Hogyha mindenki hagyja az egészet, akkor az éjjel 3 órakor dolgozó postai alkalmazott továbbra is űzheti kedvenc szórakozását a postai ügyfelek kárára. Igenis kell a rendőrségi feljelentés, mert a posta igyekszik az ilyen ügyeket eltussolni, hogy a jó hírnevén ne essék csorba...
Szinte teljesen hasonló az én történetem. Kiállításra rendeltem külföldről Angliából egy pótolhatatlan egyedi darabot 80.000 Ft értékben. Elküldték ajánlottan elsőbbségivel, de mikor már 2 hét eltelt és nem érkezett meg megreklamáltam a dolgot a feladónál, ő elküldte a feladási papírokat mely alapján a postán próbáltam reklamálni. Annyit írtak vissza hogy kaptak Angliából egy zsákot mely mellett tételes jegyzék volt hogy mi van a zsákban és a jegyzékben szerepelt az én tételem, de a zsákban állítólag nem volt benne a levél. Erre küldtek egy meghiányolási jelentést de az Angol posta azt mondta hogy igenis benne volt a zsákleves levél. Szóval vagy a zsákba nem tették bele és hazudnak vagy a zsákból kilopták itthon és hazudnak ... Persze a zsák kibontása is hajnali 3 órakor történt...
Képzelhetitek mennyire pipa vagyok de feljelentést most akkor a magyar rendőrségen tegyek vagy az Angolon??? Á... Esélytelen az egész. Rohadjon meg a pokolban akinél van a cuccom...
A kommenteket elolvasva szinte mindenkinek tűnt már el csomagja, vagy levele a postán. Ilyenkor vajon tettetek feljelentést? Mert hogyha mindenki annyiban hagyja a dolgot, akkor ez tovább fog folytatódni.
Íme az Én történetem:
Az Egyesült Államokba küldtem egy számomra pótolhatatlan értéket képviselő tárgyat levélben ajánlottan, légipostával, elsőbbségivel, saját kézbe.
Egy hónap várakozás után - mivel a címzett is kereste a levelet - a Magyar Postánál érdeklődtem a küldemény iránt.
Mindkét esetben az internetes nyomkövetőn és a posta közleményben közölték, hogy a küldemény
"Felvéve 2013. 09.16-án 09 óra 23 perckor X város postahivatalában,
Célországba elküldve szintén 2013. 09. 17-én, éjjel 03 óra 08 perckor."
Itt az "elküldött" szónak semmi értelme, mert azután a nyom megszűnt. Amerikába nem érkezett meg a levél, a címzett szintén kereste a saját országában de az Amerikai Posta közölte, hogy Budapestről el sem indították a küldeményt. Tehát a levél megszűnt létezni 2013. 09. 17-én éjszaka 03 óra 08 perckor valakinek a kezében...
Ebben az esetben, hogyha a Magyar Posta nem tudja előkeríteni a küldeményt, akkor kénytelen leszek a Magyar Rendőrséghez fordulni. Hogyha a Posta nem tudja, vagy nem akarja megtalálni a felelőst, akkor majd a Rendőrség megteszi ezt.
Ez csak a zarolás, amivel az elsőbbségi díj megfizetésére akarják rávenni a népet. Nekem a héten három hét eleján feladott küldeményem nem érkezett meg. Olyan ez mint a védelmi pénz.
Most éppen úgy csalnak, hogy baxnak kikézbesíteni a küldeményeket.
Valami gondjuk lehett a lehullott 10 cm hó miatt, mert hét végéig nem érkeztek meg hét elején feladott belföldi küldemények.
Aztán úgy is csalnak néha, hogy a leveles postás baxik kihozni a terjedelmes, ám kis súlyú küldeményt, egyszerűen bedob egy értesítőt, hogy kereste a címzettet, pedig dehogy.
Jó lenne valami értelmes konkurrencia nekik, mert hitványfos társaság, sajna egyedül a piacon.
Ezeknél a tetves postapatkányoknál munkaköri kötelesség lehet az ügyfelek átba..ása, mert másodszor fordult elő, hogy 1 grammal a súlyhatár feletti súlyt mértek, hogy a következő díjkategóriába essen a küldemény. 31 gramm és 501 gramm, nem ugyanazon a postán. Az első 26 gramm volt otthon mérve, a másikat nem mértem, de erősen kétlem, hogy pont 501 gramm lett volna.
Június 1-én feladtam Angliába egy csomagot, melyben 4 tankönyv, apró ajándékok és levelek voltak.
Ma megkapta a barátnőm: két tankönyvet a kiszakított borítékban.
Gondolom valamelyik postai alkalmazott gyerkőce gyakorolhatja esténként a matekot és a környezetet.
Ja, és a csomag feladása 4800 Ft volt, legalább mondták volna azt, hogy ennyi pénzért nem valószínű hogy mindet megkapja a címzett, tisztára mint a kaparós sorsjegy: vagy szerencsém van, vagy nincs. Most nem volt, többet nem próbálkozom.
Következő alkalommal inkább összegyűjtöm amit küldenék nekik és futárszolgálattal fogom feladni, a posta meg címerállatnak válassza a szarkát.
Sziasztok!Képzeljétek voltam a postán, megkérdeztem udvariasan, hogy tudnának-e segíteni abban, hogy megkapjam a pénzem. Először felmentem a kézbesítőosztályra, nem is akartak foglalkozni velem elküldött az illetékes. Ezután bementem az igazgatóhoz udvariasan megkérdeztem, hogy megkaphatom-e a pénzem amit tegnap küldött a MÁK merthogy ezt mondták ma a a Váci úti irodában. Utalvány formájában, vagy tudom is én hogyan csinálják. Erre azt mondta az igazgató a II. emelet tízben hogy nincsen nyomon követve a pénz azaz senki sem tudja, hogy most éppen hol van! Nem nálam az biztos, de arra nem voltak képesek, hogy legalább utána néztek volna, 1 telefon. Persze sokat kértem kedves voltam , de hol a pénz?????
Ez két nap, mert volt olyan személy a neten fórumokban aki már tegnap feltudta venni a családit! Persze nem tudom ez mennyire hiteles. Mindenesetre érdekes,ahogy a szegény beteg emberekkel bánnak. Tömören ennyi.
Olvasok itt sok hozzászólást, hogy miként csal a posta, és egyebek, el is hiszem ezeket, engem most mégis egy más kérdés foglalkoztat, hátha valaki hozzáértő segíthet nekem.
Külföldre küldök leveleket (Svédországba), normál méretű levélborítékban. Egyrészt az érdekelne, hogy hogyan változhat drasztikusan a levél ára úgy, hogy múltkori levelemet oda 90 Ft-ért vitték el, a legutóbbi 220 Ft-ba volt. Aláírom, a két város közt országon belül nagyjából 1000 km a távolság, ez annak tudható be?
Másik ami érdekelne, mint működési érdekesség, mert ez mindig is izgatott, hogy pl. egy itt feladott levél ami külföldre megy,
1. milyen járművön jut el a külföldi célországba
2. az adott ország postája is beszáll a kézbesítésbe, vagy bizonyoso esetekben végig a Magyar Posta viszi el a címzettig? Mert érdekes útja lehet egy levélnek, az idejét tudom, nagyjából egy hét mire a leveleim eljutnak oda északra, de érdekelne, hogy ezalatt hány helyen áll meg, min utazik, hol meddig áll, ki-mi viszi tovább. Ha valaki tudna pár hasznos infót, nagyon hálás lennék! :)
Postás úr tenné be a küldeményt a kapun lévő postaládába, de abból kerületi újságok, meg reklámújságok állnak ki. Ő fogja az egészet, egy mozdulattal kihúzza és elhajítja, majd az ő küldeményét rendesen behelyezi a postaládába. Na most az OK, hogy ő a reklámanyagtól nem tudja a küldeményét szabályosan elhelyezni, ezért kiveszi azokat. De hogy szabadjára engedve az anyagot, beborítsa az utcát szeméttel, ezt azért nem kéne. Mert a szél aztán elvégezte a dolgát, mindenhol ez az szemét éktelenkedett.
Egyébként ez nem a helyi gyalogpostás lehetett, mert furgonnal jött: FJV-693. Hátha elolvassa ezt olyan, aki elküldi őt a fenébe...
ELO csomagot is kész öröm kapni. Szerencsére már nem próbálják meg begyömöszölni a postaládába, hanem a két lakást leválasztó rács mögé bedobják. Ez még nem is lenne gond, mert kibírja, de mire eddig eljut a benne lévő csekk egész szép saláta. Multkor mertek miatta puffogni a postán, de miután mondtam, hogy ha nem így kézbesítenék, akkor nem lenne ilyes sz@r állapotban, puffogva bár de elfogadták.
Az A/4-es borítékok nekem is mindíg fel vannak tépve, ha elég vastag ahhoz, hogy felkeltse a postai dolgozók érdeklődését.
Jahm, egy érdekesség:
Fotexnet áruházból rendeltem valamit, futárral kihozzák napközben 500 Ft-ért. Délután-este 1000 Ft.
Utánvétellel a postai szállítás díja: 1250 Ft.
CD mellékletes újságot kaptam, borítékon nagybetűvel: NE HAJTSA ÖSSZE!
újság félbehajtva
CD melléklet kettétörve
(még jó hogy a szerkesztőséget felhívva szó nélkül küldtek új CD-t.)
Mióta megvan az új, milliárdokba kerülő hiper-szuper logisztikai központ, azóta a leveleket drágábban és lassabban viszik el. Ráadásul a postavonatok is megszűnnek. Hogy ez még nem történ meg, az lehet, hogy annak köszönhető, hogy anélkül még lassabban mennének el a küldemények.
Helyi szinten nekem nincs gondom. A küldemények sem akadnak el, és a postás is rendes.
Márciusban rendeltem egy cégtöl 3 DVD-t egy csomagban. Május 6-án adták postára (elörendelés volt).
A mai napig nem érkezett meg. De már áprilisban leemelték a számlámról az árát...
A csomagról egyik ph sem tud semmit. Sem ott, ahol feladták, sem ott, ahová érkeznie kell.
És én nem kicsit vagyok emiatt hisztis!!!
Olvasós kislány lévén elég soxor szoktam könyveket rendelni több antikváriumtól. Sajna más megoldás nem lévén postai utánvéttel jönnek. Amikor már 3x sem kaptam meg az értesítést a lakásomra és mindig az antikváriumtól kellett ragszámot kérnem és nyomoznom a postán a csomagjaim után, gondoltam majd a munkahelyemre kérem. Ez működött is egy ideig (legalább 2x), azonban legutóbb már ide sem sikerült kihozni. Nyomozás megint antikváriumban ragszám után, posta felhív. Aszondják, hogy ember biztos itt volt és biztosan hagyott nekem valami cetlit. Mondtam, hogy ez kevésbé valószínű, mert ez egy bank, reggel 8-tól du. 5-ig nyitva van, én is itt vagyok. Vannak olyan emlékképeim amikor már sikeresen megtaláltak, lévén a cím mellett ott a bank neve is. Hát akkor nem tudják, mindenesetre a kolléga átvitte egy másik postára, esetleg áthozzák-e. Mondtam nem kell, mert akkor megint nem kerülne hozzám ebben az évezredben. Mostmár 5letem sincs hová kellene rendelnem a csomagjaimat, hogy megkapjam ha már fizetek azért a "valóban igazán színvonalas" szolgáltatásért. Volt olyan is, hogy kaptam értesítést miszerint küldeményem van a postán. Amikor bementem kiderült, hogy fogalmuk sincs milyen küldeményem lehet ők ilyet nem küldtek, az aláírást nem ismerik.
A következő eset történt ma velem, annyira felháborodtam, nem állom meg, hogy meg ne írjam.
Dísztáviratot szerettem volna feladni egy esküvő alkalmából. Nem Timbuktuba, hanem a saját Mo-i kisvárosunkba! A címzett tőlunk kb. 600 m-re lakik. A távirat 5! szavas volt. Mindezért, és hogy szombaton vigyék ki, sorban álltam kb 15 percet és fizettem 3100! Ft-ot. /kb. 100 sms árát/ És még sírnak a postán hogy nincs forgalom!
Azt hiszem ez a pofátlanság teteje.
Bocs ha hosszú voltam.
Ha van hasonló történetetek írjátok eg, hátha valaki aki tud tenni valamit az elolvassa!
Magyar Posta rohadj meg!
ma hallottam, hogy a Posta alvállalkozóknak adja ki a kézbesítendő leveleket. aki mesélte, úgy tudta meg, hogy elkavarták 12 banki értesítőjét, és az egyik szomszédhoz dobálták folyamatosan a leveleit...
hogy van ez? bárkinek odaadhatja a leveleket, pénzeket, stb-t?
vagy már régóta így megy?
Nekünk postásilag szerencsénk van, jó fej, fiatal, viszonylag pontos a srác, aki ha a háztól több kilométerre vagy a buszon találkozunk, ott is odaadja a leveleket, mielôtt kiérne hozzánk. Plusz anyámmal is nagyokat tud beszélgetni :), szóval Zoli rulez. De ha valami miatt helyettesítésre szorul... ajaj. A posta (hadd ne írjuk már csupa nagybetűvel) katasztrofális, ez nem kérdés. Ráadásul elyzetünk súlyosbítva van azáltal, hogy a nálunk illetékes hivatal a postástanoncok hivatalos gyakorlóhelye... azt hiszem többet nem is kell mondanom. Moly: ha vigasztal, fogadott bátyám november óta várja Pesten egy képeslapomat...
Posta? Pfff...
Nem korrektek. Történt a héten, hogy megérkezett az alkalmassági vizsgára a "behívó" aznap, amikor az alkalmassági volt. Érdekes dolog, mert a fősuli postázta márc. 26-án, a postás meg kihozta ápr. 6-án. Ilyenkor ugyan már kit lehet felelősségre vonni?
Egyébként, amiket húsvéti üdvözlőlapokat feladtam, még a mai napig nem érkeztek meg a címzettekhez...
Moly
Nekem is volt egy kellemes élményem.
Egy nyolcoldalas faxot kellett feladni Németországba. És ugye a Posta kínál ilyen szolgáltatást...
Egyik postahivatalban rossz volt a készülék, küldött a másikhoz. A másikban a néni már attól megijedt, hogy külföldre kell faxolni. Gyorsan meg is kérdezte a kolléganőjét, hogy hogy is kell ezt.
Ami azután következett, burleszkbe illő. Először egyenként próbálta adagolni, de mindig lekéste a "csatlakozást". Aztán az egészet belepakolta az adagolóba, akkor meg két-három oldalt evett meg a gép egyszerre. Közben szerteszét röpködtek a papírok, de komolyan. Aztán egyszer azt mondta a néni, hogy ő most készen van, fizessek háromezersok forintot. Mondtam neki, bizonyítsa be, hogy minden oldal átment. Erre mutatta a status reportot, amelyen 7 elküldött oldal szerepelt...
Elölről az egész (némi ordítozás hatására, mert ő szerette volna, ha végre fizetek) Végül hívott egy fiatal srácot, aki öt perc alatt elintézte az egészet. Így összesen 72 percig tartott, amíg kiszolgáltak. A mögöttem állók között nagy volt a fluktuáció. :-)