Keresés

Részletes keresés

Kandirozott Meduza Creative Commons License 2003.02.28 0 0 9
Kedves Éva!

Szivesen olvasnám az interneten az irásait, de
az utolsót 1999-ben irta. Lehet e majd újra találkozni Önnel a neten?

Üdvözlettel
Kandirozott Meduza

Előzmény: Megyesi Éva (7)
moha Creative Commons License 1999.04.02 0 0 8
Igaz az állítás, a mérnökök is csak bevásárlóközpontot vagy annál nagyobb épületet szeretnek tervezni, autógarázst pedig nem, azt mindenki magától bütyköli össze. Talán azért is néz ki minden garázs úgy az országban, ahogy. :-))
Megyesi Éva Creative Commons License 1999.04.01 0 0 7
Szerintem akkor érdemes kerttervezo segítséget kérni, ha valaki nagy tavat szeretne. Kicsivel egyszeru megbírkózni, s azt hiszem ma már minden kapható hozzá. Kicsivel nem is foglalkoznak szívesen a tervezok. Az nem pénz...Csak a megrendelonek. Az olajfa nem is való egy igazán szép kertbe, de a nyárfa sem. Csak példának írtam oket, mint "vízfelhasználók".
moha Creative Commons License 1999.04.01 0 0 6
tja, és még valami bja: az "olajfa" (vagyis az ezüstfa) nem oshonos az ártereken. Az egy dolog, hogy kivadult és majd mindenutt megel, még a szikes nyirkos lapályokon is. Hát ezért lehet látni ugymond "ártéren"...Amugy egy ronda szürkes szinu nagyranott bokor. Meg még szúr is. Szóval alaposan nézz utána, mit csinálsz, mit akarsaz...
moha Creative Commons License 1999.04.01 0 0 5
bcsi,

mielott vadul elkezded a kivitelezését, keress egy kertervezo céget, kérj árajánlatokat és akkor szakszeruen, rendesen, nem a 20-ik kisérlet után lesz rendes kerti tavad (vagy belefáradsz a kisérletekbe).

Előzmény: bcsi (4)
bcsi Creative Commons License 1999.03.31 0 0 4
Nagyon szépen köszönöm, megveszem a könyveket, és ha ilyen jó lesz az idő, megvalósítom a kertben az elképzeléseimet. Remélem sikerről számolhatok be hamarosan.
Üdv: ))))) BCSI
Előzmény: Megyesi Éva (3)
Megyesi Éva Creative Commons License 1999.03.28 0 0 3
Na, ujra itt vagyok! Moonnak igaza van, ha betonbol van az emesztod, valoban szetnyomhatjak a gyokerek. Egyebkent azok a fak parologtatjak a legtobb vizet, amiket a termeszetben , az igazi arteruleteken talalsz: a fuzek, a nyarfak, olajfak, ami igy hirtelen eszembe jut. A sziklakert nem annyira bonyolult dolog, a faiskolakban a novenyek kivalasztasaban biztosan segitenek /akar en is/. Sokat szamit a szep, s megfeleloen elhelyezett szikla is.Az adja meg az igazi hangulatat a sziklakertnek. A vizi novenyekrol, tokészitesrol ajanlok egy konyvet-vagy kettot- Moon megjegyzesei melle.Peter Beck: Dezsakertek, Apro vizikertek. Falukonyv-Cicero kiadasaban. A masik cime Viz a kertben. A szerzo most nem jut eszembe, kiadoja a Kert 2000.
moonchild Creative Commons License 1999.03.25 0 0 2
Nem biztos, hogy jo otlet fakat ultetni az emeszto kore, mert a gyokereik egy ido utan szetnyomhatjak a betont. Talan valamifele bokrokat kene, vagy kistermetu fat. Kerti tavat legegyszerubben eloregyartott muanyag toval tudsz csinalni, ha nem akarsz tul nagyot. Tavaly asszem a BricoStore-ban vagy a Praktikerben a szabad eg alatt lattam ilyet, eleg huzos aron mondjuk, olyan 10-20 rongyert. Plusz sejtesem szerint a Silvanusban is van (Szentendrei ut, Mc Drive). :) Folias tavam nekem is volt, de mindig elszokott a viz, mert a gilisztak kiragtak a foliat. A beton meg ronda, bonyolult es szetfagy.
bcsi Creative Commons License 1999.03.22 0 0 1
Szia, kedves Évike !!!
Ne haragudj, hogy csak most kerültem elő, de technikai problémák adódtak a netezéssel...
Szóval: azért kellene ilyen fát ültetnem, mert azt hallottam, hogy az emésztő körül jobban elviszik a nedvességet a földből az ilyen fák. Lehet, hogy hülyeség, de lehet benne igazság.
A másik kérdésem az ,hogy sziklakertet létrehozni nagyon nehéz-e? Mert nagyon kell tudni, hogy melyik növény mennyit növekszik évente. A harmadik kérdésem pedig az, hogy vizinövényt lehet-e ültetni kertbe, és hogy ez a fekete fóliás megoldás mennyire drága ? Sok munka egy ilyet megcsinálni?
Üdv, pusz, kösz : Bcsi )))
Előzmény: Megyesi Éva (0)
Megyesi Éva Creative Commons License 1999.02.23 0 0 0
Mielott válaszolnék, lenne egy kérdésem. Miért fontos, hogy a fa sok vizet vegyen fel? Hova tervezed a ültetést? Belvizes területre?
bcsi Creative Commons License 1999.02.23 0 0 topiknyitó
Szeretnék olyan fákat ültetni, amelyek nagyon gyorsan nőnek, sok vizet vesznek fel a földből, igénytelenek és nem hullik belőlük tavasszal a "vatta"
Köszi a segítséget, üdv : bcsi
Ui. - a virágcserépből hogyan és mikor kell átültetni a növényeket, hogy ne pusztuljanak el ?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!