Keresés

Részletes keresés

Alfred Creative Commons License 1999.03.07 0 0 25
sosav:
Nagyon szeretem a kastélyokat, kúriákat, szívesen laknék is ilyenben. Kellemes ránézni egy 30-as években épült neobarok budai villára, csupa csipke, finom megoldások, aprólékos kidolgozás. Ugyan ez az épület, ha a 80-as évek végén vagy a 90-es elején épül - a frissen parcellázott budai területen van jó pár - hiába ugyan olyan, már giccses, legalábbis szerintem.
Továbbá kimeríti a giccs fogalmát a Walt Disney utóbbi néhány év rajzfilm termése is.
Előzmény: sosav (24)
sosav Creative Commons License 1999.03.07 0 0 24
Koszonom a valaszodat.Igazad van,a giccs nagyon tag fogalom,mindenki masképp gondolkozik rola-ezért van a topic mert erre voltam kivancsi-Egy szotarban,biztosan talalhatunk pontos "meghatarozast",de engem itt a szubjektiv, elfogult maganvélemények érdekelnének foképp.(pld a Monalisa-nem giccses a Louvre-ban;viszont az lehet egy képeslapon.Az biztos hogy szamomra a giccsnek mindig van vmi a "cukros-ragacsos" a valosagot tulédesito,idealizalo mellékize.)
Előzmény: Alfred (23)
Alfred Creative Commons License 1999.03.07 0 0 23
sosav:
Na jó. Látom a lelked mélyén érző törpeszív dobog! Megbocsájtok.

Az, hogy mi a giccs relatív.
Van egy reklám, nagyon kék ég, még kékebb tenger, nagyon sárga homok, hozzá nagyon pálma fa, alatta nagyon zöld pázsit(!), nagyon csobogó forrás, nagyon leeső kókuszdió. Na ez a Bounty csoki reklámja. Ez egy klasszikus giccs. Csakhogy, én jártam azon a szigeten ahol forgatták, és döbbenten láttam, hogy ami a reklám snittjein látszik, az képről-képre, színről-színre ott van! És olyan! Giccses, pedig valódi, létezik, természetes!
Szóval, mi a giccs?

Előzmény: sosav (21)
eMM Creative Commons License 1999.03.06 0 0 22
A bátyámék iszonyatosan giccses,iszonyatosan drága,porcelán csobogója!
sosav Creative Commons License 1999.03.06 0 0 21
ne haragudj, ha sikerult labbal tipornom -bele akozepébe- érzékeny lelkivilagodba....:(, de egy pszichologus szerintem azt mondana nem atorpéket szereted te igazan-jo mostmar oket is-de ennek a gyermekkori emlékeid az okai ,meg a nagymamad stb, egyébként ismeros a jelenség az én nagymamam kartjében is volt egy ilyen csinos lis darab-azt az egyet én is szerettem,de csak azt az egyet ,és csak kisgyerekként;a kertietorpe mint jelenség szamomra a giccs fogalmaba tartozik,miélott kivégeznél,hadd legyen egy utolso kivansagom:ha van vmi amit azért te is giccsnek tartasz azért oszd meg velem,utana johet a sortuz.Egyébkent orulok hogy a masik fél is képviselteti magat,csak igy lehet korrekt egy vita :-))))
Előzmény: Alfred (20)
Alfred Creative Commons License 1999.03.06 0 0 20
sosav:
Örök harag!

Én igenis szeretem a Kerti Törpéket!

Akarattyán ahol pici korom óta nyaraltunk, volt egy Kerti Törpés ház, és mind a mai napig szeretettel gondolok azora Törpékre! És Gólya is volt! Egy lábon állt és gipszből készült! És igazira volt festve!
Itt a Villányi úton is volt régen egy kertben egy ÓRIÁSI Törpeház, és én a Nagymamámmal mindennap elmentem megnézni mit csinálnak a Törpék! Minden nap máshol voltak, mikor kint, mikor bent, néha messzebbre is elmentek! Sajnos valami cég jött oda az elmúlt években és előbb a Törpéket internálták (valószínűleg a kukába) aztán a házukat is eltüntették! A mocskok!

LE A TÖRPEGYILKOS TOPIC-AL!

VESSZEN A TÖRPEGYILKOS TOPICNYITÓ!

Előzmény: sosav (1)
sosav Creative Commons License 1999.03.06 0 0 19
szia,tudod mindenkinek megvannak a személyes kis perverzioi,elhajlasai,ugyhogy miért is ne he-hehe,csak vicc vooot,na :-)))
mas: a " kocsog emberek" az egy elég tag fogalom nem?...
manh Creative Commons License 1999.03.06 0 0 18
Én szeretnék egy kertitörpét, pirossapkás, zöldkötényes lenne, és egy talicskát fogna. Egy puszpángbokor alatt lenne a helye, s csak én tudnám a rejtekhelyét. : )
DESTROYER Creative Commons License 1999.03.05 0 0 17
Belépek...nem szeretem a hülye, köcsög embereket
Előzmény: sosav (-)
sosav Creative Commons License 1999.03.04 0 0 16
nem all szandékomban az itt kialakult "darazsfészekbe" sem balatenyerelni sem beleavatkozni,van itt hely a kulonbozo nézetek konfrontalodasahoz is;az viszont tény hogy én is jobban csipem,ha egy kulfoldinek Magyarorszaggal kapcsolatban inkabb Teller Ede,Sir(nem vicc tényleg az!)George Solti(solti gyorgy-karmester) jut inkabb az eszébe.A magyar "szurkeallomanyra" buszkébb vagyok mint a szurkemarhara...sajna meg az utobbi az ismertebb...Az érzelmi-jelentéssel-felruhazott(személyes)emlék-targyak és az un." szuvenyiir-targyak" kozott pedig érdemes kulonbséget tenni.
Törőlt_nick Creative Commons License 1999.03.04 0 0 15
LEHA,
Te is tudod, a turizmushoz hozzátartozik a szuvenir vásárlás is, a magyar virtust meg úgyis lefoglalnák a vám-nál ! :-)
Ezek a tárgyak nem öncélúak, segítenek, hogy újra átéld életed fontos eseményeit, a kalandokat, s mindent ami általuk felidézhető.
A rózsáról sem a levéltetű jut az eszedve, hanem a kedvesed, akitől kaptad!
Előzmény: leha (13)
cyberci Creative Commons License 1999.03.04 0 0 14
Diana kultusz kellékei
Orosz kucsma Váczi utcában
Zizegős melegítő vastag aranylánccal
leha Creative Commons License 1999.03.04 0 0 13
Anteris:
Látod, engem lehangol, ha egy külföldinek magyarország a Halászbástyából , a Kilenclyukú Hídból, meg a Váci utcai vackokból áll.
A magyarsághoz hozzátartozik sokkal jobban a magyar ember természete (igaz, ezt nem lehet vitrinbe tenni, vagy látványosan magunkal vinni)
Előzmény: Törőlt_nick (12)
Törőlt_nick Creative Commons License 1999.03.04 0 0 12
Kedves LEHA!
Bocs, ha félreértettelek, de k*rva sz*rul esett amit írtál!
Minden népnek van valami egzotikuma és én azt sem bánom, ha egyeseknek a karikás ostorról a magyarok jutnak az eszébe. A hollandokról nekem mindig a sajt ugrik be, s mégsem gondolok rájuk lenézően.
üdv: Anteris
Előzmény: leha (11)
leha Creative Commons License 1999.03.04 0 0 11
Anteris: jártál már a Váci utcában?
Merthogy félreértés forog fenn (részedről). Nem a "magyar" szótól "öklendezem"! Hanem pl attól, hogyugyebár híres a magyar szürke marha. Namost ilyet nem árulhat a Váci utcai kiskereskedő. Árul helyette szürke marhás (pulikutyás, lánchidas, matyómintás(!!!)) pólót. Persze ez csak egy kiragadott csücske ennek a szférának. Mondhatnám a karikás ostort, ami véletlenül sem giccses, mint karikás ostor, ámde azzá válik (szerintem) egy müncheni szoba falán (vitrinjében), mint ungarische souvenir.
Előzmény: Törőlt_nick (10)
Törőlt_nick Creative Commons License 1999.03.04 0 0 10
Kedves LEHA!
Azért ennyire ne 'szeresd' a saját népedet!
Amerikában még az alsógatyát is a nemzeti lobogóból varrják.
Ne legyenek illúzióid, ezzel a mentalitással a világ bármely nemzete kivetne magából. Magyarországon lakni és a 'magyar' szótól öklendezni, azér' ez egy kicsit durva!
-ant-
Előzmény: leha (3)
fargo Creative Commons License 1999.03.04 0 0 9
A másik véglet:
Mercedes Benz S600, az összes króm színű karosszéria díszítés (feliratok, emblémák, díszcsíkok, stb) ARANYOZVA (!!!), a hátsó ablakon matrica: "xy Bróker Ház", a kocsiban egy 160 centis 'műmacsó', arany láncos szemüveggel, szürke vastagcsíkos öltönyben, a fél fülére szorított tachofonnal, félig az én sávomban.

Ez nem vicc, többször is találkoztam vele az M7 bevezetô szakaszán. Ja, a 30+ milliós kocsin valami Barum vagy hasonló gagyi gumik vannak...

fargo Creative Commons License 1999.03.04 0 0 8
Valami gagyi kisautó, baromi széles gumikkal, meg kék neonfénnyel alulról. A motorháztetôre vágott 'kopoltyúk' beengedik a motortérbe a port, míg az ablakon lévô átlátszatlan fólia meg kirekeszti a fényt (a tulaj agyából?)

Rendszám? Lehetôleg UFO-007, hogy összekössük James Bond machoságát a földönkívüliek félelmetes 55 lóerôs technológiájával. Ja, persze, virít raja, hogy Bontex tuning, úgyhogy a technológia lehet hogy eléri az 58 lóerôt is...

Art Mooney Creative Commons License 1999.03.03 0 0 7
Tamagocsi
Moncsicsi
Barbie baba
drhv Creative Commons License 1999.03.03 0 0 6
Bólogató kutya a Lada hátsó ablakában.
Oborzil Creative Commons License 1999.03.03 0 0 5
Őzikés, szarvasos falvédő, porcelán focista a polcon, felbontatlan vermutos üvegek sorakozója a szekrény tetején, csendélet és cica a gombolyaggal festmények kavalkádja, ezüstözött színű műanyag Eiffel-torony, réz Lenin-mellszobor papírnehezék, ezeket látom itt magam körül hirtelen, ami figyelemre méltó, de körülnézhetek a másik szobában is.
sosav Creative Commons License 1999.03.03 0 0 4
ha van kedvetek,felsorakoztathattok,érveket is;egyébként a targyakon kivul barmi belefér ami ezen a blolygon elofordul-vagy akar a Marson-"baratok" szeru tv sorozat,Disneyland...-Csak gatlastalanul! :-))
leha Creative Commons License 1999.03.03 0 0 3
Ementhalos képeslapok
világítós színu kabala állatok (love me felirattal)
spice girl-es, backstreetbojszos pólók
Váci utcában kapható "magyar" mintás bármi
Kham Creative Commons License 1999.03.03 0 0 2
Porcelánkutya
sosav Creative Commons License 1999.03.03 0 0 1
ja még vmi-t elfelejtettem,a K.F.F.,fobb profilja:kertitorpe néven kozismert -egyesek altal igen kedvelt- kisméretu,legtobbszor ordenaré modon szines, elredetileg szépito szandékkal ket viragagyas kozé biggyesztett un. "mano" alaku kisplasztikai alkotasok eltulajdonitasa.Majd azok azt koveto erdobe valo visszatelepitése;alkalmankent egy egy latvanyos kivégzés is.-ez halal komoly!!!
Előzmény: sosav (-)
zuzmo Creative Commons License 1999.03.03 0 0 0
Ház előtt rózsaszín gipsz-flamingó kék műanyag-kádban.

zuzmó

sosav Creative Commons License 1999.03.03 0 0 topiknyitó
A K.F.F.(Kertitorpe Felszabadito Front) aldasos tevékenysége nem csupan a fennt emlitett kreaturak szabadsagjogainak vedelmére korlatozodik.Egyuttal igyexunk az emberiséget is megszabaditani a rossz-izlés torzszulotteitol,agyrémeitol.(a giccs barmilyen megjelenési formai)
TE mit tartasz annak?Mi az kulturalis szenny amitol egyenként allnak fel a szorszalak még a edzetteb hatakon is?
Nem biztos,hogy mindenen modunkban all valtoztatni(vagy érdemes) de valahol el kell kezdeni.EZ az a hely!
LÉGY a K.F.F. oszlopos,éleselméju,sasszemu,kiméletletlen tagja!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!