Kedves rezső,
nem tudtam, hogy itt kötelező olvasmányok vannak, de azért utólag elolvastam Jaccuse válaszát és egyáltalán nem győzött meg. Úgy érzem, van itt még miről vitatkozni. Idézet a cikkből:
"Alighanem a Steve Benkővel kötött szerződés volt az eddigi legnagyobb fogás azóta, hogy az OM-ben néhány hónappal ezelőtt megkezdődött azoknak a szerződéseknek a felülvizsgálata, amelyeket 1994 és 1988 között - vagyis szabaddemokrata vezetés idején - írtak alá az MKM illetékesei különféle bt-kkel, kft-kkel, illetve magánszemélyekkel. Bár az ominózus dokumentumot a tárca nevében aláíró Magyar Bálint szerint minisztersége idején "a szokásosnál több vagy nagyobb értékről szóló" megbízási szerződés nem született az MKM-ben, azt maga is elismerte a HVG-nek, Steve Benkő alkalmazásást annak ellenére támogatta, hogy a tárca gazdasági vezetője megtagadta a megállapodás ellenjegyzését. "Sokaltam az összeg nagyságát, és kifogásoltam, hogy a szerződés gyakorlatilag felbonthatatlan" - mondta a HVG-nek Stark Antal helyettes államtitkár, akit a szabaddemokraták után a Fidesz-MPP is megtartott e hivatalában."
További megjegyzéseim:
1. Tudtommal szuverén állam vagyunk. Nincs olyan, hogy ezért "az amcsik a hunyók". Ha Magyar Bálint aláírt valamit, azért ő a felelős.
2. Talán elfogadható lett volna egy melegen ajánlott személy kinevezése, ha segélyről lenne szó. De itt egy 150 millió $-os kölcsönről van szó, amit a mi pénzünkből vissza kell fizetni, plusz még a magyar államnak -szintén a mi pénzükből- hozzá kell tenni 100 millió $-nak megfelelő forintot.
Kedves rezső! Eltanácsoltál ugyan a témától, de én mégis azt mondom: beszéljünk róla!
Ha folyamatosan olvastad volna a rovatot, vagy időnként visszanéznéd az előző napok termékét, ez már téma volt. És az SZDSZ (Jaccuse) elfogadható választ adott. De az OS-ben is olvasható volt, meg az Esti Krónikában is megemlítették.
Ezért nem annyira Bálint, mint inkább az amcsika hunyók.
Épp most ovasom a HVG-ben, hogy a minisztériumában havi 10 000 $-os fizetéssel alkalmazott egy magyar származású amerikait (Steve Benkő) olyan szerződéssel, hogy csak 140 000 Ft-os végkielégítéssel lehetne most elküldeni. Hát nem arany szíve van? Végre tett valamit, ha csak egy nagyon kicsit is, hogy a közalkalmazotti szféra fizetéseit a nyugati szinthez közelítse. Mit szóltok hozzá?