Keresés

Részletes keresés

kiscsillag Creative Commons License 1999.03.01 0 0 28
Nem is értheted a problémámat, pudli, mivel nem is probléma. Mindössze egy kérdés, aminek a mélységeit most kezdem megérezni.
Előzmény: pudli (22)
banya Creative Commons License 1999.02.28 0 0 27
kiscsillag, kedves!
Igenis jó a felvetésed!
Sokaknak van imázsa itt az asztalon, s ez gyakran független attól, hogy milyen is a személyiségük IRL. De válasszuk ketté a dolgot, mert IMHO ez két külön probléma: az egyik a személyiség milyensége, az IRL ésa virtuális egymásnak való megfelelése, a másik pedig a kialakított imázs.
Asszem, hogy pl. a rólam kialakult kép nem mindig olyan, mint amilyen vagyok valójában vagy amilyennek láttatni akarom magam. Mégis: az én imázsomba nem nagyon fér bele egy szaftosabb káromkodás, pedig IRL néha szoktam, avagy a banya-képhez nem illik (IMHO) bizonyos szintre való süllyedés, noha kényszeret érzek rá néha. De hát nem muszáj minden hozzászólást elküldeni... :)))
nomira Creative Commons License 1999.02.28 0 0 26
Rólam még biztosan semmilyen kép nem alakult ki, mert még csak néhány hónapja látogatom a Fórumot. Nem igazán rágom meg előre a gondolataimat, ahogyan egyébként se szoktam, s mivel a munkahelyemről netezek időm sincs rá. Ezért, ha valaki félszavakból és félmondatokból is megért már hálás vagyok érte.
Planney Creative Commons License 1999.02.28 0 0 25
Vagy egy kis Finlandia... :)

Planney

Zaturek Manfred Creative Commons License 1999.02.28 0 0 24
Természetesen egy jó fekete is megteszi... :)))
Wágner úr Creative Commons License 1999.02.28 0 0 23
Az az imázs az nagyon fontos, de még fontosabb, hogy igyunk rá Egy vagy Két Pofa Söröt :)))
pudli Creative Commons License 1999.02.28 0 0 22
kis* !
Nem igazán értem a problémádat. Szerintem a való életben ugyanúgy el lehet ezen gondolkodni. Ott is lehet szinészkedni, szerepeket játszani, másokat átverni, aki ezt szereti, ott is megteszi. Én soha nem éreztem kisértést arra, hogy itt a neten másvalaki legyek. Én nem akarok semmilyen imázst elérni, és pláne, hogy tudnám megvédeni? Kaptam már néhány gyalázkodó levelet, de ezt elviselem. Szerintem itt a neten ugyanúgy vállalhatja ki-ki önmagát, mint a való életben. A valóság persze sokkal keservesebb, ott nem lehet nicknevek mögé bújni. A neten meg komoly következmények nélkül lehet felelőtlenkedni, ha valaki ezt akarja.
Előzmény: kiscsillag (-)
csutak Creative Commons License 1999.02.28 0 0 21
Kedves Kiscsillag!
Kezdő rádióamatőrkoromban rájöttem, hogy minden amit az éterbe kiadok (távíró-fónia) bárki által hallható. Amit itt leírsz szintén bárki által hozzáférhető. Az, hogy ki és mit gondol rólam különösebben nem izgat. Lehet más véleményem valamiről mint neked vagy másnak. Ez nem ok arra, hogy haragudjak rád vagy bárkire.
A virtuális világban pont oly kiszámíthatatlan vagyok, mint a valós életben.
Üdv:-)) csutak
Előzmény: kiscsillag (-)
leha Creative Commons License 1999.02.28 0 0 20
kiscsillag: köszi : )

tudod, én rettentő kényelmes ember vagyok (és lusta, vagy ez ugyanaz?) semmi kedvem megjegyezni, hogy pl egy hete milyen képet kezdtem el kialakítani magamról. legegyszerűbb, ha magamat adom. sajnos a chat, a tasztal, még a telefon sem alkalmas arra, hogy a nonverbális jelek átférjenek rajta. ezért néha félreértjük a másikat, ha az túl spontán volt. aztán ebből lehetnek anyázások. néha meg lehet magyarázni, hogy nem úgy gondoltam, aztán vagy mindketten szórjuk a hamut a fejünkre, vagy rájövünk, hogy nem érdemes mindenkitől bocsánatot kérni, de ha eccer találkozol valakivel élőben is, (ahol már megy a nonverbális kommunikáció is) és akkor választhatsz: vagy játszod tovább a szereped, vagy csalódást okozol (persze, lehet hogy kellemeset). én inkább maradok lusta : )
Na, most elkanyarodtam?

Előzmény: kiscsillag (18)
Supercow Creative Commons License 1999.02.28 0 0 19
skatulya? hol?!?
Engedjetek ki innen!! :]
En harom eve a neten ugyanazt a nicket hasznalom (nem a mostanit), es szerintem mindenkinek oda kell figyelnie arra a kepre, ami kialakul a hozzaszolasok alapjan. Bar nekem nincs idom mindenkinek minden irasat elolvasni minden topicban :( kiscsillag rad emlekszem.. :)
kiscsillag Creative Commons License 1999.02.28 0 0 18
Igen, leha, tökéletesen témába vágtál. :)
Te akkor szerencsés alkat vagy, ha nem töprengsz a benyomáskeltésen. Én például (legalábbis sok mindenből okulva) igyekszem "moderálni" magamat. Nem jól bírom a támadásokat, talán ezért.
Előzmény: leha (15)
kaviat Creative Commons License 1999.02.28 0 0 17
pipi Mesterem nem vagy skatulyában, és nincs miért szégyenkezned a rólad kialakúlt kép miatt. te azon kevesekhez tartozol akinek ha látom hogy hozzászóltál valamihez : szavaid mindig megfürödhetnek szemgurguláim tükrében...

r.e.b. kavi
Előzmény: pipi (3)
E. Tamás Creative Commons License 1999.02.28 0 0 16
Fontos, hogy milyen kép alakul ki rólam, de sajnos éppen egy olyan topicban kezdtem az írást, ahol hatalmas bírálat és támadás ért a munkahelyem miatt. Szándékom mindössze annyi volt, hogy megosszam gondolataimat az olvasósereggel. Az így kialakult előítéletekkel pedig nem tudok mit kezdeni. Ettől függetlenül továbbra is írni fogok és remélem helyrebillen a mérleg.

E. Tamás
leha Creative Commons License 1999.02.27 0 0 15
nem tudom milyen kép alakult ki rólam (kialakult-e egyáltalán), és sajnos azt sem tudom, én milyen vagyok. Még keresem magamat. Az itt leírtak (már nem csak ebben a topikban) pedig csak úgy jönnek belőlem, mert így gondolom. Soha nem töprengtem azon, hogy miként fogalmazzam meg a mondataimat, hogy másnak hassak.
Egyáltalán, most témába vágtam?
Törölt nick Creative Commons License 1999.02.27 0 0 14
Wow, értem már. Bár az előző válaszomat nem igazán módosítja. Szerintem így álnéven is ugyanaz vagyok mint egyébként. Remélem, hogy ezt a tasztaltársak is így látják. Bár igaz, hogy az elmúlt 5 találkozóra nem mentem el, de ez már csak a rossz időzítésnek tudható be. Volt amikor nyaraltam, volt amikor dolgoztam és volt mikor külföldön voltam. Egy gyengye bizonyíték, hogy ott voltam az elsőn azok fotók, amiket akkor készítettem(lásd iszolda). :-)

Szóval mindig is ügyeltem, a "jóhíremet" megőrizzem. :-)

McAl
Előzmény: kiscsillag (1)
Liam Creative Commons License 1999.02.27 0 0 13
Fehérből itt nem ember van, hanem Tigris!
second Creative Commons License 1999.02.27 0 0 12
:) Fehér ember nem felejt...

Akkor őrizz meg jó emlékezetedben...
ki tudhatja... :)

sec.
Előzmény: kiscsillag (11)
kiscsillag Creative Commons License 1999.02.27 0 0 11
Igen, de épp azért kell "vigyáznod a szádra", hogy ha elmész a Talira, legyen olyan, aki szól hozzád. Jó emlékezőtehetsége van itt mindenkinek!
Előzmény: second (10)
second Creative Commons License 1999.02.27 0 0 10
Benne van a pakliban, de aki nem akarja az nem húzza ki...
meg aztán az olyan novice egyének, mit jómagam mikor keresik a helyüket és a hangjukat, akkor nem az esetleges találkozó (amin még sosem volt) felelőssége lesz a meghatározó a netes image kialakításában... úgy értem, először csak az látszik a dologból, hogy anoníman azt írsz amit akarsz...
czaby Creative Commons License 1999.02.27 0 0 9
Kezdetben alneven irtam ide, igy leirtam eleg meredek dolgokat is. Aztan idovel rajottem, hogy ezeket vallalom IRL is barki elott, ugyhogy most mar a sajat nevemet hasznalom.
kiscsillag Creative Commons License 1999.02.27 0 0 8
Az Internetto azért (is) furcsa képződmény, mert benne van a pakliban az élő találkozó. Ez azért sok mindenben óvatosabbá tesz, nem? Mégiscsak egy morzsányi felelősség.
second Creative Commons License 1999.02.27 0 0 7
Nos ....
Élőben talán csak hosszasbb ismeretdég után lennék olyan közlékeny, és adnám ki olyan könnyen a véleményem, mint itt a Tasztalnál...

ez az internetes anonimitás ilyen furcsa állat...

sec.
Planney Creative Commons License 1999.02.27 0 0 6
Kiscsillag:
Szerintem sem beszelgettunk meg, s elore koszonom a belem vetett bizalmad. Termeszetesen ez kolcsonos. :)
Amugy -- hogy a topic temajanal maradjunk -- en reszemrol fontosnak tartom imazsom vedelmet, bizonyos elvekhez valo tartast. Ez a kep amugy sokban egyezik az IRL Planneyvel, persze teljes egyezoseg szemeimben sosem lehet. Peldaul messze nem vagyok eloben annyira szomenos, mint itt. Nem tom miert. :)

Planney


Planney
Előzmény: kiscsillag (4)
Liam Creative Commons License 1999.02.27 0 0 5
Én vagyok a skót hegyek hőse!!! Van valaki, aki erről még nincs meggyőződve?!
kiscsillag Creative Commons License 1999.02.27 0 0 4
Planney, te előttem jöttél, de szerintem még sosem (kevésszer?) beszélgettünk. Úgyhogy hajrá, előttem tiszta lappal indulsz!! ;))
Előzmény: Planney (2)
pipi Creative Commons License 1999.02.27 0 0 3
Remélem, hogy olyan kép alakult ki rólam, amilyen a valóságban vagyok. És remélem semmiféle skatulyába nem kerültem bele.
Előzmény: kiscsillag (1)
Planney Creative Commons License 1999.02.27 0 0 2
Erdekes a topik, gratula.
Bar belegondolni azt nem merek, milyen kep alakulhatott ki rolam. :)


Planney
kiscsillag Creative Commons License 1999.02.27 0 0 1
Nem a nicknévvel való azonosulásra gondoltam (arra már nyílt topic). Az imázs számomra azt jelenti, amit az emberek a hozzászólásaid, stílusod alapján tartanak felőled - pl. "ez egy állat" vagy "jól lehet vele beszélgetni" stb.
Skatulya, ha úgy tetszik. Így már nem olyan kusza? :)
Előzmény: Törölt nick (0)
Törölt nick Creative Commons License 1999.02.27 0 0 0
Kicsit kusza a megfogalmazásod számomra, de ha arra gondolsz, hogy a nickem mögött lévő személy a valóságban és a neten mennyire egyezik, akkor azt kell mondjam, hogy nagyon. Nem vagyok egy Jekyll és Hide alkat. :-)

McAl
kiscsillag Creative Commons License 1999.02.27 0 0 topiknyitó
Január óta, mióta elkezdtem netezni - és ilyen módon sokféle emberrel kapcsolatba kerülni, elsősorban veletek - nagyon furdalja ez a téma az oldalamat.
Mennyire fontos ebben a virtuális világban az elérni kívánt vagy kialakított imázs védelme? Önmagunk (nickünk) következetes vállalása vajon mennyire megy ennek a rovására?
Kíváncsian várok véleményeket, elméleteket, és sikerek/kudarcok történetét is e téren.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!