Keresés

Részletes keresés

bakunyin Creative Commons License 1999.03.30 0 0 35
Tisztelt kádár...@hotmail.com elvtárs!

Azért bátorkodtam önt így nevezni, mert a törzsasztalon per pillanat vagy féltucat nick fut olyan levélcímmel, melyek mind @hotmail.com-ra végződnek és valami kádárral kezdődnek (pl.: kádárjani, kádár jános2, etc.).
Maga a mondandóm:
Jó, elismerem, te nem a Thürmer vagy. Őt ismerve a számítógépet elvi okokból elutasítja. Viszont szerintem nem kéne három történelemkönyv segítségével kb. hat álnév alatt futnod, hát még szóba állnod saját magaddal, mert ez erősen azt a benyomást sejteti, mintha sűrgős pszichiátriai segítségre volna szükséged és/vagy te magad teszed komolytalanná a topicodat (lsd.:sakk-parti ;bár Csermanek Jani szeretett sakkozni).
bakunyin

bakunyin Creative Commons License 1999.03.30 0 0 34
Jorgosz!
Az állás szerintem világosra előnyös (azaz én világossal játszanám szívesebben). Ez a 4 - Fg4-es kezelés nem táűnik túl korrektnek (ezért gondolom hátrányosabbnak), bár mindkét félről lerí, hogy nem éljátékos. Ha tévednék légyszíves értesíts! (de ne az e-mail címemen, mert momentán elfelejtettem a jelszót).
Köszike
bakunyin
Előzmény: Jorgosz (33)
Jorgosz Creative Commons License 1999.03.29 0 0 33
"1.d4 d5 2.Hf3 Hf6 3.c4 dxc4 4.e3 Fg4 5.Fxc4 e6 6.0-0 Hbd7 7.Hc3 Fd6 8.h3
Fh5 9.Fe2 Ve7 10.e4 Fxf3 11.Fxf3 e5 12.d5 h6 13.Fe3 0-0 14.Bc1 a6 15.He2
Kh7 16.Vd2 Hg8 17.g4 Vh4 18.Kg2 g6 19.Hg3 f5 20.exf5 gxf5..."
vasököl Creative Commons License 1999.03.28 0 0 32
Kádár János, Kádár pont János !! Végre itt vagytok! Szaporodjatok, sokasodjatok! Aztán lesújtunk, ahova köll!

(Szóljatok Kádár pont pont Jánosnak és Kádár pont pont pont Jánosnak is, egységben az erő!)

Igor Creative Commons License 1999.03.28 0 0 30
Kedves Engels!
Kádár Elvtárs Kommunista volt, így számára nem lehet perdöntő a demokratikus úton történő megválasztás. Kádár(pont)János írta, hogy a lehetőségekhez mérten a legjobban cselekedett. Szép lett volna, ha a demokratikus értékrendszernek megfelelően próbálkozott volna, azonban így nem szerezhettük volna meg a legvidámabb barak "titulust".
csutak Creative Commons License 1999.03.28 0 0 29
Tisztelt Kádár Elvtárs!
Válaszát köszönettel nyugtázom.
Ezek szerint az elvtársak nem hazudtak a marxista egyetemen.
Én továbbra is a dolgozó nőket szurkálom.
Üdvözlettel:-)) csutak
Előzmény: Kádár.János (3)
Zénó Creative Commons License 1999.03.28 0 0 28
Én úgy emlékszem, hogy Dobi Istvántól, az Elnöki Tanács elnökétől kapta a megbízást Nagy Imre. Még talán az Elnöki Tanács sem ült össze, még formálisan sem. Legalább is az azóta publikussá tett anyagokban egy sort sem olvastam erről. Azt hiszem tehát, hogy Nagy Imre _sem_ volt Magyarország törvényesen megválasztott miniszterelnöke. Kádár is Dobitól kapta a megbízást. Tudja valaki, hogy ez napra pontosan mikor volt?
Előzmény: Engels (25)
bakunyin Creative Commons License 1999.03.27 0 0 27
Kádárék!
Szerintem -nem tudom biztosan, mert még én is csak néhány hete járok ide- én kezdtem el halott személyek nevét viselni -a törzsasztalosok úgy látom saját nevet használnak-, és ebből kifolyólag bagatellizálással vádollak meg titeket.
Egyébként meg civilben Thürmer vagytok? (:-))? De miért kell belőletek kettő?
rezső Creative Commons License 1999.03.27 0 0 26
Mondjuk a testet öltött munkásmozgalmi szellemek körében előforduló paranoid skizofrénia interntes megjelenési formáiról...
Engels Creative Commons License 1999.03.27 0 0 25
Egy kissé zavarban vagyok, bevallom. Na, mindegy:

T. Kádár.János, és Kádár János!

Önök szerint Nagy Imre törvényesen megválasztott miniszterelnöke volt a Magyar Népköztársaságnak? És Önök szerint Önök törvényesen megválasztott kormányfői voltak a Magyar Népköztársaságnak?

rezső Creative Commons License 1999.03.27 0 0 23
Tisztelt Kádár . (pont) János et.

Köszönöm az alapos elemzést. Ha Rákosi pajtás is megfedd, majd nyilvános önkritikát gyakorolok, mert tényleg nem fér össze a kapitalizmus építésének (mint ahogyan erről Horn elvtárs beszélt tavaly előtt) jelenlegi szakaszában, hogy az ember (polgár, proletár stb.) teljesen ellaposodjon. Majd megrendszabályozzuk ezt az evolúciót is.

De mély önsajnálatomon oldana valamit, ha a pont nélküli Kádár János is kifejtené véleményét...

röfröf

Előzmény: Kádár.János (20)
Kádár.János Creative Commons License 1999.03.27 0 0 21
Kedves Druszám!
Gondolom Te is piszkosul jó ötletnek tartod ezt a topicot, hiszem teljesen a magadénak érzed. Elpucolni azért nincs kedvem, mert van aki még valam kommunikál. :-(
Egyébként ha ajánlhatom ne vesszél el a részletekbe, mert a kutya nem ott van elásva.

Üdvözlettel:

Kádár János

Kádár.János Creative Commons License 1999.03.27 0 0 20
Tisztelt rezső!
Látom Te is a tréfás emberek közé tartozol. Figyelemmel kísérve eddigi tevékenységedet megállapíthatom, hogy ritka egy lapossá tett téged az a fránya evolució: Benézel ide-oda, röfögsz valamit, agykapacitást véletlenül sem pazarlod, aztán tovább állsz.
Gondolom Te is sajnálod magad. :-(
Előzmény: rezső (16)
Kádár.János Creative Commons License 1999.03.27 0 0 18
Tisztelt Diolen!
Azt hittem, hogy az embber csak elvtársát szólítja elvtársnak. Ha így szólsz hozzám, akkor ne csodálkozz, ha hasonló szellemiségű partnert vélek felfedezni benned.

Abban igazad van, hogy Magyarországon nem akarta a többség a szociálizmust 1948-ban. A szociálizmust a történelmi kényszer akarta, s nekem abban a szerencsében volt részem, hogy mint szocialista ezt a kort megérhettem. 1956-ban valóban magam álltam a harckocsival visszatérő szocálizmus éllére. Azt mondod, hogy nem volt okom félni a Rákosi Klikk visszatértétől. A történelemkönyvek lapjait nézve lehet, hogy igazad van, azonban 1956-ban nem ez volt a helyzet. Rákosiék visszahozatalával zsaroltak engem a szovjet elvtársak elég meggyőző módon. Visszagondolva lehetséges, hogy tényleg csak vicceltek.
Azt beismerem, hogy nem a történelmi kényszer vitt a cselekvésre. Önállóan, magamtól álltam a szociálzmus mellé. Én nem voltam Nagy Imre, aki képes volt sutba dobni az enyéménél sokkal szennyesebb múltját, s egyik napról a másikra kapitalista lenni. Szociálista értékrendszernek megfelelően én helyesen cselekedtem: Közreműködtem abban, hogy a meghatározott úton, magyarországi adottságoknak megfelelően haladjon előre a szociálista haza építése.
A nagy probléma vádpontjaiddal az, hogy a dekádens burzsoá értékrendszerre alapulnak. Nekem azonban életem legfőbb céljai kerültek veszélybe akkor, így nem tudtam a többség számára szimpatikus utat választani, azaz a Te értékrendszernek megfelelően cselekedni.

Úgy gondolom az nagyon mindegy, hogy bűntudat miatt cselekedtem-e. A lényeg az, hogy a rendelkezésünkre álló lehetőségek tárházából szovjet szociálista viszonyok között a legjobbat hoztuk ki. Ha egy kicsit tovább mentünk volna, akkor valószínűleg Dubcekék sorsára sikerült volna jutnunk.
A nevemmel összefüggésbe hozott terrorol csak annyit, hogy minden bizonnyal nagyságrendekkel nagyobb lett volna, ha más irányítja helyettem. Ha 1956-ben nem cselekszem, akkor valószínűleg jó helyen volnék a magyar szimpatikusok sorában, azonban pár ezer több áldozatot gyászolnának még ma is.

A szociálista értékreendszernek, a szovjetúnió elvárásainak, a szabadabb Magyarországot akaró nép igényeinek egyaránt sikerült megfelelnem. Úgy érzem, hogy nincsen okom arra, hogy cselekedeteimet elhibázottnak véljem.

Üdvözlettel

Kádár János

Előzmény: Kettes számú törzsvendég (15)
Kettes számú törzsvendég Creative Commons License 1999.03.27 0 0 17
Amúgy sem volt még elég bajunk a politikai üldözési mániásokkal. Most már itt vannak a Kádár János Baráti Társaság skizofrénjei is.

Lesz itt móka, kacagás.

rezső Creative Commons License 1999.03.27 0 0 16
Őrület.

Kádár .(pont) János válaszol a pont nélküli Kádár János levelére!

Csupa elmebeteg jár ide?

Kettes számú törzsvendég Creative Commons License 1999.03.27 0 0 15
Kedves Kádár elvtárs!

Vállal veled szellemi közösséget a rossznyavalya. :(

Elsőre tetszetős kifogásnak hangzik, hogy "Azt reméltem, hogy Magyarországon a helyes irányba tudjuk terelni a nép segítségével a félresiklott szocializmust", de emlékeztetnélek, hogy a szocializmust a kutya sem akarta 48-ban. Te is nagyon jól tudod, hogy a választás meg volt bundázva. A szocializmust soha nem kellett volna a helyes irányba terelni, ha eleve rá sem lépünk az útjára, nemdebár?

Azt mondod, hogy ha te nem tetted volna meg, megtették volna Rákosiék. Nos, Rákosi sztálinista túlkapásai miatt akkor már politikai hulla volt Moszkvában. Ő biztos nem jött volna vissza. Ha te nem jössz, akkor a hidegháborús sakkjátszma szabályai szerint persze jött volna helyetted egy másik báb. Rajtad semmiféle történelmi kényszer nem volt, magad választottad, hogy az elnyomók oldalára állj. Én ezt tartom az egyik legsúlyosabb vádpontnak.

Ha engem kérdezel, te egy politikai balek voltál, aki elvégezte a szovjetek helyett a piszkos munkát, és emiatt halálodig bűntudat gyötört. A "legvidámabb barakk" felépítését sem a demokrácia és a jólét iránti elkötelezettséged, hanem a nép kiengesztelése motiválta.

Ami a bírósági tárgyalást illeti: a szerepeket te osztottad ki a topicnyitódban. Magadra vess, hogy bíróról nem intézkedtél.

Diolen Mobi

Kádár.János Creative Commons License 1999.03.27 0 0 14
Rendkívül szívesen válaszolnék a felmerült kérdésekre, ugyanis én kezdtem a topicot. Sajnos azonban ketten lettünk időközben, így kicsit zavarossá vált a kép. Amíg a helyzet nem tisztázódik, egy kicsit távol tartom magam.

Üdvözlettel

Kádár János (az igazi)

Tony Creative Commons License 1999.03.27 0 0 13
A kádár korszak a túlélés korszaka volt....A kellően megfélemlitett emberek kiútkeresése.A meglehetőssen magabiztos,gőgös politika csak a feltétel nélküli,kényszerpályára terelt,emberek együttműködését tudta elviselni. ''' Kszektor előmenetel = nyelvcsapásszám. "
A rendszer álltal,a cocializmus utjára vezető réteg kitermelésének talán vége.Az amortizációra való várás felesleges.............................
PuPu Creative Commons License 1999.03.27 0 0 12
Hát ez itten egy ritka gusztustalan topic...
Lehetne vitatkozni Kádárról, a kádárizmusról, 1956-ról, de talán a szerencsétlen forma tönkrevágja a lehetőségeket.
Ha valaki meg akar személyesíteni valakit, az próbálja beleképzelni magát annak helyzetébe, mert így a beszélgetés kissé egyoldalú lesz.
Tulajdonképpen miről is akarsz beszélni kedves K.J.? Milyen tárgyilagos védelem várható el attól, aki magát Pinochetnél nagyobb trógernak minősíti?
Ha viszont az a célod, hogy rágcsáljuk a gumicsontot az elmúlt átkos 40 évről, - hát ennél jobb ötleted is támadhatott volna.
Talán próbálj meg menet közben korrigálni, vagy pontosítani.
stika Creative Commons License 1999.03.27 0 0 10
Jézusom ez tényleg komolyan gondolja... ;-((
Kádár.János Creative Commons License 1999.03.27 0 0 8
Tisztelt Diolen Elvtárs!

Először megköszönöm, hogy szellemi közösséget vállalt velem, ritka ez manapság még ideát is.
1956.
Akkor mesélek.
Talán azzal a nyilvánvaló dologgal kezdem, hogy kommunista voltam már akkoriban is. Ez a tény határozta meg értékrendszeremet, cselekedeteimet is. Ezzel nem állt szemben az ellenforradalom első néhány napja, mivel elutasítottam a Rákosi Klikk tevékenységét. Azt reméltem, hogy Magyarországon a helyes irányba tudjuk terelni a nép segítségével a félresiklott szocializmust. Aztán Rákosiék temérdek hibájának, a Szabad Európa uszításának, a megbúvó reakciósok tevékenységének köszönhetően egyértelművé vált, hogy itt a szocialista úttal szöges ellentétben folytatódnak a történések.
Ennek hatására országunk sorsáról határainkon túl döntöttek. A nyilvánvaló ámerikai-szovjet paktum léte ösztönzött engem cselekvésre. Láttam, hogy a szocializmus Magyarországon újabb esélyt, sajnos lánctalpakkal kivívott esélyt kap. Ezzel az eséllyel élni kellett, ha nem én tettem volna meg, akkor megtették volna Rákosiék. Nem kívánok a humánus államfő képében tetszelegni, de gondolt már valaki arra, hogy mi lett volna itt, ha Ők kerülnek ismét hatalomra? Én gondoltam, s biztos voltam benne, hogy ezzel évtizedekre eltolódott volna a szocializmus valódi térhódítása Magyarországon.
Cselekedtem, erővel léptünk fel az ellenforradalmárokkal szemben. Nem hagytuk meg az emberekben a kapitalizmus csalka illúzióját. Nem hagyhattuk meg a fölösleges vágyakozást a nem szovjet típusú politikai rend iránt, hiszen annak nagyon nem volt meg a létalapja Magyarországon. A meghatározott keretek között kezdtük el építeni a szocializmust. Úgy érzem jól cselekedtünk, a Szovjetúnió érdekszférájába tartozó országok közül nálunk lett a legnagyobb a demokrácia, a jólét. A mi tevékenységünknek köszönhető, hogy a kapitalista rendszer visszajötte után az egyik legesélyesebbként állunk a Nyugati Szovjetúnió kapujában. Az 1956-ban általam tett lépések igazáról győz meg az a tény is, hogy alig fél évvel az ellenforradalom kitörése után félmillió tagja volt a kommunizmus hazai élcsapatának, a Magyar Szocialista Munkás Pártnak.

Hajlandó vagyok leülni, ha szerveződik itten egy bírói tetület. Gondolom te sem azt képzelted, hogy a vádlók majd ítélkeznek felettem.

Üdvözlettel

Kádár János

Előzmény: Kettes számú törzsvendég (5)
stika Creative Commons License 1999.03.27 0 0 6
T. Kádár János! (Úrnak nem nevezném, elvtársam meg sose volt)
Ön a Nagy Imre kormány tagja volt. Miért szökött át a Parlamentből az oroszokhoz?
Kettes számú törzsvendég Creative Commons License 1999.03.27 0 0 5
Kedves Kádár et.!

Látom, komolyan veszed a szereped. Akkor megkérnélek, hogy kezdetnek mesélj az 56 novemberi szovjet bevonulásról. Tudod, a testvéri segítségnyújtásról, az ellenforradalomról, meg amiről szoktál volt.

Diolen Mobi

Ui. Ha neadjisten, el fognak itt ítélni, akkor hajlandó leszel leülni?

Kádár.János Creative Commons License 1999.03.27 0 0 4
Kedves Druszám!
Biztos voltam benne, hogy a nevemet egy olyan baltaarcú nyúlta le, aki rendkívül laza, sőt még tabukat sem ismer. Kiváncsi vagyok, hogy tudsz-e gondolkodni is rendkívüli tulajdonságaid mellett.
Egyébként a szexuális életem, szemben kiegyensúlyozott volt. Ha neked pontos ismereteid is vannak, közöld! Egy tárgyalás a konkrétumoktól lesz tárgyalás

Üdvözlettel:

Kádár János

Kádár.János Creative Commons License 1999.03.27 0 0 3
Gondolom szívedben eltörpül a fogda rossz emléke ahhoz a hősi sztorihoz képest, amit azóta valószínüleg minden ismerősödnek előadtál. Nekem köszönheted, hogy rendelkel egy hősi eposszal, amely szürke kis léted egy csöppet bearanyozza mások szemében.
Egyébként ideát minden kommunisztikus, de az istennel még itt sem találkoztam. A mi klubunkba még nem találkoztam vele.

Üdvözlettel

Kádár János

Előzmény: csutak (1)
csutak Creative Commons License 1999.03.27 0 0 1
Kedves Kádár Elvtárs!
Kérdésem lenne Őnhöz, amit mindjárt meg is indokolok.
1973-ban a kalocsai forradalmi ezred katonája voltam. 1 hét (azaz hét nap) fogdát kaptam az alábbi kijelentésemért, amit a politikai tisztnek tettem: "Ha van Isten azt Kádár is megtudja, ha nincs akkor arról a Pápa sem értesül."
Nos, mivel mindketten odaát vannak, kérdezném: mi újság??
Üdv:-))))) csutak
Előzmény: Kádár.János (-)
rezső Creative Commons License 1999.03.27 0 0 0
Aluggyá!
Kádár.János Creative Commons License 1999.03.27 0 0 topiknyitó
Számtalan honfitársam, számtalan módon minősített engem, s a nevemmel fémjelzett évtizedeket.
Halálom után egy évtizeddel úgy döntöttem, hogy itt és most megkisérlem megvédeni magamat, korszakomat. Legyen ez a nehány oldal ha úgy tetszik egy nyilvános bírósági tárgyalás. Önök az ügyészek, én pedig az önmagát védő vádlott.
Konstruktív hozzászólásaikat előre is köszönöm!

Tisztelettel

Kádár János

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!