Keresés

Részletes keresés

Bendegoose Creative Commons License 2005.04.11 0 0 25
Akkor most vége a demokráciának?
Bendegoose Creative Commons License 2005.04.11 0 0 24

Micsoda szerencse, hogy nem lesznek bűnbocsánati cédulák...

Merthogy nem is voltak...

Búcsúcédulák voltak, és a búcsú nem azonos a bűnbocsánattal...

ez is csak egy tudatos manipuláció...

(nem a tied, persze)

Üdv

B.

Előzmény: Törölt nick (18)
III. don Fullig Creative Commons License 2005.04.06 0 0 22
jezus tanitasa az emberiseg egyik legnagyobb vivmanya. Kar, hogy nincs sem egyhaz, sem orszag, amely ezt kepviselne. A tortenelmi- es kisegyhazakat tegyetek keresztennye /marmint azokat, amelyek keresztenynek valljak magukat/. Az orszagnek pont eleg az az 1000 eves kitolas, amit az egyhazak vedelmeben elszenvedett.
csapo Creative Commons License 2005.04.05 0 0 21
Az alkotmány szerint Magyarország világnézetileg semleges. Az állampolgárok lehetnek katolikusok vagy bármi mások de az ország nem.
Előzmény: mansaf (20)
mansaf Creative Commons License 2005.04.05 0 0 20

Magyarország 1000 éve, Szent István óta  keresztény ország. Nem teljesen katolikus ország, mint pl. Portugália vagy Lengyelország. A 2001. évi népszámlálás szerint a lakosság 55-60 %-a római katolikus.

Lehet, hogy néhány ezer szerencsétlen ember csatlakozni fog a destruktív szektákhoz (mormonok, Jehova tanúi), de ettől még keresztény ország lesz Magyarország.

ouzo Creative Commons License 1999.04.13 0 0 19
Jó lesz, de nem lesz kötelező. Olyan, mint amikor megszűnt az, hogy csak vörös könyvvel lehetett vezetői állásban valaki. Pártok most is vannak, és most is annyit érnek, de már csak kevesen dőlnek be nekik olyan mértékben, hogy be is lépjenek. Ez vár a vallási ideológiájú pártokra is (egyházaknak is lehet mondani).
Előzmény: Törölt nick (18)
Törölt nick Creative Commons License 1999.04.12 0 0 18
Ouzó!

Írod: "Nem lesznek többé bűnbocsánati cédulák, kötelező egyházi temetések, misék, keresztelők, egyházi adók."
No, az utóbbin elgondolkodhatnál egy picit. Mert így azt kell hinnem, naiv vagy. ;-)

ouzo Creative Commons License 1999.04.12 0 0 17
Nem bizony! Különösen, hogy már nemcsak katolikus (v. református v. evengélikus) szemléletet tükröző könyveket lehet kapni a vallási témában, hanem meg lehet ismerkedni más vallásokkal is. Ha az ember megnézi a századelő Amerikáját, mekkora kárt okoztak a monopóliumok, és a nekik kiszolgáltatott embereket egyre jobban kizsákmányolták és elszegényítették, a monopolhelyzetben lévő egyházak ugyanígy tettek az emberek lelkével. Tehát ha Magyarország nem keresztény ország, az csak jó, itt felszabadult lelkek lesznek. Remélem, a történelmi (Kat., Ref., Eva.,) egyházak hiába dolgoznak egykori hatalmuk visszaszerzésén, nem sikerül nekik. Eleget üzleteltek már Istennel (illetve az emberek hitével). Nem lesznek többé bűnbocsánati cédulák, kötelező egyházi temetések, misék, keresztelők, egyházi adók.
Isten nem a templomokban van, hanem mindenütt. Az út hozzá pedig mindenkinek saját magában van.
Előzmény: Zéta (11)
Törölt nick Creative Commons License 1999.04.12 0 0 15
Nane!!!

Hogyan? Hogyan? Hogyan? Hogyan?

H O G Y A N ? ? ?

NaNe Creative Commons License 1999.04.11 0 0 14
Endi !

Mi az, hogy nem lehet kilépni a Katolikus Egyházból ? :-O
Én kiléptem. :-)

NaNe

Előzmény: Törölt nick (1)
olahim Creative Commons License 1999.04.11 0 0 13
Ez OK.
De a ló túlsó felére sem kéne átesni, ha még egyáltalán rajta ül az ország.
Szerintem már félúton van a nyereg és a föld között.
olahim
Előzmény: voodoo (12)
voodoo Creative Commons License 1999.04.08 0 0 12
Faithful,

Csak vedd figyelembe, hogy itt volt 40 ev, amig mindezt tiltottak, vagy csak megturtek.

Előzmény: faithful (9)
Zéta Creative Commons License 1999.04.07 0 0 11
Én magyar vagyok, és nem vagyok keresztény. Amíg ez a hazám, addig ez nem egy keresztény ország.
Echo Creative Commons License 1999.04.06 0 0 10
Kedves satya

Mit gondolsz rólam, én destruktív vagyok ? Azt hiszem az eddigi hozzászólásáaimból ezt meg tudod állapítani.

Előzmény: satya (6)
faithful Creative Commons License 1999.04.06 0 0 9
## offtopic on:

Egyszer láttam egy videoklippet, amelyen egy keresztény énekes és együttes azért emelte föl a szavát, hogy ne töröljék el az iskolákban a reggeli imádkozást. Annyira megható volt, amikor a klippben tinédzserek az iskolai szünetben az udvaron körülállták a nemzeti lobogót, megfogták egymás kezét, és imádkoztak. Nem azért, hogy könnyebben bekerüljenek a Pázmány Péter egyetemre, hanem mert valóban a szívükben benne volt a vágy a közös imádkozásra. És akkor jött egy (szemmel láthatólag szigorú) tanárbácsi és ő is beállt a körbe. És együtt imádkoztak. A dátum kilencvenes évek közepe, a helyszín egy átlagos középiskola.

Ja, nem magyar zászlót álltak körbe, és nem magyarul énekeltek, nem magyarul imádkztak és nem katolikusok voltak.

Hanem amerikaiak: USA állampolgárok, és protestánsok.

Itt verik a nyálukat emberek hogy így ezer éves kereszténység, meg úgy, az USÁban meg minden napot imádkozással keztek a gyerekek az iskolában egészen a közelmúltig, amikor ezt az imádkozást a demokraták megfúrták. És akkor is, jelentős mozgalom bontakozott ki, tüntetések, felvonulások voltak, azért, hogy ne töröljék el ezt a reggeli imát.

ennyit a magyar kereszténységről
##offtopic off

faithful

Törölt nick Creative Commons License 1999.04.05 0 0 8
Opsz! Kedves Satya!

Vegyük sorra, amit írtál:

***Szerintem különbség van a kisegyházak és a destruktív szekták között. A kisegyházak legtöbbje például benne van az egyházak ökumenikus tanácsában.

No és mi az az e.ö.t.? Valami mindenek felett álló szerv, amely meghatározza az vallási csoportokról, hogy jók-e? Úgy mondtad ezt, mintha valami nagyot mondtál volna. Én nem tartom mindenre érvényesnek, amit az a szerv mond. Destruktív vagyok most? Mit kéne velem csinálni?

***Azokkal a kisegyházakkal, amelyek nem valaki ellen, hanem valakiért tevékenykednek, azokkal együtt lehet dolgozni.

Ez demagóg szöveg. Homályos, mindenki úgy értelmezi, ahogy akarja. Te valószínűleg így: aki pl. a katolikus egyházzal együtt dolgozik, az nem destruktív szekta.
No és miben lehet együtt dolgozni? Magyarország kereszténnyé tételében??? Satya barátom, csak kerülgeted a témát. Pont arról beszélünk, hogy a különböző magukat kereszténynek nevező csoportok nem értenek egyet bizonyos keresztény alapigazságokban. És ebbe beletartozik az is, hogy az e.ö.t.-át sem feltétlenül fogadják el. Ja, de már értem ám! Aki nem tartozik oda, az destruktív szekta. Durva egy kicsit...

***A destruktív szekták valaki ellen, valamelyik egyház ellen küzdenek, a másikban semmilyen értéket nem hajlandók elismerni.

Hmmm... Nagyon durva dolgokat írsz. Ez érvényes a katolikus egyházra is. A destruktív szekta meghatározás nem egyetemes érvényű. Viszont arra nagyon alkalmas (erre is használják), hogy pl. a médiákban ezzel etessék a népet. És szépen meg is eszik. Ó, ha okosabb lennék, le tudnám írni jobban a dolgokat.
Satya, te mintha nem ebben a világban élnél. Továbbra is valami mindenkire érvényes egyetemes dolognak tartod a TE vallásodat. És nem is tudod elképzelni, hogy más is van.

Satya! Mit kéne velem csinálni? Én nem ismerem el a e.ö.t.-át mint meghatározó szervet. Destruktív vagyok? Hm? Mit kéne velem csinálni? Társadalomellenes vagyok = katolikus ellenes vagyok?

F.B. I. doktor Creative Commons License 1999.04.05 0 0 7
Kedves satya,

Írja:
"A destruktív szekták valaki ellen, valamelyik egyház ellen küzdenek, a másikban semmilyen értéket nem hajlandók elismerni."

Nekem kívülállóként úgy tűnik, hogy ez a jellemzés nagyon is megfelel a Katolikus Egyházra. Tévednék?

Tisztelettel,
mint fent

Előzmény: satya (6)
satya Creative Commons License 1999.04.05 0 0 6
Endi!
Szerintem különbség van a kisegyházak és a destruktív szekták között. A kisegyházak legtöbbje például benne van az egyházak ökumenikus tanácsában.
Azokkal a kisegyházakkal, amelyek nem valaki ellen, hanem valakiért tevékenykednek, azokkal együtt lehet dolgozni. A destruktív szekták valaki ellen, valamelyik egyház ellen küzdenek, a másikban semmilyen értéket nem hajlandók elismerni.

Kérdésedre fogok válaszolni, csak mostanában kevés időm volt.

Előzmény: Törölt nick (5)
Törölt nick Creative Commons License 1999.04.05 0 0 5
Satya!!!

Még mindig várom a válaszodat a kérdésemre: mit jelent az, hogy Isten máshogy néz a gyerekkorukban megkereszteltekre, mint azokra, akik nem voltak megkeresztelve.
Satya! Én tudom, hogy erre csak olyan válasz van, amely ellentétes a Bibliában írtakkal. De mostmár kénytelen leszel válaszolni. Saját magadat húztad csőbe.
Válaszolj a "RKE tévtanításai" topicban!

Ez pedig elég furcsa: (a keresztény Magyarországba) ...a kisegyházak is be tudnak kapcsolódni.
Satya! Igen??? Te komolyan hülyének nézel engem? A ti általatok "destruktív szekták" ilyenkor már "be tudnak kapcsolódni"??? Furcsa...
Írod: "Lehetne tehát az a kérdés, hogy hogyan lehetne kereszténnyé alakítani Magyarországot?" Én erre kérdezem: "melyik kereszténnyé: katolikus egyhát szerintivé, vagy a "destruktív szekták" tanításai szerintivé?"
(Megj.: tudom, te árnyaltabban látod a szekták kérdését, de egyházadban nem ez van, hanem egyértelmű ellenséges magatartás a "szekták" felé.)

Törölt nick Creative Commons License 1999.04.05 0 0 4
Satya!

Utalom, amit csinalsz, ne is haragudj! Ezt nevezik alattomos dumanak!
Ne haragudj! Tudom, kemeny szavak ezek. De olyanra hivatkozol, amivel en nem ertek egyet, kozben meg helyettem gondolkodsz, az nagyon csunya dolog. Olyan, mikor valaki nem ismeri el a masok velemenyet.

satya Creative Commons License 1999.04.05 0 0 3
MSI12
Endi nem a katolikus egyház elleni hangulatkeltésnek szánta a megjegyzését, hanem afölötti fájdalmát fejezte ki, hogy bár szeretné, de nem tudja megtenni, hogy a keresztség jelét lemossa a lelkéről. / lsd korábbi vitánkat az RKE tévtanításai c. topicban.

A topic témájában és Antall Józsefet idézném, és ezt szeretném látni megvalósulni: Keresztény Magyarországot akartam, mert egyedül ennek van jövője.
Ha keresztény Magyarországot akarunk, akkor nemcsak a katolikusok, hanem a reformátusok, evangélikusok, a kisegyházak is be tudnak kapcsolódni.
Lehetne tehát az a kérdés, hogy hogyan lehetne kereszténnyé alakítani Magyarországot?

Előzmény: MSI12 (2)
MSI12 Creative Commons License 1999.04.04 0 0 2
Az utolsó gondolatodat te találtad ki? Ilyet egy katolikus soha nem mond véleményem szerint, nekem egyértelműen a katolikusok elleni hangulatkeltésnek tűnik.
Előzmény: Törölt nick (1)
Törölt nick Creative Commons License 1999.04.04 0 0 1
Ha azt nevezzuk katolikusnak, hogy megkereszteltek-e az embereket, akkor igen.
Ha azt, hogy ki veszi komolyan, akkor nem.
Az egyhaz az elobbire hivatkozik ugye, mert igy lehet nagy az arca.
Meg a katolikus egyhazbol ugye nem is lehet kilepni.
Meg a reformatusok, evangelikusok is rom. katolikusok, mert ugye onnan szakadtak ki.
MSI12 Creative Commons License 1999.04.04 0 0 0
Erre a kérdésre nem túl sok dolgot lehet válaszolni. Egyáltalán mire akartál célozni a kérdéseddel? Szerintem egy kicsit konkrétabban kellene megfogalmaznod.
Előzmény: McNeal (-)
McNeal Creative Commons License 1999.04.04 0 0 topiknyitó
Szerintetek?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!