Totál fű vagyok a vámügyintézéshez, annyit tudok róla, hogy az a vámos akinek ki kell nyitni a bőröndömet a reptéren.
Viszont van egy ismerősöm, aki egy vámügyintézéssel foglalkozó KFt vezetője. Talpig becsületes, egyenes ember. Ha tudok azzal segíteni Neked, hogy szólok neki a problémáddal kapcsolatban, akkor írj, és Neked pedig megküldöm az elérhetőségét mailben.
eomer, viccnek szántam, de tényleg nincs arányban. Elég sokat kellene befizessek, kérdésem viszont nincs. Ami van, arra relatív könnyen, s hamar választ kapok száz más, lényegesn olcsóbb forrásból. De a kötelező kamarai tagság, nameg a horribilis tagdíj inkább a haladó vállakozók gondjai topicba való. Ez is megérdemelne egy vitát.
Ha nem siecccccc egy kicsit akkor már csak holnap tudok válaszolni, mert én lassan elmegyek haza. Remélem még holnap sem késő, és nem csúszok le a sorsolásról
Egyéb problémáiddal, kérdéseiddel keresd meg a székhelyed szerint illetékes kamarai szolgáltató irodát. Az irodák listáját itt találhatod:
BKIK Elektronikus Szolgáltató Iroda
Ez ügyben keresd meg a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Baross Gábor Szolgáltató Irodáját, amely kifejezetten a vállalkozók külkereskedelmi tanácsadására szakosodott. Pontos, gyors, világos választ fogsz kapni kérdéseidre. Ingyenesen. Viszont ehhez az kell, hogy a kamarai tagságod rendezett legyen.
Telefon: 353-3221, 353-3245, e-mail: bgszi@bkik.hu, cím: V. Kossuth L. tér 6-8. IV. em. (MTESZ székház, amelyik alatt a metróból feljön a mozgólépcső)
Családi vállalkozásba fogtunk, és van egy problémám. Külföldről szeretnénk méterárut behozni, már meg is rendeltük, de a szállításról és a vámkezelésről mibenlétéről halvány fogalmam sincs. Jogosan mondhatjátok, hogy forduljak az illetékes hatósághoz, ezt persze meg is tettem, de elképesztő hangnemben oktattak ki, és a lényeg az volt, hogy nekem már mindent tudnom kéne (ez a telefonos információ válasza volt). Az árut igazából mi szeretnénk kocsival behozni, kereskedelmi mennyiségről van szó, és hálás lennék, ha valaki felvilágosítana, hogy mire kellene figyelnünk. kell-e pl. valami engedély a kocsira, stb. stb. A leghasznosabb információt nyújtók között esküvői ruhát sorsolok ki :-)