Jó-jó, de hát aug. 20-án és máj.1-én se kell dógozni, mégsem ugyanaz mint egy echte húsvéti őrület. :))
Boldogult ifjúkoromban (nosztalgia, oh...) a legjobb barátommal végéglocsoltuk az osztály lányait (kölnivel :)) aztán némileg jóóllakva, igen enyhe spiccel és valamicske zsetonnal felszerelkezve irány volt a Városliget és a vidámpark, főleg ha jó időnek teccett lennie.
Boldogult régi jókedvű húsvétolások, merre derengtek?? :))
az erdoben ahonnan szarmazom mindig jol megadtuk a modjat a husvetnak. bele mindent tovig: fott sonka, kolbasz, tojas (legjobb finoman "megkoccantva" belefozni a sonkalebe), fonottkalacs, a torok-locsolkodas es nyuszisimogatas oromeirol nem is beszelve. a husveti asztal fenypontja megis a nyarsonsult barany volt. es a_barany_alatt_igazi_baranyt ertek, nem harmincot-negyven kilos tokjuhot amivel pl. a lehel piacon ijesztgettek. az ilyen mar azert szalad az annya utan mert erkolcstelen gondolatai tamadtak nem pedig mert szopni akar. a legjobb barany elosulyban 18-24 kilo, megtisztitva 10-14 es negy-ot ora szorgos forgatas utan megsul a tuz felett. egy ilyen az asztalon, ot-hat cimbora az asztal korul, fejenket ket liter homoki rizling behutve froccsnek, es bombazhat aki akar.
tenyleg elszallt az agyam. de ha valaki a Tasztaltarsasagbol tud ilyen lelohelyet budapesten vagy kornyeken, orok halara kotelezne
Kövessétek nagyapám szokását! A locsolás könnyebben megy, ill. jobban hagyják ha...A hölgy kedvenc parfümjét beszerezvén, azzal felszerelkezvén, locsolás után pedig gálánsan neki azt átnyújtván tesznek eleget ffiúi "kötelességüknek".
Persze,ne is kínozzuk a nyuszikákat meg a kiscsibéket.Na és a röfi,kinek a sonkája töfi??
Aztat szabad?
Igazságtalanság.
Ezért én a csibét (csirkét) nyulat is szívesen fogyasztom.Bár jellemzően nem húsvétkor :-)
Nekem a sonkáskocka, az tutira bejön. Szaftos-falós. Rá meg ser.
Hál' Istennek a családom - ölég nagy megbotránkozások közibe - gyermekkorom óta nem várja el hogy hintsek kölnivizet.
Nem is szok. Csak iszok. (de azt nem csak sátoros ünnepek alkalmával)
Jajajajajaj. Ha húsvét, az nálunk Sárospatakot jelenti, édsapám fel- és oldalmenôit látogatjuk meg. Nagynénéméknél megszállva ez azt jelenti, hogy négyen vagyunk lányok (húgom + két unokatestvér + én) és ô. S jön a Hétfô (ó, irgalom atyja, ne hagyj el...). Lelkesedésünk már elôzô nap az eget veri. A Rituálé keresztapámmal kezdôdik, aki hajnali 7-kor szódásszifonnal csörtet be a szobába. No mercy, nem állítja meg se fotelbarikád, se az elôzô nap pici darabokra szedett szifon, gondosan a lakás különbözô pontjain elrejtve (a sok éves rutin azért már cselekvésre késztet), nem hatja meg se sikoly (örülnek a szomszédok, meg az egész utca), se könyörgés. Egyszer fordult elô, hogy megelôzték -- a szomszéd Józsi bácsi valamilyen rejtélyes oknál fogva már fél hétkor lendületbôl berontott hozzánk, fülig vigyorral spiccolt össze-vissza. Mi meg még neglizsében, ugye... Csókolom, Józsi bácsi, örülünk, hogy látjuk... :) És sajnos miután nagy a rokonság, a nap folyamán a sokéves átlagnak megfelelôen úgy 20-30 pasi várható. Mi meg negyedóránként sorbaállunk, mint az orgonasípok, fej lehajt, a mosolyt gondosan felvakoljuk, csak a szemünket villogtatjuk egymásra segélykérôen "mikor lesz már vége?!?" tartalommal. Namost ezek után öt nô egy szobában este... :) Illatfelhô rulez. Idén Bulgáriában töltöm a húsvétot és kaján, kárörvendô emilkéket fogok hazaküldözgetni :). Ja, és hogy a másik oldalt se hagyjam ki: öcsém, mialatt mi arcunkra fagyott vigyorral álljuk a sarat, a rokonság (szintén nagyszámú) nôi szakaszát járja végig, és rendszerint ötszámjegyű összeget kaszírozva tér haza a nap végén. Hát hun van az igazság!?!?
Mi Húsvét hétfőn el szoktunk menekülni a locsolók elől, merthogy két lányom van. Velünk tartanak a hasonló lányos sorstársak. De. 10 órakor szoktunk elindulni, mert addig az ismerősök meglátogatnak és meglocsolják a hervadni vágyókat. 10-15-öd magunkkal a környékünkön lévő hegyre megyünk ezután, viszünk magunkkal kellő mennyiségű piát és boldog bográcsozás közepette múlatjuk az időt. Évről évre többen leszünk. Szerintem így ez egy elég jó buli.
Utálok húsvéti képeslapokat írogatni!
Szeretem a sonkát, a töltött káposztát - a sonka levéből.
Utálom a kölnit, utálom, ha az utcán vadidegen részeg pasasok akarnak megöntözni. Becsszó, nem hervadok el, de inkább a férjem öntözzön. Nem feltétlenül kölnivel.
Kisvacak drága,
eddigelé egyetértünk.
Hadd mondám el én mit szeretek jelenleg a Húsvétban (ez ugye koronként, mármint az én korom által változó)
Szóval,
egyetlen finom kupicával mintegy megágyazva a finoman szelt, ízletesre főzött, de nem szétzuhanó-máló kötözött sonkának, mely mellé kínálunk friss harsogva harapható retket, zsenge, nem erős zöldhagymát valamint házilag, sűrű könnyezésektől kísérve készített tormás céklát, főtt tojást, esetleg kevés főtt füstölt torma és kísérőnek kalácsszeletek. E puritán reggeli után kézenfogjuk elsőszülött fiúcsemeténk kezét és férfias léptekkel, kölni zsebben, (pénz az ablakban :))) elindulánk a kedveseink elhervadását megakadályozni. Gyermeki áhítattal csöngetünk/kopogtatunk be sorban a kedves lányos rokonyokhoz sorban...
Ki folytatja??????????
A kötelezônek érzett jópofáskodás a bunkó locsolóversekkel, az olcsó kölnik, az üzletszerűen locsolkodó hátrányos helyzetűek, a húsvét elmúltával kiebrudalt és/vagy elpusztult nyuszik, naposcsibék, stb., a kínosan kiöltözött atyafiak rokonlátogatásai... pfujjj.
Utálatos, mint minden ünnep...
Sonka az jöhet, de max. 2-3 napig. Jó, hogy már van kertekben termett zöldség (újhagyma, saláta, retek...), amit a piacon az idős nénikéktől szertek megvenni és nem nagy zöldséges standokon.
Jó, hogy van már tulipán, nárcisz, barka és még sok-sok tavaszi virág (pl. a frézia a kedvencem).
Nagyon aranyosak a kiskrapekok, mikor szépen felöltöztetve, életükben először mennek apucival locsolni.
Gyűlölöm a pénzre pályázó ismeretlen locsolókat, a lerészegedett idősebb korosztályt, a pacsulit.
Drága Sultan!
Na végre!:)))
A Húúúúúúúúúsvéééétbaaaan abban az a jóóóóó, hogy összegyűlik a Családom és akkor várjuk a Nyuszit.
A Nyuszi titokban érkezik, kis fészkeket rak, a fészekbe meg meglepiket! Főleg a jóóóó sok Kinder tojás a szupi!
Amikor megtaláljuk az ajándékokat, nagyon meglepődünk, örülünk, aztán bontogatunk, Kinder-csokit eszünk, amíg csak nem csöpög még a fülünkön is... és szerelgetjük a Kinder-figurákat és jóóóóó nagyokat mulatunk!
A kölniket nem nagyon csippantom! A sógorom csapvízzel, zuhanyrózsával, szódásszivonnal üldöz, öntöz minket!
Na de ez sem, az sem árt!:)))
Meg még az is a jóóóóóóó a Hőőőőőőőőős, illetve Húúúúúúúúúúsvétban, hogy van sok finom sonka+torma! Nyamm!:))
Utálatos dolgot nem nagyon tudok írni a Húsvéttal kapcsolatban!
A sonka az jóó....meg a főtt (hímes) tojás is, ....meg egy kis torma...mustár...szép illatos tavaszi virág az asztalon...
Örülök, ha eljönnek a férfiemberek látogatóba,csak könyörgöm NE LOCSOLJANAK MEG!!!!!
A nyuszikat meg a pipiket ne kínozzuk, ha lehet....
hááááát... ha jókedvem van, szétvihogom a fejem a becsiccsentett férfiakon, és ez jó. Ha nem, nos, hát akkor inkább elbujok valahova, és az egészet a hátam közepére sem kivánom.
Az a rengeteg kölni, hát az iszonyú büdi tud lenni...
Ja, azért egy jó van benne, ami mindig klassz. A kölköknek a meglepi nyuszifészek a kertben. Annak irtóra tudnak örülni, és ezt nagyon jó látni :))
És miután némi önvizsgálatot tartottam, ki kell jelentenem, hogy mindennel együtt örülök, ha eszükbe jutok a teremtés koronáinak és meglocsolnak. :)
Kedves asztaltársak,
némi kényszerű távollét után felmerült bennem a késztettés, hogy körkérdést intézzek hozzátok a közelgő húsvétot illetően. Számotokra mi a legjobb és mi a legutálatosabb a Húsvétban, úgyismint sonkazabálás, pacsuliöntözés, "nyuszisimogatás", tojásfestés/adás/kapás/törés, bepiált férjek/fiúk, obligát családvizitek stb...
Írjatok ebbe a korai halálra ítélendő topicba. (uszkve egy hét az aktualitása)
Despotai üdv,
sultan