Keresés

Részletes keresés

Snipper Creative Commons License 2005.11.13 0 0 59688

Szurdok 40!

 

Megvan a túra, röviden jó, bövebben überjó volt..  Sikerült igen kemény de csodás útvonalat összeállítani a rendezőknek, köszönet érte.. Valamint a sok kedves pontőrnek, akik a topikosokat mindenféle extra jóval kényeztették.

Bővebben majd holnap,  most csak függők egy kicsit a forumokon.

gvirág Creative Commons License 2005.11.13 0 0 59687
Kedves Sir Dan sajnos a lényegről lemaradtál!
A túra csúcspontja a Salabasina-árok volt. Az egész árkot beborították a kidőlt fatörzsek. Választhattunk, mire lépünk: mohás kőre - garantált leszánkózás valamelyik irányba, nedves fára - hasonló eredmény, vagy egyből a titkokat rejtő vastag avarszőnyegre. Az avar alatt izgalmas titkok rejtőztek: bokáig érő víz, lábszárközépig érő sár vagy bokatörő kövek. Az árkot keresztül-kasul átdőfködő fatörzseken is elég izgalmas volt az áthatolás: alatta - bevertem a fejem és beakadt a hátizsákom (guggolva totyogtam előre-hátra, hogy kiakadjon), felette - vagy előre pottyantam le vagy visszafele... Remek volt :-) De tényleg!
És a végén ott várt a gyönyörű Lufi kutya egy nyálas puszival.
Legközelebb fel ne add a Salabasina előtt! :-)
Előzmény: Sir Dan (59674)
névtelen Creative Commons License 2005.11.13 0 0 59686
Köszi!
Előzmény: bandikaa (59684)
gvirág Creative Commons License 2005.11.13 0 0 59685
Köszönet minden szervezőnek a SZURDOK 40-ért!
Nagyon jó kalandtúra volt - bukdácsolás, mászás rönkök felett, alatt, dagonyázás sárban, vízben. Akivel csak találkoztam, mindenki nagyon élvezte.
Többre most nem futja - megyek felpócolom a sajgó lábaimat. :-)
bandikaa Creative Commons License 2005.11.13 0 0 59684
A rám-hegy csúcsától 20 m nyugatra. (az előbb betett linken látható)
Előzmény: névtelen (59683)
névtelen Creative Commons License 2005.11.13 0 0 59683
Szia!

Meg tudod mondani hogy pontosan hol van a szívcsakra? A Pilis térkép alapján szeretnék odatalálni.
Sajna a Szurdok 40 nekem nem jött össze, pedig szerettem volna elmenni..
Előzmény: bandikaa (59676)
qvic Creative Commons License 2005.11.13 0 0 59682
elsosorban a szervezoknek szeretnek uzenni..
Gethe, B-H.G.: gratulalok, iszonyu jo turat csinaltatok! :) es huu, de jol esett! (de errol majd irok reszletesebben)
es koszonjuk a lelkes pontoroknek is a kiszolgalast.

masodsorban grat mindenkinek aki reszt vett ma a Szurdok turan es bevallalta ezt a nehez programot vasarnapra ;)

beszamolo kesobb..
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.13 0 0 59681

kezdek aggódni érted :o)

Előzmény: efemm (59680)
efemm Creative Commons License 2005.11.13 0 0 59680
Heló névtelen! Én voltam. Téged Zetével kevertelek. Ez egy ilyen összetévesztős nap volt. :))
Előzmény: névtelen (59672)
bandikaa Creative Commons License 2005.11.13 0 0 59679
Én is pontosan így vagyok a dologgal....
Előzmény: Sir Dan (59678)
Sir Dan Creative Commons License 2005.11.13 0 0 59678
En ezt az egesz taltososdit hatalmas atveresnek tartom, de most mar kivancsiva tettel. :)
bandikaa Creative Commons License 2005.11.13 0 0 59677
Előzmény: bandikaa (59676)
bandikaa Creative Commons License 2005.11.13 0 0 59676
A nagy gombóc
Előzmény: Sir Dan (59675)
Sir Dan Creative Commons License 2005.11.13 0 0 59675
Na, ezt legkozelebb en is kiprobalom. :) Melyik kavics ez?
Előzmény: bandikaa (59673)
Sir Dan Creative Commons License 2005.11.13 0 0 59674
Sajnos szintidőn belül:

2005. XI. 13. Szurdok 20

Eleve úgy indultam neki ennek a túrának, hogy addig megyek, ameddig bírok. Ha a teljesítés lett volna a cél, valószínűleg megcsináltam volna, de annak nem lett volna jó vége.

4:40-kor ébredtem, 5:10-kor indultam Pomáz irányába. Úgy számoltam, hogy lesz még időm átvenni a bakancsomat, kicsit összeszedni magam. Már majdnem ott voltam, amikor András (bandikaa) hívott, hogy ő bizony elaludt, ami nem is lenne nagy baj, csak hát ő az egyik pontőr. Úgy tűnt, megoldja nélkülem, de amikor már átöltözve, túrára készen majdnem felszálltam a beérkezett buszra, hívott, hogy érte kéne mennem. Így végül nem nyomorogtam fel a buszra (jó sokan akartak a 6:20-assal menni), hanem elindultam vissza a városba. Felvettem pontőrünket, majd vissza Pomázra. Szerencsére még találtunk parkolóhelyet, a buszt se késtük le (7:20), és még fel is fértünk.

Jó 40 perces utazás után hatalmas ködben szálltunk le Dobogókőn. Sokan rajtoltak egyszerre, de szerencsére alig kellett sorbanállni. A papíron újra felhívták a figyelmünket, hogy a túra nehéz, mindenki saját felelősségére indul. A tiltás ellenére volt, aki több kutyával érkezett. Kíváncsi lennék, meddig jutott. Az itiner teljesen korrekt, minden szükséges adatot tartalmaz, bár a térképrészletek kicsit kicsik az értelmezhetőséghez. Persze erre van a saját térkép, amit most sem hoztam.

OT túratársammal a buszmegállóban futottam össze, vele mentem végig. Már az elején útvonalmódosításra volt szükség, ugyanis fakitermelés miatt lezárták a pirosat. Kerültünk egy kicsit, majd a Fényes-forrásnál megtaláltuk az első, pontőr nélküli pontot, ahol matricát raktunk az itinerünkre.

A Lukács-árok mélyén jelzetlen szakaszon bukdácsoltunk végig, nagyon tetszett ez a rész, tényleg elég nehéz volt a patakmederben lépkedni. A bakancsom továbbra is vízálló, többször teszteltem. Az árkot elhagyva könnyebben járható útra értünk, ahol egy nagyobb csoport gyerekkel találkoztunk, akik - mint utólag megtudtuk - ugyancsak a Szurdok túrán voltak. Bátor vállalkozás ez egy tanár részéről.

Miután leértünk Dobogókőről, visszafordultunk, és a Rám-szakadékon keresztül elindultunk visszafele. Utunk elején pygmea pontőr fogadott minket, topicosoknak járó bónusszal. Aztán nekivágtunk a Szakadéknak. Eddig csak hallottam róla, most láthattam is, tényleg kissé túlzottan is kiépítették. Az összes kicsit is nehezebben járható részen vastag fémkorlát vezet végig, a láncos-mászós szakaszokra pedig létrákat raktak. Így elveszett az egészből az izgalom. Persze, így azok is végig tudnak menni rajta, akiknek ez eddig megoldhatatlan lett volna. Azért szerintem kár érte.

A megszokott utat elhagyva szalagozás segítségével másztunk fel a hármas pontra, a Rám-hegyre, ahol a megmentett pontőr, András várt minket. Szegény hatalmas ködben, jó nagy szélben vacogva pecsételt mindenkinek. Nem irigyeltük. Lesétáltunk a hegyről, majd pár lépés megtétele után a Miklós-forrásnál gudluking túratárs várt minket pecséttel, újabb topicos bónusszal. Nagyon el voltunk kényeztetve. :)

A Thirring-szikla felé újabb kemény mászás következett, a ködbe is visszaértünk. Különösen vicces volt ez bepárásodott szemüveggel, kb. semmit nem láttam, csak caplattam felfele. Azért a szép sziklákat megcsodáltuk a környéken. A ponton csokit kaptunk, kicsit pihentünk, megcsodáltuk egy ifjú túratárs kitűző-kollekcióját, melyet speciális módszerrel erősített a táskájára, majd másztunk tovább. Megnéztem a siketek kegyhelyét, majd pár lépés múlva már Dobogókőn voltunk újra. Bár kicsit lassan értünk ide, úgy éreztem, minden oké.

A nagy ködben nem volt egyszerű a navigálás, de átjutottunk a parkolón, megtaláltuk a helyes jelzést, és még szarba sem léptünk, erre külön figyelmeztetett az itiner. A következő nehézséget a kék kereszt jelzés megtalálása okozta, ami a nagy ködben nem látszott, sokan rossz irányba is mentek tovább, mi visszafordultunk, kértem telefonos segítséget gethe szervező úrtól, majd egy kisebb csoport együttes erejével megtaláltuk a helyes utat. A következő keresztező aszfaltútnál páran megint elbizonytalanodtak és rossz irányba haladtak, de mi mindent jól csináltunk, és megtaláltuk az út alján a titkos ellenőrzőpontot. Mondjuk aki más irányba haladt, az is pont ide jutott, szóval megúszták pont kihagyása nélkül.

Pilisszentkereszten örömmel vettem észre a piros jelzést, nemrég jártam erre. :) A kéken mentünk tovább, keresztül a Szurdokon. Gyönyörű táj, sok híd, térdfájás. Most szinte egy pillanat alatt jött elő a baj, a titkos pontnál kezdődött, a Szurdok alján található hatos számú kajáltató pontnál pedig már tudtam is, hogy kiszállok. Kicsit sajnáltam a dolgot, de úgy éreztem, nem kockáztathatok. Inkább elmegyek orvoshoz. Elbúcsúztam túratársaimtól, kicsit csevegtem berzsóékkal a ponton, majd a szerencsére éppen útbaeső aszfaltúton letántorogtam a következő buszmegállóig, ahol három ugyancsak kiszállt túrázóval találkoztam. Meglepetésemre a buszon is feladók fogadtak. Ennyire nehéz lett volna a túra? (A pofátlanul zsebre dolgozó buszsofőrről inkább említést sem teszek.)

A további pontokon meglepetésekkel váró kedves pontőrökre gondoltam kissé szomorkásan, miközben lejutottunk Pomázra. A célban elcsevegtem gethe és (budai-)H.G. szervezőkkel, megintcsak szomorkodva megcsodáltam a szép kitűzőt és oklevelet, amit most sajnos nem tudtam elvinni. Majd jövőre!
bandikaa Creative Commons License 2005.11.13 0 0 59673
On:
A szurdokon 295 induló, valahogy fél 5ig ~30 beérkező, ~25 feladó...

totál OFF:

Érdekes nap volt, főleg, mert valami olyasmit tapasztaltam, amiben NEM hiszek!

A lényeg: Az ezoterikus tanok szerint itt található a Föld szív csakrája. Fogalmam nem volt róla, pontosabban csak hallottam valami szóbeszédet. Jött 4 emberke, mint kiderült újságírók. Ott volt még egy ember, egy lány aki ott adta fel a túrát.
Megkértek minket, álljunk oda a nevezetes kőalakzathoz, pár fotó erejéig, holnap vagy holnapután megjelenik a Színes Bulvár lapban. No nem hiszem, hogy megveszem... ))))

Mondom: Nem tudtam, mi van ott, és NEM hiszek a dologban, mégis:

No, odaálltunk, átöleltük a sziklát.... És bármilyen hihetetlen, amíg hozzáért a kezem a sziklához, fölment a pulzusom... amikor elengedtem, nagyon gyorsan visszaállt, és ezt eljátszotta többször is...

Lehet hogy ott mégis van valami?
névtelen Creative Commons License 2005.11.13 0 0 59672
Nem te voltál véletlenül az, aki útban Moha felé, a vasúti keresztezés könyékén elszaladt és megkérdezted, hogy nem én vagyok-e xy? (névre nem emléxem)... én meg mondtam, hogy nem..
(ketten sétáltunk a sógorral és épp barlangi térképezés volt a téma..).


A túrán amúgy a szalagozás tényleg átlagon felül jó volt, az itinert kézbe se kellett venni, csak mikor a pöcsétet nyomták bele. No, az is segített, hogy pár éve már voltam ezen a túrán..
Visszafelé elég aggasztó volt látni a tömeget, aki Csóron várta a buszt.. Szerencsére két járat volt és a többség csak Fehérvárig ment, így kényelmesen felfértünk a pesti buszra, még ülőhely is volt.. Bár, volt egy kellemetlen pillanat, amikor egy Sümeg-Bp busz elhúzott a megálló mellett.. De szerencsére volt másodrésze, ráadásul ülőhellyel.
Előzmény: efemm (59644)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2005.11.13 0 0 59671
Hajrá! Jó ez a hosszú rajtidőszak, az eleje már úton van, én meg csak nyitogatom a csipámat.
Előzmény: Snipper (59670)
Snipper Creative Commons License 2005.11.12 0 0 59670
Akkor hajrá holnap mindenkinek!
efemm Creative Commons License 2005.11.12 0 0 59669
Ebben az esetben tényleg összekevertelek valakivel. Bocsánat!
Előzmény: nyomdász (59668)
nyomdász Creative Commons License 2005.11.12 0 0 59668

Sok topikos ismerőssel találkoztam, sorrendben talán: András, Pygmea, Corall, Gethe, Döme63, Felazso, Emgergő, Optika (akinek köszönöm, hogy kisegített egy kólára való kp-val, mivel az összes pénzemet a váltócuccommal együtt sikerült Csórra küldetnem.), Nyomdász, PrInCe.

 

Sajnos valakivel elkeversz, mert én csütörtök reggel 10 óra óta minden nap a HÓ SHOW-n állom fáradtra a lábam. Holnap is ott leszek déltől. Előtte teljtúra éves megbeszélés lesz.

 

Üdv. nyomdász

Előzmény: efemm (59644)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2005.11.12 0 0 59667
Vizualizálva: Csillaghegyen balra a régi Szentendrei úton, aztán Pomázra beérve addig mész, amíg nem túl messze jobb kéz felől benzinkút. (Azt hiszem, MOL.) Ott már mehetsz is le jobbra a kút melletti szervizútra, és rögtön a kút után lehet parkolni.
Előzmény: Sir Dan (59663)
Vlaszij Creative Commons License 2005.11.12 0 0 59666
760 körüli összlétszámról halottam:)

Nekem FVP 40 Berzsoval s és tzh társaságában.. és hektikusan hol fel holeltünő Budaihg val meg egy két emberrel még:)

nagy knyelmes pihentető kis túra volt:)
Előzmény: Galadh Ereb (59648)
Sir Dan Creative Commons License 2005.11.12 0 0 59665
Kossssz.
Előzmény: efemm (59664)
efemm Creative Commons License 2005.11.12 0 0 59664
Előzmény: Sir Dan (59663)
Sir Dan Creative Commons License 2005.11.12 0 0 59663
Hmm, kisse keson, de ha valaki le tudja irni, Pomazon belul merre keressem kocsival a HEV megallot, az hasznos lenne, koszi.
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2005.11.12 0 0 59662
Nem értem, nem pont erre készültél? Csak mégis beváltottad a nyereményedet, nem? :-)
Előzmény: bandikaa (59653)
gethe Creative Commons License 2005.11.12 0 0 59660
FVP 25 beszámoló

Két dolog miatt mégis érdemes volt már megint elmenni erre.

A másik pedig a kölyökmacskák.
(budai-)H.G. Creative Commons License 2005.11.12 0 0 59658
K+ a központig, onnan K. A Klastrom-kert a központból kitérővel érhető el (2 km).
Előzmény: erchegyia (59656)
miki Creative Commons License 2005.11.12 0 0 59657
Nem semmi tempót mentél, szép volt. Én Várpalotáról indultam Csórra és vissza. Reggel olyan felhő volt a Baglyason, és olyan szürreális színek, hogy nem láttam a 30 méterre lévő szalagokat, és másfelé kellett mennem, szerencsére sokszor túráztam már arra, és nem tévedtem el. Bántam viszont, hogy otthon hagytam a tájolót, elegánsabban átvághattam volna az úttalan nyílt mezőkön. Így nem mertem letérni az utakról, pedig a szalagozás is gyakran toronyiránt ment. nekem kb. 3:40 kellett a 33 kilométerhez. Nagyon szuper volt, már régen túráztam.
Előzmény: efemm (59644)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!