Én meg közben finomítgattam a magyar feliratot, főleg a formázásokkal kapcsolatban. Van olyan rész amikor látszódik a fószer és mégis dőlt betűs volt a szöveg.
Az ilyeneket javítgattam. Ha megvagy a javításokkal és gondolod, akkor összefésülhetjük.
Esetleg ha olvassa a moziverzió feliratáért felelős egyik drága topiktárs (Aspasia, ha jól emlékszem), segíthetne a nyakatekert mexikói halálkultusz megmagyarításában. :P
Köszi! Átfutom a magyar full feliratlistát, igyekszem az anglicizmusokat kigyomlálni belőle. A hispanizmusokkal (vagy inkább mexikanizmusokkal?) bajban leszek. :)
Blu-Ray iso-ból MakeMKV-val csináltam mkv-t, majd gMKVExtractGUI-val kiszedtem a pgs fájlokat. Ezeket betöltöttem a Subtitle Edit progiba. Ha oda behúzod a pgs fájlt, automatikusan felajánlja, hogy leszedd a legújabb Tesseract-ot, amivel gyakorlatilag megcsinálja az srt fájlt. Persze közben kérdez, mert az alap angol szótár nem ismeri a Gahan, Gore stb szavakat (nagy hiba :) ), de utána már szépen halad.
Átnézted a szöveget? Ha találtál hibát, írd meg légyszi! Mert tervezek csinálni a magyar srt-ből egy pgs-t.
Egy jó angolos a fullos feliratból csinálhatna egy magyar feliratot, de szerintem az AI-s cucc se rossz.
Ja és még valami: pont ezért az én angol feliratom ugyanúgy néz ki, mint a filmen szereplő, lehet hogy egy-két helyen hosszú a szöveg és jobban lehetett volna tördelni a sorokat, de az volt a cél, hogy pont ugyanúgy nézzen ki, mint az eredeti. Az időzítés tökéletes a Blu-Ray lemezhez és természetesen a 1080p-s riphez is.
Régóta követem ezt a topikot, de eddig csak read-only üzemmódban nyomtam. Rólam nagyon röviden annyit, hogy 1987-88 óta rajongok a Depeche Mode-ért, amikor meghallottam a Music For The Masses albumot, ami azóta is a kedvencem. Nagyon sok hasznos dolgot, infót tudtam meg itt és épp ezért szeretnék valamit adni én is.
Elkészítettem a Depeche Mode - M című filmnek az angol és magyar nyelvű feliratait, amit megosztanék Veletek. A megadott linken lévő zip fájlban 3 felirat van. Amit tudni kell ezekről:
eng.forced.srt -> Blu-Ray-ről szedtem le, saját rip. eng.full.srt -> Szintén Blu-Ray-ről, ebben benne vannak azok a szövegek is pluszban, amik égetett feliratként szerepelnek a filmben sárga színnel. A szövegek megformázva, pozicióba helyezve stb... hun.full.srt -> Ez az fullos angol feliratból készült AI segítségével. Itt is formázva vannak a szövegek.
Hűha, ez a berlini relax est hamar betelt, pedig majd' egy 1 év van az eseményig. Úgy látszik minden DM rendezvény hasít, pedig szerintem ez a srác korántsem bánik olyan magas szinten a zongorával, mint Vaughn kartárs
Ahogy mondtam első hallgatás után, most is tartom, ezek nagyon bejöttek nekem. Vagyis 3, mert sajnos az In The End-et egyszerűen nem tudom hova tenni. Az eklektikussága szétszaggatja a számot, a sok különálló rész most csak azt jelenti, hogy egymás után pakoltak dolgokat, amikben külön-külön van potenciál, de nagyon nem áll össze egésszé. Szétesik, minta nem lenne koncepció az egészben.
És akkor a pozitvumok.
Survive. Ejjj, ez a western-feeling nálam nagyon vág, pedig ami miatt nekem jön a "classic western style" az csak egy gitármotívum, de az olyan erős lett, ami az egészet elviszi hatalmas hangulatban nálam. Van benne az a roppant egyszerű, nagyon tompa basszus hang, az is a maga primitívségében igazán nagyszerű. Dave hangja nagyon fekszik az egészre.
És a nagy kedvenc, LIFE 2.0. Azt a kutyafáját, ez borít mindent, csudajó! Semmi Memento Mori, tök más, nekem brutál módon tetszenek ezek a primkó dallamok, hangocskák, amikből olyan kerekedik, amit nagyon nem vártam az újkori DM-tól, ettől is tutimetál. Egyszerű kis elektronika, ezek nálam mindig nagy telitalálatok voltak, és persze lehet mondani, hogy Peace, Perfect és SOTU-utánérzés, de hát sokan tudják, hogy ez nálam erős hívószó.
Ilyen tételekből egy párszámos EP, annyit vásárolnék belőle, hogy attól aranylemez lenne :)
Give Yourself To Me. Ez laposan kezdődik, az elején nem is nagyon tudom, hogy ez miért lesz jó, aztán amikor elkezdődik a torz csapkodás, az frenetikus, az emelkedő énekkel, hm, hatásos. Megint Gahan hangja, ami megmutatja, hogy ez a srác még mindig nagyon tud domborítani, nem véletlenül van a legnagyobbak között.
Még sose láttam vele interjút, de elég szimpinek tűnik. London, Surrey, Trinity College, anyucinak divatüzletei voltak - erősen középosztály :) (mondja is az adás elején)