Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2017.09.20 0 0 12575

Még lenne egy kérdésem. Ha egy nagy tömést kell amalgámmal tömni, de nincs 3 adagos kapszula, akkor azt meg lehet oldani 3 db 1 adagos kapszula összekeverésével is? Mert az instrukcióknál leírják, hogy hány másodpercig lehet a keverőben a kapszula (+- 1 mp eltéréssel), viszont így még ezeket is össze kell keverni egymással, ami szintén idő, és akkor már sehol sincs betartani az előírt keverési idő. Állítólag 2-3 mp eltérés már csökkenti az amalgám erősségét. Hogyan lehet megoldani mégis? (Nem találós kérdés.) Vagy jobb eleve 3 adagosat venni?

Előzmény: Törölt nick (12572)
Normali Creative Commons License 2017.09.18 0 0 12574

Sziasztok

 

Szerintetek ez a fog húzás utáni állapot mennyire normális 3 hét után, járt már valaki így, mi van a fogam helyével hogy ilyen lett?

Fájni nem fáj, nem lüktet, de gondoltam után járok. Korábban mikor még ennyire nem dagadt meg az a piros "lebeny vagy mi" voltam fogorvosnál, aki azt mondta nincs vele semmi gond. Igaz akkor még ennyire nem látszott. Érdekes, mert a lyuk fele már össze is húzódott míg a másik felén ez van.

 

3 hete volt a húzás.

 

Itt egy kép róla.

Köszönöm.

Előzmény: Nagy Zoltáán (12573)
Nagy Zoltáán Creative Commons License 2017.09.18 0 0 12573

Köszi, de nekem a problémám inkább azzal van, hogy a leírások szerint a kezelés közben kellene röntgent csinálni... Mindenesetre bejelentkeztem egy fizetőshöz. :)

Előzmény: Törölt nick (12571)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.17 0 0 12572

Sziasztok!

 

Meg tudja nekem​​​ ​mondani ​​egy hozzáértő, hogy nagy tömésnél az alábbiak közül melyik amalgám a legideálisabb? A kúszás és a méretváltozás tekintetében a ​Lojic+ értékei a legjobbak, de azt már nem tudom, hogy általában az egykomponensű (spherical), vagy a kevert komponensű (spherical and lathe cut) jobb-e. Azt sem tudom, hogy vajon az a rosszabb, ha zsugorodik egy tömés, és emiatt alászuvasodik és érzékeny lesz, vagy az, ha a tágulás miatt eltörik a tömés vagy a fog - mondjuk a t​erjeszkedés a pulpa felé is történik, ami megint csak érzékenységhez vezethet.

 

A ’​Permite’ tartalmaz cinket, amiről olvastam, hogy megakadályozza a zsugorodást, védi a többi összetevőt az oxidációtól, és elősegíti a könnyebb megmunkálhatóságot, viszont pont a cink miatt, ha nedvesség éri​ a tömést behelyezés közben, akkor később tágulhat – tudom, hogy ezt megfelelő izolálással meg lehet akadályozni, de fogalmam sincs, hogy ez a nedvességre való érzékenység csak addig tart-e, amíg a tömés elkészül, vagy egészen addig, amíg meg nem köt, mert akkor már lehetetlenség megakadályozni, hogy nyál érje, és félő, hogy ez a fog töréséhez is vezethet​, azonkívül tömés közben is van pára a szájban, úgyhogy egy kicsit tartok a cinktől.

 

Nem tudom, hogy nagy tömésnél elég-e a normál bedolgozási idejű, de mivel az 5 adagos csak normál verzióban kapható (ami 3 db egy adagosnak felel meg), ezért nagy tömésnél a lassúból nem szabadna kettőnél többet összekeverni az 1 spill-esből. Nyilván az egy adagos a legolcsóbb, de félek, hogy ha túl nagy tömést kell készíteni, akkor pl. 3 db-ból elkészítve nagyon szoros lenne az idő, ha mondjuk a Lojic+ 3 perces kondenzációs idejét nézem, mert 1-2 percen belül a bekeveréstől számítva bele kell tenni a fogba, hogy ne legyenek később problémák. Vagy vegyek inkább 2 adagosat?

(Amúgy a GS-80 valamiért sokkal olcsóbb a másik két, egy árban lévőnél.)​

 

Szeretném, ha nem ajánlanátok ​az amalgám ​helyett kompozitot és inlayt, mert a nagy őrlőkbe mindenképpen​ ​ezt készülök tetetni.

 

​Ezek lennének tehát:

 

http://www.sdi.com.au/WP-ENGINE/wp-content/uploads/brochure/brochures_EN/Permite_Bro_EN.pdf


http://www.sdi.com.au/WP-ENGINE/wp-content/uploads/brochure/brochures_EN/Lojic+_Bro_EN.pdf

http://www.sdi.com.au/WP-ENGINE/wp-content/uploads/brochure/brochures_EN/GS-80_Bro_EN.pdf


A három egyben is megvan​​, bár nem annyira részletesen:​

 

http://www.sdi.com.au/WP-ENGINE/wp-content/uploads/brochure/brochures_EN/Amalgam_Multi_Bro_EN.pdf

 

Törölt nick Creative Commons License 2017.09.17 0 0 12571

Szerintem a saját magad megnyugtatására önszorgalomból csináltass egy röntgent, mert azért azt csak kell látnia a dokinak, hogy hány gyökere van a fognak, hogyan helyezkednek el, görbék-e vagy egyenesek, vagy hogy milyen hosszúak – persze ha van régebbi felvétel róla, az is jó. Egyébként állítólag utólag is meg kellene röntgenezni, hogy hogy sikerült a gyökértömés.

Előzmény: Nagy Zoltáán (12570)
Nagy Zoltáán Creative Commons License 2017.09.12 0 0 12570

Sziasztok!

Az egyik fogamat gyökérkezelni kell, és az Interneten azt olvastam, hogy ennek része a röntgen vagy valamilyen csatornahosszmérő gép használata. Az itteni ingyenes fogorvosomat eléggé szeretem, de neki egyik sem áll rendelkezésére. Szerintetek érdemesebb lenne elmennem fizetőshöz, vagy így is be lehet vállalni?

helloeverybody! Creative Commons License 2017.07.17 0 0 12569

Precedent Fogászati Centrum. Nekem a sírból hozták vissza a rosszul gyökérkezelt fogamat. Ugyanakkor drága, és úgy lehet, olcsóbban megúszod, ha kihúzatod, és a helyére egy megbízható társaságnál beültetsz.

Előzmény: Robo83 (12566)
Robo83 Creative Commons License 2017.06.23 0 0 12568

Jó tudni, hogy ilyen is van :) Köszönöm az útbaigazítást!

Előzmény: rotring05 (12567)
rotring05 Creative Commons License 2017.06.23 0 0 12567

Szerintem jobban jársz ha a kérdésedet az SOS fórumcsoport--egészségügyi fórumok--fogászattal kapcsolatos részében teszed fel :)

Előzmény: Robo83 (12566)
Robo83 Creative Commons License 2017.06.23 0 0 12566

Sziasztok! Lenne egy problémám, amire keresem a választ. Pár napja egy régóta lyukas frontfogam begyulladt, és 4 nap alatt egyre fájdalmasabb és nagyobb tályog alakult ki felette. Elmentem vele egy magánrendelőbe, ott gyökérkezelést és gyökércsúcs műtétet javasoltak, de csak később. Tehát a tályoghoz nem nyúltak, az ugyanúgy duzzadt maradt és fájt tovább. Aztán egy másik orvos ma kifúrta a kérdéses fogat, hogy nyitva legyen, és a genny távozhasson rajta keresztül (azt mondta, ez 1 hónapig lehet max. így, aztán mindenképp gyökérkezelés kell, de inkább minél előbb). Azóta beesteledett, és nem úgy vettem észre, hogy akár egy csepp gennyes valami is szivárgott volna a kifúrt lyukon. Ez ilyen lassú folyamat?

Elsőre arra számítottam, hogy felvágja az ínyt, azaz magát a tályogot, és úgy ereszti le a fertőzést, aztán, amikor kiderült, hogy fúrás lesz, akkor meg csodálkoztam, hogy nem ömlik belőle azonnal valami, hiszen vagy 4 cm nagyságú már az a gennyzacskó a fog felett. Mindenesetre a kezelés után felírt Dalacin C antibiotikumot, amit kiváltottam, de azt mondta, hogy akkor kezdjem szedni, ha nem javul.

Kérdés, érdemes volt kifúrni a fogat, később tud ürülni a genny magától rajta keresztül és csökkenni a nyomás, vagy kapásból a tályogot kellett volna felvágni?

A másik kérdés, a gyökércsúcsműtét mennyire fájdalmas? A szükségességével tisztában vagyok. Előre is köszönöm!

helloeverybody! Creative Commons License 2017.02.25 0 0 12565

Akkor - röviden és tömören - nincs rendben, azaz nem jól gyökérkezelték.

Előzmény: I-Vá-N (12552)
helloeverybody! Creative Commons License 2017.02.25 0 0 12564

Akkor - röviden és tömmören - nincs rendben, azaz nem jól gyökérkezelték.

Előzmény: I-Vá-N (12552)
originalqszi Creative Commons License 2016.12.02 0 0 12563

Nem, inkáb Coregát használok:)))))

leone Creative Commons License 2016.12.01 0 0 12562

Sziasztok! 

 

Van egy érdekes problémám. Az egyik hátsó fogamban van egy arany inlay. Az előtte lévő fog egy Ni mentes remanium alapra égetett porcelán korona. A két fog közötti részen az arany inlay állandóan elszíneződik. Feketés foltok jelennek meg az arany felületén a két fog között. Elég hátul van  (hetesben van az inlay és az előtte lévő hatos a korona), de azt jól ki lehet venni, hogy az elszíneződés a két fog között jelenik meg. A fogorvosomnak már jeleztem, többször lepolírozta, de mindig visszajönnek a foltok. Az íny eléggé fel van sorvadva emiatt a hatoson lévő koronánál már picit kilátszik a fém széle.

Arra gondoltam, hogy nem lehet valami interakció a két fém között? Olvastam a fogászati fémek közötti korrózió, de nem nagyon tudtam specifikus infót vadászni, csak főleg az amalgám tömésekkel kapcsolatban (nincs egy amalgám tömésem se).

Ezenkívül van még két arany inlay a számban, mindhárom egyszerre készült és egyszerre is lettek behelyezve. A másik kettőn semmilyen elszíneződés nem tapasztalható, teljesen tiszták, fényesek. Ezek nem is fém koronák mellett vannak.

 

Szóval elképzelhető, hogy valóban a két fém között van valamiféle kölcsönhatás?

Nem tudom másra visszavezetni.

 

 

 

 

szaguldo kacaj Creative Commons License 2016.10.16 0 0 12561

A J+J-ben dolgozik egy nagyon kedves ismerősöm. :)

Előzmény: Hunza (12558)
adamhun Creative Commons License 2016.10.12 0 0 12560

Szia! ugyanebben a cipőben járok...két bölcsesséfofghúzás után ajánlotta a doki a régi "rosszul záró" amalgámok cseréjét. Azóta folyamatosan gyengülnek a fogaim, nyillalás, most épp gyökérkezelnek, keményeket nem is birok rágni konkrétan most egyik hátsó rágófogamon sem. Úgy érzem ennek soha nem lesz vége, már nagyon idegben vagyok, az összes napomra ráteszi ez az állapot a bélyegét. Te hogy bírtad?

Előzmény: mirla (12543)
Afrikaans8 Creative Commons License 2016.09.19 -1 0 12559

Fizetnék is, csak szedjék már ki belőlem!

Volt egy nap Magyarországon, amikor a maszek elbukott az államival szemben, pedig csak egy néhány milliméteres varratot kellett volna legyőzni. Tovább »

forrás: Index.hu

Hunza Creative Commons License 2016.09.05 0 0 12558

Tegnap éjjel begyulladt a fogam. Brutálisan... már napok óta éreztem, hogy valami nincs rendben de halogattam. Aztán nem bírtam tovább.

2 helyen voltam vele a városban, egyik a Haifa a másik a J+J. Az első helyen bunkók voltak ezért el is jöttem a másik helyen simán megcsinálták. Csak üzenem azoknak akik szintén hasonló cipőben járnak, hogy nyugodtan keressék fel éjjel őket... "nappali" minőségű ellátást kapnak.

 

</nemreklám...valóság>

FunTom74656 Creative Commons License 2016.05.14 0 0 12557

Sziasztok! Van egy fogam amit nagyon elhanyagoltam, le van belőle törve, üreges és mikor máskor ha nem hosszú hétvége előtt pénteken begyulladt. Van egy SZTK fogorvos hölgy akit nagyon szeretek, nem félek nála, ügyes, de egyrészt mivel korlátozottak a lehetőségei az sztk miatt, másrészt mivel 60 körül van és lehet emiatt nem ismeri az újabb eljárásokat attól félek hogy mindenképp kihúzná. Sajnos nincs magánrendelése. A váltóspárja is nagyon jó doki, 35-40 körüli hapsi, neki van magánrendelése, neki viszont a 70 és a halál közti hárpia anyja az asszisztense sztk-n és magánban is. Merjek elmenni az elsőhöz, el tudja ő azt dönteni hogy ki kell-e húzni vagy megmondja ki tudja megmenteni ha ő nem? Sajnos jártam már úgy vele, hogy gyökérkezelt, meg volt mondva hogy egy hét és én kivártam pedig nagyon fájt, begyulladt a gyökércsúcs. Azt mondta ha rögtön visszamegyek vele meg tudta volna menteni de így húzás.

Törölt nick Creative Commons License 2016.04.19 0 0 12556

Elfelejtettem említeni, hogy felső fogsorról van szó.

Előzmény: Törölt nick (12555)
Törölt nick Creative Commons License 2016.04.19 0 0 12555

Ajánlatot kaptam un Smart Guide módszerrel 4 db implantátum beültetésére és a hozzá tartozó csavarozott fémkerámia körhídra . A 4 implantátum behelyezése csontpótlással 1.000.000. A fémkerámia körhíd 1.400.000. Teljesen irreális, a valóságtól elrugaszkodott árak ezek ?

skodas72 Creative Commons License 2016.04.05 -1 0 12554

a gyokerkezelt fog nem mindig teljesen gyokerkezelt. De ennek inkabb orulnod kellene.

miert?

mert az a resz nem fog kiszaradni / szetrohadni / megfeketedni (barmelyik vagy egyszerre)

Pl. a szemfogakat eleg nehez gyoker kezelni, de nem is baj, ha a elmulik a gyulladas a fajdalom, es meg  erzed a fogadnal nyomasra ragasra barmit, inkabb orulj neki, mert meg él picit a fogad.

 

Előzmény: I-Vá-N (12552)
skodas72 Creative Commons License 2016.04.05 0 0 12553

Sziasztok, ahogy hallottam, nem en allitom, a fogorvosok ma sokkal de sokkal kevesebb penzbol gazdalkodnak, mint 1 eve, ezert nem ir ide senki sem 2015. dec ota?

 

koszike.

I-Vá-N Creative Commons License 2015.12.20 0 0 12552

Sziasztok!

 

Kb. egy hónapja gyökérkezelt fogam alkohol fogyasztás (akár egészen kevés mennyiség) után elkezd fájni (rágáskor), emellett általánosan kellemetlen szagú. Találkozott már valaki hasonló problémával?

 

Üdv!

pumukliSpami21 Creative Commons License 2015.12.14 0 0 12551

Szia,

 

hogyan sikerült a fogpótlás? Pontosan hol és mit csináltattál?

Én is szeretnék egyet pótolni- de hídat nem javasolják- pedig csak egy foghiány van és egy letörött mellette- mert nagy terhelések lenne kitéve.

Implantáció viszont nagyon drága- Alpha Biorol van esetleg valakinek valamilyen vélemény?

Köszönöm, üdv.: Spami

Előzmény: Qqberci (12548)
kozso1 Creative Commons License 2015.11.22 0 0 12550

Tudna valaki Szombathelyen vagy vas megyébe fájdalommentesen
viszonylag nem zsebmettszően,
nem sintér módjára dolgozó szájsebész-fogorvost?
Az se gond ha sztk.ba is rendel...
Jöhet privátban is.
Köszönöm.

tocsa76 Creative Commons License 2015.11.19 0 0 12549
Köszönöm, várom. Szerintem többen is vagyunk, sok a rossz tapasztalat.
Előzmény: Qqberci (12548)
Qqberci Creative Commons License 2015.11.19 0 0 12548

Gyerekkoromban letört és kitört fogsoromat szeretném rendbe tetetni

 

Hasonló cipőben járunk, de én már a célegyenesben vagyok. Jövő hét végén teszik fel a végleges pótlást, ha érdekel, akkor megírom az élményeimet (eddig jók)...

Előzmény: tocsa76 (12547)
tocsa76 Creative Commons License 2015.11.19 0 0 12547

Kedves Fórumozók!

 

Segítségest szeretnék kérni fogászat/fogorvos választásban (Bp és környéke).

Gyerekkoromban letört és kitört fogsoromat szeretném rendbe tetetni, ami nagyon sokba fog kerülni, így nem szeretném ha elcsesznék. Van rossz tapasztalatom a fogásztokban, a fogorvosok nagy többsége nem elég precíz, aki precíz, annak rossz a fogtechnikusa, vagy nem ért pl. a parodontológiához stb.

Parodontológus, ínysebész is kellene valószínűleg, illetve jó és szép cirkon koronák.

Csak a neten tudok tájékozódni, nagy szép csilivili honlapok, öndicséret, szép referenciafotók mindenütt, aztán meg egy sima tömést sem tudnak rendesen megcsinálni, nem illeszkednek a drága koronák stb.

 

Pozitívat és negatívat is várok, főleg komplexebb beavatkozásokat átélőktől.

 

Előre is köszönettel

 

Csaba

 

 

rita.m Creative Commons License 2015.11.05 0 0 12546

Sziasztok!
Rettentően fáj a fogam, amint tudok megyek fogorvoshoz, de addig is tudnátok valamilyen természetes fájdalomcsillapítót ajánlani? Csak ne a szegfűszeget meg a fekete teás borogatást írjátok, mert azokat már próbáltam, de nem segítettek... Már keresgéltem mindenhol a témában, de semmi eredménye. :( Keresgélés közben viszont rátaláltam erre az emberi fogazattal rendelkező halra. Nagyon fura, nézzétek: http://canariadental.hu/az-emberi-fogazattal-rendelkezo-pacu-hal/

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!