Keresés

Részletes keresés

berku Creative Commons License 1999.03.26 0 0 20
A telek a település szélén van, ott kezdődik az erdő, tehát nem a közepén parcelláztak. Bár ezzel együtt többen az új telkeken teljesen kiirtják az eredeti növényzetet, (pl. csodálatos, öreg tölgyfák), hogy aztán tujákat ültessenek helyette. :-( Nem értem, aki erre vágyik, miért jön a Mátrába.
Nem akarunk "atombiztos" kerítést, de magánterületre már csak nem fognak betörni!! Főleg, ha már nem lesznek ott a rossz példa nyomai.
Előzmény: Törölt nick (19)
Törölt nick Creative Commons License 1999.03.25 0 0 19
Az összeget nem tartom túl soknak. Persze az, hogy sok, relativ, jól tudom, erről szól a Házkutatási túlélőkönyv is. A helyzeted nem rózsás. Talán pályáz a környezetvédelmi alapra (pontos rsézleteket nem ismerek, lehet, hogy magánember nem tud, akkor keress egy zöld szervezetet), vagy valami alapítványhoz fordulj, aki felkarol. Persze ha nem szeded el onnan, lehet, hogy megbüntetnek előbb utóbb.
Az sem egészen helyes/érthteő, hogy az erdőben hogy volt lehetséges telkeket osztani beépítésre, bár mióta OTÉK van, úgy látszik, mindent lehet.
A kerítéses ötlet megmosolyognivaló hacsak nem csinálod 4-5 méter magasra és 2 méter vastagra, különben tudod, egy sittel megrakodott Kamaz úgy megy át rajta, mint a sicc...
Aúgy a sövény megnövéséhez is idő kell, ezt kalkuláld be.
berku Creative Commons License 1999.03.25 0 0 18
Igen, és ha az eset ismétlődne, először csak furcsállná, aztán talán félni kezdene, végül megtérne és engesztelő áldozatot mutatna be az Erdő Szellemének... :-DDD
Előzmény: Calliope (17)
Calliope Creative Commons License 1999.03.25 0 0 17
Haha, ez a zöld kommandó nagy ötlet!!!
Képzeld el, amint a pofa másnap reggel gutalila fejjel tapasztalja, hogy az a jó nagy szemétkupac, amit tegnap elszállított (erre határozottan emlékszik), most újra ott díszlik az udvarán...
:-DDDDD
Előzmény: berku (16)
berku Creative Commons License 1999.03.25 0 0 16
Nem is tudom, az első telken a drótkerítés már adott, gondoltuk, ezt folytatjuk. Meg ez gyorsabb is, aztán majd telepítünk sövényt is. Sőt én orvvul az önkormányzati területet is be akarom bokrosítani.
A felelősséghez még annyit, szerintem mi felelősen cselekszünk, kezdettől ez volt a szándékunk, hiszen azt is megtehettük volna, hogy bokrokat teszünk a kupac elé, hogy ne lássuk, aztán tovább nem érdekel. De úgy érzem, a felelősség nem csak a miénk, bár hogy ebből realizálódjon vmi, arra én sem látok sok esélyt. És félek a tavasztól, mert kezdődnek újra az építkezések...

csinnKA,
lehet, hogy inkább vennünk kellene egy munkagépet és aztán vállalkozásba kezdeni? Én is szeretnék sok-sok 5 és tízezrest! :-) Sőt, csinálhatnánk egy zöld kommandót is, aki figyelné, kik hordanak szemetet az erdőbe és aztán az éj leple alatt szépen visszavihetné jogos tulajdonosának...

Előzmény: Vanek (15)
Vanek Creative Commons License 1999.03.25 0 0 15
berku

Ha már kerítés akkor miért nem sövény?

berku Creative Commons License 1999.03.25 0 0 14
Vanek, lekerítés drótkerítéssel, hogy ne legyen ismét közpréda. Valamint, ha egyszer rendben lesz, összenyitnánk a másik telekkel. Ahol pedig a szeméttel mindent letaroltak, újra kell fásítani. Azért is kell kerítés, mert a telekre visszük a kutyát is.
Előzmény: Vanek (11)
Calliope Creative Commons License 1999.03.25 0 0 13
Kötve hiszem, hogy sikerülne mégegyszer azt a társaságot ilyesmire rábírni. Azóta szörnyen ellustultak, és az egészből csak a sörözés részét vállalnák... Azzal meg nem nagyon lennétek kisegítve.
;o)))
Viccet félretéve: ha tényleg hatalmas aszfaltdarabok vannak benne, akkor azt nem lehet pusztán emberi erővel megmozdítani, csak gépekkel...
(Esetleg fel lehetne darabolni...? Ahhoz is gép kell, drága.)
Nem irigyellek. Ahelyett, hogy élvezhetnétek a nyaralót, ilyen gondokkal kell küzködnötök.
csinnnKA Creative Commons License 1999.03.25 0 0 12
berku kedves!
Nem akarom elkeseredésedet tovább fokozni, de nyakig ücsörögtök a kakiban.
Azt ugyan nemtom, hogy ma a 150e sok-e vagy kevés, de egy kolléganőm ex-barátjának a szülei (tudsz követni?) mezőgazdasági munkagépek és építkezéshez használatos munkagépek kölcsönzésével foglalkoznak, és multimiltiádész az egész család, fiókszám áll náluk az 5- és 10ezres.
Szóval 2-3 évvel ezelőtt százezer forintért adtak bérbe egy-egy komolyabb gépet egy napra. Én is azt hittem, lehidalok az összeg hallatán, de kiderült, hogy ennyi a tarifa és passz.
Úgyhogy én a Te helyedben alaposan fontolóra venném Calliope javaslatát, s egyéb jó 5let hiányában megpróbálnám összetrombitálni a baráti társaságot vagy a családot (kinél melyik a népesebb).
Egyébként részvétem, tényleg elég nyomasztó lehet azt a kuplerájt nézegetni, de gondolj arra, micsoda katartikus boldogság lesz, ha egyszer majd megszabadultok tőle! :-)
Vanek Creative Commons License 1999.03.25 0 0 11
Berku

Az elobb egy kicsit tévedtem, abban, hogy ha nem vetted volna meg akkor talán kaphattal volna segítséget, ugyanis megfeledkeztem arrol, hogy az már azelott is magántulajdon volt. Márpedig ha magántulajdon, akkor annak a kitakarítására egy budos fillert kozpenzt sem szabad kolteni. Ha az a "senki foldje" lenne es Te vagy bárki más meg akarja pucolni akkor azt esetleg lehet (kell?) támogatni.

Szakall igen sommasan osszefoglalta azt, amit en itt reszletezni probaltam. A kornyezetet felelosséggel kell kezelni és nem lehet mindig másra mutogatni, pláne nem utólag.

Mellesleg nem tudom, hogy miért jó egy erdorészt lekeríteni? Pihenni akarsz, vagy keritest mazolni es bamulni?

berku Creative Commons License 1999.03.25 0 0 10
A plusz telek határainak ügyében sem jártál el alaposan.
- Csak azután tudtuk kitűzetni, hogy mi lettünk a tulajdonosok. Úgyhogy ebben a pontban alaposan jártunk el, amint megtehettük.
Előzmény: Törölt nick (7)
berku Creative Commons License 1999.03.25 0 0 9
Igen, lehet mondani, hogy hebehurgyák voltunk, sőt, hogy minek vettük meg ezt a házikót egyáltalán. (Mert egyedül ez teljesítette a kívánalmainkat: pici ház, sok fa.) Hagyhattuk volna az egészet, a szeméthalom szépen növekedhetne anélkül, hogy bárkit is érdekelne, és lassan megkaphatná majd Kékestető helyett az ország legmagasabb pontja címet. :-(((
Előzmény: Törölt nick (7)
berku Creative Commons License 1999.03.25 0 0 8
"sot akkor talán (bár ez elég valószínutlen) még segítséget is kaphattál volna."
Kitől? Ha akkor igen, most miért nem?
Azért is vettük meg, hogy ha már pénzt és időt szánunk a takarításra, élvezhessük is az eredményt, na és hogy lekeríttessük, hogy ne kezdődjön az egész előről. A faházunkhoz tartozó terület pedig amúgy sem nagy. (Ez a plusz telek sem, előző tulajok utólag jöttek rá, túl kicsi ahhoz, hogy építkezzenek.)
"nem fogsz kapni semmi hivatalos segítséget (egyébként nagyon helyesen)"
Miért a zárójeles megjegyzés??!! Ha az egész 100 m-rel odébb lenne, ahol már csak erdő van, nem lenne kötelessége az önkormányzatnak felszámolni azt egy természetvéfelmi területen??
"hozzászámolhatod a vételárhoz."
-hát igen, bár a becsült költségek lassan elérik a telek vételárát...

Calliope,
Te és a kis csapatod esetleg vállalkoznátok a helyreállításra, nyaralás fejében? :-)))

Előzmény: Vanek (6)
Törölt nick Creative Commons License 1999.03.25 0 0 7

A sitt tudatában vetted meg a telket.
Előzetesen nem tájékozódtál az árakról.
A plusz telek határainak ügyében sem jártál el alaposan.
A környezettudatos gondolkodás, élet illetve annak megvalósítása pénzbe kerül. Ideje lesz ezt végre mindenkinek megérteni.
Vanek Creative Commons License 1999.03.25 0 0 6
Berku

Ezt azért mondtam neked, mert szvsz ha nem veszed meg akkor is kipucolhatod. Nem hiszem, hogy ez ellen bárki is tiltakozna, sot akkor talán (bár ez elég valószínutlen) még segítséget is kaphattál volna. Így hogy megvettétek, tietek az egész szmötyi és tuti hogy nem fogsz kapni semmi hivatalos segítséget (egyébként nagyon helyesen). Az már elképzelheto, hogy arratéved egy bolondos környezetvédo meglátja, hogy mi van és még jól seggbe is rugatja a tulajdonost, azaz titeket. Es még igaza is lesz.
Mindenesetre remélem, hogy találsz olcsóbb megoldást, de ha nem, akkor ezt hozzászámolhatod a vételárhoz.

Vanek

Calliope Creative Commons License 1999.03.25 0 0 5
"Szar helyzet."
:)
Így attól tartok, sokáig lesztek kénytelenek még nézni a szemétdombot (mert az önkormányzat garantáltan nem fogja elkapkodni a pucolást.)
Soxerencsét!
Előzmény: berku (4)
berku Creative Commons License 1999.03.25 0 0 4
Vanek,

persze, hogy láttuk, mondom, ezért vettük meg, hogy ne kelljen a trutyit néznünk, hanem eltakarítsuk. (sőt, mint kiderült, az aszfalt olyannyira környezetszennyező, hogy nem is lehet akárhol lerakni.) Az előző tulajdonosokon -egy válófélben lévő házaspár - látszott, hogy nem érdekli őket, ők ugyan nem fognak intézkedni és más sem. Szóval persze, hogy tudtuk, hogy miénk lesz a gond, de ettől az összegtől azért hanyattestünk. Azért írtam ide, hátha ismer vki a környéken egy vállalkozót, vagy egyszerűen tud infot arról, hogy az említett ár horribilis, vagy átlagos. Egyébként azóta felmérettük a telekhatárokat és kiderült, hogy a fele szemét nem is nálunk, hanem önkormányzati területen van...

Calliope, sajnos rengeteg, de nem is ez a baj, hanem hogy nagy aszfaltdarabok vannak egyben, úgy tűnik, kézi erővel nem mozdítható. Azért majd megvizsgáljuk még egyszer.

Calliope Creative Commons License 1999.03.25 0 0 3
Annyira rengeteg az a törmelék? Nem lehetne egy összbaráti társasággal felvonulni, és kedves ökörködések közepette fellapátolni?
(Persze így már "csak" teherautót kellene szerezni, ami elviszi, de pár láda sör/üdítő, meg néhány lapát olcsóbb, mint egy markoló...)
Bocs, ha hülye ötlet volt, de a nyáron 8-10-en bontottunk egy öreg házat, amit át akarnak építeni, meg ástak a fiúk árkot a csatornának, és pár nap alatt végeztünk annyi és olyan jó munkát, mintha szakembereket hívtak volna drága pénzért. (Cserébe a ház másik felében ingyen nyaraltunk.)
Vanek Creative Commons License 1999.03.25 0 0 2
Ehhez miért kellett megvenni a másik telket is? Ha pedig megvettétek, akkor onnan kezdve a tiétek bújával-bajával, örömével együtt. És azt ne mondjad, hogy a vásárláskor nem láttátok, hogy tele van sittel?
originalqszi Creative Commons License 1999.03.25 0 0 0
Jéééé egy 0-ás!!!!!!
berku Creative Commons License 1999.03.25 0 0 topiknyitó
A helyzet a következő: vettünk egy kis nyaralót a Mátrában, megtetszett, mert erdei fák között fekszik. Egy nagy probléma van vele, a szomszédos üres telket telehordták sittel, építkezési hulladékkal, sőt, nagy mennyiségű aszfalttörmelékkel. Megvettük ezt a kis üres telket is, hogy mindezt felszámoljuk és a környezetet rendbehozassuk. Eddig egyvalakit találtunk, aki elvégezné, de lélegzetelállító összegért, csak a markológép 150 e Ft-ért jönne ki. Ez tényleg ennyibe kerül?! Ha tudna valaki segíteni, ötletet adni, hogy kihez fordulhatnánk, nagyon hálás lennék.
Egyébként írtunk már az illetékes önkormányzatnak és a közútkezelőnek, de mindkét hivatal lepasszolta a problémát.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!