Keresés

Részletes keresés

Alfred Creative Commons License 1999.03.07 0 0 61
Amikor beindultak az új kereskedelmi tévék tobzódtam, és sokat néztem, újságból összeállított menetrend szerint. Mostanra teljesen leszoktam a tévé elé ülésről. Esténként séta után megnézem a híreket (mindegyik csatornán), szoktam nézni Rockót az Msaton, WarnerBros rajzfilmeket a CartoonNetworkön, éjjel a beszélgetős műsorokat, és ezeken kívül ha beesik valami érdekes. Az az érdekes, hogy nem ülök a tévé elött, hanem csak háttérként szól és ha érdekeset hallok, akkor ránézek. Filmeket szinte soha nem nézek, az a feleségem reszortja, de ő szinte kizárólag "felbosszantják-bosszútáll" típusú filmeket nézi meg, így üríti ki az agyát munka után.
Borzasztóan látszik a Tasztalon, hogy egy nagyon szűk és igen speciális rétege az ittlévők a 10 millió magyarnak. A brazil családsorozatoktól, a német krimi-, és családsorozatoktól, az amerikai sikermozifilmcím-re épített sorozatoktól, a lövöldözős-folytonordítozós-hangosanhaldoklós filmektől, a sportközvetítésektől, és zenecsatornáktól hánynom kell. Ha ezeket kihagynák a műsorból, sokkal jobb és érdekesebb lenne, de rajtam kívül még kb.99 ember élvezné csak.
Ne felejtsétek már el, a lakosság közel egy negyede képtelen élőszóban kifejezni magát, a tévéjén a csatornákat szerelővel, vagy ha ti vagytok a szomszédai veletek állíttatja be, és tix-szel mos, mert az fehérre mossa a kínain vett olcsó zoknit. És ők azok akiknek 25%-ban a műsorok készülnek. Kiváncsi volnék ennek a 25%-nak a véleményére rólunk, ha csak egy hónapig az interneten kellene híreket néznie, vagy szórakoznia...
E. Tamás Creative Commons License 1999.03.07 0 0 60
Corporal mellé egy kis adalék:
Szabályozás most is van. Ezt az ORTT be is tartatja kegyetlenül. Annakidején a városi tv-ben dolgoztam és mivel ez közszolgálati, megtudtam, hogy rá 6 perc/óra reklámidő vonatkozik. Tehát 10% egy órában. Egyébként soha nem lépték túl, mert nagyon szarul volt menedzselve a tv.
Tudomásom szerint a kereskedelmi tv ilyen téren kicsit szabadabbra vannak enegdve. Bár az ORTT sorozatosan bünteti mindkét csatornát, mégis néha túllépik ezt az időt. Hogy mennyi, azt nem tudom.

E. Tamás

Előzmény: corporal (56)
Ságvári 32 E. Creative Commons License 1999.03.04 0 0 59
Sajnos nézek TV-t. De mindig megbánom.
Reklámot viszont nem nézek, akkor kikapcsol az agyam.
sosav Creative Commons License 1999.03.04 0 0 58
BOCS!OFF-TOPIC AREKLAMOKHOZ KAPCSOLODOAN! kicsit oofftopic leszek, de ha mar az un."reklamoknal tartunk én is beszallnék a szapulasukba;bar talan egy kicsit részletesebb élemzéssel(de a teljesség igénye nélkul,mert akkor ide sem férne minden,szoval csupan néhany érdekesség):
-hat ugye mint azt ti is tudjatok a "reklam"-a fogyasztok iranyaba torténo kommunikacio- a piacgazdasag szerves része.-jo vagy sem ez van,ha el akarsz adni vmi-t meg kell ismertetned a terméket,na most ennek vannak kevésbé és rohadtul tenyérbemaszan pofatlan modjai,gondolok itt a hazhoz kuldott katalogusokrapld.de sajna itt az interneten sem vagytok 1oo%-ig biztonsagban,itt is létezik mar ilyen...
-magyarorszagra,csak az utobbi 10 évben kezdzett igazan ez az aradat zudulni-de ugye azért arra is emlékeznek néhanyan,hogy lehetett venni mondjuk ket féle orosz porszivot,meg két féle orosz poszivot...- ahhoz hogy te mint fogyaszto(feltételezem,hogy te sem csak oxigénnel elsz,meg ezt a szamitogépet is cak megvetted vhol -jo,lehet lopni v nyerni esetleg- de az igy merszerzett vagyontargyaink elég elenyészo hanyadot tesznek ki,normalis esetben;
-VAGYIS ha az uzletekben nem csak 2 ugyanolyan dolgot akarsz latni a gyartok versenyezni kénytelenek az adott "kis szeletkéért"(az elcsabitott fogyasztok tabora) hiszen kulonben monopolhelyzt alakulna ki vmelyik fél javara(ugye lattunk mar ilyet az informatikaban éppen...)
-tehat gyuhet az imadott "reklam",amihaz ma mar k.urva jol értenek...pld.ma mar nem csupan egyszeru reklamirodak vannak,akik csupan az adott kampannyal foglalkoznak,hanem un. stilusirodak ahol a szociologusok és pszichologusok felkutatjak az igenyeket és igyekeznek kitalalni mi lesz a kovetkezo tendencia-még mielott létzezne-, a design csoport ennek fuggvényében megalkotja a terméket,és a hozza klappolo kommunikacios format,aztan ott vagy te aki par honappal késobb nem ter magahoz hogy "hogy az istenbe vehette mar meg ennyi hulye ezt a sok szart"...-ma mar akinek futja ra igy csinalja merta verseny egyre szorosabb(globalizacio,stb)
- na meg ott vannak a "bujtatott " reklamok,vilagszerte bazi nagy uzlet a szamitogépes jatékok.(playstation,nintendo,sega stb.-itt lesznek még meglepetések de ebbe most nem megyek bele),ha mondjuk egy adott pld "focis,sielos" jatékrol van szo a kis reklamtablacskak amit latsz a stadionban,ugyanogy utt vannak a jatékban!(mc-donalds,meg mit tudom en még mi).ez meg viszonylag uj ,de mielott piacradobnak egy jatékot eladasra kerulnek ezek a reklamhordozofeluletek -szoval lassan mar nemcsak az utcan lesz oriasplakat...
-NA még tudnam folytatni, bocs ha hosszu lettem ,nyugodtan kiszedhetitek ha nagyon zavar.
Előzmény: BFeri (55)
Nuwanda Creative Commons License 1999.03.04 0 0 57
Yfel,
Azt hiszem, én is elragadtattam magam... Az offline médiával kapcsolatban hasonló a véleményünk, a népbutítás fogalmát pedig tömegkommunikációs manipulációnak mondanám, amely szándékkal vagy a nélkül, de befolyásolja az emberek véleményét. Ilyen világban élünk, lehet ellene kiabálni, de nem érdemes...
Ugyanakkor feltételekkel fogadom csak el, hogy az Interneten megtalálható "A Nagy Igazság", a Net totális liberalizmusa mindig is elvetette azokat a központi irányítási módszereket, amelyek mégis döntően meghatározzák a nagy embertömegek viszonylag békés együttélését. Államra és hatalomra szükség van, jobb, ha egy fél-sajtószabadságban állami tévét nézünk, mint ha egy anarchiában könyvekkel tüzelünk.

Hidd el, meg kell vezetni az embereket bizonyos módon, és éppen ezért kételkedem a Net döntően meghatározó tömegkommunikációs jellegében, mert bár az Egyesült Államokban már soha nem látott méretekben innen tájékozódnak az emberek, lesz egy igenis széles réteg, amely még tíz-húsz év múlva is a tévé távirányítója után matat majd felesége lábai között, és nem biztos, hogy képes lesz és kedve lesz leszortolni a netről a számára szükséges információmennyiséget.

Előzmény: Yfel (37)
BFeri Creative Commons License 1999.03.04 0 0 55
Bocs talán nem ideillő.
Pár napja a reklámokon töprengtem.
A reklámok jelentőségét tulzásba vitték,
és ez pl. gazdasági szempontból is már-
már káros. Mert annak a bizonyos terméknek az árában sajnos nagyon sokat
nyom. Nagyon elszaladt a ló a reklámokkal, és ezen jó lenne már változtatni. Jó lenne ha a gyártó cégek is megértenék, hogy nem fog több hajszinező fogyni attól, hogy állandóan azt látjuk. Viszont sokkal drágább lessz. Vagy a telefonos társaságok rengeteg reklámját is mi fizetjük ki.
Ráadásul még útáljuk is a reklámokat.
bús kívülálló Creative Commons License 1999.03.04 0 0 54
na ez végre csak egyszer ment!
bús kívülálló Creative Commons License 1999.03.04 0 0 53
tudja valaki, miért megy kétszer egy hozászólás?
bús kívülálló Creative Commons License 1999.03.04 0 0 52
ELNÉZÉST, NEM AKARTAM KÉTSZER!
bús kívülálló Creative Commons License 1999.03.04 0 0 51
ELNÉZÉST, NEM AKARTAM KÉTSZER!
bús kívülálló Creative Commons License 1999.03.04 0 0 50
szerintem jó dolog a tévé, csak ki kell választani a megfelelő műsort a megfelelő csatornán.
Néha minden héten vagy valami jó!!!!!
bús kívülálló Creative Commons License 1999.03.04 0 0 49
szerintem jó dolog a tévé, csak ki kell választani a megfelelő műsort a megfelelő csatornán.
Néha minden héten vagy valami jó!!!!!
Vajk Creative Commons License 1999.03.04 0 0 48
Bizonyos (al)intellektualis korokben sikk, ha valaki nem nez tv-t. Kb annyira, mint meleg ismerossel "dicsekedni". Az ilyenektol borsodzik a hatam, mert semmivel sem tartom kulonbnek oket, mint a mercijebol kimaszo, szorbundaban szinhazba meno sznobokat.

Viszont a Duna TV-n nagyon jo az akvarium.Tenyleg.

A TV az elet resze, meg ha nem is szeretjuk(en sem szeretem, de nem allitom magamrol, hogy sohasem nezem) es beszukult az, aki ilyen mereven elhatarolodik tole. Kb olyan, mintha nem olvasnal konyvet, mert vannak tengerpart-naplemente-tagranyiltszemu-orgazmus-gazdagfiju-kisportoltnapbarnitotttestu konyvek is.
Ugye milyen botor dolog?

sosav Creative Commons License 1999.03.03 0 0 47
én nezek ugyan tv-t ,(foleg fimeket v dok.filmeket)de csak mértékkel, ha akad vmi korrekt darab.egyetértek azokkal akik azt mondjak szar a minoség,de hat ez addig nem fog valtozni,amig a minoségi dolgokkal ugyanolyan nézettségi aranyokat nem lehet elérni mint a kommersz vacakokkal.vagy a tv-sek teljesen ingyen nem fognak dolgozni s raadasul mindig lesz valahonnan pénz a minoséégi adasok barkacsolasara.azt hiszem ez sohasem lesz realitas.
psmith Creative Commons License 1999.03.03 0 0 46
Kedves corporal pajtás,
fogok válaszolni, sajnos most nincs időm.
/Nem azért, mert tévét nézek/
Előzmény: corporal (42)
nemisbéka Creative Commons License 1999.03.03 0 0 45
Borzasztó prózai oka van: a bolgár kollégiumi élet nemigen hagy ennek a tevékenységnek teret. A fiúk-lányok általában hajnalig videóznak. A kajáldában Fashion TV megy, vagy MTV India, szerencsés esetben Euronews. Ne, merci.
Herb-Atea Creative Commons License 1999.03.03 0 0 44
Én szoktam nézni tévét. Tegnap este pl. töklyó volt a Folytassa, Columbus című film.
Shongohan Creative Commons License 1999.03.03 0 0 43
hat persze hogy rossz a tv, ez szamomra nem is vitatema egyebkent a vilagon mindenhol igy van. (marmint h rossz a musor :))
azert neha akadnak jok, de ezek nagyon ritkan.
Multkor hbo-n ment a beverly hills-i ninja. en a szamitogepnel ugykodtem kozben ment a tv igy volt szerencsem vegignezni.
ajanlom nezzetek bele! ez a film SIKERES lett penz hozott a keszitoknek!!! hogy lehetseges ez? egyszeru: hulyek az emberek es ilyenekkel akarjak teletomni a fejuket.

sic transit gloria mundi....a la szomszedok...

psmith Creative Commons License 1999.03.03 0 0 41
Kedves corporal,
arra már rájöttem Te miért nem nézel tvt.

Mert olyan nagyon okos vagy.
Más meg azért nézi, mert szórakoztatja.
Tudod a csatornák nagy többsége abból él, hogy szórakoztatni próbál.
De. Vannak amelyek szórakoztatni + tanítani. Híreket közölni + szórakoztatni. Stb.
Érted? A szórakoztatás mindig ott van.

Sajnos nem minden ember IQ 160+.
A tv műsorok többségét a többségnek készítik. Ha készítenénk egy felmérést szerintem a népesség nagy része nézi a tévét. Kevés az olyan szellemi óriás, mint te, akinek egyetlen tv-s műfaj sem tudja lekötni a figyelmét.

Szerencsére nem minden ember IQ 160+.
Mert akkor te lennél az akinek napi nyolc órában esetleg egy szalag mellet kellene állni.
Utána kíváncsi lennék, néznéd-e az Esmeraldát.

PSmith

bnoplwk2 Creative Commons License 1999.03.03 0 0 40
Anteris,
a technologia onmagaban nem eleg, "tartalom" is kell hozza. A kiralyi magyar tv-nek is voltak a '80-as evekben kiserleti 3D-s adasai (a specko ketszinu szemuveges) Ma Jelenleg van olyan putter mar a piacon vagy ugy 3-4 eve ami kepes arra, hogy 160 HZ-cel ismeteljen kepet es ekozben vezerelje a specko szemuvegedet. Minden kepkocka csak az egyik szemnek szol. Van egy kis baja. Draga.
Mostan a DVD a nagy szam, de Californiaban mar van olyan, hogy HIR/FILM szerver. Be van a lakasod fiberkabelezve es a tvden szepen valaszthatsz, hogy webzeni akarsz, a hiradobol a szamodra erdekes reszeket nezegetned, vagy megneznel egy jatekfilmet. Kutyu 10000 USD havidij 80-100 USD. A rencer olyan 5000-10000 elofizeto utan gazdasagos. Osszejonne szerinted kishazankban ennyi elofizeto?
Ja Es ott mar epul az Internet2, ami kepes lesz DVD minosegben videot atvinni. Es akkor kaliforniai baratunk nem fog mar fuggeni az 1 szem szolgaltaoja valasztekatol sem. Europanak volt jo atmeneti megoldasa a DVB (Digital Video Broadcasting). Csak azok az elhiresult EU politikusok voltak akkora csirkek, hogy nem tudtak az egyebkent akkor nagyon modern (1996!) es meg ma se kutya rendszert elfogadtatni a hiradastechnikai multikkal.
Mint irtam volt egy masik topicba Magyarorszagon 160 TV csatorna lehetne a DVB technikaval. Szerintem ossze lehet ugy valogatni minden idopillanatban 160 filmet, hogy az orszag 99.99 %-a boldog legyen...
Előzmény: Törőlt_nick (38)
Törőlt_nick Creative Commons License 1999.03.03 0 0 39
még az elözöhöz...
Az internet se olyan nagy szám, csak most még újdonság. Ez is csak egy TV, de itt legalább egyből bepofázhatsz, ha nem tetszik az adás.
-ant-
Törőlt_nick Creative Commons License 1999.03.03 0 0 38
CORPORAL,
az a baj a TV-zéssel, hogy már műszakilag teljesen elavult a rendszer, és ezért nincs benne semmi csábitó. Egyik haverom Japánban látott HDTV adást, és inkább belehugyozott a pezsgősüvegbe, minthogy felálljon előle!
Már rég a 3D TV-ket kéne nyomatni, a technológia biztos tudná, s fogadjunk, hogy még az esti mesét is megnéznéd!
Állitom a számítógépeden minden kis körömnyi video-t megnézel, mert nem tudsz betelni az újszerűségével. Hát ezzel én is így vagyok!
üdv: Anteris
Yfel Creative Commons License 1999.03.03 0 0 37
Én nem mondtam, hogy Esmeraldát nézel, csak arra az idegesíto hozzászólásodra reagáltam, hogy az Esmeraldából meg lehet tudni, hogy mire van szüksége a társadalomnak. Ne haragudj, azt hiszem kicsit elszaladtam a nagyon-személyeskedés felé, pedig ez nem az én stílusom.
Szóval a samponreklámos Esmeraldás kottyantást remélem nem gondoltad komolyan. Egyébként a központosítás ellen vagyok teljes mértékben mint ahogyan azt észrevehetted. Az Interneten viszont mindent meg lehet találni amit csak akarsz, és amikor akarod, nem kell hozzá a TV újságot bújni. Na és a másik legfontosabb, hogy nem csak egy oldalát látod-hallod a sztorinak.
Persze ezt úgy is lehet, hogy megveszel ötvenfajta újságot és átlapozod oket, de nekem az offline médiával kapcsolatban nagyon olyan érzésem van, hogy az emberek manipulálásán és a népbutításon kívül nem használják semmire. Persze nem akarok az általánosítás csapdájába esni, mert a természetfilmek elég jók, de azt hiszem, hogy ezek, meg az egyéb ismeretterjeszto musorok az egyetlenek, amik érnek valamit, a többi mehet a szemétbe. Egyszer nézz meg egy tudósítást a CNN-en, és az iraki musoron... tudni fogod, hogy mirol beszélek... félelmetes a külömbség.
Abban pedig igazad van, hogy a kávézóval meg az egyéb helyekkel jobban jársz, ha az emberek véleményére vagy kiváncsi, mint a médiával, mert ezt onnan biztosan nem fogod megtudni.

Most be kell fejeznem, holnap folytatjuk.

Üdv
Yfel

Előzmény: Nuwanda (36)
Nuwanda Creative Commons License 1999.03.02 0 0 36
Yfel
Persze lehet úgy is élni, hogy az ember becsukja az ablakot, lekapcsolja a lámpát, és egy monitor villodzó fényénél kikeresgeti a világhálóról azt, amiről ő azt gondolja, hogy érdekes.
Na meg lehet úgy is, hogy kimegyek az utcára, utazom tömegközlekedési eszközökkel, járok iskolába, munkahelyre, beülök kávézókba, vendéglőbe, elmegyek kocsmákba, klubokba, moziba, múzeumba, sportmeccsre, bekapcsolok tévét, fellapozok újságot, ráklikkelek földgömbre.

Lehet lesz@rni az emberiség 99 százalékát, és lehet foglalkozni is azzal, hogy ki mit gondol, ki hogy él, ki hogyan érez.

Neked azonban az jött át, hogy mert nem ragadok le a magam által vezérelt egyedüli információs csatornánál, Esmeraldát nézek. És még te beszélsz jólinformáltságról... :(((((

Előzmény: Yfel (34)
Denevér Creative Commons License 1999.03.02 0 0 35
Hi,
Egyetértek, a Spectrum meg a Cartoon network erdemes arra, hogy ha talál az ember valami jót müsort akkor azt megnézze az ember. Jelenleg 2 hónapja olyan helyen lakom ahol nincs TV. Nincsenek meg a hiradók valakinek véletlenül videón (mpg-be) erre az időre visszamenőlegesen? (Jelenleg az INteRNeTTo-t s az internet egyéb forrásait tudom csak olvasni, de ezek tul elfogulatlannak tunnek :)
Régebben meg volt egy TV-tuner a gépemben, igy a Teletexten ki tudtam választani a számomra fontos műsorokat. A műsorok végén végigszörföztem a csatornákon majd ALT-F4. (Értsd: Minden csatorna kapott 3 sec-et, hogy mutasson valamit ami leköt, s ha 3x körbeértem a 25 csatornán 3 percen belül akkor off)
Yfel Creative Commons License 1999.03.02 0 0 34
Nuwanda!

Amit írtál, abból nekem az tunik ki, hogy Te az agymosás stílusú "tájékoztatás" híve vagy. Minek kellene az internetre központosítás? Az Internetben az a jó, hogy ez nem ömlesztett, ellentétben az offline médiával. Itt, ha tájékozódni akarsz, akkor keresned kell... Én ömlesztettnek leginkább a TV-t és az újságokat nevezném.
Az pedig, hogy samponreklámokból és brazil sorozatokból tudod meg, hogy mi a társadalom kultúrális igénye... hát a társadalom szellemi nyomorék részének az igényeit biztosan kiderítheted belole, de Én inkább maradok az internetnél. Itt van minden. Vallás, Történelem, technológia, minden, ami engem érdekel, és nem beleömlesztik az agyamba, hanem én választom meg, hogy mit akarok olvasni és mikor akarom azt olvasni... így tökéletes. Ennyire interaktívan, nem korlátozva. Te meg nézd a vaktyúkot... hogy is hívják? Valami Esmeralda? Az való neked. Derítsd ki belole, hogy mit gondol a társadalom. Jól informált leszel.
Ennyi

Yfel

Előzmény: Nuwanda (23)
itala Creative Commons License 1999.03.02 0 0 33
Azér nem néz, mer szahar, s mer agymos
kaviat Creative Commons License 1999.03.02 0 0 32
na pár szót a a spectrumról. nekem is kedvencem volt egy darabig, de egy idő után nagyon zavaró volt a felületessége. igazából nem nagyon tudnék már példákat hozni, de több témában amiben már belelestem én is régebben, erősen felületes szenzációszagunak tünt a Spectrum hozzáállása... persze amikor az oroszlán szaladgál a mezőn az mindent +ér :)) szóval azért vannak jó természetfilmek arrafelé...

kaviat rondaemberbácsi

hzolee Creative Commons License 1999.03.02 0 0 31
hi!
corporal rulez.
psx rulez tv helyett.
kivételek: Spektrum (nálunk jön :)), Discovery Channel, Animal Planet , National Geographic, CNN, Cartoon Network, Eurosport.
originalqszi Creative Commons License 1999.03.02 0 0 30
Én nem is szoktam tevét nézni! max az állatkertben:-))))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!