Keresés

Részletes keresés

belovai Creative Commons License 2001.08.13 0 0 49

Majdnem 4000 menedékkérő az első félévben
Legtöbben Afganisztánból érkeznek

Magyarországon az idei év első felében összesen 3.842 embert kért menekültstátuszt; a legtöbben, 1.275-en Afganisztánból, 852-en Bangladesből, 440-en pedig Irakból érkeztek - derül az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) Magyarországi Képviseletének az MTI-hez eljuttatott jelentéséből. A menedékkérőket fogadó országok sorrendjében Magyarország az év első negyedében a 16., a második negyedévben pedig a 15. helyet foglalta el.

Az UNHCR 25 európai és észak-amerikai befogadó ország, valamint Ausztrália és Új-Zéland menekültügyi adatait tartalmazó féléves jelentése szerint száz fölött volt a jugoszláviai, a kínai, az indiai és a Sierra Leone-ből érkező menedékkérők száma is Magyarországon.

Magyar állampolgárok 2001 első hat hónapjában a vizsgált 27 ország közül 10-ben nyújtottak be menedékjogi kérelmet. A legtöbben, 1.771-en Kanadában kértek menekültstátuszt, 49-en Hollandiában, 31-en Németországban, 26-an Belgiumban, 19-en Franciaországban, 7-en pedig Írországban folyamodtak menedékért. Ausztriában, Dániában, Svédországban és Ausztráliában a magyar menedékkérők száma elenyésző - kevesebb mint öt - volt. A negyven legtöbb menedékkérőt adó ország listáján Magyarország az első negyedévben a 30. helyet foglalta el, az év második három hónapjában pedig a 36. helyre került.

Az UNHCR adatai szerint 2000 első félévéhez képest 2001 első hat hónapjában Európában 4 százalékkal - 188.000-ről 196.400-ra - nőtt a menedékkérők száma. A négy legnagyobb menedékkérő csoport változatlan maradt: még mindig afgán, iraki, török és jugoszláv állampolgároktól érkezik a legtöbb kérelem. A legnépszerűbb befogadó ország az év első felében Németország volt, ezt követte Nagy-Britannia, illetve az Egyesült Államok, majd Franciaország, Kanada, Hollandia és Ausztria.
(MTI)

Magyar Netlap, 2001.8.13.



Bakasz Creative Commons License 1999.03.29 0 0 48
A topic-ban feltett kérdésere röviden: SZERENCSÉRE.

Előzmény: kornel (-)
A nagymarosi Creative Commons License 1999.03.29 0 0 47
Ahogy olvasom a hozzaszolaskat , egy kicsit elgondolkodtam azon hogy mennyit fejlodott a MAGYAR mentalitas az utobbi par evekben az idegenekkel szemben . Emlekszem az APAM levelere amikor a ROMANOK-nal kitort a balhe , a nagymarosiak harom - negy teherautot tomtek meg elelemmel ,ruhakkal . Sokan meg anyagi tamogatast is nyujtott. Azota eltelt par ev : MI A TE VELEMENYED ? Mostanaban egy csaladnak nyujtok nemi segitseget, CIGANYULDOZOTTEK (ecte SWABE a gyerek) , elvittem oket. egy KINAI etterembe es EN jol leegtem mert ok jobban tudtak az etlapot mint en .Ok othonrol hoztak ezt a gasszronomiai tudast Kerdesem ,hogy miota menekult M.O.-on egy-ketto-harom nagyon - nagyon sok KINAI ? JA es ez a sztory : az AFGAN KOJAL ellenor amikor bemegy a ZSIDO ISKOLABA es leszurja az ISRAEL ALLAMPOLGARSAGU tanitot. (Ezt egy magyar lapban olvastam) HEJ URAIM nem csak FINNorszagban, de itt nalunk is , valami baj van.Mintha Arkagyij Rajkint hallanam " VALAMI VAN , DE NEM AZ IGAZI" He TE magyarorszagi MAGYAR , most a NATO es holnap;;;; NEZETKOZIVE LESSZ HOLNAPRA A VILAG. bujtatott szoco vagy amit akartok SOK SKERT AZ EU . tagsaghoz . ALUKALNI mentem,mert kell az ero hogy gazdagabba tegyem a TOKEST aki kifogja talalni INNET a TE sorsod IS , a PENZEVEL . GOOD NIGHT ?!
Cute Creative Commons License 1999.03.29 0 0 46
Nekem csak a hozzaallas nem tetszett. Mas kerdes, hogy tudsz-e segiteni es mas, hogy akarsz-e. Egyebkent amikor adakozni kell, altalaban nem a tehetosebbje ad. Ez nem tudom miert van.
illicit Creative Commons License 1999.03.26 0 0 45
Demagóg hozzászólás következik!!!
Aki annyira odavan a menekültek befogadásáért, mutasson példát és lásson el egy nyolctagú (lehet négy is) albán családot legalább fél évig.
Ma a magyar államnak erre nincs pénze (lásd közalkalmazotti fizetések), majd ha lesz.
Ez nem jelenti azt, hogy a legsúlyosabb esetekben ne kellene segíteni, de a megélhetési menekülteken most még nem tudunk. (félek, még sokáig nem )
Duda Creative Commons License 1999.03.26 0 0 44
Gabek!

Azzal egyetertek, hogy aki ide akar jonni mint menekult az fogadja el az elkulonitest, vagy viszlat!

Előzmény: gabek (40)
cucu Creative Commons License 1999.03.26 0 0 43
Gabek,
nagyon tájékozatlan vagy!! Idestova 3 éve már, hogy meegszünt a 220 V ! Helyette a 230 V a hivatalos feszültség érték! (50 Hz) A többi abszolut rendben van.
Minden nemzetnet magának kell megvívnia a harcát! Azért nem helyes, ha otthagyja valaki a szülőföldjét, mert ez nem vezet megoldáshoz! A probléma ugyanis ott marad, csak Ő nem vesz róla tudomást. Aztán amikor mások élete árán normalizálódik a helyzet, akkor meg nagy pofával "haza" megy (jön) és lenézi azokat, akik kikaparták az Ő gesztenyéjét is.
Szerintem minden embernek ott kell élnie, ahol világra jött. Ez alapszabály. Legalább is csak úgy mehet máshová, ha erre békés lehetősége van! Mint például Ausztráliának -gondolom- jól jöttek a bevándorlók, mert ott olyan a népesség, hogy még örülnek is neki. (Azt hiszem, egy időben kevés volt ott a férfi. Vagy a nő?)
Szóval a hazáért tenni kell ! Különben nem marad semmi a következő generációnak! Gondolni kell a jövőre is, nem csak önző módon a saját kis nyavalyás életünkre! Akinek van családja, az amúgy is így gondolkodik.
Degeczi Creative Commons License 1999.03.26 0 0 42
A Marinko ugyet azert nehogy egy egyszeru rablogyilkossagkent tuntesd fel. Az az "aki a korpa koze keveredik..." esete volt, ahol a leszamolasnak nem maradhatott tanuja.
Előzmény: bcsi (37)
safaree Creative Commons License 1999.03.26 0 0 41
Tökéletesen egyetértek!

Az ősszel volt egy riportfilm valamelyik menekülttáborról. Hogy honnan nem "menekülnek" hozzánk!
A legjobban az a néger csoport teccett, akik valami "Őserdei gepárdoknak" titulálták magukat, mittudomén honnan jöhettek ide és háborogtak, hogy nem mehetnek ki a városba szórakozni!
A városban a lányos anyák meg nagyon meg voltak rémülve, mert az egyik "párduc" valószínűsíthetőleg aids-es volt...

Rengetegen fognak otthon maradni.
Rengetegen maradtak itthin 56-ban is.

Előzmény: gabek (40)
gabek Creative Commons License 1999.03.26 0 0 40
Szerintem be lehet engedni a menekülteket, de egy feltétellel. Beterelni őket egy jó nagy menekülttáborba, körülvenni 220 V-os, szögesdrótos kerítéssel. Örüljön, hogy kap enni, nem fagy be a segge, ágyban alszik és nem folyik a nyakába a hólé meg az eső. És nem arról pofázni, hogy jaj, milyen rossz az élet a menekülttáborban, meg emberiségi és személyes jogok... Joga van kussolni és örülni, hogy él. Ha nem tetszik lehet hazamenni. Egyébként meg ha vége van az otthoni helyzetnek, akkor az egésze pereputtyot felpakolni a katonai teherautókra és kizsuppolni az országból az első határátkelőnél...

'56... Azt inkább hagyjuk. Nagyon tele van a tököm azokkal, akik '56-ban leléceltek, mert tele lett a naci kakival. Akkor nem volt jó Mo., most jó neki. Hazajön, vígan él a svájci, német, amerikai, stb. nyugdíjból és jártatja a pofáját, hogy így kell, meg úgy kell. Erről csak annyit, hogy vagy hazajön és megpróbál nem éhenhalni hazai nyugdíjból, vagy maradjon "otthon", ha már egyszer itt nem tetszett és ott jártassa a csipogóját. Ne akarjuk egyszerre két dolognak is csak a jó oldalát élvezni...

Halászkirály Creative Commons License 1999.03.26 0 0 39
Csak azt sajnálom, hogy vezető napilapjaink mindegyike nem innen közöl véleményeket, hanem kikozmetikázott közvéleménykutatásokkal próbálja bebizonyítani, hogy mi magyarok mennyire szeretjük a "menekülteket"!
Hol vannak ilyenkor a nagy emberbaráti politikusaink? Ezt kéne olvasniuk, nem mást!
MadroC Creative Commons License 1999.03.26 0 0 38
meg mer csak az aljanép menekül ide(tiszt. a kivételnek).
Amire az országunknak semmi szüksége nincsen.
bcsi Creative Commons License 1999.03.26 0 0 37
Mások lettek a körülmények. Nem a menekültektől fél senki. Az alkalmat kihasználó szemét, söpredék kelt ellenérzést.
Gondolj csak arra az időszakra, amikor végig gyilkolták szegedet a háborúban embervérhez szokott "hős vitézek"
Marinko és társai...Még a gyerekeket sem kímélték ! Összekötözött családanyát lőttek fejbe a gyerekei előtt..
NNNa ez nem kell !!
Előzmény: Cute (35)
Árpi Creative Commons License 1999.03.26 0 0 36
Cute!
Ne félj, nem vagy egyedül! És én azt hiszem, hogy másokon segíteni sokszor meghozza a hasznát a segítőnek is. Mert egyrészt: valóban nem várhat segítséget az, aki soha nem segít másokon, és gondoljatok bele, hogy épp a jugókon keresztül anno hányan jutottak el Olaszországba, onnan pl. Amerikába. Másrészt ha hagyjuk, hogy tőlünk pár km-re terjedjen az elállatiasodás, akkor hozzánk is hamar ideérhet. Ha stabil politikai és gazdasági környezetben élnénk, ha az ukránoknál, oroszoknál, románoknál, jugóknál jobb élet lett volna, ha nem hagyta volna a világ annak idején úgy terjedni azt, ami ide juttatta ezeket az országokat, akkor most nem kellene tartanunk mindenféle maffiáktól.
Hát ezért kell segíteni. Más kérdés, hogy a legjobb az lenne, ha mindenki otthon találhatná meg a lehetőséget a békés, jó életre. Addig viszont segítsünk azoknak, akik normálisabbak, mintsem mások érdekeiért adják oda a családjuk életét.
Cute Creative Commons License 1999.03.25 0 0 35
Persze, hogy mas volt a helyzet, de itt elvekrol van szo, nem mennyisegekrol.

Tok rossz, hogy egyedul vagyok azzal a velemenyemmel, hogy aki menekul a halal, az ehezes es a kinzas elol annak segiteni kell.

Előzmény: illicit (34)
illicit Creative Commons License 1999.03.25 0 0 34
Szerintem '56-ban egészen más volt a helyzet, mint most. Akkor még nem volt olyan tömeges népvándorlás keletről nyugatra.
Ha -ne adj isten- itt valami történne Magyarországon (szerb bombázás stb.) és tömegek próbálnának Ausztria irányába menekülni, azt hiszem az osztrák sógorok azonnal lezárnák a határt.
Mint ahogy most sem rajonganak az albán és egyéb nemzetiségű menekültekért.

Ezért hibásnak érzem az 1956-ra történő hivatkozást.

Előzmény: Cute (33)
Cute Creative Commons License 1999.03.25 0 0 33
Meg jo, hogy 56-ban nem olyan volt a nyugati orszagok lakoinak hozzaallasa a kedves magyar menekultekhez mint nektek...

Pedig akkor mi is csorok voltunk es volt koztunk mindenfele. Es bizony az ottani lakossag adoibol telt repulojegyre tovabb, kajara a menekulttaborban, stb. Azert vannak a vilagon mindenhol magyarok, mert annak idejen bizony minket befogadtak.

Hat csak ennyi.

hosszu Creative Commons License 1999.03.25 0 0 32
Meg a TV-bol kapott informacio is torzul a kozvetito kozeg miatt, semmi nem kp., erre lehetoleg vigyazz.
Előzmény: kornel (31)
kornel Creative Commons License 1999.03.25 0 0 31
Jooolvan, na.
Bocs, hulyeseget irtam.ELNEZEST.Ugy hallottam egyik IRC-es csatornan.
Amugy nem kell mindjart lehulyezni az embert...
KTMSzepy Creative Commons License 1999.03.25 0 0 30
Na es mit szoltok ahhoz a "menekulthoz", akit ma lattam a Moszkvan? Nagy Rolls, soforrel, meg Novi Sadi rendszammal - ez egyebkent Ujvidek.
A magyarok kivalogatasaval az a gond, hogy nincs papirjuk, miszerint ok magyarok. Asszem ugy nezik meg a nemzetiseget, hogy ki minek vallja magat. Asszem egyertelmu, hogy az osszes magyarvero kisiparos hirtelen megmagyarositja magat, meg nyelvet sem kell tanulniuk. Szoval nincs biztos modszer a kiszuresukre. Vagy jonnek, vagy nem - en a nemre szavazok, mert hihetetlenul nagy az ilyenkor belopakodo szemet, troger tolvajelemek aranya, aki csak aludni jar a szallasra, napkozben meg megy a "meloba". Elnezest a kivetelektol, de szerintem nincsenek sokan :(.
bcsi Creative Commons License 1999.03.25 0 0 29
De ott van, viszont csak akko lehetnek ott, ha nem piszkálják őket
Előzmény: Big-B (25)
Big-B Creative Commons License 1999.03.25 0 0 28
cucu:

Nem akarlak elkeseríteni, de tényleg beengedjük. Az már csak a szerencsénk, hogy a Szerbek nem engednek ki senkit a határon.

cucu Creative Commons License 1999.03.25 0 0 27
Azt hiszem, tegnap mondta Csurka a parlamentben, hogy csak a magyar menekülteket engedjük be, a többit nem volna szabad! Teljesen egyetértek vele és veletek! Teljesen jól érzi itt magát a keleti és déli söpredék az én csekély jövedelmemből. Nincs mit ragozni. Igyenélők mind, annyi gerinc sincs bennük, hogy kiálljanak nemzeti tudatuk mellett. Nyilván nincs is nekik. Ezek még látványnak is rosszak! Az Orczy tértől kezdve a Könyves Kálmán körútig nem lehet a Kinai, román cigány, magyar cigány, ukrán, örmény "kereskedőktől" normálisan közlekedni. Na és persze jelentős rendőri erőket köt le az ittlétük, miközben másra nem jut rendőr. Közben pedig adózok mint a vöcsök. Most akkor tényleg nem engedjük be a menekülteket, vagy mi van?
Duda Creative Commons License 1999.03.25 0 0 26
Bocs, de ha egy epeszu embernek kell valasztania Albania es Mo kozott ...
Előzmény: Big-B (25)
Big-B Creative Commons License 1999.03.25 0 0 25
Én csk azt nem értem, hogy az a sok Koszovoi albán miért M.o.-ra jön, mikor mindjárt ott van nekik Albánia? Albánoknak nem Albániában van a helyük?
rahell Creative Commons License 1999.03.25 0 0 24
Így is van!!! Végre hangot adhatok nacionalista nézeteimnek! Eh-eh!
de különben tényleg...éppen elég söpredék van már az országban, az összes balkáni országból idemászot az a sok szutyok. Se szakmájuk, se munkakedvük nincs, de persze ők is jól akarnának élni, ezért maffiáznak...Nem értem miért nem küldik őket haza a francba egytől-egyig...Még bevétele sincs az államnak belőlük, mert feketén dolgoznak! Szal, MIÉRT? Fúj, utálom őket!
Halászkirály Creative Commons License 1999.03.25 0 0 23
Ha elmész egy országba tőlünk nyugatabbra turistaként, a seggedet is kinyalják az ottaniak, de ha letelepedési szándékkal mész, már csúnyán néznek rád.
Nálunk ez fordítva van. A nyugati turistára nézünk csúnyán, ellenben mindenféle jöttment kínait, arabot, románt, albánt, ukránt befogadunk, miközben tudjuk jól, hogy keletről jött "vendégeink" nem éppen várost nézni szeretnének...
Degeczi Creative Commons License 1999.03.25 0 0 22
Tok foloslegesen idegesititek magatokat. Nagyon keves menekult varhato, uis a katonakoteles koruakat eleve nem engedik ki. A zold hatart is jobban orzik.
Amugy igazan nem vagyok "nagynemzetimagyar", de ha a Vajdasagbol rangatjak be a magyar ferfiakat, akkor inkabb fogadjuk be oket. Mas nemzetisegueket valoban nem Mo-nak kellene eltartania.
hosszu Creative Commons License 1999.03.25 0 0 21
Az is emlietsre melto, hany Harkany kornyeki haz valt deszlav tulajdonuva abban az idoben. Meggyozodesem, hogy ide nagyreszt csak az un. "elemesebb" nep jott, csak kisebbreszt a menekultek, illetve eleinte azok is, de azok haza is mentek. Ez az elelmes fajta egyebkent egesz mostanaig jol erzi magat a tersegben.
Előzmény: kockasfulunyul (18)
safaree Creative Commons License 1999.03.25 0 0 20
>Csak mi legyen a normalisokkal, aki azert szivnak, mert a bunkok miatt oket sem engedjuk be?
Ok szivnak otthon is eleget a bunkok miatt. Mar mexoktak.
De akkor se jojjon ide koldulni, bunozni. Csempesszen benzint vagy akarmi, de ne az en kis kozalkalmazotti
fizetesembol levont adombol zabaljon!!!
Előzmény: Duda (16)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!