Keresés

Részletes keresés

save me Creative Commons License 2006.01.26 0 0 35
legalább valaki érti a viccet
Előzmény: zvolo (33)
zvolo Creative Commons License 2006.01.26 0 0 34
Hja és most kíváncsiságból megnézem melyik lett az utolsó :))

Lk 13,30
És ímé vannak utolsók, a kik elsők lesznek, és vannak elsők, a kik utolsók lesznek.
Előzmény: save me (32)
zvolo Creative Commons License 2006.01.26 0 0 33
Én már két hete szemezgettem a topikkal, de nem volt hozzá kellő "hitem" hogy megupoljam :))
Irigyelem a bátorságodat :D
Előzmény: save me (32)
save me Creative Commons License 2006.01.26 0 0 32

abszolút offtopic hülye hozzászólás:

 

Csak kiváncsi voltam mi van a topiclista végén.

 

aktuálisan ez volt a legelhanyagoltabb topic.

 

Megsajnáltam 

Mike Creative Commons License 1999.03.17 0 0 31
Kondas!
Akkor nézzél már rá mit írtam, aztán az alatta lévő sárga csíkra!
Bocsi! :-) semmi személyeskedés, csak megjegyzés.

Satya! Ne fárassz! És akkor a cédulaárusítás szerinted mi volt?

BZoltan! Ha kíváncsi vagy, akkor elmondhatom, hogy a hívőkkel semmi bajom. De a katolikus egyházzal – melyet annyira védsz – igen! Hadd ne soroljam mennyi szenny tapad a kezükhöz, a rendszerváltozás után, hogy kinyílt a csipogójuk, és hogy mennyire agresszívek, kirekesztők pont azok akik a keresztényi szeretetről, türelemről papolnak. Meg arról, miként képesek embereket lelkileg terrorizálni. Tanúja voltam ilyennek. (Öcsém haverjának kispap ismerőse mit művelt az öcsém haverjával – meg tudtam volna fojtani egy kanál vízben) Kirekesztés: nem egyszer hallottam, hogy a pap misén azt mondja, aki nem vallásos (vagyis katolikus) az kommunista, és takarodjon ki a templomból. Arról is beszélhetünk, hogy a mostani választások idején volt példa arra, hogy a pap azt javasolta, aki nem a mostani koalícióra szavaz, hanem Hornékra, az nem Istennek tetsző cselekedet, és meg kell gyónnia.
Úgyhogy az a véleményem a katolikus egyház terrorizálja (lelki terror) a híveit, archaikus felépítésű, ezért merev, nem csoda az elvándorlás.
Azok meg, akik az aluljárókban, tereken szoktak óbégatni, ugyanúgy Isten igéit hirdetik, tehát ezek is keresztények. Nem is Jupiter imádatára szólítanak fel.
A katolikus vallás semmivel sem jobb az iszlámnál, éppen olyan agresszív, mint az. Akkor inkább már a keleti tanok, buddhizmus – azok sokkal elmélyültebbek.
Igazából nekem semmilyen egyistenhit nem szimpatikus, elveszik az egyén a Mindenek Ura mellett, aki egyrészt ugye kedves, jóságos, mindenkit szeret, másrészről viszont folyton haragos, rettegjen mindenki tőle (ha nem úgy él, mint felkent papjai elvárják). A politeizmus sokkal emberibb volt, és akkor azok sem voltak barbárok, hitetlen kutyák. Ha akkor éltünk volna, akkor az lenne a normális. És mi bizonyítja, hogy nem nekik volt igazuk.
Egyébként az egyház és a katolikus hit nem ugyanaz. Még egyszer mondom semmi bajom senki hitével, csak magával az Rom.Kat.Egyházzal mint szervezettel.
No ezzel jól magamra haragítottam jó pár embert, akik majd mindennek elmondanak.
Megint sikerült elmenni vallás – nem vallás (mocsok pogányok) felé. :-(
Bár erről most lehet, hogy én tehetek :-(

Supercow Creative Commons License 1999.03.15 0 0 30
jó :)
BZoltan Creative Commons License 1999.03.15 0 0 29
Tenyleg nem akartam beleszolni a beszelgetesetekbe, pont az altalad leirtak miatt. De ha mar megszolitottal...
Felkeszultseg nelkul meg beszelgetni is folosleges.
Ekezeteket nem hasznalok, mert egyreszt nincs magyar kiosztasom masreszt mert megszoktam. Amugy nem celom okosabbnak tunni.

Ha a papa valamit "Ex chatedra" jelent ki (ennek megvannak a kulsosegei) az ugymond tenykent elfogadando dolog, mert allitolag szemelyesen a Istentol jon a fules (ez eleg erzekeny dolog, ezert nem is hasznalatos ez a modszer, sokkal elfogadottab dolog valamit a logikusan bebizonyitani). De van egy ilyen hagyomany. Amugy van meg egy csomo ilyesmi gyakran fikazott hagyomany, de hat egy 2000 eves rendszerben ez nem furcsa (lasd angolszasz torvenyhozasi rendszer, ott is mennyi mosolyogni valo dolog van es megsem lehet egy torvenyt sem kiiktatni).
Az, hogy ateista vagy az a szived joga. En nem vagyok az, de nem vagyok egy harcos katolikus sem aki minden forumon habzo szajjal vedi az egyhazat. De azt kerlek ne nehezmenyezd, ha szemet szurnak a nyilvanvaloan tajekozatlansagbol fakado dolgok. Az is a szived joga, hogy olyan dologgal ironizalsz, viccelodsz, ami sok embernek komoly dolog (spec en teszek erre is), de azt ne vard, hogy a teves informacokon alapulo indulatok mellet csak ugy elmenjek es ezt nem az egyhaz mondatja velem, hanem neheny iskolapadban eltoltott ev alatt megszoktam, hogy ha lehet akkkor a pontossagra es az ertelemre adok valamit.

A "tudtommal" szot pont azert hasznaltam, mert nem szeretnek tenydolgokon vitazni. Ha te mashogy tudod, akkor ertheto a velemenykulonbseg. Nalam ez is tolerancia. Az meg, hogy en mennyire igyekszem tolerans lenni a Tasztalon azt regebbi hozzaszolasaimbol megnezheted.
Nem szokatam magamnak ellenmondani, nem szoktam masokat fikazni es szerintem targyi tudas hianyara valo figyelem felkeltese nem minosul fikazasnak. Arra a kedves felszolitasodra, hogy gondolkozzak egy kicsit :-) csak annyit reagalok, hogy valoszinuleg te feletetelezed, hogy en nem szoktam adgondolni a hozzaszolasaimat. Megnyugtatlak, szoktam gondolkodni talan tobbet is mint kene.

Na en meg ennyi voltam...

Előzmény: Supercow (28)
Supercow Creative Commons License 1999.03.15 0 0 28
Kedves BZoltan

Nem sok értelme van felkészültségről beszélni. Itt beszélgetnek az emberek, nem vizsgáznak. Használj ékezetet, és akkor talán még okosabbnak néznek a többiek.

"csak az olyan vitakat kedvelem, ahol a vitapartner kelloen felkeszult es tolerans" - na erre azt mondanám, hogy itt szó sincs vitárol, csakis a vélemények egymás mellé tételéről.

Ja még valami: el tudnád magyarázni nekem, a felkészületlen és műveletlen halandónak mi az, hogy "ex-catherdra" ?
Mert te olyan felkészült és hozzáértő vagy minden témában... Vagy csak elírtad a szót?
Egyébként ha a téma és az eddigi hozzászólások nem nyerték el tetszésedet, nem vagy köteles írni. Ez itt viccesen indult, mert az emberek - és én is - így akarták. Ha nem tetszik, lehet másfelé nézni.
Én meggyőződéses ateista vagyok, és cseppet sem érdekel, hogy a pápa mit csinál. A kiadott CD tartalma még kevésbé. És nem jó módszer ezt a "tudtommal" szót ismételned. Attól, hogy te nem tudsz róla, még létezhet az adott gyakorlat. Megpróbálok toleránsnak lenni, de az elmondottak alapján ne beszélj toleranciáról te, aki kapásból fikázol mindenkit, aki eddig hozzászólt a témához. Saját magadnak mondtál ellent a hozzászólásoddal. Olvasd el és gondolkozz egy kicsit.

Ehh.. ennyi voltam.

sosav Creative Commons License 1999.03.15 0 0 27
orulunk hogy ilyen felkészult vagy;de ez itt a "papa cd-je" topic,engedtessék meg nekunk a szabad vélemény nyilvanitas,igy az ironizalas is;amen.:-))))
BZoltan Creative Commons License 1999.03.15 0 0 26
Neha en is ertetlenul allok nehany embert tajekozatlansaga elott. De sebaj. Gondolt mar be valaki abba, hogy a rom.kat egyhaz az egyettlen dolog a vilagon amit a legtobbet mocskoltak a legkevesebb informacio birtokaban? De ez sem baj. A tenyek azonban tenyek. Gyonas csak ingyen es szemelyesen van. A masik elterjedt baromsag az az, hogy a papa tevedhetetlen. Aki ezt mondja annak foggalma sincs a rom.kat. egyhazrol. A teny az, hogy a papanak joga van alkalmankent ex-catherdra kijelenteni dolgokat, de tudtommal ebben az evszazadban egyszer elt a papa ezzel a jogaval (Szuz Maria mennybemenetelevel kapcsolatban), de hogy politikai vagy mas vilagi dolgokkal kapocsolatban ilyet tenne az nonszenesz. Romai katolikusok tudtommal soha semmilyen aluljaroban nem kovettek azt a hitteritesi format ami a modern egyhazak kovetnek. Az meg -tudtommal- midenkinek szive joga, hogy mikor, milyen CD-t ad ki es mennyiert adja es a befolyo osszeget mire kolti. De azt azert sejteni lehet, hogy nem taposoaknakat vasarolnak a lovebol.
Na es akkor en itt ki is szallok a temabol, mert csak az olyan vitakat kedvelem, ahol a vitapartner kelloen felkeszult es tolerans es nem az a celje, hogy ironizaljon, meg cinikussag mogfe bujva lefikazzon dolgokat, hanem az, hogy az informaciok kicserelese utan eredmenyre jussanak.

Udv : Zoltan

satya Creative Commons License 1999.03.15 0 0 25
Nagy tévedés!
Lehet, hogy valami gépet üzembe állítottak, de szentgyónás és a bűnök feloldozása csak személyesen lehetséges.
Ráadásul ingyenes az egész. Tehát minden ilyen gép csalás vagy valakinek a haszonszerzése. Attól, hogy a HVG leírja, még nem biztos, hogy úgy működik. Nem a gép tényét vonom kétségbe, hiszen ma már minden hülyeséget kitalálnak és megcsinálnak. Csak éppen a szentség kiszolgáltatásra alkalmatlan bármiféle gép.

Előzmény: Nos (23)
kondas Creative Commons License 1999.03.15 0 0 24
Mike. Nem varju:-))
TEHEN. (Supercow-Supercrow, nagy kulombseg)
Bocsi, semmi szemelyeskedes, csak megjegyzes.
Előzmény: Mike (12)
Nos Creative Commons License 1999.03.14 0 0 23
Satya, az a helyzet, hogy a HVG is lecikkezte pár éve az barom USA-ban üzembe állított 24h Salvation, azaz 24 órás feloldozás fantázianevű automatát, amely az ATM-ek elvén működve kártya-PIN kód, stb. szekveniát követve megszabadít bűneidtől.
Azt nem tudom, hogy Postabank csíkost és BB eprest elfogadnak-e.
Előzmény: satya (14)
Valentine Creative Commons License 1999.03.14 0 0 22
Virgin Mary in da house volume 2 Sunday mass party mix featuring DJ JP2 :)
sosav Creative Commons License 1999.03.13 0 0 21
volt szerencsém részleteket hallani az ominozus cd-rol...hat ezt tényleg csak az elfogult "papa-fan"-ok részére javasolnam...az oregur "énekel" valami lagymatag kis zenére.remélem csak poénnak szanta;bar mint vicc valoszinuleg eléggé "jovedelmezo" lesz.a hirt megerositették, aprofit az egyhaz kasszajaba fog csopogni.
Mike Creative Commons License 1999.03.08 0 0 20
Kicsit elhumorizáltam, egyesek ettől rosszul lettek. Bocsi!
Egyébként tőlem kiadhat a Pápa CD-t, biztosan jó lesz + szép. Nekem az egésszel semmi bajom, ahogy Supercow írta: lehet viccesen (kissé ironizálva, aminek azért van némi-nemü valóságalapja) és lehet anyázva is. Az a baj, hogy mindig jönnek valakik, akik elkezdenek anyázni. Az utóbbi egy évben nem egy topic halt meg e miatt.
Supercow Creative Commons License 1999.03.08 0 0 19
Satya!

En nem vagyok vallásos, de tiszteletben tartom mások véleményét ebben a témában. Nem lejáratni akarom az egyházat, az első beszólást csak poénnak szántam. Az egyházakkal kapcsolatos véleményem (főleg a katolikusról beszélnék) eléggé kritikus szemszögből alakult ki. Az aluljáróban történő "Fogd meg a kezem és engedd a szívedbe Jézust" típusú tevékenységről nem is beszélve... Ez a topic nem arról szól, hogy kinek mi a váleménye a vallásról és a Pápáról, hanem arról a cédéről. Ezt meg lehet beszélni viccesen is, meg lehet beszélni anyázva is.
No ennyi voltam.

satya Creative Commons License 1999.03.08 0 0 18
E. Tamás
Nem gondoltam, hogy a topic nyitás célja az lett volna, de nézd meg, mi lett belőle. Szerintem alkalmasabb lett volna, ha ismerteted is a CD tartalmát.
Sajnos egyesek, ha az Egyházról van szó, nem tudnak mást, csak lejáratni, kétségbevonni mindent, és eleve rossz szándékot tételeznek fel, Sajnos ezt más topicban is tapasztaltam. Azért olvastam itt is egy pozitív hozzászólást bnoplwk2 – tól.
bnoplwk2 Creative Commons License 1999.03.08 0 0 17
Hát jó kérdés...
Nemtom hogy milyen a viszhangja a médiumokban, de
A Katolikus egyház benne volt az első tízben a világon aki WEB szervert állított fel. Ezen egyház keres minden médiumot és fórumot ahol artikulálhatja világképét. 2000 a kereszténység szempontjából is fontos dátum, még önmagában is megér egy ezüstlemezt.
II jános Pál a Katolikus egyház történetének leg liberálisabb pápája, aki elismert eme egyház által (általában politikai okokból) elkövetett jóegynéhány becstelenséget [pl. Galilei]. Ezen most ne tessék röhögni, mert számukra ennek elismerése paradoxont teremt [vö.: a pápa csalhatatlan <-> mégis tévedett]
Felmerül még az a lehetőség is, hogy mivel a pápa nagybeteg, nem valószínű, hogy hosszabb utakat tehet a jövőben. Tényleg II János Pál az első olyan pápa aki nem csak ücsörög a Vatikánban, hanem igen is nyílt, kíváncsi a világra és járta is a világot, hogy terjessze a Katolikus hitvallást. És úgy mellesleg világméretű köztiszteletnek örvendő államférfi aki jelentős békemissziókat vállalt, és köszönhető neki pl az is, hogy néhány lokál háborúcska nem robbant ki.
Nem értem egyesek kirohanását a dolog felett.
Kiadott már CD-t a Scientology egyház, az Ayurveda, van CD-a a Buddhizmusról és Dalai Láma munkásságáról. Ja és van Agykontroll-os is. Ezek miért nem szúrják a szemeiteket?
Magam részéről református volnék és a Katolikus egyház sok dogmájával nem értek egyet. Ezeket a dogmákat hitbéli meggyőződéből tartom szerencsétlennek és nem azért mert a választott egyházam is ekítél néhányat közűlük.
Satya: A dolog nem magánügy, hiszen a köznek szánták. Mindenkinek van köze hozzá hiszen pont azért készül, hogy bárki megnézhesse.
"Az én úgysem fogom megvenni" típusú embereknek, meg annyit, hogy lehet hogy nem lenne értelmetlen ha megnéznék a tartalmát. Egyrészt hozzátartozik az ún. általános műveltséghez egy ilyen kiadvány ismerete, másrészt a Katolikus egyház jelenlegi "csípőből gyűlölete" után megfogalmazhatod eme egyház a világról alkotott véleményét ismerve, hogy pontosan mi is az, amivel nem értesz egyet.
sosav Creative Commons License 1999.03.08 0 0 16
Satya édes!
ha vki itt gyulolkodik az csak te lehetsz,mert te akarod rogton beszuntetni azt atopicot ami nem szajad ize szerint valo.Mi jol szorakozunk.A gyonoautomata mlehet hogy nem elfogadott az egyhaz altal viszont baromira biztos hogy létezik.Én is csokollak:-)
Előzmény: satya (14)
E. Tamás Creative Commons License 1999.03.08 0 0 15
Satya!
Ne sértődj meg de mindekinek joga van véleményt mondani. Neked is. Kösz.
Nem mocskolódás a célom, hanem meglepődésből nyílt ez a topic.

CaMel
Jó sztori, de hát a pénz az Úr.

Előzmény: satya (14)
satya Creative Commons License 1999.03.07 0 0 14
Gondolkodjatok már el ennek a topicnak a tartalmán! Kinek mi köze hozzá, hogy II. János Pál pápa milyen CD-t ad ki. Pláne nem úgy, ahogy itt elhangzanak.
MI lenne, ha minden zenekar CD-jéről ilyen vitákat nyitnánk. Ennek a topicnak célja nem más, mint mocskolódás.

Egy dolgot helyre is kell tennem. Semmilyen "gyónó-automatát" nem helyezhetnek sehol üzembe, mert gyónás csak személyesen töréténhet. Még telefonon sem.

Javaslom a topic azonnali beszüntetését.

CaMeL Creative Commons License 1999.03.07 0 0 13
Nem mondok véleményt. Inkább elmesélek egy sztorit, ami szerintem pont ide illik. Egy ismerősöm, aki töritanár, szeret templomba járni. De nem azért amiért kitalálták őket -mert nem nagyon szereti az egyházat- hanem csak úgymond építészetileg megnézni.
Valahol bent a templomban számtalan kis izét árultak, még több vitrinben elhelyezve. Még egy pár persely is volt ott. Erre ő névvel, címmel beleírt a vendégkönyvbe, hogy: "...bár ismereteim nem teljesek az újszövetséget illetően, de ha jól tudom Jézus maga zavarta ki a kereskedőket a templomból..."
Egyház és a pénz. Hmm...
Mike Creative Commons License 1999.03.07 0 0 12
Supercrow
Nahát, a gyónásra nem is gondoltam. Fantasztikus ötlet! :-)
Előzmény: Supercow (10)
sosav Creative Commons License 1999.03.06 0 0 11
egy picit offtopic:de mar van szamitogépes "gyono-automata",sépen kitoltod a kis kérdoivet beixeled az elkovetett buneidet stb(paraznalkodas XXX-he-he-he),a gép meg a papirfecnire nyomtatva kidobja a megnyugtato iromanyt,miszerint megbocsatast nyertél az informatika istenétol!:-DDDD
Előzmény: Supercow (10)
Supercow Creative Commons License 1999.03.06 0 0 10
Bár én nem vagyok hívő, érdekes gondolat. Talán ismeretterjesztőnek szánta, talán lesz rajta Biblia is (miért ne?), talán ...
Én a tévében nem hallottam erről semmit.
Az is lehet, hogy lehet majd online gyónni, külön kliensprogram a cd-n... :]
Mike Creative Commons License 1999.03.06 0 0 9
Jó kis üzlet. Aki nem vesz CD-t elkárhozik Biztos a cédulaárusítást akarják modernizálva feléleszteni. Most komolyan: biztos a pápa fog rajta énekelni, és lesz kórus háttérnek. :-)
Gottlieb Creative Commons License 1999.03.05 0 0 8
Ki az a II.János Pál?
telefonbetyar Creative Commons License 1999.03.05 0 0 7
igazad van!ezen nem lehet vitatkozni ez nagyon szar egy cd lesz,te ez tényleg igaz,nem térek magamhoz!...
Előzmény: NaNe (5)
E. Tamás Creative Commons License 1999.03.05 0 0 6
NaNe!
Topic nyitómban elég érdekes kérdéseket feszegettem. Szerintem ez elég vitaalap, hogy az egyház miért adja ki ezt a CD? Mit akar vele? Remélem nem enyhe inkvizíciót, reformációt, stb...
Előzmény: NaNe (5)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!