Keresés

Részletes keresés

Bigfass2 Creative Commons License 1999.03.16 0 0 29
Ami a DHL-t illeti, az amazon.com-nál valahogy így néz ki a dolog:


INTERNATIONAL ORDERS CONTAINING BOOKS, VIDEOS/DVDs OR SOFTWARE:
Method Per Shipment Per Item Delivery Time
------ ------------ -------- -------------
Standard $4.00 $1.95 2-10 weeks
(BOOKS ONLY)
DHL WorldMail $7.00 $5.95 7-21 business days
DHL Express $30.00 $5.95 1-4 business days

A helyzet bonyolódik, ha csak könyvet, v. csak cd-t rendelsz, a részletek az amazon.com-on. A fentiekből az is kitünik, hogy alább hülyeséget beszéltem. A DHL Express (regisztrált, atomgyors)és a DHL WorldMail (nem regisztrált, csigalassú) között csupán olyan 5000 forint a különbség, a szállítmány méretétől függetlenül. Tehát mindenképpen megéri kifizetni azt a plusz lóvét, mert ekkor kijön a DHL-es csávó és a kezedbe nyomja a csomagot. Ha nem vagy otthon, akkor meg felhívnak, hagynak üzenetet, stb, hogy mikor lenne alkalmas a Sir-nek. A WorldMail meg a postára bízza a dolgot, azok meg vagy otthon találnak, vagy nem. Utóbbi esetben otthagyják a szomszédnál (a legjobb eset), hagynak cetlit, hogy menj a postára (kisebbik rossz) vagy egyszerüen ottfelejtik a postaládád alatt (még csak 1szer volt ilyen, de nagyon ideges lettem a fasz postásra.)

Mekkora, ruhát hol vettél? A GAP szállít MO-ra? Elég béna helyzet, hogy Prágában van a legközelebbi GAP store... :-)

Bigfass voltam, és még mindig nem emléxem a jelszavamra.

bot Creative Commons License 1999.03.16 0 0 28
jópofa, a shopping.com nemzetközi rendeléseknél megköveteli, hogy fénymásold le a hitelkártyád mindkét oldalát és faxold el nekik. szóval nem elég, ha a rendelési oldalon kitöltessz minden rubllikát. azt hiszem tőlük sem fogok rendelni..
mekkora Creative Commons License 1999.03.15 0 0 27
Én is rendeltem neten CD-t + ruhát is, eddig minden OK. Bár a VÁM rányomta a bélyegzőt a dobozokra, de eddig nem nyaggattak. Mondjuka feladó is rendes volt, mert a műsoros CD-re (www.cdnow.com) rányomta, hogy sample (minta). Ez a Bud Bank mobilbank tuti ötlet, én alapból utálom az OTP-t. Nem volt eddig gond a suska leemelésével a Bud Banknál.
Bigfass! Érdemesebb DHL-lel hozatni? Eddig még nem ötlött be, hogy ebben a kelet-európai régióban lenyúlhatja a postás és a vámos is a szajrét. DHL-ék regisztrálják, nemde?
Talán a VPOP még nem eszmélt rá, hogy mi a szitu ezekkel az onlájn shoppinggal.
Amúgy meg érdemes kinyomtatni a megrendelő lapot a rendelés OK-zásakor, mert ha útközben lenyúlják a szajrét, bizonyítani tudod, hogy te mit rendeltél.
ellenzek Creative Commons License 1999.03.15 0 0 26
Elmebaj. :)
Előzmény: Bigfass2 (25)
Bigfass2 Creative Commons License 1999.03.15 0 0 25
Nem hiszem, hogy elkoboznák. Max. kifizettetik a vámot+áfát, ami gondolom jópár óra helyszínen lebonyolítható szopás, ha a többi Hivatal teljesítményét veszem alapul.

Ami a jóindulatot/mázlit illeti: nem tartom magam különösebben szerencsés embernek, sőt. A vámosok meg általában parasztok, a sorozatos jóindulat is kizárva szerintem. Nemtom pontosan, de eddig legalább 5-6 alkalommal rendeltem már kultúrát az amazontól, és mindig megérkezett, vám nélkül. Furcsa.

Az alaplap meg egy Tyan S1836DLUAN lenne, sima PC-s cucc, viszont még nem tudom, hogy honnan vegyem meg. Két boltot találtam, ami tuti szállít MO-ra: www.1stmicro.com és www.accessmicro.com. Ezek viszont nem tünnek annyira profinak. Szívesebben bíznám a pénzem a www.outpost.com-ra vagy a www.necx.com-ra, de ezek a szokásos amerikai parttól partig szemléletet követik.

Ja, és Bigfass voltam, csak elfelejtettem a jelszavam. Ilyenkor mi van?

bot Creative Commons License 1999.03.15 0 0 24
miért koboznák el? max kifizeted a vámot és az áfát. vagy valamit nem tudok?
Előzmény: bnoplwk2 (23)
bnoplwk2 Creative Commons License 1999.03.15 0 0 23
Bigfass az hogy nem koboztak el a CD-idet piszok nagy mazli, vagy joindulatu vamos az oka. En mar rendeltem egy rational rose trial csomagot es bizony mondta a VPOP hogy vonuljak be ebbe es abba a vamudvarba...
Amugy milyen alaplapot veszel? Megvallom en is szeretnek egy Alpha-s kompakkosat, de a magyar kompakk valamiert nem akar nekem ilyet eladni, csak teljes vasat, holott a site-jukon hirdetve van am az oem verzson is...
Előzmény: Bigfass (22)
Bigfass Creative Commons License 1999.03.15 0 0 22
Mindenki!

Akinek van mar a vámmal konkrét tapasztalata, esetleg megosztaná?

En az amazon.com-rol szoktam könyveket, DVD-ket és CD-ket rendelni. Eddig csak jó tapasztalatom van velük. Gyorsak, megbízhatóak, és olcsók!

Gyorsak, mert általában két, max. három hét alatt itt van a szajré. Ha nem átallom kifizetni a plusz lóvét a DHL miatt (ez olyan +40%) akkor két-három nap a szállítás.

Olcsók:

A minap rendeltem tőlük 10 filmet (DVD), három CD-t és négy könyvet. Az egész DHL-el három nap alatt itt volt 90 kilohufért. Ugyanez MO-n hasonló pénzben lett volna - de lehet, hogy nem úsztam volna meg ennyiből. A DHL meg luxus. Az 'international priority' is müködik, és ez sokkal olcsóbb. Ez viszont nem regisztrált küldemény, akár a postás is hazaviheti a csomagot. :-)

Szóval eddig csak jó tapasztalatom van. Ez a vám dolog viszont nem hagy nyugodni. Eddig békén hagyott a VPOP, viszont a legutolsó csomag (a DHL-es), diszkréten ugyan, de fel volt bontva. Semmi nem hiányzott belőle, gondolom csak megvizsgálták a tartalmát. Ez volt egyébként a legnagyobb rendelésem, erre már mindenképpen vámot kellett volna fizetnem, nem?

Most tervezem, hogy egy alaplapot veszek egy amerikai online boltból. A cucc itthon nem kapható, és az ára is elég borsos: $500 körül adják. Kell majd erre vámot fizetnem? Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy nem...

Tehát hogyan is megy ez?

Ja, akinek esetleg a BB-nél van kártyája, és vásárol online, fontolja meg a mobilbank szolgáltatást! Teljesen kúl, jön SMS a pontos összegről, abban a pillanatban, amikor megterhelik a kártyát.

bot Creative Commons License 1999.03.15 0 0 21
igazad van, elolvastam. az OTP-nél van egy úgynevezett 'Technikai hitel' amit pont arra találtak ki, hogy ha nincs a számládon pénz, és kártyával történt vásárlás ellenértékét közvetlen terheléssel akarják leemelni, akkor a terhelést max 20000 Ft erejéig teljesítik.

tehát ha nem kötsz A vagy B hitelszerződést, akkor is minuszba mehet a számlád max 20e-ig. szerintem azonban ez különösebben nem baj, mert ebben az esetben sem téged károsítottak meg, hanem a bankot (hiszen a saját pénzéből pengette ki a pénzt). és a bankot is csak ideiglenesen mert miután közlöd, hogy nem te vásároltál, akkor a bank a számládon azonnal jóváírja (visszamegy nullára) és utánnajár a terhelőnél, hogy tényleg történt -e vásárlás.

ezt persze nem fogja tudni hitelt érdemlően bizonyítani, mert ügye olyan esetben, ahol se a pinkódodat, se az aláírásodat nem adod meg, amúgy is lehetetlen, hát még ha tényleg nem is vásároltál. szóval ilyenkor szerintem két eset lehet. vagy vissza tudja szerezni a bank a pénzét a terhelő bankjától, vagy az OTP elbukta a 20e-t.

esetleg ha van itt kereskedelmi bankos, megerősíthetne
(én csak az MNB-nél dolgoztam és ott ilyen nyilván nem fordulhatott elő)

Előzmény: Benjy (18)
TamTam Creative Commons License 1999.03.14 0 0 20
Benjy,

nekem azt mondta az OTP-s ügyintézo, hogy ha nem kérek hitelkeretet (se un. A-t, se B-t), akkor ha jön egy terhelés, akkor egyszeruen nem utalják, ha nincs pénz a számlán. Ezután a terhelo jöhet hozzám pampogni (ha tényleg vettem valamit és kártyával fizettem). De nem vagyok egy kártyaszakérto... Én elhittem/szem, hogy ez így büfé. Ha megterhelnek egy összeggel, amit nem költöttem el, akkor hogyan veszik el azt tolem, ha nincs a számlámon pénz? Beperelhetnek... Gondoljátok, hogy ezt valaki végigjátsza, ha nincs tuti bizonyíték a kezében? Nem hinném...

Előzmény: Benjy (16)
NaNe Creative Commons License 1999.03.14 0 0 19
Ez a jó megoldás !

NaNe

Előzmény: TamTam (10)
Benjy Creative Commons License 1999.03.14 0 0 18
Bot!

Érdemes azért elolvasni a kártyaszerződést mert még ezen kártyáknál ahol nem mehetsz minuszba ott is érvényes a hitelkamat fogalma.
Magyarán az automata lehet hogy már nem ad ki pénzt,de a terhelést befogadja a bank a VISA vagy EUROPAY rendszeren keresztül.

Ezt csak egy okos bankos tudhatja az ügyfélszolgálat nem feltétlen.

Előzmény: bot (17)
bot Creative Commons License 1999.03.14 0 0 17
szerintem, ha nincs pénz a kártyádon, akkor semmiképpen nem károsíthatnak meg, mivel mint írtad a magyar kártyák debit vagy charge card-ok, tehát ha nincs rajtuk annyi pénz, amennyit le akarnak róla emelni, akkor a bank egyszerűen nem teljesíti az átutalást. a kártyád nem mehet minuszba, így a bank se akar majd semmit behajtani rajtad. szóval így szerintem teljesen biztonságos.

az OTP-nél egyébként a Visa és MC kártyák esetében csak napi készpénzfelvételi limit van, vásárlás esetén korlátlan, illetve te adhatod meg, hogy mennyi legyen a napi limit.

Előzmény: Benjy (16)
Benjy Creative Commons License 1999.03.14 0 0 16
TamTam!

Ne legyel te annyira biztos az MC-ben mivel ott nem azt kérdezik meg egymás közt a bankok hogy mennyi van rajta hanem hogy érvényes-e magyarán nincs -e letiltva.Annyit vehetnek le róla amennyi az adott tipus limitje de ezt nem sokan tudjak mennyi.
Az MC csak nálunk debit magyarán betéti kártya és credit hitel mint máshol a világon.
Egyetlen segitség van a megcsapolás ellen:
ha pl. minden softvert a PSL azaz a Public Software Library-n keresztül veszel mert egyrészt nem fognak megcsapolni másrészt megmondhatod a bankodnak hogy csak a PSL-től fogadjon el terhelést azt is csak bizonyos határig.

Továbbá kártya limitek az MKB Rt-nél

vásárlás 8/nap max 800 000
vásárlás 20/hét max 1 000 000

kp felvétel 5/nap max 500 000
kp felvétel 10/hét max 1 000 000

USD alapú kártyáknál
vásárlás 8/nap max 3000 USD
vásárlás 30/hét max 5000 USD

kp felvétel 5/nap max 2000 USD
kp felvétel 15/hét max 5000 USD

Előzmény: TamTam (10)
bot Creative Commons License 1999.03.14 0 0 15
és mennyi a vám? mert ha túl sok akkor lemondom, úgy nem éri már meg, mert annyiért itthon is lehet boltban kapni. persze kicsit kényelmesebb lenne, ha nem kéne végigjárnom egy csomó boltot, hogy hol lehet kapni.

le tudnád írni a byte cikk lényegét?

köszi

Előzmény: bnoplwk2 (9)
N e t S h a r k Creative Commons License 1999.03.14 0 0 14
Ezt kifejtenéd bővebben?
Előzmény: fikamika (4)
Supercow Creative Commons License 1999.03.14 0 0 13
TamTam!

Profi a módszer, ezt alkalmazni fogom. Köszi az ötletet :)

Egyébként kis hazánkban még félnek az emberek megadni a kártyaszámot és más infót. Pedig nem kell igazán félni, erről már volt szó egy másik topikban:
a cég nem fog visszaélni az adataiddal, nem fogja lecsapolni a számládat, mert nem merik megtenni. Úgyis rájön az ember hogy hiányzik, és az első ahova mész nem a bolt lesz, hanem a bank. Melyik cégnek van ideje és pénze kikezdeni egy bankkal? A kis cégeknek veszélyes, a nagyobbaknak nem éri meg ilyen dolgokkal foglalkozni, túl kockázatos. Én még nem hallottam olyanról, hogy valaki neten vásárolt volna és másnap üres volt a számlája.
Persze a maradék néhány cég megtehetné, de pillanatok alatt lebuknak.
Bár kissé költséges, TamTam módszere jónak tűnik, akár ismerősöktől kölcsönkért pénzzel el lehet intézni a második kártyát.

N e t S h a r k Creative Commons License 1999.03.14 0 0 12
Nem értem, mi a problémád azzal a site-tal. Még mindig nem sikerült?
Előzmény: corporal (7)
bnoplwk2 Creative Commons License 1999.03.14 0 0 11
Lehet, hogy hulyeseg, de bankarek csinalhatnanak, mondjuk egy ilyen internetes bankszamlat.
Eloszor belepnel a bankhoz, beirnad, hogy kinek es mennyit aztan elmennel az elektronikus boltba. A bankod meg csak azon osszeg kereteig fizetne, amit megadtal...
Germaniaban mar megy a home banking, igaz, hogy nem web-en at, hanem a bankok dedikal dial-in szerverein keresztul.
Előzmény: TamTam (10)
TamTam Creative Commons License 1999.03.14 0 0 10
A kockázatot lehet csökkenteni: bár némi ktg-e van, nyitottam egy 2. OTP folyószámát (szigorúan 0-ás hitelkerettel, külön kértem!) és rá egy MasterCard kártyát. (Sajna min. 250k HUF kell rá, hogy megnyissák, de aztán az felszabadul.) Amikor minden megvolt, a 250k-t levettem, tehát 0 HUF maradt rajta. Ha most rám jön, hogy valamit rendelni akarok (és megbízhatónak látszik a site, https:), akkor a másik OTP folyószámámról TELEBANK Center-en keresztül 2 perc alatt átnyomatok annyi suskát, amennyi kell (pici ráhagyással az árfolyam-fluktuáció miatt). Aztán már rendelek is. Így valószínuleg csak azok, és azok is csak egyszer tudnak terhelni, ahol rendeltem. Mivel foleg letöltheto shareware-t szoktam regisztrálni, az nem több, mint 10-30$, tehát <7000 HUF. Ennyi kockázatot el lehet viselni. Bár ezt mindenkinek magának kell megitélni...
bnoplwk2 Creative Commons License 1999.03.14 0 0 9
Az ezustlemezekre kimondottan vadaszik a VPOP. Lasd Byte 1998. november. A State-ba, meg ha nem combo box-os, tehat, ha lehet bele irni akkor irjad bele a megyet. Az intelligensebbje pl SUN ugy is hivja a mezot hogy State/Province.

ds9 - Te honnan obtenelsz DVD-ket?
Ezek a Regio kodok nem gatoljak azt meg, mondjuk hogy egy USA marketre szant CD lejatszodjon egy "Europai" player-en?

Előzmény: bot (8)
bot Creative Commons License 1999.03.14 0 0 8
szerinted a 40$-os számítógép programra(cd-n) rá fogják tenni a vámot és az áfát?
Előzmény: ds9 (6)
ds9 Creative Commons License 1999.02.28 0 0 6
Én körülbelül 97 novembere óta rendelek online Magyarországról az USA-ból DVD-ket, eddig semmi probléma nem volt, pedig biztos több mint 50 alkalommal adtam meg a kártyaszámomat. Az a legjobb egyébként, ha olyan cégnél vásárolsz ami megbízhatónak látszik, nem valami gagyi kinézetü szar.
Ami pedig a vámot illeti, sajnos minden az országba bekerülő dologra vámot kell fizetni / nagyon sajnos / általában 15%-ot+ennek és az áru értékének a 25%-át / ÁFA /, jó kis rablás nem mondom, de ha amit rendelsz azon valami nagyon kis érték van megadva, akkor lehet, hogy átcsúszik a vámon és megkapod dézsma fizetése nélkül.
Uff Creative Commons License 1999.02.28 0 0 5
Úgy vélem abszurdum az, hogy amíg én saját számlámról nem vehetek fel pénzt pusztán a kártyaszám közlésével, addig bárki, aki azt állítja, hogy interneten rendeltem tőle valamit és közli a kátyaszámomat akkora összeget és annyi alkalommal utaltathat át a bankommal saját számlájára, amennyit akar.

Amíg a hackerek jó eséllyel szerezhetik meg az elküldött kártyaszámot és amíg pusztán a kereskedő becsületére van bízva vissza él-e a kártyaszámmal addig csak annak érdemes így vásárolni, aki szeret ésszerűtlen kockázatokat is felvállalni.
fikamika Creative Commons License 1999.02.27 0 0 4
Sziasztok, nem tudom, ki rendelt mar tenylegesen, en porul jartam mar itthon is es kulfoldon is az ilyen vasarlasokkal. Mindket esetben penzem banta a dolgot es a bankom segitett visszaszerezni a penz, ami ugye nem ket nap volt :)) Bevallom oszinten en mar nem kiserletezek ilyen vasarlasokkal. Megvarom a biztonsagosabb korszakot azt hiszem, mielott barkinek megadom a kartyaszamomat.
eomer Creative Commons License 1999.02.25 0 0 2
corporal, arra vigyázz, hogy a külföldi elektronikus boltokban rendelt árucikkekre ugyanúgy vonatkoznak a vám-jogszabályok, mint az egyéb behozatalra. Tehát vám- és ÁFA-kötelesek, ha a jogszabály ezt előírja. Sok ember szívta már meg azzal, hogy megerndelt valamit, aztán nem jutott hozzá, mert akkora vám-ot és ÁFá- t kellett volna fizetnie, hogy belerokkant volna. Vásárlás előtt tehát mindenképp tájékozódj!

Az amerikai formoknál meg nyugodtan jelöld be Alabama államot... De néhány esetben a listán van olyan is, hogy "foreign country", vagy valami hasonló.
tata Creative Commons License 1999.02.25 0 0 0
Magyar online boltokban kell vásárolni, és kész. Ilyen egyszerű.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!