Keresés

Részletes keresés

Endorfin Creative Commons License 1999.03.08 0 0 72
"az állatvilágnál sokkal alacsonyabb szint",

ez nyilván csak a növényvilág lehet.

Ti "növények", nem különös, hogy az erkölcsröl--kezdve
a topicnyitóval-- csak a hancurozás jut az eszetekbe ??

A libidó óriási energia, igen nehéz
áttételesen levezetni...

Endorfin

Előzmény: faithful (-)
vomit Creative Commons License 1999.03.05 0 0 71
olvassátok már el mégegyszer a nyitó beszélyt, a többszörösen összetett mondatban néha keverednek az alanyok, és az igeidők.

(szerintem magáról beszél)

antagonyst Creative Commons License 1999.03.05 0 0 70
Hi.

cucu látásmódja áll az enyámhez legközelebb. "Korrektség". Minden fogalom, szavak, kicsavarható, félremagyarázható. Pökhendiségetekben és kétségbeesett dühötökben meg is teszitek. Magadnak hazudsz.
MINDENT MEGTEHETSZ. Csak éppen a Tied a következmény is.
"Ember": lásd a "Dűne" elejét. (Kérdezzétek Kwisatz Haderachot ;-). A többi ... töltelék.
Én a magam részéről megpróbálok minél kevesebbet érintkezni az "állatokkal". Fáj; és szomorú. Persze iszonyatosan nehéz. Nem jó másnak lenni ... nem jó "jobbnak" lenni ... Nehéz. De EMBER vagyok, és valamiért csak így megy ahogy megy.
Nem vagyok hívő, nem kicsi a farkam, útálom a fanatikusokat, de főleg a hülye humanoidokat. Az ember a legundorítóbb állatfajta.
Lehet úgy is ... csak tudni kéne, van jobb, van több.

a

Endorfin Creative Commons License 1999.03.05 0 0 67
Cucu,
nagyon tanulságosnak és aktuálisnak
éreztem ezt a hozzászólásodat, néhány gondolatot átemeltem a Poligámia topicba is.

Endorfin

Előzmény: cucu (59)
Maminti Creative Commons License 1999.03.05 0 0 66
Cucu, ez nem semmi... Hadd kíváncsiskodjak egy kicsit: ez alatt a három év alatt a barátnőd esetleg nem akart tőled többet, ennél a kapcsolatnál? Nem érezted az, hogy már továbblépne, és ami van, neki nem elég? Na és hogy oldanátok meg azt a kérdést, ha teherbe esik? Végülis, ha megnézzük, egész jól működő poligámiát alapoztál meg... Ez Neked, mondhatni maga a kánaán... :) De mi újság a hölgyeiddel?
Előzmény: cucu (60)
Robzon Creative Commons License 1999.03.05 0 0 65
Cucu!
Idézlek:
"Tulajdonképpen mirol van szó? Csak nem a tíz parancsolatról? Mert szerintem az nem évül el soha."

"A 'ne paráználkodj' szerintem nem tiltja a házastársoddal történo rendszeres, egésszséges, kimeríto stb. nemi életet."

"Nyolc évi közepesnek mondható szexuális életem után aztán megbeszéltük, hogy o most is nagyon szeret engem és nem bánja, ha van barátnom, mert o tudja, hogy neki nincs nagyobb szüksége a házas életre mint havonta egyszer. Úgyhogy 3 éve van egy barátnom, a hétvégéket többnyire nálunk tölti, de hármasban nem voltunk eddig, pedig pedzegetem."

"Szóval a korrektség a lényeg!"

Cucukám, ha IRL is ennyire tartod magad az alapelveidhez, akkor valóban nagyon korrekt lehetsz. :)

Vikóca!
Semmit. Tényleg vallásos ember 1 sincs itt, csak pár könnyen befolyásolható bárányka. Most játszunk olyat, hogy te vagy az elvakult keresztény, és akkor legalább vitázhatnánk 1 jót. :) Különben… ehhhh (Robzon legyint 1et.)
"Gyerekek! Használjatok gumit!" megnyilvánulásom, csak arra volt válasz amikor M23 praktikus szempontok szerint próbálta a 10 parancsolat örökérvényűségét magyarázni. Hát manapság már nem annyira praktikus.

vikoca Creative Commons License 1999.03.04 0 0 64
Robzon,
" ezek szerint te is egyetértesz abban, hogy elővehetjük a bibiliát, és nyugodtan átírhatjuk itt a 21. század küszöbén a "Ne paráználkodjat!" arra, hogy "Gyerekek! Használjatok gumit!"."

Hat ez kuuuuul volt, szetrohogtem az agyam. Viszont hogy ezert mit fogsz kapni a _tenyleg_ vallasos emberketol.... ja, es jogos lesz. :-) (de megerte, itt vinnyogok a rohogestol feloraja.)

Előzmény: Robzon (52)
Endorfin Creative Commons License 1999.03.04 0 0 63
"Minden ország támasza,
talpköve a tiszta erkölcs,
mely ha elvész, Róma hatalma megdől,
s teste rabigába görbed."

hc Creative Commons License 1999.03.04 0 0 61
cucu:
Egyes vallások legfeljebb jellemzőbbek egy-egy népcsoportra, ritka esetben - súlyos értelmi zavar következtében - államforma. A demokrácia egyik alapja, hogy mindenki tiszteli a másik vallását és hagyja szabadon gyakorolni, ha az nem sérti a törvényeket, vagy mások személyiségi jogait.
SzVSz mindegy, hogy valaki a Korán vagy a Biblia tanait követi tévúton jár!!

hc

Endorfin Creative Commons License 1999.03.04 0 0 58
Mr. Spock,
ha megengeded, pontositom az összefuggést.
Szerintem

Szexualis erkolcs=(Gátlások+Akadályok)/(Libido*Alkalom)

Endorfin

Előzmény: Mr Spock (24)
Öki Creative Commons License 1999.03.04 0 0 57
Cucu! És mi van azokkal, akiknél a házastársi kapcsolat alatt szűnik meg a nemi kapcsolat, valamelyik fél miatt? Törvényszerű a válás, vagy netán ilyenkor a pszichés- és egészségügyi problémák elkerülése végett engedélyezett a "nyitott házasság"?

Vikócám! Irány a fertő ( nem egészen ) feneketlen bugyrai! Fenék nélkül nem tetszene :-) Éljen az önnöntulajdon!!!! :-)))... és a vele való rendelkezési jog. hupp!

bubu Creative Commons License 1999.03.04 0 0 56
hehe
most, hogy a hozzaszolok igazoltak a kerdesfelvetes tenyszeruseget,
erdekes lenne a kerdest magat megvalaszolni
szoval, miert?

sosav Creative Commons License 1999.03.04 0 0 55
csatlakoznék rigolettahoz !faithful neked tényleg le kéne szépen ulnod,jol elgondolkodni,aztan ha még azutan is ilyen ostobasagokon ragodsz mint az hogyancseszegessunk masokat ok nélkul ...fogd meg szépen a kezeddel ami a labad kozt fityeg és jol v.rd ki!-tudod az segit levezetni a feszultséget!szukséged lenne ra!-remélem ez "elég erkolcstelen volt,szandékosan!-
Tiszta szerencse hogy ma mar az ilyen elvakult alakoknak csak borzaszto ritkan kerul hatalom a kezébe.EZ is egy bizonyiték arra acsodas tényre miszerint van fejlodés(meghozza pozitiv iranyban)!!!:-)
Előzmény: Rigoletta (46)
Füles Jimmy Creative Commons License 1999.03.04 0 0 54
Tudom én mi a baj!
Az, hogy egyesek szülei nem vetették el teljesen a testiséget!
Heavenly Guy Creative Commons License 1999.03.04 0 0 53
Nekem az inditó szövegből leginkább ez a kitétel tetszett lejobban : "egyes erkölcsileg az "ember" fogalmába nem beletartozó egyedek" ... Szerintem ennek a gyönyörü mondatnak vannak még kiaknázatlan mélységei..

Heavenly Guy

Előzmény: faithful (-)
Robzon Creative Commons License 1999.03.03 0 0 52
M23!
Megvallom kicsit csalódtam benned, nem a vallási nézeteidnek a felvállalása miatt (ez szimpatikus), hanem a korrekt vitákba nem passzoló csúsztatásaid miatt.
Csusza 1:
"megvetni azt aki elhiszi, lehülyézni... hát... nem jó lépés. Még egy Hiperübermenschhibátlanmacsótól sem. Persze nem rád gondolok, csak mondom..."
A önmagában a hitéért megvetni, lehülyézni valakit nagyon buta dolog, ilyet tőlem nem láttál, esetleg félre érthettél. (Nyilván a fogalmazványaim hagynak kívánni valót maguk után, ezért elnézést kérek, majd próbálok PC-b lenni.) Itt másról volt szó: aki elvárja a toleranciát a hitével szemben, az tolerálja - legyen szíves - más hitét, vagy nem hitét is. A hited által rádrótt erkölcsi normákat, rád rótták, nem rám, ezt jó lenne felfogni. És ettől te nem vagy több, és én se kevesebb.
"Hiperübermenschhibátlanmacsó"-ra ki se térek, csak annyiban, hogy a korrekt vitázásba nálam még belefér ennyi személyeskedés, hangulatkeltés, de lehet, hogy más megsértődne rá.
Csusza 2:
Úgy állítod be, mintha én azt mondtam volna, hogy a tíz parancsolat úgy hülyeség ahogy van.
Ez sem igaz, a saját erkölcsi normáim és a 10p. között vannak átfedések, de a fent említett közismert művet nem tartom örökérvényű, és kizárólagos erkölcsi normának. Szerintem egyrészt sok, másrészt kevés. Jobban is meg lehetett volna fogalmaznia az Öregnek. Bár 2000 évvel ezelőtt nyilván a topon lehetett vele, úgyhogy nem hibáztatom, de itt lenne az ideje az up grade-nek. (URL?)
Csusza 3:
"Végülis sem nem chlamydiában, sem gombásodásban, sem tripperben sem szifiliszben nem hullottak a zsidók, szemben a környékbeliekkel vagy a felvilágosult huszadik századiakkal."
Azért a felvilágosult huszadik században, nem ebben szokás leginkább elhullani, de végre világosan beszéltünk, ezek szerint te is egyetértesz abban, hogy elővehetjük a bibiliát, és nyugodtan átírhatjuk itt a 21. század küszöbén a "Ne paráználkodjat!" arra, hogy "Gyerekek! Használjatok gumit!". Szerintem sokkal értelmesebb, és egészségesebb megoldása a problémának, mint a szexualitás erőszakos elfojtása.

Az is problémája a tíz parancsolatnak, hogy nem elég egzakt a megfogalmazása (nyilván, ha jogászi nyelvezeten íródott volna, nem is értené a nép), ezért mindenki azt magyaráz bele amit akar. Itt van pl. az ominózus "Ne paráználkodjál!" ez az ismert hitgyülis értelmezés szerint alkalmas a fiatalok szexuális megnyomorítására. Utána meg a görcsös reszkető kezű tizenéves fiúcskák a T. asztalon próbálják szellemi onanizálással levezetni a kis feszültségeiket.

Cucu!
Természetesen hozzászólhatsz, de ha azt akarod, hogy valakit érdekeljen is amit írsz, jó lenne ha nem tőmondatokban kijelentenél, hanem körmondatokban érvelnél.
"A "ne paráználkodj" szerintem nem tiltja a házastársoddal történo rendszeres, egésszséges, kimeríto stb. nemi életet." Rendszeres, egészséges sőt nyilván kimerítő :), de hogy mennyire elégséges, ha valaki nemi élete a hazassága után kezdődik ,az számomra erősen kétséges.

Rigoletta Creative Commons License 1999.03.03 0 0 51
hc: azért nem kéne ennyire lehurrogni a srácot. Mindenkinek szíve joga, hogy hogy él , te kankót kapsz, ő meg idegbajt.

Szerintem ignorálni kéne a topicot, nem?

hc Creative Commons License 1999.03.03 0 0 49
cucu:
Bocs, hogy beleszólok Robzonnal való enyelgésedbe, de mit értessz azon, hogy aki a Korán szerint él az rossz helyen van???
Ha azt gondoltad, hogy Magyarországon csak keresztény vagy hasonló vallásnak van helye, akkor Te vagy rossz helyen - az élők között.

Calliope (10:04):
Szerintem a markába mást csinált, azért nem válaszol. Előbb kezet mos, aztán vezeklésül hason körbecsússza a Gyömrői úti klubhelységet, miközben korbáccsal veri a hátát bűntudata jeléül.

hc

caputo Creative Commons License 1999.03.03 0 0 47
Faithful! Tudod ki volt Marianne Faithfull?? Hát ne tudd meg...! Jagger és Richard "hosszabbítónak" használta...Mellesleg meg volt neki az egész 60-as évek rocklegendáriuma...Ugyhogy a "nomen est omen" most nem jött be...
Rigoletta Creative Commons License 1999.03.03 0 0 46
faithful, de buta kicsi fiú. Annyi eszed lehetne már, hogy nem nyitsz ezen a fórumon ilyen jellegű topicot.

Az hogy ki hogy él, milyen erkölcsi normák szerint abszolút magánügy. Ezzel kérkedni vagy uram bocsá másokat lehurrogni botorság.

Örülj neki, hogy ilyen tiszta erkölcsű vagy és élj boldogan. Ha viszont mindezt önmagad erősítéseként írtad, mert épp mást szeretnél csinálni mint amit diktálnak akkor vonulj el elmélkedni mi éri meg megtenni vagy lemondani.

Értesz?

rahell Creative Commons License 1999.03.03 0 0 45
Nem is beszélve a nyelvi ferdítések lehetőségéről, ugye?! Mert szerintem Mo-n, és általában a világon kevesen vannak, akik az eredeti arámi szöveget olvasták!
Előzmény: vikoca (44)
vikoca Creative Commons License 1999.03.03 0 0 44
Jajjj, szori az elozoert. (ez az uj erncer... hat nem elkuldi enterre?!)

Mp3,
"Az a bizonyos parancsolat így hangzik: "ne törj házasságot", illetve egybecseng a késobbi "másnak ezétazétamazát ne kívánd" témával. Ha szerinted ez avitt, akkor tégy belátásod szerint, veled is nyilván így tesz majd más, ami miatt persze következetlenség lenne megsértodni....."

Namost ez nekem faj. Kinek a mijet nem kene megkivanni? Es miert nem? Csak minden ponton tartom alszent avitt marhasagnak. Nevezetesen:
1. Megkivanni miert ne szabadna azt, ami a mase? Valoszinu, hogy semmi nem jon letre ugy, hogy maris az enyem. Tehat amit epp megkivanok, az nem az enyem. Akkor semmit sem szabadna megkivanni?
A masik lehetoseg, hogy ezt is szimbolikusan kell erteni, es a megkivanni azt akarja jelenteni, hogy ne vedd el. Hat, talan akkor mar egyetertenek. De, es a masodik pont:

2. Mi koze ennek a szexualis kapcsolatokhoz? Talan en a baratom tulajdona vagyok, es ezert aki kikezd velem az tovajnak minosul? Mifele marhasag ez? Ez az enyem vagyok. Mindenki a sajatjae, ezert a tarsas kapcsolatokban semmikeppen sem ertelmezheto ez a "ne kivand a maset"-dolog.

Fuhhh...

rahell Creative Commons License 1999.03.03 0 0 42
Röhögnöm kell! Tiszta középkor! Szerintem faithful barátunk valami időörvénybe került, és egyenesen valami középkori templomból pottyant ide, és a HITgyüliseknél talált nyugalomra! Sírnom kell, hogy ilyen elvakult, dogmatikus emberek még vannak a 21.sz. küszöbén!
Igen, valóban szükség van erkölcsre, csak talán nem ártana lefújni a port az erkölcsöket meghatározó kódexről!

rahell (a szabad erkölcsű)

Nuwanda Creative Commons License 1999.03.03 0 0 41
Erkölcsi tisztaságra szükség van.
De szexuális vadságra sokkal nagyobb... :-O
m23 Creative Commons License 1999.03.03 0 0 40
A kérdésfelvetésed jogos.

A Tízparancsolatot olyanok szerkesztették, akik elotte állítólag hasraestek és betojtak egy nyilvánvalóan kívülálló személy elott. És nem egy ember látta a jelenséget, hanem egy egész nép. És nem egy pillanatig, hanem negyven évig. Ez pedig nyomot hagyott a leszármazottakon, akinek a kultúrája viszont... innen már ismerjük. Végülis sem nem chlamydiában, sem gombásodásban, sem tripperben sem szifiliszben nem hullottak a zsidók, szemben a környékbeliekkel vagy a felvilágosult huszadik századiakkal.

Tehát vagy elhiszed, vagy nem. Szabad a választás. De megvetni azt aki elhiszi, lehülyézni... hát... nem jó lépés. Még egy Hiperübermenschhibátlanmacsótól sem. Persze nem rád gondolok, csak mondom...

Az a bizonyos parancsolat így hangzik: "ne törj házasságot", illetve egybecseng a késobbi "másnak ezétazétamazát ne kívánd" témával. Ha szerinted ez avitt, akkor tégy belátásod szerint, veled is nyilván így tesz majd más, ami miatt persze következetlenség lenne megsértodni. De mást ne hülyézz le miatta. Ezekbol egyébként messze nem következik, hogy ne csókolózz házasságon kívül. Sosem következett.

Előzmény: Robzon (37)
freeze flash Creative Commons License 1999.03.03 0 0 39
Hogy itt milyen érdekes dolgokat írnak páran???!!! :-O
Én úgy szeretnék valami lyó kis erkölcsi fertőt, de sehogy se' jön össze... :-(
Marad a feleségem, de Neki nincs kedve annyiszor paráználkodni velem (sőt, mostanában egyáltalán nem), ahányszor nekem lenne. Úgy napjában többször... há, régi szép idők, amikor ezt még megtehettem...
Nem baj!!! Marad a guminő!!!
:-))))))))))))))
Amiket itt páran leírtok, azokat tényleg komolyan is gondoljátok? :-O
Mert ha igen, háááát.......
Calliope Creative Commons License 1999.03.03 0 0 38
Igazad van.
De azért egyszer szívesen leülnék vele beszélgetni. Kíváncsi vagyok nagyon, hogy IRL is ilyen "bátor"-e. Csak azt nem tudom, hogyan lesz valaki ennyire elvakult.
Faithful, ha erre jársz, mesélhetnél, és reagálhatnál a neked szánt hozzászólásokra. Így csak azt éred el, hogy egy idő után senki sem fog "szóba állni" veled. Ezt (gondolom) nem szeretnéd, különben minek törzsasztaloznál?
Csak hogy tudd: nem ellened vagyunk, inkább megérteni és segíteni szeretnénk. Mindenki a maga módján.
Előzmény: Robzon (35)
Robzon Creative Commons License 1999.03.03 0 0 37
Cucu!
Ezen ugye sokat godolkodtál? (Miért van neked 2 hozzászólással témanyitási jogod? És ha már van, akkor minek büfizel bele ilyen sulinet szagúakat?) Talán fejtsd ki bővebben, hogy miért kell seggre esni a 10 parancsolattól? Miért lenne ez örökérvényűbb, mint mondjuk a Korán? (Tudod +kövezés, kézlecsapás, stb.) Amúgy a parancsolatokat - szerintem - annak idején gyökeresen másként értelmezték, mint most. Meg például azt is elmesélhetnéd - ha már ilyen hozzászólós kedvedben vagy - , hogyan egyeztethető össze a "Ne paráználkodj!" az egészséges szexuális fejlődésről vallott szexologiai nézetekkel.
Előzmény: cucu (34)
vikoca Creative Commons License 1999.03.03 0 0 36
Szia Robzon!

Deigazadvan.

Robzon Creative Commons License 1999.03.03 0 0 35
Calliope!
Most adtál neki 1 újabb mentális kibúvót, egy újabb önigazolási lehetőséget (ha magától nem jött volna rá). Aztán olyan mindegy, 1 hülyével több, vagy kevesebb...
Előzmény: Calliope (33)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!