fantasztikusan tudsz számolni, egyszer sem rontottad el. Csak nem matematika tanár vagy?
Vissza a topikba. A növényekben nem csalódik az ember, nem szökik meg mással, nem beszél vissza, nem szid le, ha későn érek haza. A növények, főleg a fák adták vissza az életkedvemet.
OFF
o is ezt irta, csak egy kicsit felreertheto volt
ON
Mert pl tudjuk, hogy ők látnak el bennünket oxigénnel.Nyugalmat frissességet, kikapcsolódást jelenthet a természetben lenni, ezért is szeretem a növényeket jobban természetes közegükben.erdő, benne csordogáló patak...vagy tropusi tengerben korallszirtek...stb.Ez mind kellemes es pont azert, mert novenyek vesznek korul.
Bocs, nem akarok ünneprontó lenni, de a vízdijak többnyire köbméterre szabottak. Az 500 l víz csak fél köbméter. Nálunk kb. 200 Ft/m3 a díj. 500 l víz azaz 0,5 m3 100 Ft/m3-el az valamivel kevesebb mint 50 000.-Ft.
Szia barnetto
'Kertkultúra terjedése' - amit leír az igaz szerintem. Le tudjuk mérni. Amit visz sok ember, azért viszi, mert a szomszédja is azt ültette, de neki kettő kell belőlle. (Sokszor csak visszavágásból veszi meg, mert neki eszébe se jutott volna.)
A 20 ezer forintot meg sokallom nagyon családonként. De nem lenne rosz.
Gyümölcsfa: Tavaszal harc volt egy-egy utolsó fáért a vásárlók közt, - volt, hogy szóváltás volt érte - , De az is előfordult 2 vásárlónknál, hogy ellopták a kertjéből, mert a cimkét rajta hagyta.
Sziasztok!
Talán ebbe a topicba illik leginkább: a mai Népszabadságban érdekes cikk van a kertészkedésről "Fák, cserjék, virágok" címen. Azt írja, a faiskolák forgalma évente 25 %-kal nő, megváltoztak az igények,az eladásnak csak 30 % a gyümölcsfa, főleg dísznövényeket vásárolnak, abból is kevesebb a fenyő és a tuja. A vásárlók a virágos, lombos növényeket keresik. Eddig jó.
Aztán, hogy az igényes kertkultúra terjedésében az irigység és a jólét a fő ösztönző. Nahát!
A másik furcsaság, hogy egy átlagos család évente 20 ezer Ft-ot költ csak vágott virágra.
Hihetetlenek ezek az adatok nekem.
Köszönjük a szép leírást kedves outdownS, nagyon szép kerted lehet.
Húskertész az, aki leginkább azt szereti a növényekben, hogy meg lehet enni őket.
Nohát ez nálam azért más. Én már a virágot sem szívesen szakítom le a kertből. Inkább maradjon üresen a váza. Feleségemnek és a kislányomnak szoktam a piacról virágot ajándékként, de azt sem engedem kidobni. Megszárítom őket. Nem valami szép. De van egy amolyan barkácshelyiségem, annak a fala meg a plafonja már tele van aggatva velük. Így meg már elég jól néz ki. A gyerekekkel gyűjtünk még itt faleveleket, ágakat, gombákat, kavicsokat, kagylókat úgy hogy már alig férünk. Most azon gondolkodunk, hogy az egészet a padlásra fel kéne vinni, mert onnan éjszaka kiválónak lehet látni a csillagokat és a Holdat. Persze a helyiségbe kéne még egy computer internet csatlakozással, hogy teljes legyen az örömünk. Dehát "nem kaphatsz meg mindent amit akarsz". Nem baj, még a végén úgy járnánk, mint a gyerek a versben az 1 kg bélyeggel. Azóta nem. :DD