Keresés

Részletes keresés

tarp Creative Commons License 2001.06.29 0 0 42
Na hát én meg már 43 éves vagyok, programozó, és hobbiból zenélgetek. PIII 500MHz, 256 Mb ram, SB Live! 5.1, alsó kategóriás MIDI billentyűzet a vas. A soft leginkáb CW9, meg Sonar, de mindent kipróbálok. Stílus: lágy, dallamos zenék, szövegestül, kb. amik 10-20 évvel ezelőtt voltak divatban. Ja, egy kicsit pengetek is egy Vantage countrygitáron. Hát ennyi. Üdv mindenkinek!
midipfs Creative Commons License 2001.06.23 0 0 41
Sziasztok
Örömmel fedeztem fel ezt a fórumot. Magamrol annyit , hogy 36 éves vagyok álltalános iskolában 8 évet zenesuliba jártam 8 év hegedű és 4 év zongora szakon. A hegedüt jól megutáltam ezidő alatt de itt szivtam magamban a zeneelmélet alapjait. Fél éve kezdtem el foglalkozni midivell. Valószínű hogy segitségeteket fogom kérni jópár midi kérdésben. Kedvenc szoftverem a Cakewalk 9 pro Cool Edit. Hardware: Sounblaster Live hagkártya, 300 Cyrix proceszor a PC-ben és Yamaha PSR510 keyboard.A kedvencem a komolyzene Mozart Bach Beethoven Brahms és ennek a variációs lehetőségeivel, modernebb hangszereléseivel kisérletezem.
acser Creative Commons License 2000.06.23 0 0 40
Orommel tolt el, hogy itt intelligens emberek (nem veletlenul zeneszek!) irogatnak. Magamrol annyit, hogy 4 ev zongoratanulgatas all mogottem (ez kb. 20 eve volt, most 31 vagyok), ebbol egy ev szolfezs, Gabi neninel, amit utaltam, de most jol jonne. Inkabb az elo eloadas erdekel, de a MIDI baromi jo kottazasra, transzponalasra (olyan amatoroknek mint en). Egy 450Mhz-es PC-m van,
Yamaha PSR-270-es szintivel, SB32 hangkartyaval. Erdekelnenek a szerzemenyeitek, bar sajat darabokat nem irtam meg. Egyebkent villamosmernok vagyok, a Sun-nal dolgozom.
Styx (2) Creative Commons License 2000.03.28 0 0 39
Hello mindenkinek!

22 eves epiteszhallgato vagyok. Meg gimiben kezdem zenelgetni a jo oreg modedittel, majd jott a fasttracker 2, es azota is tart a szerelem. Eloszor sb2.0 -m volt, majd sbpro, sb16, gus classic, gus max, gus pnp. Mostanaban szeretnek melle egy sblive-ot venni. Midizessel eddig nem igazan foglalkoztam, de most nagyon szeretnem megtanulni.
Zenei tanulmanyaim nem voltak. Autodidakta modon kezdtem megtanuni dobolni, majd gitarozni, es zongorazni. Most is aktivan dobolok egy heavy-rock egyuttesben (VaceFake), ahol a zeneszerzesben is aktivan resz veszek, volt mar nehany koncertunk, es studioban felvettuk az elso albumunkat. Van egy masik egyuttesem is, amiben foleg gepi eszkozoket (pc, szinti) hasznalunk, es stilusra is dance, techno szeruek a szamaink (UnderWare).
Mindenfele stilust szeretek a heavy-metaltol a rave-ig. Kb 8-10 oranyi szerzemenyem van mar foleg .xm ben irva. Ha jon az ihlet, akkor a gephez (vagy gitarhoz) vagyok orakig kotve. Szeretnek ujabb stilusokban szamokat irni, es minel profibb hangzasvilagot kialakitani.
Honlap: http://w3.swi.hu/underware

Styx

Előzmény: kudARC (38)
kudARC Creative Commons License 2000.03.20 0 0 38
Mán majdnem elfelejtettem megköszönni a rengeteg ötletet és tanácsot amit a fórumon tőletek kaptam. A jövőben -ha tudok- én is szívesen segítek.
Előzmény: kudARC (37)
kudARC Creative Commons License 2000.03.20 0 0 37
Hát sajnos én már elég öreg vagyok hozzátok képest (már 36 éves), node az érdeklődésünk úgy tűnik eléggé hasonló,tetszik ez a fórum. Én több rock és desssz zenekarban gitároztam még a nyolcvanas években, profi zenész szerettem volna lenni, de sajnos ez nekem nem sikerült, informatikai üzletember lett belőlem. Viszont a zene buherálás a létezés alapvető eleme maradt a mai napig is számomra. Még C64-el kezdtem, később GUS-al folytattam, majd vásároltam egy GUS PNP-t. Amit ma használok: YAMAHA PSR-510, FATAR SL 760, Roland JV-2080, Roland JV-1010, AVM APEX hangártya, SBLive, +1 SBLive APS módban és egy hihetetlenül jópofa BEHRINGER MX802A mixer. Manapság főleg oljan zenét állítok elő ami a mai zenei irányzatokat a dzsesssz-el ötvözi, legfőképp saját magam és néhány barátom szórakoztatására.
Ugyanmár Creative Commons License 2000.03.20 0 0 36
Na,akkor én is bemutatkoznék!

79-es vagyok, 13 éve kezdtem el zeneiskolában zongorázni, ötödik éve gitározok. A zeneiskolát 5 év után abbahagytam, mert nem tetszett az ottani merevség. Pár év eltelt zene nélkül, aztán szintén tanárnál gitározásba kezdtem. A pianinómat korábban már eladtam, másfél éve azonban zongora utáni vágyam egy Korg i50-es vásárlásához vezetett. Három éve van egy Yamaha elektromos gitárom, de igazából a gitárból az akusztikus áll hozzám közelebb. Évek óta írok dalokat, a szinti lehetővé tette, hogy profi módon tudjam hangszerelni azokat. Zenei alapjaimat manapság fogom feliratni CD-re. A zenémről annyit, hogy populáris, akusztikus hangzásokra épülő popzene, bár unalmas pillanataimban képes vagyok szörnyű dolgokra:ilyenkor dance-zenét gyártok poénból. A házi-stúdióm elég kezdetleges, nem hozzám fog jönni a Rolling Stones feljátszani a következő albumát, de itthonra egyelőre megfelel. Ha tehetem kibővítem(ez csak pénzkérdés), most egy többsávos felvevőre áhítozom. A technikai dolgokkal nem teljesen vagyok tisztában, ezért az ilyen jellegű segítséget szívesen várom mindenkitől. Két éve alakítottunk egy zenekart általam alig ismert emberkékkel, de annyira eltértek a zenei elgondolásaink, hogy 2 hét múlva jobbnak láttuk feloszlatni magunkat... Egyébként első éves egyetemista vagyok.

grubi Creative Commons License 2000.03.13 0 0 35
Sziasztok fórum, külön respect to MIDITOM aki úgy látom nemcsak engem segített különféle kiváló cuccokhoz::))) Én 23 múltam nemrég, kb. 8éve vagyok az elektronikus hangzás megszállottja, és kb 1-1,5év fontolgatás és helyzetfelmérés után kb 6hónapja kezdtem bele hangszerek vásárlásába, eddigi cuccom Quasimidi309, Roland SH3A ősanalógszinti, 360systems Midibass, +egy kis soundcraft keverő és hamarosan meglesz egy AKAI S20-as sampler is. Mint a setup jellegéből is kiderül elsősorban detroit-chicago elektro, breakbeat és hasonló stílusokkal próbálkozom, célom egy idő után, hogy live meg tudjak mozgatni nem kevés embert bulikon(húdesokávanazmég), inkább külön modulokból építkezek, mert a számítógépet max archiváláshoz, editáláshoz szeretném használni. Tekintve, hogy zenetanulás soha nem volt életemben, január óta járok zongoraórákra is, nem akarok örökre láma maradni.
Most egy picit off lennék, nem tudtok -e segíteni a következőkben:
-Cubase v. hasonló ami elszalad egy ősi 386-oson
-hangchipeket keresek a midibass-be, a cég azt mondta náluk már nem kaphatóak, nincs véletlenül valamelyikőtöknek mondjuk egy teli centrumos zacskónyi? most csak kettő van benne, meü :(
CooCooFoo2ooo Creative Commons License 2000.03.08 0 0 33
Ha így illik, akkor én is bemutatkozom. (AniMe néven is én írok, hangulat kérdése :-))).

Az Emil.RuleZ! zenekarban basszusgitározom, írom a szövegeket és tekergetem a potmétereket. Ez utóbbi is igen mulatságos elfoglaltság. :-))

A zenekar gyakorlatilag alig használ MIDI-t; amiért mégis itt vagyok, az az újabban nálunk is szokásba jött szoftveres hangrögzítési és szerkesztési ügyek kérdése, azaz a VST és a DX effekt pluginek. Ezeket a "nyüveket" is elsősorban azért használjuk, mert számunkra lényegesen olcsóbban hozzáférhetők, mint a stúdióeszközök, és "lelkes amatőr" szinten bőven megteszik. A minőség mindenesetre jobb, mint a "két decket rádugok a keverőre" típusú felvételeknél.

Az eszközlista így elég hagyományos lesz az előzőekhez képest: az egyetlen MIDIs eszköz egy Alesis NanoSynth; velünk van még egy Crumar Multiman analóg szinti (őrült darab); szép, régi gitárjaink (egy Lampo jazzgitár és az én Höfner basszusom); Jules Sonor F2000-re; a szokásos alapok, egy 12/2-es Elektronyika mixer (ukrán csoda, valami Soundcraft-másolat); Shure meg AKG mikrofonok.

A "kiváló" demofelvételeket mostanában egy NEC Versa LX notebookkal+VST-vel készítjük, a három hangszer + ének + vokálok + egyéb általában elfér 8-10 audio sávra. Ez hangtechnikailag a létező legrosszabb választás, de hát ez van alapból. :-) Időnként csatlakozik egy Compaq notebook is, meg egy 386-os a Nano hangszerkesztéséhez. A káosz ilyenkor teljes. Mivel elég reCiklista a tásrsaság, újabban azt játsszuk, hogy magunk készítünk a saját játékunkból mindenféle loop-okat, és ezekkel játszva "főzzük ki" egy-két szám zenei alapját.

A géppel, sw-rel persze (nem persze?) állandóan "baj van", lassan már azt veszem észre, hogy zenélés helyett állandóan fájlokat és szoftvereket buzerálunk, a próbatermünk meg úgy néz ki, mint egy felrobbantott űrhajó. Néha eszembe jut, hogy jobban jártunk volna egy kis 8-12 sávos HDR-rel. :-)) Ennek ellenére most számolgatom, mibe kerülne egy a tapasztalataink alapján kifejezetten a mi zenekari igényeinkre összeállított PC. Mivel mi hangilag elég "analóg" zenekar vagyunk és ragaszkodunk az otthoni szerkesztgetés lehetőségéhez is, az igényeink néha elég szokatlanok (pl. USB-s IDE házba szerelt "mozgó" HDD, meg ilyenek.) Szóval élünk.

Zenekari honlap: Emil.RuleZ!.

Jó zenélést mindenkinek!

vince Creative Commons License 2000.03.07 0 0 32
Régi, lent olvasható bemutatkozásom óta kicsit módosult a helyzet. A kotta szerkesztést kinőttűk. Elhatároztuk szakítunk az analóg módszerrel, és az együttes demóját VST, vel rögzítjük. Ebben ugyan 0 tapasztalatunk van, de bele kell ebbe is tanulni mert aki nem tanul lemarad, és hiába a 12 év zene elmélet meg a fantasztikus zenei gondolkodási képesség a tesóm is a menüpontokat kell, hogy böngéssze, mert nem akar lemaradni. Modjuk én továbbra is fent tartom a véleményem, hogy aki nem tudja mi az az előjegyzés, meg mi a hármashangzat, az sokkal nehezebben szerez muzsikát, mint aki tanulta ezt. Mert valahol ez is egy tudomány, mint a ház tervezés. De mivel ez művészet is, nem kehet semmit eleve elutasítani. Nagyon sok nagyon jó ösztön zenész, és zeneszerző van, akik nem vergődtek soha a kodtával.
trasher75 Creative Commons License 1999.08.26 0 0 31
http://para.hullamfront.com/

ez egy kb. háromnegyed éves lemaradású személyes honlap.

http://www.radioaktive.com/

ez a bandám (ott van a cuccunk is).

-p

Silk Creative Commons License 1999.07.23 0 0 30
Haliho...

Azt hiszem elfelejtettem bemutatkozni...Szomorú tanulság ez...:-)))))
Én igen régóta nyomom a zenét...ebböl élek...elméletileg profi kategóriába tartozom, de szerintem van még mit tanulnom...például még grammy-t se kaptam...:-))))) Leginkább studió körülmények között dolgozom. Én Mac-en nyomulok, sok samplerrel...a hangkártyás dolgokból valahogy kimaradtam...
Kedvenceim...hmm...mindenféle műfajjal megbékélek...kivéve a softrockkot...attól hányok...:-))) Fizikusnak készültem, de félrecsúsztam...
Ennyi...
Csók:
Silk...

RoB Creative Commons License 1999.07.22 0 0 29
Sziasztok!
Ahogy igy olvasgatom ezt a topicot, ugy tunik, a legfiatalabbak koze tartozom.
1979-ben szulettem, igazi nevem Vanya Robert.
Jelenleg egyetemista vagyok, programozo akar lenni belolem ;)

Kb. 1995-ben egy baratomnal talalkoztam eloszor hangkartyaval. Ez egy SB16-os volt. Mivel az SB16 MIDI hangzasa nem gyozott meg, ezert inkabb trackereken kiserletezgettem.
98 szeptembereben vettem egy PCt (PII 266, 128 MB RAM, 8.4 GB HDD, AWE 64 + 8MB RAM) es egy MIDI keyboardot. Mostanaban mar kizarolag MIDIvel probalkozom.
Zenei tudassal nem rendelkezem, csak amit magamtol megtanultam. Kizarolag a modern elektronikus zene erdekel, mint a techno, house, trance, acid, stb.
Programozokent is hangfeldolgozassal es hanganalizissel szeretnek foglalkozni.
Zenei eredmenyeim szerenyek, meg boven van mit tanulnom. Bizom benne, hogy ebben segit ez a forum is...

Silk Creative Commons License 1999.07.23 0 0 28
Haliho...

Azt hiszem elfelejtettem bemutatkozni...Szomorú tanulság ez...:-)))))
Én igen régóta nyomom a zenét...ebböl élek...elméletileg profi kategóriába tartozom, de szerintem van még mit tanulnom...például még grammy-t se kaptam...:-))))) Leginkább studió körülmények között dolgozom. Én Mac-en nyomulok, sok samplerrel...a hangkártyás dolgokból valahogy kimaradtam...
Kedvenceim...hmm...mindenféle műfajjal megbékélek...kivéve a softrockkot...attól hányok...:-))) Fizikusnak készültem, de félrecsúsztam...
Ennyi...
Csók:
Silk...

RoB Creative Commons License 1999.07.22 0 0 27
Sziasztok!
Ahogy igy olvasgatom ezt a topicot, ugy tunik, a legfiatalabbak koze tartozom.
1979-ben szulettem, igazi nevem Vanya Robert.
Jelenleg egyetemista vagyok, programozo akar lenni belolem ;)

Kb. 1995-ben egy baratomnal talalkoztam eloszor hangkartyaval. Ez egy SB16-os volt. Mivel az SB16 MIDI hangzasa nem gyozott meg, ezert inkabb trackereken kiserletezgettem.
98 szeptembereben vettem egy PCt (PII 266, 128 MB RAM, 8.4 GB HDD, AWE 64 + 8MB RAM) es egy MIDI keyboardot. Mostanaban mar kizarolag MIDIvel probalkozom.
Zenei tudassal nem rendelkezem, csak amit magamtol megtanultam. Kizarolag a modern elektronikus zene erdekel, mint a techno, house, trance, acid, stb.
Programozokent is hangfeldolgozassal es hanganalizissel szeretnek foglalkozni.
Zenei eredmenyeim szerenyek, meg boven van mit tanulnom. Bizom benne, hogy ebben segit ez a forum is...

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 26
Jo , akkor itt az ideje , hogy en is bemutatkozzak.

Szoval AMADEUS vagyok es a nickembol mar kiderul , hogy igen komoly(zene) rajongo vagyok. Emellett meg igen sok fajta muzsikara odafigyelek -- nalam az jelenti azt , ha egy zene jo, hogy megveszem a CD-t , atmasolom : ARCHIVALOM. Szoval ez a merce.
Zenelessel iskolaskoromban kezdtem el foglalkozni , volt mindig valamilyen atkos gitarom , 1985-tol volt egy c64-em . Utobbin tobb szamot is irtam mar , egyreszt FutureComposer , masreszt MusicShop (asszem igy hivtak) alatt. Ez utobbi kottakat mar felvittem PCre is . Utana nekilattam a gimi elejen atkos zeneket gyartani , teljesen sajat szovegekkel , harmadikban ritmusgitaros voltam egy sulizenekarban. Itt Zeppelint, Doorst, HOBO-t , Stones-t ... stb. jaccottunk. Ekkor mar egy 386DX40 dorombolt az iroasztalomon , eletem elso hangkartyajaval, egy GUS Classic-kal.
Eletem egyik legnagyobb dontese volt ez a kartya; gyorsan fel is turboztam 1 megara az on-board sample memory-jat.
A gimi utan egy nagyon jo baratommal kettesben Simon&Garfunkel jellegu felallast alakitottunk ki (bar ettol a duotol eluto hangzasban). Foleg sajat , angol nyelvu szovegekhez irt zenet jaccottunk , altalaban 2 gitaron (neha kulon hangolasban) , ket szolamban.
97-ben meguntam a veszodest a GUS Classic-kal az akkor mar elterjedt win95 alatt : lecsereltem egy GUS PnP-re (ez a vendorhuseg). Erre mar 8megat pakoltam , szereztem egy FATAR SL161 perf. MIDI keyboardot (az egyik legjobb a piacon szerintem , mindenkinek ajanlhatom). De mivel egeszen minimalis volt a direkt szoftvertamogatasa (patcheditor, bankmanager nuku) es kezdett kicsit zajos is lenni a kartya, lecsereltem egy SBLive-ra (99. apr). Valamikor regen azt hittem, szentsegtores egy GUSosnak Creativ termeket venni . Hat nem ; egy nagyon jo aru es minosegu cucc ez a LIVE!.
Mind a software-ek , mind a sample-k tekinteteben , ha melyen magamba nezek es onkritikat gyakorlok , kicsit tullottem magam. Fontosabb lett, hogy egy DX plugin ujabb verziojat MINDENARON megszerezzem , mint hogy a regivel megcsinaljak egy uj szamot/zenet.
Bar ezzel szerintem majdnem mind ti is igy vagytok.

Ennek ellenere azert mar gyulnek az otleteim a CDken ;)

hat enn

TLacika Creative Commons License 1999.05.13 0 0 25
Udvozlet az osszes erdekeltnek !

En mar kioregedoben levo rendszergazda (programozo, stb) vagyok, (33 e),
mostanaban kezdtem foglalkozni MIDI-s zenelessel, a mindosszesen elvegzett 2 evnyi zeneiskolai kottatudasomra alapozva. (hehe)

Live! Value, Evolution MIDI billentyuzet, CakeWalk 8.0 meg egy kozepes PC (P200 MMX, 98 MB) amit hasznalok.

Rovidtavu terveim kozott szerepel a megismerkedes a Cubase VST-vel,
de a 3.553 nem mukszik rendesen a Live kartyammal.
(Ezzel kapcsolatos keresem a Live Topicnal jelentetodott meg.)

EgoSoft Creative Commons License 1999.05.13 0 0 24
Szasztok!

Nemreg eltem tul az 1Gs-et. Zenelessel csak most keztem foglalkozni.
Rovid tavu celom, hogy letrehozzak egy adatbazist a magyar mesefilmek zeneivel.

Ami megvan: Mekk Elek, Mezga csalad, Vizipok-csodapok, Kukori-Kotkoda, Kis csacsi kalandjai, magyar nepmesek, Frakk.

Elokeszuletben: Remusz bacsi mesei, Vackor, Mazsola, Leo & Fred, Nagy Hohohohorgasz, esti mese, Vuk, Dr. Bubo, Susu, Kockas fulu nyul

Ami kellene: Gusztav, Eger a Marson (nem magyar, de sebaj), Lolka Bolka, Varazsceruza, ...valami foltos kutya volt benne (talan cseh, vagy ez is lengyel?), futrinka utca, Jimi es a csodalampa, ...

A vegleges cel, hogy a NOKIA 6110-esbe fel lehessen tolteni. Ezert irtam 3 PERL sciptet (midi -> RTTTL, RTTTL->midi, RTTTL editor). Ha valaki tud segiteni, vagy erdekli, akkor irjon.

Ha valakinek meg eszebe jut mesecim, johet!

Petesejt Creative Commons License 1999.05.11 0 0 23
1972-ben fogantam, es itt a helye becsuletes nevemnek is: Takacs Gabor.

Kisgyermekkorom ota igen szeretem a zenet. 1 ev szolfezs es 2 ev kenyszerhegedu utan letettem a hurok cibalasarol... A kovetkezo lepcso C64 volt. A kishiru pecsi USS csapat zeneszekent pl. Roxette - The look illetve a Beatrice - Boldog szep napok cimu notajanak C64-re valo interpretalasat kovettem el... a barataimnak tetszett. Az 1 honapra kolcson kapott Amiga utan hosszu szunet kovetkezett.
Nagy remenyekkel indultam ujra '96-ban egy GUS PnP - Pentium100 duoval, immar MIDI-vel... gondoltam ez mar profi cucc. A bankmanager sw hajkuraszasaba valo belefaradas kozben jottem ra lassan: itt sose lesz eleg semmi technikabol.
Jelenleg Celeron333, SBLive!, SBLive (mint EMU), es az oreg GUS honol a gepemben. VST 3.65 a MIDI istenem es Reality, Generator analog prg-k ekesitik az egymagam szerezte felkesz munkaimat.
Eredmenyek, es mufajok ? Ha lenne teljesen kesz zenem, talan meg tudnam hatarozni... vagy valami lagy house... vagy valami napjaink nyari dizsi slagereihez hasonlo.
Kerek szepen mindenkit, segitsen nekem legyozni a lustasagot (ha lustasag), ugyanis valami miatt meg soha nem csinaltam keszre zenet...
...talan egy igazi zenehez enek is kell, es eddig nem tudtam mivel jol felenekelni... most lehet hogy segit a vadonatuj AKG C3000 mikrofonom.
Mindenesetre ha talalkoztatok mar a befejezetlen szimfonia ordogevel, esedezem, mondjatok el hogy tudom eluldozni !!!

Koszonettel: Petesejt ;)

LAcko Creative Commons License 1999.04.26 0 0 22
Hali mindenkinek!

Magamról pár szót.....

75-ben születtem egy poros kis városban(Szegeden).
Már apró koromban fogékony voltam a zenére. Alig négy éves lehettem, mikor kapcsolatba kerültem a zenével. Egy kedves idős úriember térdén kezdtem verni a zongorát. Azóta rengeteg év eltel. Most már inkább a foglalkozásom a zene, illetve a hangszer. Szegeden dolgozom két vezető
hangszergyártó cég hivatalos márkaszervízeseként. Mellette természetesen zenélek is. Az első komoly hangszer egy Casio HT3000-es volt amin játszottam. Majd megjárva a fejlődés létráját jöttek a gépek: Yamaha DX27,Roland D10, Roland D20, Roland JW50,Alesis qsr. Mára a Sampler alkotja a zenélésünk fő hangszerét. Egy Ensoniq ASR-X -el zenélünk. Mellette tartunk még egy Roland U110-et egy Kawai K4-et és a SBlive-ot.
Régebben szinti-popot játszottunk. Mostanában a trance a bigbeat és az elektro foglalkoztat minket. Főleg Szegeden és környékén játszunk. Készülőben van egy lemez is de ez meglepi. Majd a cd boltokban meglátjuk az eredményt. :-)
Hát ennyit magamról.

zsazsi Creative Commons License 1999.04.26 0 0 21
Hello!

'68 óta létezem e világon, Informatikus, programozó vagyok egy vidéki pénzintézetnél. 4 év fuvola aztán meg 15 év (Jesszusom...) óta gitár. Néhány évet lehúztam külföldön is muzsikusként, van Tv meg rádió felvételem (nagyon régiek) kb 5 év óta nem zenélek aktívan, csak amennyit a test megkíván. Koncerteken egy saját fejlesztésű programot használunk PC-re. A zenekar abszolute családi (Öcsém szintén gitár, feleség hegedű keyboard). Első MIDI file-omat '89-ban csináltam. Jónéhány év Atari, aztán meg PC, Turtle - Beach Fiji hangkártya, Cakewalk, Cubase, Sound-Forge.
Gitárok, Roland SC-55, Spirit folio mixer, Alesis microverb II, Digitech GSP-21 Pro, DBX 266 compressor, JBL EON.
Stílusok, Country, rock, jazz.

gazsibacsi Creative Commons License 1999.04.26 0 0 20
Üdvözlet minden midisnek,

'67-es évjárat vagyok, de csak 2.5 éve kezdtem el midizni. Korábban tanultam zenét is és trombitálni próbáltak mestereim megtanítani. Amíg kötelező volt, utáltam az egészet, de miután abbamaradt jelentkeztek az elvonási tünetek. Én is folytattam magnós kísérleteket, meg zenekarokat is alapítgattunk, de több embert manapság elég nehéz összehozni. Elsősorban kísérletezgetni szeretek a hangzásokkal, hangszerek cserélgetésével mindenfajta müfajhatár nélkül. Amikor elterjedtek a CD írók, határoztam el, hogyha lehet, hát kell is egyet alkotni. Ez még csak két példányban készült a kedvesemnek dedikálva. Néhány száma meghallgatható a homepage-emen, amely elég gyalogos, de nem fektettem elég időt ebbe a müfajba. Második lemezem zenei anyaga már szinte kész van, a borító és a CD matrica van még hátra. Idén kiváncsiságból részt vettem egy midis versenyen, ahol egy közönségdíjat és egy 2. helyezést értem el.
Eszközeim elég egyszerüek, de többet - családos lévén - nem tudok és nem is akarok elvonni tőlük:
SB master keyboard, SB 64 Value & Wingroove SW szinti.

Anonymus és midigabor,

Nagyon tetszett az ars poeticátok, kicsit az én véleményem is megfogalmaztátok.

Maro Krisztian Creative Commons License 1999.04.12 0 0 19
Sziasztok Mindenkik!

Hát, azt hiszem én lennék itt a legkezdôbb, vagy mi?
74ben születtem, manapság egy reklámügynökségnél/napilapnál vagyok grafikus.
Inkább zenekedvelônek tartom magam - semmiképp nem zenésznek. Inkább a zenekészítés hangulata az, ami magával ragad (ha valaki szereti, mondjuk a TB-303-t, az biztosan tudja, mire gondolok) mindig, aztán minden számba beleunok, amit elkezdek. Majd talán egyszer...
Hát a stílust is nehéz leírni így, inkább azt, hogy nagyon szeretem Bill Leeb és társai zenéit (lásd FronLine Assembly, Delerium, Will, stb.), a minimal acideket és a mindenkori legkedvencebbem az Orbital (jó sok analóg hangot használnak, azért).

A zenei pályfutásom a fent említett okok miatt egyenlôre elég szegényes. Elôször C64, aztán PC-n trackerelés, de szerintem (csak ilyen kicsit ismerve a MIDI-t is rá kellett jönnöm, hogy az egy zsákutca). A MIDIzést most kezdtem, ezért jó sok kérdésem lesz még mindenkihez. Most GUS Pnp-m van és gyűjtök billentyűzetre. (Kedvenc programomat muszáj ideírnom: REBIRTH RULEZ!!! Bocsánat.)

Mindenképpen le kell írnom, hogy nagyon köszönök minden eddigit és következôket is Sanchonak és Darth-nak, ôk egyengettek el addig, ahol most tartok.

De nem adom fel, próbálkozom.

Kris
krismaro@hotmail.com

Kevin_ Creative Commons License 1999.04.06 0 0 18
Sziasztok MIDIsek!

Zenéléssel már 10 éve foglalkozom, ezen belül számítógépes zenéléssel 6 éve. Jelenlegi hangszerparkom: Roland JV-2080, Roland SC-55MkII, SB AWE32. Masterkeyboardom egy Roland A-33. Egyebkent profi (hivatásos) programozó vagyok, az elmúlt idôben sokat foglalkoztam PCM spektrumanalitikai es effektezési problémákkal, es sikerült egy-két saját hangeffektet kreálnom. Emellett érdekel az elektronika is, de abban még igazi Lamer vagyok.

Sandor Creative Commons License 1999.04.05 0 0 17
Udv a forum olvasoinak!

34 eves vagyok (szoval nem vagyok tul hamvas), 21 eve gitarozom. 93 ota foglalkozom szamitogepes zenelessel. Objektiv okok miatt kenytelen voltam gepi hazizenekart alakitani. A handszertar pillerei a
Kurzweil K2000RS, Alesis D4, mar ami a szintiket illeti, Fatar 610+ keyboarddal. A gepemben egy AudioMedia III hangkartya es egy SB AWE 32 talalhato. Ezeken kivul meg egy csomo minden van, ezek a gitarozashoz kapcsolodnak ( ADA MP2, ART SGX 2000, D 05 DAT magno, GTM 6 gitar to MIDI konverter, stb.). Elektronikaval, szamitastechnikaval es irodatechnikaval foglalkozom egyebkent.
A stilus neoklasszikus metal (?), Malmsteen, MacAlpine, Greg Howe es hasonlo dolgok. Van 3 radiofelvetelem(unk) a reg megszunt KRAKATAU nevu amator zenekarral. A zenekar megszunese inditott el a "lejton" a MIDI dolgok fele.

Sandor
ruzicska@dragon.klte.hu

RadaR Creative Commons License 1999.03.30 0 0 16
Hi minden Midis bajtársnak!

Az "évjáratom" '75-ös. Operatőr, adásrendező vagyok, valamint a kis videó és animációs stúdiómat vezetem. A MachineMan együttes alapítójaként 1991 óta kezdtem igazán foglalkozni az elektronikus zenével (ezen belül is a mániám az "igazi", underground techno) két társammal együtt. Most dolgozunk az első CD-nken, készül már a második (saját gyártású) videóklipp, egyre több "live act" fellépésen vettünk, veszünk részt (pl. Sziget 98). Elsősorban a klasszikus, "oldskool" acid, hardtrance, detroit techno érdekel és minden elgondolkodtató, mélyebb értelmű techno , aminek nincs köze a mai nyálhouse, disco-rave-hez, hanem valóban kifejez valamit, értéket képvisel, maradandó.
Első hangszerünk a 13 éves koromban sajátkezűleg épített kis monofónikus szintim volt, majd ezt követték az évek során az "öreg", de egyéniséggel rendelkező gépek: Jupiter 4, JX-3P, D20, DW-8000, DX7IIs, POLY-800, POLY-61,MS-20, JUNO, MATRIX-6, EMU ESi-32 sampler, pár effekt, 3 PC+Gravisok... ma már ezekkel próbálunk valami jót, egyedit alkotni...anélkül, hogy túlbonyolítanánk vagy technikai síkra terelnénk a zenélést. Remélem összejön a jövőben is, ahogy talán eddig sikerült.

Kukorica János Creative Commons License 1999.03.24 0 0 15
Hali!

Teljesen egyetértek Anonynmusszal. A zene - szerintem - egy olyan dolog, ahol bármit el lehet követni (az persze más dolog, hogy erre a hallgatóság hogyan reagál).
Egyébként a jó zene-rossz zene dologról csak egy saját tapasztalat: Amikor nekiállok "zenét csinálni", akkor az aktuális szám k*rva jó. Azután mire tényleg zene lesz (vagyis x szólam, hangszerelés, szóló, refrén, stb), meghallgatom vagy ezerszer. Ekkor már általában nem tetszik. (Ennyi az egész?)
S ahogy Anonymus irta, bizonyos idö múlva újra elökerül a mü, s akkor már megint jó.

Kukorica

Anonymus Creative Commons License 1999.03.23 0 0 14
Bocs midigabor!!
Csokoltat Gretsi Laszló (engem)
A szerenyseget akartam irni, szerenytelenseg helyett. Nem mindegy!!
Anonymus
Előzmény: Anonymus (13)
Anonymus Creative Commons License 1999.03.21 0 0 13
Hi midigabor!
Szerénytelenséged már az egeket súrolja.
Honnan tudod, hogy más jobb zenét csinál mint te. Rossz zene NINCS, csak meg nem értett zene. Amit megcsinálsz, görcsölsz, tizszer nekifogsz és a végén ugy érzed, hogy lehetett volna jobb is, természetes. Ezzel szerintem mindenki igy van, aki nem, az saját magát csapja be. Nálam is igy müködik. Aztán két év múlva meghallgatom valamelyik elkövetményemet és úgy érzem nem is olyan rossz. Természetesen technikailag, zeneileg van komalyabb munka, meg gyengébb. Három hangszerrel is lehet félelmeteset alkotni, meg tizzel gyengébbet. Legfeljebb az utóbbi kevesebb embernek tetszik. Egyébként pedig a gyakorlás szárnyakat ad, a sikerélmény pedig tolóerőt.
Nem vagyunk egyformák (hál' istennek) igy zenéinknek is különbözőnek kell lennie. Igy nem foghatják ránk, hogy mást majmolunk. Persze sok új már nincs a nap alatt. Jó munkát!!!
Anonymus
Előzmény: midigabor (12)
midigabor Creative Commons License 1999.03.20 0 0 12
Sziasztok! Világéletemben az "egyszemélyes zenekar" volt a vágyam, tehát hogy minden hangszeren magam játszhassak. A"korai" időkben ezt két magnóval valósítottam meg, gondolhatjátok hogy milyen gyalázatos minőségben, de azért számomra izgalmas volt . 1988-ban szert tettem egy C64-re és - talán 1990-ben - hozzákapcsoltam az első hangszeremet a számítógéphez. Eze a hangszer egy casio HT3000 volt.Később a hangszer egy casio VZ-1 lett, amivel már lehetett "multitimbrális" üzemmódban zenélni, vagyis egyszerre több különböző hangszert lehetett megszólaltatni, és feljátszani a számítógépbe. Később egyre több pénzt szántam a hangszerparkom fejlesztésébe, bár Wahorn András azt mondta - mikor az új hangszereimmel eldicsekedtem neki - "Lehet a legszupereb cuccod, költhetsz rá milliókat, attól még ugyanolyan gyenge zenét fogsz létrehozni vele, mint az olcsóval." Nagyon igaza lett. Azóta a zteljes vagyonom a zenei felszerelésem lett, de zenében alig fejlődtem valamit. Ezt üzenem én is másoknak, hogy aki profi, az SBLIVE hangkártyán is jobb zenét fog írni mint én, mégha nincs is annyi cucca mint nekem. Évek óta MIDI-zek, de Atarit használok, 4 MB-ra felbővítve, és a legutolsó Atarira írt (jogtiszta!!) Cubase Score 2.0 verziót használom. Igaz, az Atari is lefagy néha, a múlt évben például nyáron egyszer ezt megtette. DE megbocsátottam neki.
Egy Roland D70-et használok masterkeyboardként, és van még néhány hangmodul az Atarihoz kapcsolva... Roland SC55 MKII, JV880, Akai SG01v,Korg wavestation, Korg M1R, Alesis D4, Roland S760 sampler... ja meg egy Korg D8 harddisk-recorder , Alesis midiverb 3 és midiverb 4 efektprocik, DAT-ra rögzítek, és Minidiskre... Utószó: ettől még nem írok jobb zenét, mint ti, legfeljebb a jel/zaj viszony nálam jobb lehet.
Jó MIDI-zést mindenkinek!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!