Keresés

Részletes keresés

gamebaidoithuonguk Creative Commons License 2023.09.20 -1 0 642

hi

Előzmény: reason (611)
mcnab Creative Commons License 1999.04.09 0 0 640
KEDVES ELEMZŐK, MIVEL A LETÖLTÉS SOK ESETBEN HOSSZÚ IDŐT VESZ IGÉNYBE EZÉRT A TOVÁBBIAKBAN AZ ELEMEZD A HÁBORÚT III. TOPICBAN VÁROM ÉSZREVÉTELEITEKET.

GYERTEK ÁT. KÖSZI MINDENKINEK: MCNAB

mcnab Creative Commons License 1999.04.09 0 0 639
KEDVES ELEMZŐK, MIVEL A LETÖLTÉS SOK ESETBEN HOSSZÚ IDŐT VESZ IGÉNYBE EZÉRT A TOVÁBBIAKBAN AZ ELEMEZD A HÁBORÚT III. TOPICBAN VÁROM ÉSZREVÉTELEITEKET.

mcnab Creative Commons License 1999.04.09 0 0 638

Muchacho Creative Commons License 1999.04.09 0 0 637
"Vagy egy bomba orrában levő kamerárol láttál felvételt, de olyan kamera (tudomásom szerint) a GPS bombákon nincs. "
A pentagon a sajat parkolojat bombazta? :-)
Előzmény: reason (636)
reason Creative Commons License 1999.04.09 0 0 636
A B2-eseket azért használták mert tartottak a yugo légvédelemtől. De mint a "veszteségekből" jól látszik nincs nagy szükségük rá..... A hagyományos repcsik meg az F-177A éppen elég.
Különben nem tudom mi a fenét láttál de a müholdas bomba az GPS vezérlésü, tehát nem kell látni semmit. A Pentagonnak vannak olyan kém müholdai amin a cigarettás dobozt el lehet olvasni, DE azt nem bomba célzásra használják......
Vagy egy bomba orrában levő kamerárol láttál felvételt, de olyan kamera (tudomásom szerint) a GPS bombákon nincs.

Előzmény: Xenon (631)
PuPu Creative Commons License 1999.04.09 0 0 635
Marha nagy beleszólásunk van...
Szeretett miniszterelnökünk bejelentette, hogy egyeztetett a NATO - val, hogy a vajdaságot megkülömböztetett figyelemmel kezelik a háború során. Úgy is lett.
Az esély pedig nem elhanyagolható, ugyanis az eddigi akciók annyit értek, mint p*nán a szőr...Irigylem az optimizmusodat...
Előzmény: Big-B (632)
csn Creative Commons License 1999.04.09 0 0 634
A szerb srac inkabb kezdjen surun templomba jarni, es imadkozzon ezerrel. A NATO elkezd lassan beindulni. Szerintem ami eddig volt, az csak az elojatek volt. Hiaba, propaganda rulez...

BTW ma reggel azt hallottam a radioban, hogy a kovetkezo csapassorozat (ma este?) a radio es TV adok sora lesz, hogy elkussoljon mar a Milo-fele nepbutitas. Ezt is egy kicsit hamarabb lett volna jo megtenni, nem?

De van itt magyar hulyites is: mai Metro ujsag (az, amit a BKV metroban kapkodnak szet a nepek reggel, ingyenes) cimlapjan: "Patthelyzet a haboruban!"
Haaaaat ha a nagyonbuta ujsagiro igy hivja azt, hogy a NATO szepen naprol napra leamortizalja a szerb eroket, hat igaza van. Csak ezt nem patthelyzetnek hivjak...

Előzmény: Big-B (633)
Big-B Creative Commons License 1999.04.09 0 0 633
Most beszélgettem egy belgrádi sráccal IRC-en. Azt mondja utája Milo-t, de a NATO-t még jobban. Csak a szerb médiának hisz, aki azt mondja, hogy Koszovóban az albánok szerbeket ölnek, a szerb hadsereg pedig a terroristákat. Érdekes volt olvasni, mikor a srác azt írta, hogy az UCK katonái civil ruhába vannak öltözve.(ergo a szerb hadsereg szemében minden civilruhás albán terrorista). Szerinte hazugság az, amit a NATO állít, hogy a szerbek civileket ölnek. Sőt, szerinte az USA-ban írtják az indiánokat, feketéket, mexikóikat. A menekültek pedig nem a szerbek elől, hanem a NATO elől menekül. Szerinte Koszovóban 90%-ban albánok élnek, tehát szerbia szerint a 10% elég ahhoz, hogy szerbia része legyen. Szerinte csak a szerb média hiteles, minden más hamis. Azt is mondta, hogy az USA sok pénzt fog még fizetni jugónak a háborús károk miatt. Ja, és hogy Koszovóból elkergették a szerbeket, az albánok pedig békében élnek Koszovóban.
Big-B Creative Commons License 1999.04.09 0 0 632
Kopasz:

Mivel teljes jogú NATO tagok vagyunk, igenis van beleszólásunk. Ha nem egyezünk bele, akkor nem is lesz. Ránkkényszeríteni pedig nem lehet ilyent. De mint leírtam, erre van a legkisebb esély.

Xenon:

Ha Milo-t kinyírják, akkor mártírt csinálnak belőle, uszkve nemzeti hőst.

Xenon Creative Commons License 1999.04.09 0 0 631
Tegnap a CNN-en láttam egy érdekes bejátszást. A B2-es (stealth) bombazók által szállított műholdas irányítású rakéták pontosságáról volt szó. A célbajuttató rendszernek olyan a felbontása, hogy a Pentagon melletti parkolóban az autók tisztán kivehetők voltak. Akkor most kérdem én, nem igaz, hogy a Nato ne tudná, hogy a Milo éppen akkor hol tartózkodik. Nem volna olcsóbb egy ilyen cuccal elinézni az egész ügyet?! Vagy humbug az egész...
Tényleg, hová tűntek a B2-esek? A háború első napjaiban leküldtek a szerbekre néhány petárdát (ráírták, hogy "itt járt Mátyás király!"), de újabban nem hallani róluk?
Kopasz Creative Commons License 1999.04.09 0 0 630
Sajnos az, hogy a közvélemény miként vélekedik erről, az mostanra nem elsődleges szempont. Mivel beléptünk a NATO-ba, így ha annak a stratégiai érdekei úgy kívánják, akkor biza a politika csak annyit tehet, hogy kényszeredetten bólint egyet. Valamit valamiért. Azt meg, hogy ezért cserébe mi lesz az "ellentételezés", az a színfalak mögött zajlik majd. A magasabb politika már csak ilyen. Egyszóval az elmúlt két napban a TV-ben elhangzottak számomra azt sugallják, hogy van némi esély, hogy innen is indulnak. Jó lenne tudni, hogy mi a helyzet Taszáron és a fontosabb magyar légibázisokon. De ezt úgy sem tudhatjuk, ha megy a készülődés, akkor az eléggé titkos.

Üdv: Kopasz

Előzmény: Big-B (629)
Big-B Creative Commons License 1999.04.09 0 0 629
Kopasz:

Abszolút igazad van. Biztos vagyok benne, hogy sem a politika, sem a közvélemény nem állna mellé egy olyan ötletnek, hogy innen indulna támadás Jugoszlávia ellen. Én sem támogatnám, már csak amiatt sem, mert szomszédunk, másrészt a Vajdasági magyarok miatt.
Nem tartok attól, hogy innen támad a NATO.

Kopasz Creative Commons License 1999.04.09 0 0 628
Én sem arra gondolok, hogy innen indulva jutnának el Koszovóba, de az tény, hogy Belgrád közel van innen. Ha csak odáig mennek, akkor esetelg lenne esély arra, hogy az addig erőszakkal elhalgattatott ellenzék akár egy ellenkormány féleséget alakítson. Na meg a főváros elfoglalása gondolkodóba ejthetné az embereket arrafelé. Kérdés az, hogy mennyire nacionalista/agymosott a többség Szerbiában. Végül is Irakot sem foglalták el teljesen, holott a lehetőségük megvolt rá. Mindenesetre én már korábban írtam, hogy nem lenne jó dolog, ha innen (is) indulnának. Mindig lennének agyatlan nacionalista szerbek, akik valamiféle "bosszút" dédelgetnének ellenünk. Erre pedig senkinek sincs szüksége.

Előzmény: Big-B (625)
Big-B Creative Commons License 1999.04.09 0 0 627
originalqszi:

Nem Amerika , hanem a NATO bombázza Jogoszláviát. A Jugók nem helyet csinálnak Koszovóban, hanem senki-földjét. Erre utal az is, hogy aláaknázzák Koszovót, a la Kambodzsa.

originalqszi Creative Commons License 1999.04.09 0 0 626
Bocsi! Ez nem háború! Amerika bombázza Jugoszláviát! Jugoszlávia helyet csinál Koszovóban, gondolom nem a legfinomabb módon! Vagy ez a 21 század bevezető háborúja?????
Big-B Creative Commons License 1999.04.09 0 0 625
Kopasz:

Mo.-ról biztos nem támadnak. Nem hiszem, hogy a NATO egyész Vajdaságon áttrappol, gyorsan megépíti a lebombázott hidakat, végigharcolja magát Szerbián, majd kb. 2 hónap után eléri végre Koszovót. Ez kizárt dolog. Biztos vagyok benne, hogy Albániából indul meg a támadás. Politikailag, katonailag is ez a legésszerűbb. Mo. egyik szemponból sem.

konor_ Creative Commons License 1999.04.09 0 0 624
reime:
Gondolj arra is, hogy ezek a hulye TV-k ilyenkor eloszednek minden repulos haborus felvetelt es azt IS bevaghatjak.
Szoval semmi garancia arra, hogy az a teli pilonos leszallo gep nem 2 eve szallt le. Persze reason-nak is tokeletesen igaza van.
M-39: Eddig nem tudtam pontosan mi ez, pedig tegnap kilottem vagy 10-et a Falcon 4.0-ban...:)
Kopasz Creative Commons License 1999.04.09 0 0 623
Tegnap este óta azt mondogatják a híradókban, hogy Jugoszlávia megtámadása csak Albánia és Macedónia felől nem célszerű és eredményes. Úgy tűnik kezdik megdolgozni a közvéleményt: lehet, hogy tőlünk támadnak.

Big-B Creative Commons License 1999.04.09 0 0 622
A röpplapokat nem Budapestre dobták, hanem a NATO dobta azokat Jugóra, csak a szél átröpített párezret a déli határ innenső felére. De hangsúlyozom, a röplapokat a NATO szórta. A tartalma az, hogy a NATO nem a szerb nép ellen harcol, hanem Milo politikája ellen.
A NATO leszarja, hogy Milo mibe menne bele.
Előzmény: Woody (620)
Woody Creative Commons License 1999.04.09 0 0 621
BELULROL :) -Igy jar aki nem olvassa ujra amit irt......
Woody Creative Commons License 1999.04.09 0 0 620
Nagyon hasznosnak es erdekesnek talalom ezt az oldalt!
Egy kerdesem lenne.Ma csevegtem on-line egy bp.-i ismerosommel,aki azt allitotta hogy tegnap tobbezer szerb nyelvu ropcedulat dobtak le veletlensegbol BP-re! Ez igaz lenne? -En NY-ban lakom most-
Amugy meg en azt hiszem hogy ennek "nem lesz jo vege",mert bar a NATO szetlovi a szerbeket,ok meg sosem mennek majd bele hogy banankoztarsasagot csinaljanak beloluk.
A legjobb az lenne ha Milot balulrol leszerelnek,es politikailag rendeznek az albanok helyzetet,stb.
Udv,Allen
Big-B Creative Commons License 1999.04.09 0 0 619
wince:

Az orosz konvoj valóban igaz, viszont semmiképp sem katonai. Segélyszállítmányt (humanitárius) szállítmányt visznek Jugóba. Semmilyen veszélyt nem jelent számunkra.

wince Creative Commons License 1999.04.09 0 0 618
Ma hajnalban repülőgépek zúgása ébresztett. Kösz. Erre bekapcsoltam a TV-t és az Útinform bemondta, hogy egy 80 katonai(!) teherautóból álló konvoj lép be Záhonynál. A 4-es és 47-es út segítségével Röszkénél lép ki. Minkdenki vigyázzon. Eddig a hír. Most vagy félig aludtam még, vagy tényleg van valami. Tud valaki közelebbit ?
F-117A Creative Commons License 1999.04.09 0 0 617
Ez csak egy teszt,ha igazabol riado lenne akkor mar keso
reason Creative Commons License 1999.04.09 0 0 616
denatha
Előzmény: Muchacho (613)
reason Creative Commons License 1999.04.09 0 0 615
1. Nem valószinü. Milo könnyen akarna utolsó emberig harcolni, de a partizánok szerintem gyorsabban meg fogják gondolni magukat.

2. Not a chance. (Vajdaság)

Előzmény: Karcsu (614)
Karcsu Creative Commons License 1999.04.09 0 0 614
Lehet, hogy utolsó emberig harcol?
Nem lenne/lett volna számára egy optimális időpont a kilépésre a bombázás megkezdése után, hogy előnyösebb feltételekkel tárgyalhasson?

Egy durvább kérdés:
Elképzelhető, hogy a Vajdaságot visszacsatolják Magyarországhoz?
Karcsú

Előzmény: Muchacho (612)
Muchacho Creative Commons License 1999.04.09 0 0 613
Gracias amigo!
Előzmény: reason (611)
Muchacho Creative Commons License 1999.04.09 0 0 612
Nem, mi azt gondoljuk hogy milosevics elftars megvalltozott. :-/ Rossz kerdes, mi mas oka lenne ra hogy hirtelen ilyen nagyon elkezdett bekeszeretni? Pedig a hirek szerint a java meg most jon. A franciak plusz gepeket kuldtek, es mennek a helikopterek es a raketak is az alban hatarra. Ahogy latom a NATO bevetesek egyre magabiztosabbak lesznek, ugylatszik a yugo legvedelemnek tenyleg konyec. Szerintem nem lesz a gyalogsag bevetve, ugy tunik a szerb kemenyfiuknak is kezd eleguk lenni a balhebol. Most mar nem a radarallomasokra hanem az o fejukre potyognak a bombak.
PS: Kulon rossz hir milosevicsnek hogy a mi thurmer gyulank is kiallt mellette. Eddig meg minden diktator megbukott akit a mi gyulank tamogatott. :-)
Előzmény: Karcsu (610)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!