Keresés

Részletes keresés

MemetikaTan Creative Commons License 2021.04.05 0 0 115

IGe: Trükkös „Mém” - Túl Richard Dawkinson

polária Creative Commons License 2021.04.05 0 0 114

Saint Germain  grof  :   Legszentebb háromszoros bölcsesség

Őszinte Ököl Creative Commons License 2021.03.26 0 0 113

B. K. S. IYENGAR - JÓGA ÚJ MEGVILÁGÍTÁSBAN

polária Creative Commons License 2021.03.24 0 0 112
polária Creative Commons License 2021.03.15 -1 0 111

Ajánlom a karizmatikus gyógyito  keresztény   Paul Yonggi Cho könyvét a cime :

A negyedik dimenzio

Egy buddhista vallásban nevelkedett koreai fiatalember 19 éves korában, halálos betegen hallotta meg az evangéliumot. Elfogadta Jézus Krisztust személyes Megváltójának, és Isten ereje meggyógyította. Azóta hirdeti Isten Igéjét; szolgálatának eredményeként több évtizede töretlen dinamikával növekvő szöuli gyülekezetének ma már 700 000 tagja van. Ez a pásztor, dr. Paul Yonggi Cho ebben a könyvében gyakorlati példákkal bizonyítva fejti ki a sikeres, keresztény élet alapelveit.

Zealander Creative Commons License 2003.05.15 0 0 110
Neil Gaiman meg egy Angol Isten:):) Imáááááádoooom!

Zealander

Előzmény: req999 (107)
elterito Creative Commons License 2003.05.15 0 0 109
Ajánlanék néhány jó könyvet, és kérdezném tőletek 3-nak az elérhetőségét:

Ajánlatok:

Barrow: A fizika világképe

Francoise Dolto: Beszéljünk a halálról (gyerekekkel)

Jenny Randles: Időviharok (kicsit bulvár)

x y (nem tudom a nevét most): Egy fiú akit lányként neveltek fel (nagyon elgondolkodtató)

Hawking: Einstein álma

John Gribbin: Schrödinger macskája

És most az a három amelyet szeretnék megszerezni, akár kölcsön is:

Penrose: A császár új elméje
x y: A hat szám
z z: Az isteni atom (alcím: Mi a kérdés, ha a válasz a világegyetem)

Ha valaki tud, segítsen.

köszi

svmmvm bonvm Creative Commons License 2003.05.14 0 0 108
Igazából Wass Albert összes költeményét és szinte minden könyvét ajánlhatnám, mert meggyőződésem szerint egyike a valaha élt legnagyobb íróknak (nem csak a magyarok között).

Azért írok pár címet is:)
width="150" height="200">
Bevezetőnek itt van a Rézkígyó és a Hagyaték, a maguk 100-100 oldalával. Egyik sem egy nagy falat, ezzel együtt mindkettő lebilincselő. Az előbbi amolyan bibliai parafrázis, a második pedig a magyarság ősi hitvilága, hagyományai és isteni eredete:) iránt érdeklődőket lelkesítheti igazán.

"A Rézkígyó Mózes könyveinek hol tragikus, hol mitikus újragondolása – a szerzõ 1947-ben írt müncheni kézirata alapján. A Hagyaték magyar hitvilágunk õsi törvényeit aktualizálja a székelység történetének kiemelkedõ eseményeiben. "

"Éjszakánként havasi pásztortüzek mellett, lassú beszédű székelyek szót ejtenek néha egymás között az öreg táltosról, aki ott él valahol a Villámkő barlangjában immár több mint nyolcszáz esztendeje s őrzi a régi nagy titok tudását. Melyek elűzik a rontást, meggyógyítják a testet meg a lelket minden nyavalyától, távol tartanak veszedelmet, pusztulást s az igazságot győzelemre viszik.

A régi nagy titkok tudása ott van ma is, mondják, a Villámkő barlangjában valahol, s csak arra vár, hogy megérjen az idő s visszatérjen Urához, Istenhez a magyar."(részlet a Hagyatékból)

A Funtineli boszorkány hosszabb lélegzetű mű, három 200 oldalas kötetből áll, szóval legalább 2-3 estét elvesz az olvasó életéből, ezt viszont még olvasni is élmény. A trilógia egy 'boszorkány', vagy inkább egy emberfeletti képességekkel megáldott/megvert lány életét kíséri végig.
"Jó vagy és szelíd. Szeretni akarsz, és halált osztogatsz. Nem érzed a gyûlöletet, aminek eszközéül jöttél erre a földre. Terméketlen maradsz, mint a tûzliliom, aminek illata megöli a legyeket. Ha életet hoznál mégis a világra, magad ölnéd meg azt is, és nem tehetnél róla"

És a végére hagytam a legjobbat, aminek szerintem a világirodalom legnagyobbjai között lenne (van) a helye. Egy mestermű: Az Antikrisztus és a pásztorok.
"Nem volt puszta véletlen, ami azzal a bányával történt, mivel véletlenül soha sem történik semmi. Viszont, ami az Úristent illeti .... hát megmondom azt is, miképpen gondolkozok én erről. Ha az Úristen csudát akarna tenni mivelünk, emberekkel, megtehette volna azt a bánya nélkül is. Már azelőtt, mikor az első katonák megérkeztek azzal a zsidó fiúval. Elpusztíthatta volna őket abban a pillanatban, amikor fölértek volt oda a hágóra, és sok emberélet megkímélődött volna, sok nyomorúságtól megmentődhetett volna ez a falu. De az Úristen nem akart csudát tenni a mi kedvünkért. Ejszen, nem voltunk érdemesek reá, mit tudom én. Elég az, hogy nem akart, s kész." (Részlet a regényből.)

Wass Albert egyetlen falu orosz katonai megszállásának történetébe sűrítette az erdélyi nép találkozását a bolseviki diktatúrával.

req999 Creative Commons License 2003.05.13 0 0 107
A napokban jelent meg Neil Gaiman: Amerikai istenek című regénye magyar nyelven.

Amerika igazi "olvasztótégelye" a világnak, mindenféle ember él ott, akik megőrizték vagy magukkal hozták őseik hitvilágát, mitológiáját, babonáit. És hogy ezek mihez kezdenek egymással...?

"Mike Ainsell három évet töltött börtönben, ám a sorscsapások ezzel nem értek véget számára. Szabadulása előtt néhány nappal a felesége és a legjobb barátja meghal autóbalesetben, így azután első útja a temetésre vezet. Útközben találkozik egy furcsa idegennel, aki Szerda néven mutatkozik be, és munkál ajánl Mike-nak. A büntetett előéletű férfinak nincs más választása: elfogadja az ajánlatot, nem sejtve, hogy ezzel különös, természetfölötti események sodrába kerül. Fokozatosan derül fény Szerda sötét tervére, és egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy a mindennapi élet felszíne alatt különös háború dúl, amelynek tétje nem más, mint Amerika lelke..."

Jópofa könyv.

Translator Creative Commons License 2000.12.20 0 0 106
Aldous Huxley: Visszatérés a szép új világhoz.

Translator

laamer Creative Commons License 2000.11.11 0 0 105
sziasztok
kicsit off leszek. a let es ido -t szeretnem valahogyan megszerezni, mondjuk megvenni, csak sehol sem kaphato. ha valaki tud segiteni, hogy merrefele erdemes probalkozni, vagy ketto van neki belole es az egyiket eladna az irjon nekem. nagyon fontos lenne. elore is koszonom
laamer
aranyviktor Creative Commons License 2000.08.23 0 0 104

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

BAIRD T. SPALDING A TÁVOL-KELETI MESTEREK TANÍTÁSA

Ez a könyv az expedíciónk - Távol-Keleti Mesterekkel kapcsolatos - tapasztalatait adja elő, és tartalmazza tanításaikat, amelyeket az engedélyükkel gyorsírással feljegyeztünk. A Mesterek elfogadják, hogy Buddha mutatja az utat a Fény felé, de világosan elotérbe helyezik, hogy Krisztus a Fény, vagy inkább a tudatnak egy olyan állapota, amire mindannyian törekszünk, azaz a Krisztus-tudatra.

Fordította Schumeth Imre, Belgiumban élo honfitársunk.

Akit érdekel a könyv, letöltheti innen az ezoterikus irodalmak közül..

Előzmény: aranyviktor (103)
aranyviktor Creative Commons License 2000.07.07 -1 0 103

ARANY VIKTOR HITBEN HAT VI. (életregény)

Humor nélkül lehetetlen elviselni az életet. Utolsó frissítés. 2000.07.04. 21.h. A regény folyamatosan íródik!
Akit érdekel a könyv, letöltheti innen .
Előzmény: paró (102)
paró Creative Commons License 2000.07.06 0 0 102
Mindenkinek tudom ajánlani, aki most keresi az útját, most érett meg arra, hogy megfogalmazódott benne az átalakulás, Shakti Gawain könyveit, amelyben a meditációs gyakorlatok is segítenek mindenki számára a saját út megtalálásához. Ezek a következők: Élj a fényben, Az átalakulás útja, Ébredés után, A teremtő képzelet.
Ezen könyvek mellett még Redfiel: A Tizedik felismerés is jól jöhet.

Üdv. minden útkeresőnek és megtalálónak.

Mirabolan Creative Commons License 2000.07.05 0 0 101

Michael H. Brown: Légy te is imaharcos!

A könyv címébôl szinte lehetetlen a tartalmára következtetni, nem fogja felkelteni azok érdeklôdését sem, akik számára az imával legyôzhetô ellenség nem létezik, jelentéktelen vagy inkább jóbarát ...

A szerzô amerikai újságíró. A Marana Tha sorozat 82.könyvét az Emmausz Katolikus Karizmatikus Közösség Marana Tha 2000 Alapítványa 1999-ben Bp.-en adta ki.
A felelôs kiadó, Katona István ajánlásából:
-----------
"Ez a könyv azért íródott, hogy a szerzô saját tapasztalatain keresztül bemutassa a mai kor lelki csatáját. Kibontakozik elôttünk egy különös háború, amelyben az ellenség láthatatlan, de csapásai egyértelműen megmutatják, kivel állunk szemben. A Sátán hatalmas támadást indított világszerte a hit, a szeretet, a remény, a család, az erkölcs és a lelki szabadság ellen. Tudjuk, hogy Isten végül diadalmaskodni fog, de hogy addig ki milyen sebet szerez, milyen félelmeket, támadásokat él át, az attól függ, mennyire csatlakozik Jézus Krisztushoz!

Ajánlom mindazoknak, akik felelôsnek érzik magukat az Isten Országáért és harcolni akarnak a gonosz ellen!"
--------------

Előzmény: Mici Maci (100)
Mici Maci Creative Commons License 2000.07.03 0 0 100
Sziasztok!

Most hétvégén olvastam Franz Bardon: Frabato cimu könyvét. Az iró önéletrajzi irása ez. Franz Bardon 1909-58 között élt, Csehszlovákiában született.
Élete nem mindennapinak nevezheto. A mágia tudományát mesterfokon muvelte. Eloadókörútakat tartott szerte a világon, hogy a szellemvilág létezését, és az arra való hatást prezentálja.
A könyv is ebbol ad ízelítot. Csupán egy rövid szeletét mutatja be igazából Frabato életének, de ez is elegendo ahhoz, hogy az ember megcsodálhassa a szellem erejét. Sajnos nem csak pozitiv, hanem negativ értelemben is. Tudniillik a muben kiderül, hogy a világon szerte muködnek fekete mágusok, s ok a csalás, hazugság és gyilkosság érdekében használják szellemi tudásukat, hogy ezáltal anyagi jólétüket, társadalmi megbecsültségüket növeljék.

Franz Bardont életében többször is meghurcolták. Hitler parancsára koncentrációs táborba vitték, és ott embertelen kínzásoknak vetették alá, amit Frabato emberfeletti módon mégis túlélt. A háború után még orvos-természetgyógyászként rengeteg embert gyógyított meg. Halálát az emberi irigység okozta. Mivel szellemi erejével képes volt még akár a második stádiumig eljutott rákot is meggyógyitani, és csodálatos eredményeket produkált, az európai „hagyományos" gyógyászatot gyakorló orvosok hecckampányt indítottak ellene, aminek következtében 1958 áprilisában letartóztatták.
Maga Bardon is régóta szenvedett már egy betegségben (amit egy másik ember átvállalt karmájaként hordozott magával), s mivel a vizsgálati fogságban megtagadták tole az ennek kezeléséhez szükséges gyógyszereket, így ebbe halt bele 1958. július 10-én.

Mindenkinek szívbol ajánlom a könyvet, mert izgalmas, érdekes, és egy nagyszeru embert ismerhetünk meg belole – igaz, csak egy szeletkéjét az egész lényének. Franz Bardon személyében az egyik legnagyobb beavatott járt a Földön. Személye Hemész Triszmegisztoszhoz vagy Lao Ce-hez hasonlítható.

Végezetül egy idézet tole, amely a könyv hátoldalán szerepel:

„Az emberiségnek meg kell elégednie azzal, hogy a világmindenségben sok bizonyítékot kizárólag szellemi eszközökkel lehet megszerezni."

Mirabolan Creative Commons License 2000.06.07 0 0 99

Ernesto Milá: Nácizmus és ezoterizmus

Kapható a könyvesboltokban, illetve megrendelhető 20% kedvezménnyel:
Stella Maris Kiadó, 1016 Bp. Gellérthegy u. 3.
tel:3 750 250
A könyvről bővebb információ: http://www.extra.hu/stella.maris

Előzmény: inkvizicio (97)
iron lion zion Creative Commons License 2000.04.11 0 0 98
én tulajdonképpen keresek, nem kínálok.
Tehát:
nem tudja valaki, hogy ezeknek a könyveknek bármelyike is kijött-e magyarul?:

Timothy White: Catch A Fire: The Life Of Bob Marley

Adrian Boot & Chris Salewicz: Bob Marley: Songs Of Freedom

inkvizicio Creative Commons License 2000.03.13 0 0 97
Amen.
Előzmény: Törölt nick (95)
aranyviktor Creative Commons License 2000.03.12 0 0 96

SZFÉRÁK a Föld és a Nap között

Ki, hogyan, hová kerül a túlvilágon. Mit gondol, mit érez, mit cselekszik. Elgondolkoztató beszámolók.
Kérdés: Buddha úgy értette a Nirvánát, hogy a szellemi egyéniség feloszlik Istenben? Felelet: Úgy van!
Kérdés: Lehet-e valóban állítani Krisztus istenségét?
Felelet: Aki egy az Istennel, az isteni.
Kérdés: A kínaiak őskorában nem Laotse-king volt-e a legfennköltebb és legmélyebb értelmű kutató, az ő tana nem isteni kinyilatkoztatás volt-e az emberiséghez?
Felelet: Valóban az volt! Laotse isteni követ volt, magas missziószellem, isteni kinyilatkoztatásokat és igazságokat hozott az emberiségnek; kár, hogy az emberek elfelejtik.

Előzmény: aranyviktor (94)
Törölt nick Creative Commons License 2000.03.11 0 0 95
nem tom, mondta e mar valaki, atfutottam a topicon, de nem lattam. Van egy nagyon jo konyv, legtobbunk ismeri:
Antoine de Saint - Exupery: A kis herceg
Asszem alapmu mindenkinek.
aranyviktor Creative Commons License 2000.03.10 0 0 94

DEKALOG
VAGY A TÍZPARANCSOLAT MAGYARÁZATA

Gyermekem, világosság és élet adatott neked, mely mindinkább az igazság útjaira vezet. Azért maradj meg e világosságban, ez életben, hogy le ne térj az útról, mely egyre közelebb hoz hozzám, az Atyához!
A szeretet, mely annyira vitt, hogy soha el nem múló szeretetemben felismertél engem, az Atyát, el fog vezetni arra a fokra is, amelyen magad előtt látsz engem, az Atyát ! Ha értelmed ezt egészen tisztán még nem is foghatja fel, majd meglátod egykor, hogy mégis úgy van, ahogy én, az Atya mondom.
Légy nyugodt, anélkül, hogy tovább és mélyebben kutatnál, mint amennyit szeretetem neked napról-napra megnyilvánít, mert az igazságban csakis úgy tarthatod meg magadat, ha megelégszel azzal, amit én, az Atya neked napról-napra adok: többet-akarás könnyen oly elemeket vezethet hozzád, akikben megvan szeretetemnek látszata és mégsem belőlem, a Szeretetből erednek.

Előzmény: aranyviktor (93)
aranyviktor Creative Commons License 2000.03.08 0 0 93

ARANY VIKTOR HITBEN HAT V. (életregény)

Akinek még mindig nincs elege az olvasásból, meg nagyon kíváncsi, mi lett Arany Viktorral itt megtudhatja. A regény folyamatosan íródik! Utolsó frissítés: 2000.02.10. 07.h

Előzmény: aranyviktor (92)
aranyviktor Creative Commons License 2000.03.08 0 0 92

ARANY VIKTOR HITBEN HAT IV. (életregény)

Ember tervez, Isten végez! A regény folyamatosan íródik! Helyesebben íródott, mert időközben befejeződött. De csak a negyedik kötet, a történet még tart, és az ötödik kötetben folytatódik tovább.

Előzmény: aranyviktor (91)
aranyviktor Creative Commons License 2000.03.02 0 0 91

ARANY VIKTOR HITBEN HAT III. (életregény)

Bekövetkezik-e a várva várt happy end? Jön már a világosság?

Előzmény: aranyviktor (89)
mgabor Creative Commons License 2000.02.28 0 0 90
Lehet, hogy már valaki írta, de én ma vettem észre. Itt is lehet jó könyveket találni :o)

http://pc3.piarista-bp.sulinet.hu/pazmany/

(A Pázmány Péter Elektronikus Könyvtár)

Érdemes böngészni!

mgabor

aranyviktor Creative Commons License 2000.02.28 0 0 89

ARANY VIKTOR HITBEN HAT II. (életregény)

Megoldódott átlagemberünk sorsa? Vagy újabb megpróbáltatások, és rendkívüli élmények érlelik?

Előzmény: aranyviktor (88)
aranyviktor Creative Commons License 2000.02.27 0 0 88

ARANY VIKTOR HITBEN HAT I. (életregény)

Lendületes, sodró, fordulatos regény, melynek átlagember főszereplője egy súlyos betegség, és sorscsapások hatására alapos változáson megy át.

Akit érdekel a könyv, letöltheti innen.

Előzmény: aranyviktor (86)
Mici Maci Creative Commons License 2000.02.23 0 0 87
Ciao mindenkinek!

Régebben olvastam Dannion Brinkley: Átölel a fény cimu könyvét, aminek aztán a tévés filmváltozatát is leadták Megmentom a fény cimmel.

Most olvastam ki a folytatását A békét adó fény cimmel.

Ajánlom mindenkinek a két kötetet. A történet egy olyan emberrol szól, akit villámcsapás ért, és a klinikai halál állapotába került, majd ott végignézte saját életét, illetve fénylényekkel találkozott, akik feladatot adtak neki hátralévo életére. Mert hogy túlélte a mutétet, és azóta meg is valósitotta, amivel megbizták: gyógyközpontokat hozott létre, hogy az emberek megismerhessék saját spirituális természetüket.

Azt mondanom sem kell, hogy "halálától" egy csapásra megváltozott az élete. Aztán késobb még egyszer átkerült a túlvilágra, idosebb korában, mikor szivbillentyujét kellett kicserélni.

Szóval nagyon érdekes a könyv, ajánlom mindenkinek. A legfontosabb üzenete mindenki számára az akar lenni, hogy ne féljünk a haláltól, mert gyönyöru birodalom vár ránk, ha szeretetben éljük életünk.

Sziasztok: Mici Maci

aranyviktor Creative Commons License 2000.02.21 0 0 86

DUÁLTÖRVÉNY

Hogyan jöttek létre a szellembukáskor a duálok? Miért és hogyan keresi mindenki lelkének, szellemének elszakadt felét, duálpárját. Szerelem, házasság, cél. Hogyan vezet Istenhez a duálfél keresése? .

Akit érdekel a könyv, letöltheti innen az újkinyilatkoztatások közül.

Előzmény: aranyviktor (79)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!