mindkettőnek karcos lenne a réz henger oldala. Gépzsírral vagy szilokonzsírral rakom össze őket.
"Vigyázz 2 méretben létezik."
Átmérőbe is lenne különbség? Hosszba van azt tudom, de átmérőre mind a négy permetezőm egyforma pedig van harmionc éves, és pár éves is.
Sziasztok! Nem gép, de számomra bonyolultabb......
Hagyományos, magyar vegyépszeres permetező. Nyomja a vizet, permetszert a pumpa tetején. Első körbe kicseréltem a gumi harangokat, nem oldotta meg, most már kicseréltem a komplett szárat központosítóval, dugattyúval, két gumiharanggal együtt. Még mindig nyomja a vizet. A golyók is újak, ha esetleg lenne közük a dologhoz, bár nem gondolom. Mi a francot lehet még csinálni vele, hogy a dugattyú feljövetelekor ne spirccelje felfele a cuccot a központosító szellőzőin??
Tüzifa körfűrészhez kellene lapot vennem 550mm. átmérőben. Mi a véleményetek honnan érdemes beszerezni olyant ami viszonylag minőségi is, illetve minél kevesebb foggal rendelkezik, valamint lehetőleg ne keményfém lapkás legyen. 13lóerős benzinmotor fogja pörgetni, tehát haladós fűrészt szeretnék.
Nem tudom eldönteni magam se, hogy milyent és hol kellene beszereznem. AKE lap lenne 40.000.ft.ért, de majdnem sokallom az 56 fogat.
2021.09 hóban vásárolt, de alig használt, MTD Optima LG 200 H fűnyírótraktor mennyit érhet? Évente volt olajcsere, de 10 üzemóránál nem ment bele több/év. Akku szerintem lassan cserés.
Ez a dzsuva valószínű a tankban keletkezik. Gondolom, mivel fém a benzintartály berozsdásodik. Tank le, murvával és vízzel feltölteni, addig rázni és öblíteni amíg fémtiszta lesz (kb 2 óra). Utána teljesen kimosni kiöblíteni. Teljesen feltölteni 100-as benyával tankot, hogy ne kapjon levegőt, ne tudjon oxidálódni a fémtartály, és úgy eltenni télire. A tank és a karbi közé 100 ft-os papírszűrőt betenni, és szezononként cserélni. Gondolom, a többi géped nem fémtartályos, illetve a régi Briggs motor tartálya alumínium a teteje spiáter, így nem is rozsdásodik.
Láttam már pár dolgot benzines gépen, de ilyet? Oleomac MH 175 RK indulás után maga alá ereszti a benyát. Ok, nem zár a tűszelep. Leszedtem az úszóházat. A látványra nem voltam felkészülve. Vörösesbarna, rozsdaszerűen kemény, több mm vastagon bekövült lerakódás, ami miatt az úszó nem tudott felúszni. A nagyját kivakartam, dörzsiszivacsoztam. Az úszó és a gép működik rendben, de mégis mivel lehetne ezt teljesen eltávolítani? Pláne a továbbiakban a keletkezését megelőzni? Évek óta csak 100-as benyát kap minden kerti gépem, egyiknél sem tapasztaltam még csak hasonlót sem.