Keresés

Részletes keresés

aaa02 Creative Commons License 2004.01.04 0 0 1130
"Talán nem is vette észre magát.
A szerencsétlen."

Egyszer egy hasonló kaliberű komikus testvérrel
készített riportot ez a degenerált.

Nem értette a faviccét csak röhögött mint
egy barom. Már a testvérének is kínos volt a szitu.

Előzmény: kéremszépen (1129)
kéremszépen Creative Commons License 2004.01.04 0 0 1129
Ma este volt az igazi hihi!
Fridi egy asztalhoz ült Kosáry Domokossal.
A hideg és a meleg (bocs, nem akartam ízetlenkedni)
az ég és a föld,
a XX. század egyik ragyogó elméje és egy ostoba pojáca együtt!

Holnap 10-kor ismétlik, tessék megnézni.
Én videóra veszem és megmutatom az unokáimnak.
Örkénynek olvastam úgy 20 éve egy nagyon szellemes írását egy nagyhangú, ostoba "médiaszemélyiségről", aki ezt ismétlegette:
"elnézést, elnézést, most mit mondjak!"

Friderikusz nem kért elnézést.
Talán nem is vette észre magát.
A szerencsétlen.

Törölt nick Creative Commons License 2002.08.25 0 0 1128
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.25 0 0 1127
minden egykori és mostani fridi-hihi-zőnek felhívom a figyelmét erre a cikkre ami úgy látom itt az indexen visszahng nélkül maradt.
Ismerve a célszemélyt ebből is per lesz.
bloki Creative Commons License 2002.01.15 0 0 1126
Köszönöm!
Előzmény: inverz (1125)
inverz Creative Commons License 2002.01.14 0 0 1125
Valamikor március eleje...
Előzmény: bloki (1124)
bloki Creative Commons License 2002.01.14 0 0 1124
Kedves inverz,

esetleg, az első adás időpontját tudod?
(Az egészről tőled tudok, annyit, ammennyit irtál.)

Előzmény: inverz (1123)
inverz Creative Commons License 2002.01.13 0 0 1123
Hamarosan újra többet hallhatunk Fridiről, indul a tv2-n a szabadeurópa című műsora...ki tud erről többet?
bloki Creative Commons License 2001.06.14 0 0 1122
Te, és ez a ballibesség kizárja a tárgyilagosságot? (Bár, most, így utólag belegondolva... ;-))
Előzmény: Fine Tune (1121)
Fine Tune Creative Commons License 2001.06.14 0 0 1121
"Szakmai kvalitásait méltatja az Index"

Az Index a ballib média része, tehát ez természetes.

Előzmény: bloki (1120)
bloki Creative Commons License 2001.06.14 0 0 1120
Szakmai kvalitásait méltatja az Index, konkrétumok nélkül. Pótoljuk: giccses show-k; Gyerekszáj (dilettantizmus tombolása); hírolvasásból megbukott (RTL Hiradó); tisztességgel hadilábon áll (F. Szubjektív); P.-díj...
Meglátásom szerint a magyar tévét nem elnöke fogja gatyába rázni*, hanem a társadalmunkat átható letisztulási folyamat.

------------
*egy ember elképzelése, szándéka kevés ide, nem állhat ki eséllyel az ellenérdekeltekkel

Előzmény: agrárgerilla (1119)
agrárgerilla Creative Commons License 2001.06.13 0 0 1119
jön vissza
Bejárta a nagy magyar médiakört és állítólag Kudlik Juliként fog nyugdíjba vonulni :)
DcsabaS_ Creative Commons License 2001.01.06 0 0 1118
Kedves Kisgazda!

Ne magadból indulj ki, én ugyanis nem mondanám Rád hogy "gagyi" (már csak azért sem, mert még mindig nem tudom pontosan, hogy mi is az (:-))) )!

Hogy esetleg nagyobb sztár lennél (vagy sem), mint FS, az engem egyáltalán nem érdekel. Ugyanis sosem mások véleményét veszem át, amikor valakiről véleményt formálok. A _Te viselkedésed_ érdekelne, és nem az, hogy mások istenítenének-e, vagy éppen szidnának.

Előzmény: Kisgazda (1117)
Kisgazda Creative Commons License 2001.01.06 0 0 1117
Kedves DcsabaS!

Nem te vagy véletlenül FS? Ja mondjuk megnéznél és nagyobb sztár lennék mint FS?
És akkor te mit csinálnál? Azt mondanád, hogy de gagyi ez a Kisgazda. Én meg felmarnám a lóvét és qrvára nem érdekelne mit mond itt egy DcsabaS nevű manus, bár magamban biztos csodálkoznék, hogyan képes csócsálni a nép ezt a baromságot és biztosan igyekeznék azon, hogy még nagyobb blődlit találjak ki. tehát szétnéznék a külföldi TV-k showraktáraiban. Egyet megigérhetek, ha netalán befutok (elég nagy méretű pályamódosításra lenne szükség) te mindig az első sorban ülhetsz. De aztán minden hétem ott ülni ám, mert ellenőriztetem.

bloki Creative Commons License 2001.01.05 0 0 1116
Kedves DcsabaS_,

ha egyszer valami gagyi, propaganga, vagy gagyi propaganda, akkor mindenféle "sztárallür" nélkül nevezhető annak.
("A lényeg mindig egyszerű.")

Előzmény: DcsabaS_ (1115)
DcsabaS_ Creative Commons License 2001.01.05 0 0 1115
Kedves Kisgazda!

Mikor írtam én olyat (vagy akár csak hasonlót), hogy amíg valaki nem "akkora nagy sztár", addig csendben kell maradnia?!?
Szerintem éppen az a pláne Friderikusz legújabb műsorában is, hogy egyáltalán nem kell nagy sztárnak lenni ahhoz, hogy valaki megszólalhasson benne, sőt, még felnőttnek sem. (Csak érdekesnek.)
Ugyanez érvényes a bírálatra is. Nem kell világsztárnak lenni a bírálathoz, csak érdekesnek. Mondjuk érdekesebbnek, mintha egyszerűen csak annyit állítanánk, hogy "gagyi", vagy hogy "propaganda".

Egyébként komolyan mondom, megnéznélek Friderikusz helyében!

Kedves edelweis!

Láttam néhány részt az olasz verzióból, és olyan érzésem volt, mint amikor a szépségversenyeken kérdezgetik a jelölteket úgymond az "intelligenciát" vizsgálandó. (Lásd pl. globális felmelegedés, környezetszennyezés, és hasonlók - mert ugye ha valaki ilyen "komoly" kérdésekről beszél, az nyilván nagyon intelligens...)

Természetesen ne nézd a műsort, ha nem tetszik! De ha van olyan formája, amelyik tetszik, akkor pláne kíváncsi vagyok, hogy Te hogyan csinálnád. Pl. hogy nem az lenne-e a vége, hogy az előzetes elvárásaid alapján (le)osztályoznád a gyereket, ahogyan most a műsort.

Előzmény: Kisgazda (1114)
Kisgazda Creative Commons License 2001.01.05 0 0 1114
Kedves DcsabaS!

Szóval végül is amíg nem vagyunk akkora sztárok mint Friderikusz, addig jobb ha
csendben maradunk. Érdekes, akkora sztár sem vagyok mint Gálvölgyi, vagy Kern
őket mégis nagyon élvezem.

Előzmény: DcsabaS_ (1110)
edelweis Creative Commons License 2001.01.04 0 0 1113
Kedves DcsabaS_
"Nézetem szerint az olasz és a magyar verzió közötti fő különbség (a magyar javára) éppen az, hogy Friderikusz a gyerekekből nem a "hivatalosan elvárt" szövegeket akarja visszahallan"
ezexerint láttad a RAI adásait? szvsz ott semmilyen "hivatalosan elvárt" szöveg nem volt, a gyerekek természetesebbek voltak, a músorvezető egyszerűen jól improvizált a válaszokra.

"Szívesen megnéznélek Téged, Kisgazdát, vagy blokit a gyerekkérdező szerepében."
Ahhoz, hogy megállapítsam, hogy jó e egy tojás, még nem kell tudnom tojást tojni. Örültem, hogy beindult ez a műsor, de ma már nem nézem, nem tecc

Előzmény: DcsabaS_ (1106)
bloki Creative Commons License 2001.01.04 0 0 1112
Kedves DcsabaS_,

ne félj, ha bosszantó is vagyok számodra, adjon erőt az a tény, hogy sokat tanulok tőled.
Nos, ha látogatóimat hagymás rostélyossal kívánom megvendégelni, de nincs hús és hagyma, meg egyébként sem tudom hogyan kell csinálni, akkor józan belátásom arra vezérel, hogy vajaskenyeret kenjek nekik. Ha szívvel-lélekkel teszem ezt, akkor ezt is méltányolni fogják.

Előzmény: DcsabaS_ (1111)
DcsabaS_ Creative Commons License 2001.01.04 0 0 1111
Kedves bloki!

Félek Veled szóba állni, mert esetleg egykettőre ott találom majd magam, hogy Te a legegyszerűbb szavakon is mást értesz, mint én.

Ezért csak egy megjegyzést. A jelenlegi műsorban nem lehet túl soká (hosszan és mélyen) boncolgatni egy-egy kérdésre adott válasz gyökerét, mert
1.) az a rövid műsoridőt teljesen elvinné;
2.) a 3 gyerek közül csak 1 beszélhetne.
Nyilván ezért kell nagy rakás kérdéssel felkészülnie Friderikusznak, és ha egy válasznál nem látszik azonnali kibontakozási irány, akkor muszáj váltania. (Lásd még Kisgazdának írt előző üzenetem utolsó 2 bekezdését.)

Előzmény: bloki (1109)
DcsabaS_ Creative Commons License 2001.01.04 0 0 1110
Kedves Kisgazda!

Én másból származtatom a műsort. Vendégségben tényleg gyakran "produkáltatják" a gyereket, csak hogy a szülők dicsekedhessenek vele. Ez színtiszta formája annak, hogy valami előre "beidomított" dolgot elvárnak a gyerektől, amit teljesítenie kell. Ettől én is viszolygok.

Van azonban sok gyerek, aki nem csupán visszaböfögi a szülők (és esetleg mások) által beléje plántált nézeteket, hanem képes eredeti módon gondolkodva kialakítani a saját véleményét. Ez a vélemény általában logikus, ha nem is számol mindenféle zavaró körülménnyel, és tényleg lehet nagyon vicces felnőttek számára (ti. a humor alapja a dolgok csattanós átértelmezése).

Friderikusz műsorában nem kell a gyerekeknek előre betanult dolgokat előadniuk, nem kell mindenáron okosnak, vagy rendesnek ("politikailag korrektnek") lenniük, hanem egyetlen szempont van, hogy eléggé eredetinek tűnjenek. Némelyik gyerek tényleg az is.

Valószínűnek tartom, hogy Friderikusz éppen azért is tervezi kissé átalakítani a műsort, mert rájött, hogy egyes gyerekek már nagyon fiatalon is igen figyelemreméltó saját (nem mástól kölcsönzött) komplett világnézettel rendelkeznek, amely megérdemelne egy-egy önálló műsort. (Egyébként is szemlátomást az a helyzet, hogy nehéz a 3 gyereket egyensúlyban tartani, nagyon könnyen válik valamelyikük "főszereplővé".)

Én _tényleg_ szívesen megnéznélek Téged (és blokit is) a kérdező szerepében. Ugyanis megfigyelésem szerint ti mindketten a politikai elfogultság pisztolyával mászkáltok a zsebetekben, és ezért aztán úgyszólván mindent céltáblának néztek. Úgy vélem, hogy ha kiállnátok egy ilyen jellegű műsorban nyilvánosan szerepelni, akkor ez meglehetősen hamar világossá válna. (De az is lehet, hogy kellemesen csalódnék, de akkor annak is örülnék.)

Előzmény: Kisgazda (1108)
bloki Creative Commons License 2001.01.04 0 0 1109
Kedves DcsabaS_,

nálam a kérdezés csak egy vékony szelet a gyerekekhez (emberekhez) fűződő kapcsolatrendszeremben. Ritkán alkalmazom. Jobb szeretem, ha kérdések nélkül nyilnak meg nekem. És magam is jobban megnyílok, jobban szeretem azt szellemi, érzelmi kapcsolatot (legyen az csak egy szituáció is), ami nem ilyen (műsorbeli) direkt, összefüggéstelen, a válasszal nem törődő kérdések özönével terhelt.

Kisgazda Creative Commons License 2001.01.04 0 0 1108
Kedves DCsabaS!

Ez a műsor tulajdonképpen a "civil" életben vendégségben gyakran előforduló "Kérdezzük
meg komoly dolgokról a gyereket és nevessünk" direkt változata. Gyerekként nagyon
utáltam, felnőttként nem is alkalmazom, alapvetően egy olcsó dolog.

Azt, hogy mi milyen gyerekkérdezők lennénk, érvnek szántad? Nem Friderikuszt tartom
gagyinak, hanem a műsorát.

Kisgazda Creative Commons License 2001.01.04 0 0 1107
Talán azért, mert más parasztok mint te.
Előzmény: bonnano (1104)
DcsabaS_ Creative Commons License 2001.01.04 0 0 1106
Kedves edelweis!

Nem koppintonták, hanem licenszelték. Különbség.
Más. Columbus, vagy a hajléktalanok ügye miért tartozik jobban a gyerekek korosztályára, mint hogy hányszor voltál már szerelmes és a csókolózás?
Nézetem szerint az olasz és a magyar verzió közötti fő különbség (a magyar javára) éppen az, hogy Friderikusz a gyerekekből nem a "hivatalosan elvárt" szövegeket akarja visszahallani (ami képmutatás lenne), hanem az igazi véleményüket, meg azt, hogy az honnan is származik (fűszerezve egy kis közös gondolkodással). Ez egyáltalán nem könnyű, nagyon kevés felnőtt képes rá. Ugyanis a felnőtteket általában "zsigerből" nem érdekli, hogy mit gondol és érez valójában a gyerek, hanem szeretik megszabni neki, hogy mit gondoljon és érezzen.

U.I. Egyébként nem kapcsolhattál rá túl gyakran, ha "mindig" ezekkel az általad kifogásolt témákkal találkoztál.

Szívesen megnéznélek Téged, Kisgazdát, vagy blokit a gyerekkérdező szerepében.

Előzmény: edelweis (1103)
bloki Creative Commons License 2001.01.04 0 0 1105
Kedves edelweis,

igen, a műsor valóban "koppintás"* (ez sem kifejezetten erény :-)), épp ezért döbbenetes, hogy itthon ilyen förtelmes tud lenni. A példa ott van, ha már eredetit nem tudnak alkotni. A cirkuszosok mondogatták anno**, hogyha a számban kisgyerek vagy kutya szerepel, nem lehet bukás. A Gyerekszáj erősíti eme szabályt. :-)
Tulajdonképpen itt nem is a gyerek a lényeg, hanem a politikai mondanivaló:
Nézd gyermekeinket, mosolyogj, nevess, függetlenül a témától és annak színvonalától, s döbbenj rá, hogy már ők is féltik a jövőjüket a kormánytól. Politikai pedofília. Egy szándékosan elfuserált műsor, egy szándékosan alkalmazott dilettánssal, aki, mint a beharangozás jelzi, közvetlenül is megpróbálkozik majd a gyermeklélek problematikáival. Igazad van, elhajtanák.

Én a szülőkre lennék igazából kiváncsi.

------------------
*megvásárolták
**Hollywood is átvette

Előzmény: edelweis (1103)
bonnano Creative Commons License 2001.01.03 0 0 1104
én inkabb azon nem csodalkozom hogy annyian a fideszre szavaznak. azt meg hogy ratok parasztokra hogy szavazhatnak azon mar csodalkozni sem tudok...
Előzmény: Kisgazda (1102)
edelweis Creative Commons License 2001.01.03 0 0 1103
Kedves Bloki,
ezt a műsort koppintották a RAI-tól, mint már írtam. Néztem az olaszoktól egynéhányat, ott pl olyasmiről beszélgettek a gyerekekkel, hogy ki volt Colombus és erre miért büszkék ők, vagy pl. hogyan lehetne a hajléktalanokon segíteni, és más hasonló értelmes témákról. A hazai változata engem már elborzaszt, bármikor kapcsoltam rá mindíg azt forszírozta a 6-7 éves gyerekeknél, hogy hányszor voltál szerelmes, csókolództál már és más korukhoz egyáltalán nem illő témákat forszíroz. Egy alkalommal egyik értelmes kis vendége már nagyon unhatta, hogy örökösen eme téma körül kering és elhúzva a száját azt mondta, hogy most már megint a csókról beszélünk?
szvsz a műsor szinvonala nagyon függ a vezetőtől, hát ezzel a digók bizony elhajtanák.
Előzmény: bloki (1101)
Kisgazda Creative Commons License 2001.01.03 0 0 1102
Néztem egy pár percet.. Hát nem is tudom, ezek az adók teszik ilyenné a Fridi féléket, vagy a Fridi félék ilyenné az adót, avagy mindkettőt a nézők. Szóval ez hihetetlenül olcsó, nem csodálkozom, hogy annyian az MSZP-re szavaznak.

bloki Creative Commons License 2001.01.03 0 0 1101
Kedves Aradi Zoltán,

pedig a FS-produkciói az undorító közjátékok permanenciájára épül. (Ritkán nézed? :-))
Személye minősítésétől eltekintenék. Azt megteszi a műsor. Ez a Gyerekszáj siralmas. Aligla generál pozitívum-listát.
Ilyet értelmes, gyereket szerető ember nem talál ki, nem csinál, s nem vállal fel/el*.

A sztárcsináló mechanizmus dinamikája, emberi léptékeket túlhaladó sebessége, konntraszelekciója csak árt alanyainak, hasznot (értéket) nem termel. Ha érték mégis keletkezik, az inkább egyesek ezen árral szembeni úszása folytán van.

-----------------
*állítólag muszájból csinálja, cserébe Mozizhat.

Előzmény: Aradi Zoltán (1095)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!