Keresés

Részletes keresés

SHReK Creative Commons License 2003.02.22 0 0 126
Hali!

Volt valaki közületek Zakynthoson? Tapasztalatok? Élmények? Lécci :)

SHReK

M. Józsefné Creative Commons License 2002.09.11 0 0 125
Sziasztok!

A fórumba már többször beírtam, Sartival kapcsolatban és többször ajánlottam az Apollon Travel utazási irodát, mellyel tavaly utaztunk, ezért úgy gondoltam, hogy most egy kis elborzasztóról írok nektek, hátha valaki hasznát veszi.
A múlt héten jöttünk haza Görögországból, ahol magánúton foglaltunk szállást, viszont az utazás a Neoline Utazási Irodán keresztül történt. Csak elrettentésül írom le, nehogy valakinek akár idén, akár jövőre kedve támadjon velük utazni. Már az induláskor frászt kaptunk, ugyanis arról volt szó, hogy emelt szintű Mercedes busszal megyünk, ehelyett jött egy emeletes busz (aki utazott már ilyenen, tudja, mennyire szűkös mind az ülés, mind a közlekedőfolyosó). Na mindegy, gondoltuk, az a lényeg, hogy már mehessünk, odafele ugyis izgatottabb az ember (bár nálunk ez fordítva történt). A csomagok bepakolásakor közölték, hogy nem férnek be a hűtőtáskák, így mindenkinek (egy-két kivétellel) fel kell vinnie a buszra. Nagyon kényelmesen lehetett ülni, aludni egy hűtőtáskával az ölemben, a térdem között, ugyanis a közlekedőn éppen hogy elfért egy láda. Na de aztán szerencsésen megkérkeztünk. Visszafelé: az utaskísérő azt mondta, hogy a busz 7-1/2 8-ra jön, addigra kinn kell lenni a találkozóhelyen. Ott is voltunk a többi csoporttárssal együtt, várakoztunk, amíg egyszer csak 9 után bejött a szálló elé egy görög busz, teli magyarokkal. Megkérdeztük őket, hogy nem-e ők a mi váltásunk, ekkor elmondták, hogy de igen, de a busz 4 km-re a falutól lerobbant, így őket egy hirtelen szerzett görög busz hozta be. Hát jó, ez benne van a pakliban, gondoltuk és türelmesen várakoztunk délig, háromig, ötig, hétig, este nyolcig, amikor már kezdtünk nagyon idegesek lenni. Az utaskísérő időnként megjelent és tőlünk kérdezte meg, hogy na mi újság, tudtok valamit? Csomagokkal dekkoltunk az utcán, és akárhányszor megkérdeztük, hogy mi van a busszal, ugyanis feltalálták a mobiltelefont, fel kéne hívni a sofőröket, (akik a busszal maradtak, míg szerelik) hogy mikor lesz kész, mert esetleg addig bemehetnénk valahova enni, pihenni, (saját költségen bérelnénk egy szobát), mindig azt a választ kaptuk, hogy most beszélt a sofőrökkel, már itt van a busz, már elindult a busz, már az országúton van a busz. És ez ment 6 órán keresztül! Én például délután háromkor jutottam be az egyik szobába elvégezni a dolgomat, de oda is úgy engedtek be, hogy közben az ott nyaraló házaspár aludt. Kicsit kellemetlen volt. Este 10 órakor már igencsak ingerült és hangos volt a társaság és követeltük az utaskísérőtől a konkrét választ, hogy mi lesz velünk éjszaka. Sokan úgy dekkoltak ott, hogy nem volt semmi pénzük, a kajájuk is fogyott. (Volt egy két nyaraló, aki saját maga készített szendvicset és lehozta).
Utazott velünk egy ügyvéd, aki tíz óra után kézbe vette az ügyeket, és a saját mobilján felhívta Pesten az utazási iroda tulajdonosát (ezt a telefonszámot egész nap nem tudta az utaskísérő, aztán egyszer csak, hopp előkerült), aki azt mondta többszöri telefonváltás után este 11-kor, hogy na jó, nyissanak ki egy, azaz egy darab apartmant (50 embernek), ahol éjszakázhatunk és az utaskísérő vigyen el vacsorázni. Szerintem senkinek nem lett volna kedve reggeltől majdnem éjfélig tartó várakozás után halál idegesen elmenni vacsorázni, bár mint utólag megbeszéltük, el kellett volna menni, kikérni a legdrágább kaját, hadd fizesse az iroda, és kidobni. Ami jó, hogy az utaskísérő közölte, (miután mindenki azt mondta, hogy nem enni akarunk éjszaka, hanem végre felülni a buszra), hogy jó, mert úgysem lett volna nála pénz a vacsoráztatásra.
Az ígérte az irodavezető, hogy a visszaúton mindenki a buszon korlátlanul fogyaszthat! Ez annyiban valósult meg, hogy mindenki kapott egy doboz kólát, kiosztásra került 4-5 dobozos sör és aki gyors volt az első pihenőhelyen kapott egy ingyen kávét. Onnantól fizetni kellett. Nem a pénz miatt, mert ki tudtam fizetni a két kávémat, csak maga az eljárás volt felháborító itt is!
Éjjel negyed tizenkettőkor aztán megjött a busz, amiről kiderült, hogy eltört a dugattyúja és a hengere, ezért ez egy komoly javítást igényel és a sofőrök elmondása szerint ők már reggel 9-kor jelezték, hogy ez egész napos munka lesz. Kérdem én: olyan nagy dolog lett volna azt mondani, hogy kérem, ez van, nem tehet róla senki, a buszt javítják, este 8-ig szabadon lehet kószálni, itt van 2 szoba, be lehet pakolni a böröndőket, lehet elvégezni a kis-nagy dolgot, ennyi. Nem! Mint a hülyegyerekekkel, úgy bántak velünk, az utaskísérőben nem volt annyi becsület, hogy őszintén elmondja, hogy mi van. Még ő mondta nekünk, hogy jaj, ne idegesítsük őt a kérdéseinkkel, ő úgyis annyira kivan. Na igen, annyi a különbség, hogy én fizettem az útért, ő pedig pénzt kap érte. Nem mindegy.
Még erről a hölgyről? ennyit: amikor megérkezett a busz, a két sofőrnek annyi ideje sem volt, hogy lezuhanyozzon, rögtön indultunk vissza. Már Kiskunhalason voltunk, amikor azt mondta a kísérő, hogy meg kell állnunk, mert a sofőrök enni akarnak. Mindenki úgy volt vele, hogy a lényeg, hogy már Magyarországon vagyunk, ennyi belefér. Természetesen a 40 perc kajaidő alatt egyetlenegy család evett meg egy többfogásos kaját: az utaskísérő, a családja és baráti köre. A sofőrök (akik annyira éhesek voltak és nem is tudtak az egészről, hogy miattuk kell megállni) ez idő alatt kitakarították egy kicsit a buszt.
Végre aztán este 10 körül megérkeztünk a Városligetbe. A buszt egyébként csak ideiglenesen tudták megcsinálni, Pesten új motort fog kapni. Ez sem növelte egyébként a biztonságérzetünket visszafelé, sem a két sofőr teljes fáradtsága, akik ugyan nagyon jók voltak, de hát gondolom akkor már több, mint két napja voltak az úton, ők is nagyon idegesek, fáradtak és izzadtak voltak. Az már csak magánjellegű dolog, hogy a kislányom rosszul lett, végighányta az út felét, és hiába kértem az utaskísérőt, engedjen le az alsó szintre, ott ugyanis még működött a légkondi, jóval hűvösebb volt, nem is rázott annyira a busz. Hely ugyan lett volna, hiszen a 8 ülésen 4 ember ült, de szerinte nem volt hely. Csak kicsit volt kellemetlen, hogy tízpercenként rohangáltam az öklendező lányzóval végig az emeleten le a wc-ig, felébresztve többször az alvó utasokat, akik előtt le a kalappal, mert nagyon rendesen álltak hozzá, senkitől egy rossz szót nem kaptunk!
Végezetül annyi: nem az volt a probléma, hogy elromlott a busz, hiszen ez előfordul, akkor is ha saját kocsival megyek. Úgy kellett volna beszélni velünk, mint egy értelmes felnőttel, aki kifizette az utat és nem mint egy megtűrt kutyával 17 órán keresztül!
Tehát ha valaki szereti a szenvedést, vagy az ellenségével ki akar szúrni, nyugodtan ajánlja a Neoline Utazási Irodát, Budapesten, a Szentkirályi utcában, aki ellen egyébként kártérítési kötelezettséggel léptünk fel.

balazsh Creative Commons License 2002.09.10 0 0 124
Sziasztok !

Múlt héten jöttünk meg a Görögországi Neos Marmarasból.
Tapasztalatok? Vegyes.
A hely maga szép.
A tájak gyönyörűek.
A strand megfelelő, bár mivel kocsival voltunk a nyaralás vége felé már egy 12 km-re északra kévő (Kalamy vagy valami hasonló nevü) strandra jártunk, mert ott szuper homokos part volt, a parttól kb. 200 m-re a vizből kinött sziklával (búvárkodásra kitűnő).
A szállás kis jóindulattal elfogadható (bár erről szerintem igazából csak az utazási iroda tehet (Grand Tours Alexandra apartman) www.grandtours.hu ). Volt a "vendégkönyv"-be egy találó beírás : "Megtörtént a görög csoda, nagyobb az ágy mint a szoba", ez azt hiszem elárul mindent. Nagy valószínüséggel a mi apartmanunk eredetileg nem 4 fős volt, csak gondolom túl sok volt a 4 fős igény, és csináltak még. :-(( Láttunk igazi 4 fős studiót is a házban, az igen, az már super volt, full tengerre néző terasszal. Kár, hogy mikor mi fizettünk be (március) már nem volt tengerre néző szoba.
Az időjárás változó. (2 nap esett) Állítólad 10 éve nem volt ilyen csapadékos nyár arra.

Szerintem Neos Marmaras Sartinál sokkal jobb. Már csak azért is, mert keveseb a magyar. Viszont a Sarti melleti Narancspartot nem szabad kihagyni.
Összeségében jól éreztük magunkat, a gyerekek élvezték a "nagy vizet".
Ha jobb szállást találnánk biztosan visszamennék még egyszer.

Látnivaló sok nincs, inkább pihenni érdemes menni. Egy körút Sithonián azért belefér.

Az autós tapasztalatokat elolvashatjátok a : http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9021260&uq=236 címen.

Röviden ennyi. Ha kérdések vanak írjatok és válaszolok (ha tudok).

Üdv. balaszh
Playsion Creative Commons License 2002.09.09 0 0 123
Arra egy kicsit rácáfolnék, hogy egyszerre csak egy fószert szednek ki a zsernyákok BG-ban. Tegnap jöttünk haza Sartiból. Szófia előtt úgy harminc km-el, megy az útépítés. Jobb kanyar, leszűkítve az út, arrébb táblákkal jelezve, közelebb forgalomtól elzárt terület felfestésével. 40-es tábla, én gondolva a legrosszabbra 40 alatt megyek, mögöttem 4 bulgár idegeskedik, majd megelőz. Mind a négyet lekapcsolták a jobbos kanyar után a rendőrök. Egyébként: odafele 2x5 euróval vettek le a mocskok, de visszafele meg tudtam játszani, hogy egyik helyen se lássák a kocsit(mármint hogy magyar -e)magabiztosan belenyomtam a pofájukba a két euróst, ők meg jólnevelten írták is a papírt. Bulgáriában a rendőrök, vámosok stb.. sokszor oldszkúl magatartásúak, (szovjet típusú), de egy kis színlelt jóhiszeműség, mosoly, butaság, viszonylag könnyen leszereli őket. Szófiában éjjel , a rendőr rovar arccal figyel az útpadkán, nem tudja megállítson-e, farkas szemet nézünk egymással. Amikor látom, hogy elő akarja venni a tárcsát, kirakom az indexet, és megállok mellette: Elnézést, merre kell menni Tesszaloniki felé? A zsernyák totál szétcsúszva mered legalább fél percig (nem tudván mit kéne tenni, mert végül is magamtól álltam meg, nem tőle)majd annyit szól: Grecja? Majd rámutat a következő elágazásra, hogy ott jobbra. Mi meg pá-pá. Hogy mennyire lehet haladni: Sarti tőlünk 1068 km a kocsi szerint (Szeged környéki vagyok), a görög-bulgár határ 3/4 óra, bulgár-jugó 1 óra volt, a jugó-magyar pedig 20 perc. Mindent egybe véve 14 órán belül hazaértünk. (13h 47m) A durva 60 és 40 km-es korlátokat mindenütt betartottam, a jugó részen Belgrádig 120-al mentem (itt mindig jelzik villogással a szembe jövők, ha mérnek), Belgrádtól Nis-ig 140-150-el, bulgár határig 100 körül, Bulgáriában a korlátozások kivételével 110-el, görögben pedig ahogy a csövön kifért, 170-180-al. Így egyszer sem szedtek le lóvéval és viszonylag elviselhető időn belül hazaértünk.
Előzmény: Esbé (122)
Esbé Creative Commons License 2002.09.04 0 0 122
A legfontosabb, sok apró (5-10) eurós. Feltapadni valakinek a seggébe, mindig csak az elsőt veszik ki. Büntető lyukak vannak főleg a Szabadka-Újvidék és a Nis utáni hegyi szakaszon (alagutak). Nagyobb benzinkutaknál elfogadjk az eurót. Az autópálya díjak pofátlanság-függvény szerint dinamikusan változnak. Ha megállít a rendőr, ne hagyd beszélni, azonnal kérj bocsánatot és virítsd a lóvét. A görög bulgár határon be kell menni irodába máshol nem. Görögbe nem állítanak meg a rendőrök, ez tuti, én 170-el érkeztem meg egy 70-es tábla+rendőr kombinációba, és azon kívül hogy ijedt arcot vágott - épp hogy kikerültem - nem volt semmi. A polipot kostóld meg feltétlen az nagyon finom. Ennyi elég lesz? :-)
Előzmény: fotex2000 (121)
fotex2000 Creative Commons License 2002.09.04 0 0 121
Kicsit bővebben lenne időd?
Nagyon jók a Görög topicok sok hasznos van bebbe, e ismétlés a tudás anyja.:)))
Mi az OLIPIÁT szeretnénk, valamint a nevezetességeket egyidejüleg leküzdeni vagy 10-en családostul. Köszi mindenkinek akit olvastam. Csá.
Előzmény: Esbé (119)
L.Gyula Creative Commons License 2002.08.25 -1 0 120
Balázs!
Igen, a Bulgárok, de csak mert kölcsönkocsival voltam. Nem tudni miért, erre allergiásak. A görögök viszont egyszerűen bejegyzik a passportodba, hogy mivel léptél be, ha azzal mész ki, akkor semmi gond, akárkié a kocsi. A követség soha nem tudja, hogy szegény bolgár rend őre miből szeretne megélni! :-)) Ne adj okot rá és OK lesz a dolog! :-))
Gyula
Ui: Bocs a késői válaszért, de még elmentem egy kicsit Abádszalókra is! :-))
Gyula
Előzmény: balazsh (118)
Esbé Creative Commons License 2002.08.22 0 0 119
Most értem vissza görögből, kezemben a doksival. Hát, nem volt teljesen friss, nem kevés dolog nem stimmel. Például a valutabejelentés (kutya nem kérdezte sehol...), meg a rendőrök téma (álltak azok szinte mindenhol, úgy 15 helyen a teljes út alatt). De király nyaralás volt, az tuti! :-)
Előzmény: Lokator (115)
balazsh Creative Commons License 2002.08.13 0 0 118
Szia L.Gyula !

"Zöldkártya, nemzetközi jogsi legyen nálad, ha nincs, a határon megvetetik veled"

A zöldkártya az OK, de a jogsi az minek. Több forrásból hallottam, hogy a nemzetközi jogsi nem kell. (autoklub, bolgár követség, mások személyes tapasztalatai,....)

Szóval tőled kérték?

Üdv. balaszh

Előzmény: L.Gyula (117)
L.Gyula Creative Commons License 2002.08.13 0 0 117
Hali!
Aug elején jöttem meg GR-ból, ahol kocsival kóboroltam kicsit. Én is BG-n keresztül mentem, mert ugye 65USD-ből komolyan be lehet rúgni! :-))) Tehát. Az út maga szerintem jól járható, bár a BG szakaszon helyenként az utak kritika alattiak, de EU pénzből komoly hosszúságú szakaszokat építettek, amik viszont egész jók. A rendőrökkel és a szabályokkal vigyázz, mert esetenként 10-20 EUR-ba kerülnek, ha sikerül megegyezned velük! :-)) Általában sikerül. Jó odafigyelni, mert a szembejövők sokszor villognak, ha valahol kint állnak a jagellók. Azon ne lepődj meg, ha két sáv+1 leállósávos úton levillognak, ők ezt az utat 3 sávosként kezelik, lehúzódnak, ha előzni akarsz, de figyelj, hogy szembe nehogy ugyanezt tegye valaki, mert akkor már szűk az út. Zöldkártya, nemzetközi jogsi legyen nálad, ha nincs, a határon megvetetik veled. A BG határon ez pl. 13 EUR. A YU határ nem súlyos eset, de vigyázz a sáv választással, nem az ÁFÁ-s sorba állj. A BG határ lutri. én álltam már 3 órát is ott, úgy, hogy összvissz 20 autó volt előttem, de jöttem már át 20 perc alatt is. A BG határon levesznek 2 EUR-val a kocsi "fertőtlenítése" és újabb 2 EUR-val az úthasználat miatt. Ez utóbbi kerülhet 5 EUR-ba is, de számlát akkor is csak 2-ről kapsz. :-(( Ha a vámosok kérdeznek, akkor hangoztasd, hogy tranzitban vagy, akkor a legtöbbször elengednek. A YU szakaszon kapuk vannak, ahol távolságtól függően 5 EUR-tól 13 EUR-ig terjedő úthasználati díjat szednek. Az üzemanyag (dizel) 50cent és 70cent között van literenként. Vannak hazai és ismertebb kutak is (OMV, Shell ... ) A bankkártyát felejtsd el, csak GR-ban használhatod, de ott sem mindenütt. Útravaló EUR-t vigyél magaddal. Bankomatok azért vannak, még a kissebb helységekben is.
No, ennyit. Jó utat: Gyula
Előzmény: Esbé (116)
Esbé Creative Commons License 2002.08.12 0 0 116
Először is kösz másodszor is tényleg nem mert én Adria fanatic vagyok, csak ott most sz.r az idő és ezért improvizálunk tegnap este óta. Beszámolok ha visszajöttem.
Előzmény: Lokator (115)
Lokator Creative Commons License 2002.08.12 0 0 115
Te egyatalan nem olvastad a topikot? Na mindegy.
Macedoniaba 65 USD vizum kell, az meg ugye eleg sok, amugy arra lenne a rovidebb. Ezert Szofia.
Tessek ezt kinyomtatni, es utkozben az aktualis reszt olvasgatni, nagy figyelemmel.
http://www.badacsony.hu/kalauz/bulgaria/fus75.html
Előzmény: Esbé (114)
Esbé Creative Commons License 2002.08.12 0 0 114
Help!
Holnap reggel indulunk görögbe kocsival Nis-Szófia útvonalon. Makedónia felé ment valaki, menniyre gáz (arra rövidebb lenne)?
Kösz.
kiccsavo. Creative Commons License 2002.08.12 0 0 113
Sziasztok,

Szeptember kozepen-vegen szeretnenk a baratnommel megejteni egy gorogorszagi kirandulast. Tudtok ajanlani nekunk olyan helyet, ami eleg nyugis, homokos tengerpart, es meg ilyen kesoi idopontban is lehet napozni. Barmi ajanlatot szivesen fogadnank, bar elsodleges cel az autos nyaralas lenne teljes onellatassal.
Errol jut eszembe, azert ez mar eleg erosen utoszezon... elindulhatunk szallasfoglalas nelkul?

Koszi minden infot,
kiccsavo

Fabien Creative Commons License 2002.08.09 0 0 112
Köszi!
Ez jó ötlet :)))
Jó utat!
F.
Előzmény: aszaly (111)
aszaly Creative Commons License 2002.08.09 0 0 111
Kedves Fabien!
Mi holnap utazunk, úgy hogy ez az uccsó üzenetem. Amíg mindenki behajózik a kompba az jó hosszú idő, ezért kell előbb ott lenni. Addig amíg elindul, nézelődsz és iszod a hideg sört a q...va melegben. Én így csináltam már 2x is. :)))
Jó utat!
Ui: Toló nagyon jó hely!
Előzmény: Fabien (110)
Fabien Creative Commons License 2002.08.08 0 0 110
Kedves Aszaly!
Már csak aziránt értetlenkedem, hogy mi a fenét csinál az ember két óráig tranzitálva? Ül a kocsijában az aszfalt és a komp között, vagy fenn a kompon? (Úgy izgulok).

Amúgy azért nem Velence, mert onnan nagyon hosszú, ráadásul korán indul, és pontosan kedd estétől van lefoglalt szállásunk Tolóban. Nem tudom, miért, de kedd a fordulónap. Viszont hétfő du. előtt nem érünk semmilyen kompkikötőbe, mert a hétvége még kötelező programokkal túlzsúfolt. Épphogy összeszedjük magunkat hétfő reggelre. Patthelyzet. Megoldás Ancona.
Az már hosszú lenne, hogy miért foglaltunk előre, és miért csak egy hetet, mikor két hétre megyünk. Ötödik alkalommal megyünk, de ilyen össze-vissza még nem sikerült. (Ha hazajöttünk, és érdekel valakit, akkor szívesen élménybeszámolok.)

Utólag és előre is köszi mindenért.
Fabien.

Előzmény: aszaly (109)
aszaly Creative Commons License 2002.08.07 0 0 109
Pontosan, ahogy mondod. Mielőtt beszállsz kapsz a kikőtői épületben lévő valamelyik ablaknál egy beszálló kártyát. Jó ha odaérsz időben, de ha pl 6-kor indulsz akkor 3 előtt már Anconában lehetsz. De miért nem Velencéből mész? Jó utat!
Előzmény: Fabien (108)
Fabien Creative Commons License 2002.08.07 0 0 108
Még egy kérdésem lenne komppal kapcs.:
Hétfőn utazunk, ma kaptam meg a jegyet (superfast, Ancona-Patras). Van rajta egy sor, hogy: last check-in: 17:00. Amúgy 19:00-kor indul.

Ezt hogy kell érteni? Mint a reptéren? Mi van ha (sokkal) később, de még időben érünk oda?
Hajnalban indulunk Rábafüzesről, alaphelyzetben simán oda kell érnünk, de hát ugye autópálya, bármi lehet. (pl. hétfő hattól kamionstop vége stb.)

Köszi előre is.
Fabien.

Unborn Creative Commons License 2002.07.23 0 0 107
Christian80:
Makrigialoson 4 éve voltunk, kedves kis falu mindent megtalálsz amire szükséged van.Akkor még 3 Disco volt, ami ingyenes de elvárják hogy fogyassz.Strand nem egy nagy eresztés viszont tiszta.A távolban sok-sok kagylóháló csúfítja az összképet,ami nem baj mert a rántottkagylójuk isteni.Érdemes vonattal elutazni Szalonikibe kb tizede a szervezett útnak és nagyobb buli.Kismotorbérlés van kilométerkorlátozással (ki kell kötni a bowdent:-) ) és irány Kateríni felé "Parália" kb 1 óra. Érdemes arra elmenni (mellék út megy párhuzamosan az autóúttal) mert kiwi ültetvények mellett vezet az út és ha szerencséd van érett.Vízisport(jet,ringos,vízisí) akkor még nem volt.Összefoglalva nyugis nappali, bulis éjszakai életű falu.Örök élmény, mint egész GR.

Jó nyaralást.

Én idén Sarti környékére megyek autóval.Szállás árakról tudtok v.mit? Nem utazási irodán keresztül, és apartman.

Előzmény: Christian80 (97)
agios ioannis Creative Commons License 2002.07.23 0 0 106
Cowboynak

Kösz a válaszokat. Ezt a Makrinitsa nevű falucskát mindenhol nagyon ajánlgatják afféla görög "Hollókőként", úgyhogy mindenképpen megnézzük. Egyébként mi úgy tervezzük, hogy a Pélion-félszigeten átmegyünk a hegyeken és a túloldalon lévő helységek egyikében szállnánk meg a tenger mellett. Nafplio mellett meg valószínűleg mi is Assinit választjuk, mert Tolo állítólag meglehetősen zsúfolt. Remélem néhány kilométerre ez már nem érzhető annyira.

Üdv, Agios

Előzmény: cowboy (102)
Mislen Creative Commons License 2002.07.23 0 0 105
Remélem akkor nem lessz gond,tényleg rossz így számolgatni,hogy melyik országba mennyit tankolok,mennyit váltsak,meg ilyesmi.Bulgárban is biztos kell tankolnom,nekem csak 280 km-eres a hatótávom,mocival megyek.Remélem elfogadják és nem szőröznek,hogy nekik nem felel meg az euró.
moverlander Creative Commons License 2002.07.23 0 0 104
A múlt héten mindkettőt elfogadták külföldiektől is.A határnál viszont pillanatok alatt lehet jó árfolyamon dínárt váltani.Tudomásom szerint viszont forintért nem adnak.Én a bolgár leva váltását jugo tankolással úsztam meg.Viszont az előttem lévő osztrák fazontól nem fogadták el a görög eurós érmét.(Amelyiknek görög a hátlapja).De szerintem ez csak az ott ülő nő hülyesége volt.
Mislen Creative Commons License 2002.07.23 0 0 103
Sziasztok.
Olvastam,hogy a Jugó autópályadíjakat csak dínárban lehet fizetni.A jó előbb telefonáltam az autóklubba,hogy mi a helyzet ezzel kapcsolatban,lehet-e euróval fizetni,azt mondták,hogy lehet azzal is.Tapasztalat érdekelne,hogy most mi van.Mert ha lehet euróval fizetni a benzinkutaknál és a pályákon akkor nem válltok feleslegesen annyi fajta valutát.Dínárt,levát,eurót....
Tud valaki segíteni benne??
cowboy Creative Commons License 2002.07.23 0 0 102
Millie=Milies vagy Milee
Makritos=Makrinitsa

Bocs.

Előzmény: cowboy (99)
Yossarian25 Creative Commons License 2002.07.22 0 0 101
Egy fontos kérdéseben kérném a segítségeteket, szerdán utáznánk Korfura, és Görögországben 3 hónapos érvényes útlevéllel kell megérkezni elvileg, azonban a barátnőmnek csak 2 hónapig érvényes mennyire veszik ezt ott komolyan.

Repülővel mennék, 1 hétre befizettett út stb.

segítségeteket előre is köszi.

cowboy Creative Commons License 2002.07.22 0 0 100
Kedves Fabien!

A komp áraknál és menetidőnél (és a szinvonalnál) nincs jelentős különbség a társaságok között, de bizonyos kedvezményeket (family, super ergonomy) csak a Blue Ferriesnél láttam. Ez utóbbi különösen vonzó: 5 fő + autó 180 Eur. (Én már öregesen nem akartam 2 éjszakán a deckken eltölteni.)

Cowboy

Előzmény: Fabien (91)
cowboy Creative Commons License 2002.07.22 0 0 99
Agios, én kérek elnézést, de össze akartam szedni a címeket, és ehelyett egy influenzát szedtem össze.
Kempingekről: Mi taggá váltunk (ingyen) a Sunshine Camping Clubban azáltal, hogy egy olyan kempingben szálltunk meg ami tagja ennek a hálózatnak, és ettől kezdve főleg ezekben a kempingekben laktunk. Info: www.sunshine-campings.gr Az itteni tagság 15%-ot jelent a Minoan Lines komp jegyekre! Ezt mi csak utólag tudtuk meg.
A Pelionon ez a kemping (SIKIA) Volostól 20 km-re van, de van ott még néhány egymás mellett.
Nafplionál a hálózathoz a Kastraki kemping tartozik, ami Asiniben van (Tolotól 2 km). Ez is nagyon szép, de mi nem ezt választottuk (egymás mellett van egy csomó), hanem a Triton I. nevűt, ami számunkra a legjobb kempingnek bizonyult G.o.-ban: kicsi, box-szerű szeparált helyek, elegáns, tiszta vizes blokk, hűtőszekrény, főzéshez gáz, mosógép, adtak asztalt és székeket, sátorhelyenként külön világítás + naponta 2x ürített szemetes.
Látnivalók:
Pelionon mi a hazautazásra rákészülő 2 nap döglést tartottuk, csak egy félnapos programra ruccantunk ki: körbeautóztuk a félsziget középső részét. A táj nagyon szép, és 2 falu is említésre méltó: Millie (vagy valami hasonló nevű) az kevésbé, Makritos (illetve ehhez hasonló nevű, az én térképemen nem szereplő) hely pedig mindenképpen megér egy sétát. Innen gyönyörű a kilátás az öbölre és Volosra, ami főleg este érvényesül. A kempingben hirdettek mindenféle 1 napos hajókirándulást a közeli szigetekre, de nem próbáltuk. (Talán 30 Eur/fő ebéddel?)
Nafplio: A város önmagában is látványos, este nagy élet van. Érdemes a félszigetet a sétányon este körbesétálni a kikötő felől indulva! Aztán itt van még a közelben Epidauros, Mikene, amiket nem lehet kihagyni, meg sok egyéb amiket szintén nem szabad kihagyni, de mi kihagytuk. Mi tettünk egy kirándulást Idrára. Erniomiból indul a hajó naponta 3x, és 20 perc alatt átvisz. Nekünk szerencsénk volt mert 10 perccel az indulás előtt értünk oda és nem kellett várnunk, de a legbiztosabb előre érdeklődni. Idrán körbe lehet sétálgatni a városban, szamaragolni illetve sziklás parton zuhany és öltöző nélkül fürödni.

Cowboy

Előzmény: agios ioannis (98)
agios ioannis Creative Commons License 2002.07.22 0 0 98
Cowboynak

Bocs a türelmetlenkedésért, de akkor tudnál írni egy kicsit a Pélion-félszigetről, meg Nafplio környékéről? Árak, helyek, benyomások, stb.
Köszi

Agios

Előzmény: cowboy (86)
Christian80 Creative Commons License 2002.07.22 0 0 97
Hello Mindenkinek !

Engem Makrygialos érdekelne, nem volt valaki arra mostanában. Lassan megyünk ki a barátnőmmel, és pár képet, és néhány infot sikerült idáig csak szereznem. Még abban is szeretnék segitséget kérni, hogy mit érdemes a környéken megnézni, a Meteorákon kivűl.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!