Keresés

Részletes keresés

Hobbi-Fotós Creative Commons License 2012.09.23 0 0 33
Hobbi-Fotós Creative Commons License 2012.09.23 0 0 32
Rimbaud Creative Commons License 1999.03.31 0 0 30
Bugi néni,
történeted oly módon is értelmezhető, hogy kizárólag a Korona Passage tartja be a jogszabályokat. A kizárólag fogyasztásra kész étel vásárlására vonatkozó korlátozó szabályt ugyanis honatyáink alkották meg a Parlamentben (lásd Szja törvény). Az pedig, hogy egy cég, illetve alkalmazottja nem ad vissza az étkezési jegyből a cég saját döntésén múlik. Ha nagyon akarná, megtehetné, de a legtöbb esetben ez azt jelentené, hogy állandóan utólag kéne módosítgatni a könyvvitelét, meg az áfa bevallásait. Erre pedig értelemszerűen kevesen hajlandóak.

Az azonban, hogy az elárúsítóhölgy kötelezővé akarta tenni a jegy levásárlását, nyilvánvalóan oktalan baromság. A hölgy valamit félreérthetett.

CooCooFooZoo Creative Commons License 1999.03.31 0 0 29
Tudod mit, robicsek, egy évi szja-hoz képest ez a megtakarítás szinte semmi. :-(

Ez az utalványüzlet nyilván minden részt vevő cégnek jól megéri, de taktikázni, Corába járni, számolgatni vagy HP-vel vívni a felhasználónak kell.

Előzmény: robicsek (25)
acinkos Creative Commons License 1999.03.31 0 0 28
Bugi néném,
legszívesebben azt mondanám, hogy ez már felülmúlhatatlan, de hátha megcáfol a valóság !
Előzmény: Bugi néni (21)
acinkos Creative Commons License 1999.03.31 0 0 27
Mivel úgy látom, mindannyian bosszankodunk/tiltakozunk a jegyekhez kapocsolódó molesztálások miatt, egyre inkább kíváncsi lennék rá, hogy arra odébb, ahonnan pl. a Meinl-t szalasztották, hogyan működik ugyanez. Ott mit és hogyan tehetnek meg egy ilyen étkezési utalmánnyal? Van-e gyáltalán ? Tudja/tapasztalta-e valaki köztetek ?
Vanek Creative Commons License 1999.03.31 0 0 26
Höhö. Ezek szerint ügyes vagyok.
Már vagy hat hónapnyi jegyet gyujtögettem össze, amit majd egyszerre kívánok elvásárolni. (Önátverés muvészete, a "talált pénz" érzése). Az igazán mókás ebben az, hogy 100-as címleteket kapunk... szép kis kupac mondhatom, klassz lesz azt átszámolni :)). Én már elore bosszulok.
robicsek Creative Commons License 1999.03.31 0 0 25
meg van a megoldás. vezessünk be egyes címletű (meg kettes, meg... tízezres) jegyeket. Kössünk szerződést mindenkivel, hogy ezeket mindenhol el kell fogadni.
Azután nevezzük mondjuk forintnak.

Ja, hogy akkor adót kellene fizetni? Brrrrrrrrr.
Ha adót elkerültök (azaz a cégetek) akkor legalább ne nyavajogjatok.

N e t S h a r k Creative Commons License 1999.03.31 0 0 24
Nem kell 'külön' sorba állni. Én a multkor 15.000 Ft jegyet használtam fel. Szólni kell a csajnak, hogy mindig nyisson új blokkot, ha átlépte az 5000 rugót. Valamint, hogy mikor közeledik az 5000-hez, akkor kisebb tételeket huzigáljon át a gépen. Így háromszor adtam neki 5000 forintnyi utalványt meg némi aprót, a negyedik számlát pedig fizettem hitelkártyával. Nem olyan bonyi.
Előzmény: csepp (17)
jellem Creative Commons License 1999.03.31 0 0 23
Kedves CCFZ!

Én, mint a Kereskedelmi Egységben Dolgozó Aluliskolázott Sszemélyeket Az Emberi Kommunikáció Alapjaira (De Minimum Értelmesen Nézni) Megtanító Alapítvány elnöke a következő magyarázattal szolgálok:

Hibás a feltételezésed, mely szerint a kasszába kasztlizott kisasszony legalább a pénzforgalom irányai mentén szerveződött alapvető érdekekkel tisztában van. Ő nem érti, hogy ha ő kap pénz az neki (nekik, cégének) jobb. Miután a pénzforgalom egyik végén sem képes identifikációs gesztussal helyet foglalni, számára a többlet és a keveslet ugyanaz. Mindekettő a rendellenes, érthetetlen tehát visszautasítandó kategóriába tartozik. Némi szomorósággal kell tudomásul venned, hogy a patás lény számára az általános ellenérték nem oszt nem szoroz. Ilyen műveletekre ott van neki egy gép, melyen jobb esetben van egy piros gomb a " Marcsinéni tessenjönni segítni ittaz úrszerint én nemtom!" felirattal.

Előzmény: CooCooFooZoo (20)
acinkos Creative Commons License 1999.03.31 0 0 22
A cég és/vagy a boltvezetés a rosszhiszemű, mert azt hiszik, bemegy valaki hozzájuk csak azért, hogy a 100 Ft-os jegyen 15-ért vegyen egy kiflit, és aztán a többi rengeteg sok pénzt egy *másik* cégnél vásárolja el.
Bugi néni Creative Commons License 1999.03.31 0 0 21
acinkos,
amit leírtál, annak egy formája már létezik: a Korona Passage-ban néha jeggyel eszünk francia palacsintát. A jegyet itt csak az ételre fogadják el, az italt kp-vel fizetni...
CooCooFooZoo Creative Commons License 1999.03.31 0 0 20
Értem ám :-)) mondtam is már lentebb: jó, le van szarva, ne adjon vissza jegyből. Költse gyógyszerre.

De miért KELL kilencvenhét Ft kp-t adnom, miért nem jó neki a százas jegy, úgy, hogy nem kérem a visszajárót?! Fel nem foghatom. És a három forintomért még ki is oktat :-)))

Calliope Creative Commons License 1999.03.31 0 0 19
Talán tényleg a legszerencsésebb egyben levásárolni ezeket a jegyeket... A Julis Meinl-es (haha, ezt elütöttem, Julius akart lenni :)) étkezési jegyeinket családilag összegyűjtjük, és egy rohammal elköltjük egy Jééé-ben. Ott nem nyavalyognak, mert nem kell soha visszaadniuk...
Azért az igaz, hogy nem a szerencsétlen kis eladólányokra kéne ráborítani az asztalt, hanem a cégre, de aki nem képes felfogni ezeknek az utalványoknak a használati módját, azt meg ne állítsák be a pénztárba!
jellem Creative Commons License 1999.03.31 0 0 18
bocsoff:
CCFZ call SuperNova SOS jellem!!!!!!!!!!!!
offkösz
csepp Creative Commons License 1999.03.31 0 0 17
Mi is egyszerre szoktuk levásárolni a jegyeket, ketten 7.000 forintnyit kapunk. A Coraban azzal kell vigyazni, hogy egy vasarlas eseten csak 5.000 forintnyi jegyet fogadnak el max., tehat külön kell sorba állni, ha az összes jegyet ott akarjuk hagyni. Először mi is megjártuk...
Yv Creative Commons License 1999.03.31 0 0 16
Teljesen boltfüggő az egész. Én Ticket Restaurantos jegyet kapok. Itt az Oktogonon a McDonald'sban minden teketória nélkül visszaadnak belőle, de pl. amikor Miskolcon akartam így fizetni, azt mondták, hogy nem tudnak visszaadni.
acinkos Creative Commons License 1999.03.31 0 0 15
CooCoo,
A jegyekre (nekem Meinl) rá van írva szépen, hogy "Az utalvány értékéből készpénz nem adható vissza!"
Jobb érzésű pénztárosok ezt nem veszik figyelembe, de velem kb. egy éve közölték először, s azóta egyre gyakrabban, hogy vagy KP, vagy vásároljam le.
Kiváncsian várom, mikor közlik velem egy másik felirat: "Kizárólag közvetlen fogyasztásra alkalmas élelmiszerek vásárlására jogosít!" értelmében, hogy a mosóport vegyem ki a kosaramból.
Sajnos nem a pénztárosokra kellene ráborítani az asztalt, hanem a cégre.
Előzmény: CooCooFooZoo (-)
ZöPö Creative Commons License 1999.03.31 0 0 14
Hehe :-))

Egyszer a balatonalmádi McDodóban fizettem Ticket Restauranttal. A végösszeg 698 Ft volt (lényeges!). Leraktam három darab kétszázas kajajegyet és a tetejükre, quasi nehezékként egy fém százast. Az eladó felvette a kupacot és elkezdte újra számolni: fémszázas, rá a kajajegy1, kajajegy2, kajajegy3. Figyelem: a fémszázas így már nem volt látható! A szép eladó lyányka rámnézett és sajnálkozva közölte: "ebből sajnos nem tudok visszaadni!" Elkezdett a fejem dagadni és vörösödni, fúvódtam felfelé mint a cigisbéka, szerencsére időben észbe kapott a rüfke és gyorsan adott két forintot. Elnézést persze nem kért. Végül is minek.

Most rakjuk félre a nyilvánvaló hülyeségét és nézzük csak az összeget: KÉT MAGYAR FORINTÉRT akart kellemetlenkedni egy vevőnek, hogy megvédje az adórendszert egy ügyeskedőtől!

CooCooFooZoo Creative Commons License 1999.03.31 0 0 13
Az, hogy nem adnak belőle vissza, még elmegy (bár igazából miért is?) de az, hogy a pénztáros nem fogadja el, hogy három forintot nem kérek vissza, az agyrém...

Ha kp-vel fizet valaki, és nem kéri vissza a három kis alátétet, akkor azt a kukába dobják?! Nem értem.

Törölt nick Creative Commons License 1999.03.31 0 0 12

saját tapsztalat...
Előzmény: CooCooFooZoo (6)
Rimbaud Creative Commons License 1999.03.31 0 0 11
Az étkezési jegy havi 1400 forintig adómentes, afelett pedig természetbeni juttatás, azaz nem az adótábla szerint adózik, hanem egy külön 44%-os adókulccsal, amit a nettó értékre kell számolni. Ez a bruttó érték mintegy 30,5%-a, ami az adótábla legfelső, 40%-os sávjánál lényegesen alacsonyabb. Azon munkavállalóknak, akinek a jövedelme eléri a legfelső adósáv határát (Magyarországon pedig igen könnyű elérni), azoknak értelemszerűen jobban megéri étkezési jegyben adni a támogatást, mert majdnem 10% adót lehet megspórolni vele (nomeg a 11%-os munkavállalói tb járulékot sem kell utána fizetni, de ez már kicsit bonyolultabb).
Előzmény: Bugi néni (8)
Don Quiote Creative Commons License 1999.03.31 0 0 10
Azt hiszem igaza van szakallnak. Elvileg nem lehet visszaadni belőle, de szerintem nincs rögzítve, hogy konkrétan miket vettek jegyen, miket meg nem, úgyhogy szerintem fölösleges a nem visszaadok, mivel jóval kevesebbet vásárolnak jegyért mint kp-ért. Remélem értitek mit nem bírok normálisan leírni.
Szóval valószínüleg a főnökök szigorítása az ok. Valami olyanra vezethető vissza, hogy ezeken csak élelmiszert meg ilyeneket lehet venni, aztán nem ám a visszakapott három forintokat összerakva mindenféle gonosz dogokra költöd :)
N e t S h a r k Creative Commons License 1999.03.31 0 0 9
Én is kapok Enni Kék jegyeket a fizetésem mellé. Elmegyek velük a CORA-ba és egyszerre levásárolom az egészet. Ott nem szaroznak, a pénztáros gyorsan megszámolja, beüti a gépbe, kiszámolja, hogy mennyit kell még ráfizetnem, oszt kész. Így nem idegesítem ilyen ökörségekkel se magamat, se másokat.
Bugi néni Creative Commons License 1999.03.31 0 0 8
Valaki tudja, hogy ebben kinek mi az üzlet? Én csak annyit tudok róla, hogy ez az egyéb juttatások körébe tartozik és 1200 Ft-ig SZJA mentes. Mi speciel Ticket Restaurant jegyeket kapunk. Ez még a jobbik fajtába tartozik, mert sok helyen levásárolható, de ebből sem adnak vissza. Én úgy szoktam kiszúrni az adott üzlettel, hogy a jegy értékét 3-4 forinttal lépem túl, amit általában nagy címletű bankjeggyel fizetek ki, amiből viszont vissza kell adniuk...
csn Creative Commons License 1999.03.31 0 0 7
En akkor kapok ideget, mikor a Plus-ban a Plus jegyekkel vasarol valaki. Nem am par szaz forintot, hanem talahanyja a kocsit mindennel, es a penztarnal elokap egy kisujjnyi vastagsagu Plus-jegy blokkot.

Persze elottem all az illeto (a fene tudja miert, de mindig valami nagyseggu, arannyal telirakott 70 es a halal kozott levo "asszonysag" csinalja ezt).

>>>Pulzusom 120.

- A penztaros az OSSZES JEGYET szetszedi a blokkbol (kitepkedi), egyenkent.
- Aztan kirakja az osszeset a futoszalagra, mintegy memoria jatek.
- Aztan fogja a tollat, mindegyikre huz egy vonalat.
>>>Pulzusom 140.
- Aztan mindegyikre nyom egy belyegzot.
- Aztan osszeszedi (gondosan, azonos allasban)
- Aztan megegyszer megszamolja.
>>>Pulzusom 160.
- Aztan osszegumizza, es a legfelsore rair valamiket (gondolom a darabszamot es a nevet, vagy mittom en)

Kesz, ekkorra mar ha valaki jobban megnez, a mentot is hivhatja.
Ez aztan a modern, 20. szazad vegi fizetesi technika...
Miert mindig vele van ilyen, aki vesz 1 db kenyeret, 3-4 aprosagot es 1 perc alatt fizet???? :(((

CooCooFooZoo Creative Commons License 1999.03.31 0 0 6
Lehet, hogy igazad van szakall, bár nem hiszem, hogy egy nagy közért kis pénztárosának jogában állt volna önállóan "jótékonykodni" bármikor.
Előzmény: Törölt nick (4)
mufurc Creative Commons License 1999.03.31 0 0 5

CCFZ! (Bocsi a lustaságomér' CooCooFooZoo ...)
Jól kicsesztél velük....
M'ér nem vettél egy doboz gyÚúufát ?
Vagy mé' nem kérdezted+ Lady Patát, mit bír adni 3 Ft-ér?
Vagy kérd+ az utánad várót, aggyon má valamit a kosarából, maj Te kiflizeted.

Mufu

Törölt nick Creative Commons License 1999.03.31 0 0 4

Az, hogy korábban visszadtak, a saját hibájuk volt. Ezek a jegyek mindig is teljesen levásárlandók voltak, csak az emberiesség eredménye volt, ha visszaadtak belole. Nyilván egyre tobb helyen nem nézik jó szemmel a fonokok a jotékonykodást.
Előzmény: CooCooFooZoo (-)
jeegynullas Creative Commons License 1999.03.31 0 0 3
Igyekszik az ember, hogy melto legyen a nevere, akar csak te a tiedre (mar ha tudnam, hogy ez a CiPoFuZo ez mit jelent :-)
Előzmény: CooCooFooZoo (2)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!