allitolag ma az orosz kulugyminiszter megeskudott a Robin Cooknak, egy 45 perces telefonbeszlgetes soran hogy eszuk agaba sincs beavatkozni.
hat, remenykeggyunk
ratnik: nincs igazad, mert nincs különbség sem az Afganisztáni, sem a Vietnami háború illetve a mostani között, amit az idő elmúlásával és a hadifelszerelések modernségével ne lehessen megmagyarázni. De ilyen volt 56, 68, 81, stb. Talán az a különbség, hogy most nem egy állam lépet fel agresszorként, hanem államok közössége. Ja, hogy itt van mindenki szeme előtt? Hát minden szentnek maga felé .... Ja és nem gondolod, hogy már van egy háború? Vajon mit lépnének az amcsik, ha a Jugók hadiüzenetet küldenének?
G79: Win-ed nem tud oroszul???? Nem érteni mágyárt normályno: installálni akarsz orosz szoftvert a gépedre, vagy csak egyszerűen nem tudsz oroszul?
Máskülönben az oroszok, csak oroszoknak írnak. Ha viszont angolul adnak ki egy újságot, akkor abban semmi érdekes nincs, és nem is olvassák az oroszok!
Ukrajna. Kémeim azt jelentik, hogy az Ukránok eléggé ambivalensen állnak a dolgokhoz. A nagy testvér Primakov személyében a héten megy Kijevbe, de az ukránok nem értik, hogy oroszország miért támogatja a szerbeket, hiszen az ukránok már megoldották kétszer is a nagy problémájukat (Krim félsziget és Kelet Ukrajna). Szóval, Primakov meg akarja őket győzni, hogy támogassák az oroszokat. És ismerve Ukrajna gazdasági helyzetét ez menni is fog.
Wietnam, Afganisztan a Vsz fennálása idején volt. Továbbá ez a ku. Balkán mindig puskaporos hordó volt. Ez itt van mindenki hóna alatt, a résztvevő országok az egyik sarkuknál közelebb vannak egymáshoz, mint a másiknál, kínálja magát a háborús összeröffenés, kényszerpályán mozognak a hadviselő felek itt a vén Európában ha én itt támadok akkor ott kell védekeznem... stb. Tehát ha itt lesz háború akkor az nagy háború lesz, s ezt mindenki tudja és így is készül rá.
"A szerbek ide lőnek majd?" topicban elég sokminden le van írva, hogy mi történne ha beszállnak az oroszok. S ha beszállnak az "illendő" fegyverszállításokon felül is akkor itt kő kövön nem marad. Nem lehet egy kicsit háborúzni (mint ahogy egy kicsit terhesnek lenni sem), főleg ha az egész a szomszédban van. Kiváncsi vagyok mi az a visszatartó erő ami az egész társaságot leállítaná. Nyilvánvaló, hogy az oroszok és Nato között már régi és mély ellentétek húzódnak, amelyeket nem lehet rövidebb idő alatt elintézni, mint ahogy azok kialakultak. Ha ezek az ellentétek itt és most nem indulnak el a rendezés felé akkor ebbe az egész világ belesodródik. Úgyis régen volt már világháború.
Most látom, hogy ma még senki sem írt ide. Na tessék a kedvenc Topicom.
Pedig fejlemény van bőven.
A szárazföldi csapás terve egyre reálisabbá válik, az oroszok pedig légvédelmet akarnak adni a szerbeknek. (Újabbat, mint ami eddig volt.)
Az ENSZ már többször bebizonyította , hogy alkalmatlan ilyen jellegüü feladatainak ellátására, nyilvánvalóan képtelen lenne megvédeni az albánokat, mivel Oroszo. a BT tagja (+Kína).
Ugyanígy: tibetiek, kurdok, 56, 68, stb.....
Ki tudja mit mondanak az ukránok?
Ja, ezt elfelejtettem: a legrémisztőbb viszont az, hogy szabályos hisztériát keltenek a tömegtájékoztatási eszközök oroszorsdzágban és mint ismeretes az orosz nép olyan, hogy pucér seggel fog járni, csak valakinek a képébe mászhasson. Minden ok megvann ahhoz, hogy az emberek ne dolgozzanak, hanem demonstrájanak a NATO gaztetjei miatt
Ez a bombázás az ENSZ haloti bizonyitványa: élt 1999 március 25-ig!!!!
Most meg a natoék tiltakoznak, hogy miért küld az orosz flotta 9 hajót. Hát láttatok már ennyi barmot egy rakásban?
Pupu-nak tényleg igaza van - ez a karmánk. Talán ez egy jó terv volt a KGST-vel és a Varsói szerződéssel, hogy belülről bomlasztottuk, de mi lesz ha a NATO is szétesik? Engem csak az vigasztal, hogy továbbra is a legvidámabb barak maradunk :o)
Talán az oroszok ki akarjákpróbálni az új titkos fegyvereket? Végül is több éve fejlsztgetnek és nincs semmi tapasztalatuk a müködésükről: MIG-31, X-31A, C-300 stb. stb.
Kedves Gabi!
Megmondtam: beléptünk, - el lehet dobni a NATO-t. Aki a mi szövetségesünk, annak annyi, és még nem beszéltem azokról, akiket szeretünk is...
a milo javaslatban kulon geciseg volt hogy aszonta, mindenki visszjohet, aki igazoni tudja hogy koszovoban volt az illetosege
namost, a hataron a menekuloktol elveszik az utlevelet, a papirokat, a kocsik rendszamat :((
Ez még mindig a csuzli kategória, de annak már jó nagy. Nem tudom, hogy 9 hajóval mit lehet csinálni, de nyilvánvalóan nem vizisizni akarnak.
Szóval pózolásnak tűnik még mindig. De nyilvánvaló, hogy a nagy pravoszláv testvér gondviselése így is elég nagy támogatás ebben az időben.
Engem inkább az aggaszt, hogy Primakov segítségét nem fogadta el a NATO. Sőt tulságosan gyorsan el is utasította. Ez Oroszországban nagy ciki, a nagy többségű komcsi alsóházban, így most az ember nagyon kapkodni fogja a fejét, mert ilyenre nem számítottam. De a NATO-t is megértem, hiszen Milosevic, ahogy a kedvesem mondja, már akkor is hazudik, ha kérdez.
A fellállás ismét módosult (részlet az Origoból):
"Az orosz fekete-tengeri flotta hét hajóból álló rajt irányít pénteken a Földközi-tengerre, a NATO hadmozdulatainak megfigyelésére és más felderítő tevékenység céljából. A hírt az Eho Moszkvi rádióállomás jelentette szerdán az orosz haditengerészet parancsnokságára hivatkozva. A hírek szerint az orosz hajóraj csak pénteken futna ki, s a török hatóságokat már értesítették a hadihajók áthaladásáról a Boszporuszon és a Dardanellákon. A hajóraj kifutásának előkészítése azt jelenti, hogy Moszkva nem számít immár a NATO légi csapásainak gyors beszüntetésére. Hivatalos források szerint csak gyakorlatoznak. A gyakorlatokon Vlagyimir Kurujedov admirális, az orosz haditengerészet főparancsnoka személyes irányítása alatt 15 felszíni hadihajó vesz részt - köztük a már kifutott "Kuznyecov admirális" nehéz repülőgéphordozó hajó és a "Nagy Péter" atommeghajtású nehéz rakétahordozó cirkáló -, továbbá tucatnyi tengeralattjáró, számos kisegítő hajó, illetve a haditengerészet teljes légiereje. Az orosz északi flotta Moszkva hadászati atomerejének egyik fő pillére."
Mi ez ha nem a konkrét katonai segítség igérete?
Legalábbis Milo ezt annak fogja venni, sőt a szerb lakosság nagy része is.
Az "egyéb felderítő tevékenység" pedig mi más is lenne, mint a támadások előrejelzése a szerbeknek.?
Így aztán hiába lőtték ki a radarjaikat...
A vége még az lesz, hogy a nyugat az ellene háborúzókat pénzeli.
Új szövetségeseink elég szarul állnak.
Hiába akikkel mi szövetkezünk...
bubu: én se hiszem, hogy az oroszok annyira hülyék, hogy atomot használjanak, de valjuk be nem minden, hogy a szomszédod egy csuzlit, vagy egy 20 mm gépágyut tart a kesztyütartójában. De az oroszokkal nem ezért nem mernek packázni. Bármennyire is le van strapálva a seregük, bármennyire is szarban van az ipar, az oroszok még mindig 240 millióan vannak, és azért bírnak harcolni, ha az érdekeik ezt követelik (1919, 1941). Ami meg az orosz fegyverszálításokat illeti, nem hinném, hogy ez most olyan hirtelen történik. Szóval, durván fél éve a magyar nemzetbiztonságiak koslattak Debrecenben és Nyiregyházán, az ukrán illetve orosz nemzetbiztonságiak meg Ungváron, mert egy vagonban (ha jól emlékszem, eredetileg fa volt benne) fegyvereket találtak és a szálítmány délnek tartott. Még ha a hír nem is igaz (pedig igaz), akkor is a szerbek előrelátóak voltak :o(
Szerintem a mostani "hajlok a megegyezésre" című jugoszláv szöveg is csak arra való, hogy a Nagy medve a bundája alatt újabb fegyvereket vigyen Milosevicséknak. Megbeszélték egymással, hogy nyerni kéne egy kis időt...
Speaker, igazad van egy szemszögből, de a légicsapásokkal nem lehet sol eredményt elérni, csak ha bevetik a gyalogságot és szépen elfoglalják Koszovót. Azonban a "Belgrádi fiúk" a saját terepükön már sokszor bizonyították hogy igen hatékonyak ott. Ha valakinek van otthon legalább 100000 Delta force katonája az esetleg vállalja el a megszállást...
Egyébként hány magyar katonát áldoznál fel a koszovói válság megoldása érdekében? Ez saját részről felmerül minden, a támadásban résztvevő NATO ország vezetésében. No hát ilyen az emberiség... Mindnekinek a saját fészekalja a legfontosabb.
a visszatelepites szerintem fenyegetes jellegu , nem koll hasznalni
gondold meg, egy olyan orszagot akinek van atomja, nem lehet igy megbombazni, mint most szerbiat.
az amik meg elegge ugy viselkednek, hogy aki nem tetszik nekik, azt megszorjak cirkalo raketakkal.
szerintem ez egy varhato negativ mellekhatasa az egesz akcionak, hogy kicsit visszfele mozgatja a nuklearis leszerelest (tedkoppeltol hallott erveles)
Azt hiszem, mostanság, hogy közelről látjuk –és nem a világ túlsó végéről hallunk róla- milyen is egy népirtás, megváltozik az ember értékrendje. Mindannyian hallottunk Auschwitzról, ártatlan emberek lemészárlásáról, számtalan háborús filmben „gyönyörködhettünk” az igaz ügyért harcoló katonák hősiességében, de mindez a múlt, a történelem szintjéről üzenget felénk. Most ugyanis közvetlen közelből, ebben a nagy, Közép-Európának nevezett multiplex moziban, az első sorból figyelhetjük, amit a valós élet produkál. A XX század utolsó napjaiban, amikor a világ egyik fele a századfordulós computer átprogarmozásokkal van elfoglalva, a másik fele, ugyanott, egy degenerált, tébolyodott „államfő” uralma alatt saját országa egész tartományainak kiírtásával, gyermekek, nők lemészárlásával, városok eltüntetésével „múlatja az időt”.
Milosevics arról szónokol, hogy nincs emberiség, csak nemzetek vannak. Ugyan már, miféle „nemzetek” azok, ahol az egyik nemzettag nyársra húzza a másik nemzettag gyerekét, ahol hadparancsba adják, hogy a sorkatonának nemcsak a másik nemzettagot kell felkoncolnia, de a lányát, vagy feleségét is meg kell erőszakolnia, miféle államelnök az, akinek a felesége a kábítószer maffia főnöknője, gyerekei köztörvényes bűnözők.
És miféle emberiség az, amely eltűr ilyen gyalázatot, nemzetközi hadereje csak jelzés értékű bombázást hajt végre a gyilkosok ellen, poltikusai csak azt számolják, hogy óránként még mindig csak 4000 ártatlan, szerencsételen ember menekül a szerbiai pokolból, vagy már 4500.
Egy kicsit módosult a felállás:
- Oroszországnak betömték az ingerét 4.8 milliárd dolcsival, de azért fogg még pofázni.
- 3 géppel már leszállították a ruszkik a kötelező fegyvereket
- Nem lepődnék meg, hogy ha a mitropolit is Szerbiába menne. De a leglényegesebb, hogy az orosz hadügyminiszter is ott van a tárgyalásokon. Feltételezésem szerint Gajdar azért ment olyan gyorsan Szerbiába, hogy a keményvonalasok előtt tudjon valamit összehozni. Ne felejtsétek el: Primakov, Ivanov és a többiek akik ott vannak ex-kommunisták, még ha reformerek is.
theo: te vagy az optimista :o).
Sajnos a NATO valamilyen titokzatos oknál fogva úgy döntött, hogy a 2000 év szilveszterét háboruskodással tölti. Szóval, énszerintem ők hosszútávra rendezkedtek be :o(
Ja és Milosevic nem vesztette el Kosovót, csak lassacskán kiüriti :o(
"De vajon miről tárgyalnak a békéről vagy a háború folytatásáról, katonai segítségről? "
Kosovo negyhatalmi , francia,angol, amerikai es orosz megszallasi ovezetekre osztasarol.
http://defence.janes.com/
De. És itt többen attól tartunk, hogy esetleg egy népesebb delegációt is küldenek, amelyik föl-alá fog cirkálni egész Jugoszláviában, oszt így jól ki lesz bazilikázva az amikkal, akik földughatnák maguknak a bombáikat.
Talán helyesebb is lenne, ha már most elkezdenék alkalmazni a lopakodót, és hazalopakodnának.
Hogy van az, hogy orosz delegacio megy egy gyakorlatilag hadszinterre valt orszagba? Gondolom nem lenne szerencses, ha eppen oket talalna el egy bomba. Tehat ahol a delegacio van, oda nem lohetnek. Mi van ha ossze vissza cirkalnak a varosban, es ezzel akadalyozzak a NATO-t? Ez nem egy orosz idohuzo trukk?
Kedves Rocko!
Csak a témában érintettekről akartam szót ejteni, természetesen még számtalan ilyen kultúrkör létezik,de most csak az alábbi kettő érintett.
A másikra nem tudok mit mondani.
Ellrontottam a vitát?