Kellenne egy kis segítség… nekem a “Régi idők játékai Capitaly“ van meg de sajnos hiányzanak belőle a szerencse kártyák és nem találom őket a házban vagy online. Hogy ha meg vannak valaki küldje már el, tudom hogy sok van de csak egy képbe az egész jó lenne.
“A legenda szerint Charles Darrow az 1929/33 gazdasági világválság alatt kitalált egy táblás játékot, aminek a „Monopoly” nevet adta. A játékot 1934-ben egymás után ajánlotta fel különböző kiadóknak, de azok nem találtak benne fantáziát, mert szerintük az embereket ez nem érdekli. Végül a Parker Brothers, egy 1883-ban, Salem-ben bejegyzett, és játékok kiadására szakosodott kiadó ráharapott, kapóra, mert a cégnek mind a mai napig ez a táblásjáték hozza a legtöbb pénzt. A játék olyan sikeresnek bizonyult, hogy az országok egymás után vették át. Magyarországon 1937-ben adták ki először, de Monopoly helyett Capitaly néven, mivel a magyar közönség számára a monopol kifejezés nem volt túl ismert.”
Nekem megvan a játék, teljes egészében, és lefotóztam nektek az eredeti játékszabályzatot.
Kezdőpénz: mi legalábbis így osztottuk el, a szabályzat csak annyit mond, hogy 20000 legyen az induló.
2X5000
5X1000
5X500
6X200
10X100
5X50
5X10
Összesen : 20000
Szüleimtől "örököltem" azaz kaptam meg. Gyermekkorom kedvenc játéka mindig ezzel akartam játszani, nagyon szerettem és szeretem most is. :) Ha bármi kérdésetek van a játékkal kapcsolatban akkor szívesen segítek ha tudok.
Csatlakozom a keresők táborához. Valahova elkevertök és elsőre nem lelem az interneten sem. Nekem elegendő lenne, ha valaki lenne olyan kedves és befotózná az oldalakat. De legalább a kezdőtőkét írja meg valaki :). Köszönöm előre is!
Minden kívánságod így teljesüljön!
A játékszabályok: http://emc.elte.hu/~hargitai/capitaly/cap1.html
DOS-os verzió számítógépre (nem próbáltam): http://valerie.inf.elte.hu/~mola/andrprog/capitaly.htm
Ennyi volt az ALTAVIZSLA első 5 találatában :-)
Tudna valaki segiteni?
Párom szekrényében találtunk egy capitaly társasjátékot, de a játékszabályok hiányoznak belőle. Szóval igy egy kicsit nehéz játszani. Ha valakinek megvan a játék szabályzata, megirná nekem?
köszönettel
doncarlos