Keresés

Részletes keresés

Ancsika5656 Creative Commons License 2015.05.03 0 0 12539

Meg tudná nekem valaki mondani, hogy ha nem használ a Dalacin akkor utána szedhetek-e Augmentint? Implant beültetés mellett szájsebészeti műtétet kellett végrehajtani Pesten, de lüktet továbbra is. Félek, hogy fel kell ujra tárni, rá sem merek gondolni.

szaguldo kacaj Creative Commons License 2015.05.01 0 0 12538

Nekem is az jutott eszembe, hogy igencsak te tudsz a legtöbbet az amalgámról. :)
Én tudok fogászatot, ahol használnak amalgámot, de az Békés megyében van.

Előzmény: Törölt nick (12535)
Törölt nick Creative Commons License 2015.03.20 0 0 12537

Köszönöm.

 

Egyébként az előbb azt olvastam, hogy az amalgámot alá kell bélelni, pont a hővezetés miatt, így mindegy a réz tartalom, és lehet magas az ezüsttartalom, ami jobban távol tartva a bacikat.

 

Sajnos nem találok olyan dokit, aki amalgámmal tömne, még akinek a weboldalán fent van, hogy igen, telefonon való megkereséskor az is azt mondja, hogy már nem töm vele (hárommal jártam így, de akkor miért nem veszik le a honlapról?).

Előzmény: Pipicz Sándor (12536)
Pipicz Sándor Creative Commons License 2015.03.19 0 0 12536

Szerintem a non gamma 2, magas ezüsttartalmú /65-70%/ a jobb.

De mivel utánanéztél, ezért az amalgámok anyagtanáról per pillanat többet tudsz szerintem, mint a legtöbb fogorvos (engem is beleértve). 

Viszont a tömésben nem tudok segíteni, és igazából nem is ismerek olyan kollégát, aki még használna amalgámot. 

Előzmény: Törölt nick (12535)
Törölt nick Creative Commons License 2015.03.18 0 0 12535

Kedves szaguldo kacaj (vagy más, fogorvoslásban jártas személy)!

 

Megmondanád nekem, hogy az amalgám tömések közül melyik a legjobb?

Mert azt hallottam, az amalgámok modernebb fajtája, az ún. Non Gamma- 2, amelyben a higany szorosabban kötődik - ezt sztk-ban nem is használják, hanem a Safargamot, amiben az ezüst 42-50%, az ón 30-32% és a réz 20-26%, de nincs benne cink, ami csökkenti a zsugorodást.

Viszont találtam olyan Non Gamma-2 összetételűt is, amiben szintén nincs cink (vagy nagyon kevés), és az ezüst ugyanúgy 45%, az ón 31 %, a réz 24 %, bár van olyan is, amiben az ezüst 69%, az ón 18,6%, a cink 0,3, de ennél a réz nyilvánvalóan kevesebb (11,9%).

 

Azt is olvastam, hogy a magasabb réztartalmú amalgámok jobbak, mert a réz semlegesíti a korrózióra hajlamos ón-higany fázist, mivel az ón inkább a rézzel reagál, mint a higannyal, így kevés higany szabadul fel és ennél a széli záródások is jobbak, viszont az is eszembe jutott, hogy mivel a réz nagyon jó hővezető, ezért  a magasabb réztartalmú tömés érzékenyebb lesz hidegre, melegre.

 

A mai amalgámok állítólag már nem olyan jók, mint a régiek, mert az alacsonyabb Hg koncentráció miatt a szélek integritása csökkent, az anyag ridegebb, korrózió (rés) alakul ki a fogszövettel érintkező részeken, a repedésekben.

 

Az ezüst hatására viszont az amalgám gyorsabban szilárdul meg és keményebb lesz, így a 69%-os tartalmúval lehet, hogy nehezebb dolgozni is, és így nem lehet olyan jól tömöríteni, ráadásul gondolom ez jobban oxidálódik, és hamarabb feketedik, nem? - bár ez számítana a legkevésbé.

 

Ezenkívül a Non Gamma-2 biztonsági adatlapja nem sok jót árul el, bár itt nem találtam adatot az összetevők százalékáról. (Be akartam linkelni, de sárgával átszíneződött, gondolom azért, mert tilos ilyen oldalt feltenni.)

 

Van egy másik biztonsági adatlap is ilyen névvel, ahol az ezüst tartalom 45%, ez nem annyira mérgező, legalábbis nem volt halálfej, bár igazából nem tudom, hogy mi a kettő között a különbség.

 

Szóval szerinted melyik a jobb?

 

Azt is jó volna tudni, hogy melyiknek mennyi lehet az élettartama kb.

 

A nagyőrlőkbe mindenképpen amalgámot szeretnék, mert már nagyon régiek, és fájdogálnak (a röntgenen látszik is, hogy alászuvasodtak), viszont olyan nagy tömések, hogy ezek helyett csak inlay-t (onlay-t, overlay-t) lehetne betetetni, amire viszont nem nagyon van pénzem, de ha még nem is lenne olyan nagy a lyuk, akkor is félnék a fogelhalástól, vagy hogy a pár évenkénti csere miatt gyökérkezelés lenne a vége.

 

Segítenél? Köszi.

 

(Az persze már más kérdés, hogy melyik fogorvos fogja elárulni, hogy milyen ezüsttartalmú amalgámmal dolgozik, és tényleg azt teszi-e bele, amit én szeretnék.)

hopepe61 Creative Commons License 2015.03.12 0 0 12534

Üdv Kedves szaguldo kacaj.

 Tényleg régen hallottunk már Rólad, igaz én is leálltam az oldalról.

Őszintén örülök, hogy bejött az elképzelésed, és jól tetted, hogy kitartottál emellett a gyönyörű hivatás mellett. Reménykedjünk, hogy sokáig megmarad a hited, és sok-sok embernek fogsz segíteni elviselni, az amúgy nem mindig  kacagtató beavatkozást.  Jó egészséget kívánok a munkádhoz.     

       üdv: pepe.

/  tudod az vén fogtechnikus mester,  aki - mostmár 35 éve- nem mos fogat!/ Fogkefével!/   "csak " tisztán tartja.       / ja: és még mindig megvan a 23./

Előzmény: szaguldo kacaj (12533)
szaguldo kacaj Creative Commons License 2015.03.06 0 0 12533

Üdv! Egy ismeretlen ismerős. :) Én is most döbbentem rá, hogy kb. másfél éve írtam ide utoljára. Pedig úgy rémlett, hogy karácsonykor "beszóltam" valamit, de ezek szerint csak olvasgattam. :)

Azoknak, akik még emlékeznek rám: Szóval az van, hogy végre sikerült megvetni a lábam a fogászatban. Nagyon boldog vagyok, imádom a munkámat, a munkatársakat. Minden napom boldogságban telik a rendelőben, pedig a nap végére agyilag zokni vagyok. Nagy a pörgés, nagyon sok a beteg. De imádom minden percét. Sokat túlórázok is, de egyáltalán nem teher, örömmel dolgozom. Azt hiszem, ez már hivatás.
Minden úgy van, ahogy elképzeltem magam egy fogorvosi rendelőben (amiről azt gondoltam, nem is igazán létezik): laza, stresszmentes, de komoly munka, sok-sok nevetés, viccelődés az orvossal a tisztelet megtartása mellett, mindig jó hangulat a rendelőben, sok-sok nevető beteg. Olyan meseszerű. Megérte kitartani.

Előzmény: mirla (12531)
Törölt nick Creative Commons License 2015.03.04 0 0 12532

Sziasztok!

 

Tudtok Bp-en olyan jó fogorvost ajánlani, aki még készít amalgám tömést (nagyőrlőről lenne szó), és aki amúgy más fogaknál a kompozit tömést, ha mély a lyuk, alábéleli? És az is jó volna ha tudna kis röntgent készíteni, és érzéstelenítésnél ultracaint alkalmazna, és nem horror árai lennének. Köszi.

mirla Creative Commons License 2015.02.15 0 0 12531

Üdv a "fogas kérdések" feltevőinek!

Már rég jártam ezen a fórumon, ami sajnos nem jelenti azt, hogy fogazatommal nincs gondom... Struccpolitikát folytatok, amelynek bizony következményei lesznek.

 

Elvileg most Pipicz Sándor doktor urat szeretném megvédeni Derült Ég kemény kinyilatkoztatásával szemben. Ezt az általános nézetet és durva megfogalmazást kikérem az ő nevében. Eddig ő nekem sokat segített itt a válaszaival, és gondolom, a fórumon még sok-sok más embernek is. Kezelésen még nem jártam nála, de ami késik, nem múlik! (?)

Az, hogy veszi a fáradságot és átgondolja és megválaszolja az itt feltűnő emberkék problémáit-kérdéseit, mindenképpen humánus, páciensbarát hozzáállásra vall!

 

Sajnos, nekem is rengeteg, fogorvosokkal kapcsolatos negatív tapasztalatom és jó néhány általuk eltolt, tönkretett fogam van. De meg kell mondani, nincsenek jó fogaim sem, és hajlamos vagyok a komplikációkra is. Nem mindig a fogorvos a hibás!

Fogorvosok nélkül  egyébként már 40 éves korom körül protkót kellett volna csináltatnom, szóval mégiscsak csináltak valami jót is a számban!

Előzmény: derült ég (12527)
pihike Creative Commons License 2014.11.08 0 0 12530

Attól az orvostól elköszöntem, aki elkészítette, mert nem voltam megelégedve. :-( Véglegesen ez a fogsor soha nem lesz beragasztva, de amíg nem találok másik fogorvost, addig ragasztgatom a Blend a ded-del. Csak az  kérdés, hogy a lecsiszolt fogaknak árthat-e ez az anyag? 

Előzmény: derült ég (12529)
derült ég Creative Commons License 2014.11.08 0 0 12529

Reklamálj és ragasztasd vissza ingyen!

Előzmény: pihike (12528)
pihike Creative Commons License 2014.11.07 0 0 12528

Szép estét!

SOS segítség kellenne! 2014.10.14.-én a végleges porcelánfogaimat beragasztották, egy hét múlva kimozdult, azóta anyukám Blend a ded fogragasztójával ragasztgatom. Valaki, aki ért hozzá tudna válaszolni nekem, hogy ez árthat-e a lecsiszolt fogaimnak? ... és még ki tudja, hogy meddig kell ragasztgatnom :-(

 

pihike

derült ég Creative Commons License 2014.10.23 -1 0 12527

Tájékoztattak a gyökértömés előtt -ÍRÁSBAN -, hogy beletörhet a tű? NEM!. 

Minden fogorvos egy tróger szar (elég sokkal találkoztam már kényszerből), védik a maguk "becsületét", ami nincs nekik!

Hibás teljesítés = kártérítési per!  Fog implantátum és felépítmény árát kéred első körben. Keresd ki a legdrágábbat, mert sok a kókler! Mivel a "megbeszélés" eredménytelen lesz, marad számodra a per. (ANTSZ és hasonlókhoz kár fordulni, nem csinálnak semmit.) Tudok olyan ügyvédeket, akik vállalnak hasonló kártérítési pereket úgy, hogy a megnyert összeg %-a lesz az ő hasznuk, tehát előre semmit sem kérnek. A bíróságon lehet kérni a per díjának elengedését (egyébként minden költséget végeredményben a VESZTES fizet, te meg nagyon jó eséllyel megnyered a pert.

    A fentin felül 500e - 3m Ft között van esélyed nem vagyoni kártérítésre.

 

 

 

http://www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/10081/muhibaperek--interju-erdos-gyorgy-ugyveddel

http://www.orvosimuhibaperek.hu/index.php?cikk=9

Előzmény: Haflingi5 (12526)
Haflingi5 Creative Commons License 2014.10.23 0 1 12526

Köszönöm a tanácsot!

Röntgenem van az előtte ill utána levő állapotról. Sőt azóta már a fogam is a kezemben van :-(

A tű még tovább is lógott a foggyökéren vagy 2-3mm-re, így minden harapásnál szúrhatott... 

Beszéltem 1-2fogorvossal (mert épp járok konzultációra fogszabályzás ügyben, ) de mindenhol azt mondták, hogy a tűbetörés velejáró komplikáció, biztos nem fognak kártérítést fizetni :-(

A betegjogissal beszéltem próbál egyeztetni egy időpontot ahol leülünk beszélni az elkövető sztk-s fogorvossal. Gondolom egyből hárítani fog, és azt mondja hogy ez normál nem fizet, én meg úgysem tudok mit kezdeni vele...

Szerintetek mekkora összeggel indítsak, mert vmi összeget mondanom kell, amire igényt tartanék. Pl egy fogpótlás árát, de annyira eltérő árak vannak, hogy foglalmam sincs, mennyit érdemes mondani, ami még reális lehet.

Ügyvédre nincs pénzem, esetleg van vmi olcsó megoldás? Nehogy többe kerüljön az ügyvéd mint maga a kártérítés.

Leginkább az bosszantott, hogy a doki említést sem tett róla, hogy beletörte a tűt, és meg sem próbálta volna kiszedni, mert úgy búcsúztunk, hogy mikor visszamegyek 3nap múlva, akkor valószínűleg húzni fog.

 

 

 

derült ég Creative Commons License 2014.10.23 0 0 12525

Szerezz be minél több bizonyítékot (iratok a kezelésről, röntgenfelvétel, amin látszik a beletört fúró, másik orvostól szintén, aki felfedezte a betört műszert), majd keress egy jó ügyvédet. Jó esélyed van megnyerni a pert (első körben a bíróság dönt a helytelen kezelés tényéről, s ez alapján második körben a kártérítés összegéről.).

Előzmény: Haflingi5 (12524)
Haflingi5 Creative Commons License 2014.10.21 0 0 12524

Sziasztok,

Segítséget szeretnék kérni jogorvoslat ügyben.

Az SZTK-s fogorvos beletörte a tűt gyökérkezelésnél a fogamban, és nem is szólt róla, csak azt mondta hogy jöjjek vissza 3nap múlva és valószínűleg húzni kell a gyökérkezelés ellenére mert ferde a gyökér. (Először egyébként egy kicsi tömésre mentem, aztán abból lett a gyökérkezelés meglepetésként.)

Ezek után elmentem egy magándokihoz, aki elsőre azt mondta a korábbi röntgen alapján, hogy semmi gond, 2-3 kezelés és simán menthető a fog. Aztán mikor elkezdte, akkor derült ki hogy van vmi a gyökérben, elküldött röntgenre, és akkor látszodott a beletört műszer.

Végül ki kellett húzni a fogam, és ez egy fontos rágófog volt, mert a többi alig érintkezik.

Fogpótlásra nincs pénzem egyelőre.

A kérdésem az lenne, hogy élhetek-e kártérítéssel az sztk-s fogorvossal szemben. Ha igen mi a módja? Érdemes-e egyáltalán?

Köszönöm!

Pipicz Sándor Creative Commons License 2014.10.16 0 1 12523

Üdv!

 

Az OEP és a magánrendelő is orvosi rendelő, szóval okosabb nem lettem :D

 

Ahova területileg tartozol ott ingyenes az amalgám is, ha használnak, meg a kompozit is (porcelán tömés nem létezik, urban legend).

 

Előzmény: Isti betyár (12522)
Isti betyár Creative Commons License 2014.10.12 0 0 12522

Szia!

 

Orvosi rendelőben voltam!

 

Régen úgy emlékszem az amalgán ingyenes volt, ez a porcelános meg fizetős?

Ez változhatott?

Előzmény: Pipicz Sándor (12521)
Pipicz Sándor Creative Commons License 2014.10.09 0 0 12521

Nincs "közponosított ára" semminek, szabad piac és verseny van a magánrendelőkben. Ha OEP-es rendelésen voltál akkor a tömés ingyenes.

Adott rendelőnek ha van honlapja és ott van árlista, akkor ott tudsz tájékozódni, vagy, ha legközelebb mész, akkor kérj egy árlistát. 

Előzmény: Sanyiiika (12520)
Sanyiiika Creative Commons License 2014.10.08 0 0 12520

Sziasztok!

 

Ma volt a második "kozmetikai" porcelán tömésem, és még a jövő héten vissza kell mennem.

Mikor kérdeztem, hogy mennyit kell érte fizetni, azt mondták, hogy most még semmit. Gondolom majd egybe akarja, meg ha panasz lenne 1-2 napra, akkor ne az legyen, hogy ki van fizetve.

Szóval mennyi is ennek az ára? Ha következőleg megyek mennyit vigyek kb. max..

 

Pipicz Sándor Creative Commons License 2014.09.25 0 0 12519

Területi szájsebészet - ingyenes. 

Őszinte leszek, mivel egy helyre mehet a területi ellátási kötelezettség miatt, ezért vagy megtalálja ott a számítását, vagy nem, de ezt az első bölcsességfog után tudni fogja. 

Ha nem válik be, akkor még mindig kereshet magánorvost.

A lyukas fogakkal is elmehet területi fogorvosához, van ahol kiváló az ellátás, van ahol kevésbé, de ha szerencséje van egy fillérjébe sem fog kerülni.

 

Előzmény: sysy76 (12518)
sysy76 Creative Commons License 2014.09.23 0 0 12518

Tanácsra lenne szükségem , eléggé félek a fogorvostól viszont meg kellene válnom a 4 bölcsességfogamtól és még vagy 3-4 fog bibis. Sajnos családi adottság hogy 35 éves kor fölött sorra mennek tönkre.A problémám az hova menjek , ki mit ajánl , a magánrendelések 20-30 ezer forintos árajánlata nagycsaládos anyukaként kicsit borsos , viszont mindenképpen menni kellene , nincs túl nagy "elvárásom " ne fájjon és rendesen legyen megcsinálva .

 

Köszönöm ha valaki ír nekem választ :)

 

Pipicz Sándor Creative Commons License 2014.09.16 0 0 12517

A hagyományos, vagy tangenciális, vagy még egy másik nevén slice preparálást egyáltlaán nem javaslom. Amerikai tankönyvben (Contemporary Fixed Prosthodontics) a nem javasolt, tilos előkészítési módok közé tartozik, megemlítik történeti érdekességként. Állandó ínygyulladást, és a fogat körülvevő csontállomány visszahúzódását okozza. 

A vállakat a hátsó fog esetében érdemes íny felett, az ötös esetében az íny vonalában elhelyezni, a hátsónál funkcionális, az elülsőnél esztétikai okok miatt. 

Amennyiben az íny felett van a váll a cirkon esetében is látszik egy átmenet, amit a két anyag találkozásának kontrasztja okoz, de lényegesen kevésbé feltűnő, mint fémkerámia esetében. 

Cirkonhoz fél, egy miliméterrel többet kell eltávolítani a fogból a fémkerámiához képest, a gyökérekezlés esélye ezért annál valamivel több. 

Adott szitura szerintem válassza a fémkerámiát, a hátsó fog esetében supragingivális vállal, az ötösnél meg az íny vonalában legyen (paragingivális).

 

 

Előzmény: Monka72 (12516)
Monka72 Creative Commons License 2014.09.16 0 0 12516

Üdvözlök Mindenkit!

Tanácstalan vagyok híd (korona) választásban, ebben kérnék segítséget.

Felső 6. fogam huzták. Hidat szertnék felteteni, a két szomszédos fog lenne a pillér.

Nehéz a döntés melyik csiszolási módot válasszam.

A hagyományos csiszolás ellen az fellépő inybetegségek szólnak.

A vállas csiszolásnál viszont több foganyagot kell eltávolítani, ami gyakran a fog gyökérkezeléséhez vezet. Viszont itt (megfelelő szájhigiéniával) elkerülhető a foginygyulladás.

Mindent összevetve melyik megoldás lehet a kedvezőbb?

A híd anyaga is kérdéses: fém-kerámia v. cirkon legyen?

Megoldható a hagyományos csiszolás íny feletti (supraingivális) végződéssel? Ha igen ez esetben az esztétikusabb cirkont szerencsésebb választani (az 5. fog miatt)?

Érdekelnének a lehetőségek fém-kerámia és cirkon korona esetén is.

Köszönettel: Monka72

Pipicz Sándor Creative Commons License 2014.08.07 0 0 12515

The disadvantages include:

  • Cost. Dental veneers tend to be expensive.
  • No room for error. Chipped or damaged veneers cannot be repaired.
  • No do-overs. Once they're on, they cannot be removed.
  • Sensitivity. Your tooth may become more sensitive to hot and cold.
  • No grind. Veneers are not good for people who grind or clench their teeth.
  • Tooth decay. Despite veneers, you can still get tooth decay.
  • Popping out. It doesn't happen often, but veneers can dislodge.
  • Mix-match. Your dental veneers may not match your tooth color.

Tehát:

 

-drága

-nem javítható, ha törik, vagy reped

-nem lehet hozzáépíteni, vagy kipótolni

-érzékeny lehet a fogad 

-nem lehet készíteni azoknak, akik erősen szorítják, vagy csikorgatják a fogaikat

-szuvasodás: a héjak ellenére a helytelen tisztítás miatt szuvasodhat a fogad

-leeshet, nem gyakran, de előfordulhat

 

Kiegészíteném azzal, hogy a folyamat visszafordíthatatlan, azaz valamennyi foganyagot el kell távolítani a fogadból, illetve a csikorgatás. Ha csikorgatod a fogad, jó érzésű fogorvos nem készít héjakat, illetve ha nem csikorgatod, akkor is pl én úgy vállalnék rá garit, hogy életed hátralévő részében csikorgatás gátlóval kell aludnod. 

 

Röviden ennyi. Persze ezek nem feltétlen következnek be, és az, hogy ezek közül előjön e valamelyik az nem igazán kiszámítható. Ha nincs velük gond, akkor viszont nagyon szépek, esztétikailag, nincs versenytársuk, színészek csempefehér fogai általában így készülnek. 

 

Nem lebeszélni akartalak róla, csak ne utólag derüljenek ki számodra ezek, előzetesen mérlegeld, hogy Neked megéri e. 

 

Előzmény: cintia0919 (12514)
cintia0919 Creative Commons License 2014.07.27 0 0 12514

Koszonom a valaszt.Roviden osszefoglalva leirna h miert nem ajanlja a hejakat?Csak orvosi rendeloi oldalakat talalok konkretan a hatranyairol semmit nem talaltam.Koszonom

Pipicz Sándor Creative Commons License 2014.07.22 0 0 12513

Akkor a helyes sorrend. 

1. Fehérítés

2. Porcelán korona cseréje cirkon-kerámiára. 

 

Aztán, ha nem nyomod ezerrel a kávét, cigit kétévente elmész egy fehérítésre. Vagy veszel sablonsínes, otthoni fehérítőt és havonta egyszer egy olyanban alszol. A héjakra keress rá, lehetőleg ne egy rendelő oldalán, van hátránya, nem kevés.

 

Előzmény: cintia0919 (12512)
cintia0919 Creative Commons License 2014.07.17 0 0 12512

Sziasztok

Valaki hozzaerto legyen szives segitsen mert mar vegkepp nem tudom hogy mi legyen.olvasgattam itt a hozzaszolasokat es tobb helyen lattam hogy nem ajanljak a porcelan hejakat.namarmost nekem az a problemem hogy az egyik frontfogam porcelan korona.ezt szeretnem eloszor is lecsereltetni masodsorban a tobbire pedig hejakat rakatni mert se a szinukkel se a formajukkal nem vagyok megelegedve.amugy egeszseges az osszes fogam.a feheries kilove mert ugy a porcelan korona mindig ugyanolyan szinu lesz a tobbit meg mindig hozza kellene feheritttni es nem hiszem h ez jo megoldas lenne.itt jonnek kepbe a hejak.esetleg aki nagyon ert ehhez tudna nekem tanacsot adni h mit csinaljak?koronakat nem akarok az osszesre mert olyan sokat nem szeretnek az ep fogakbol csiszoltatni.

Koszonom:)

Pipicz Sándor Creative Commons License 2014.05.12 0 0 12511

Lehet, hogy csak erre volt szükséged, hogy kiírd magadból, egyfajta önterápiás folyamatként. 

Az emlékeidhez képest azért elég sok változás történt. A piaci alapon működő magánrendelőknek alapvető érdeke, hogy l érezd magad náluk, ezért a legtöbb helyen alap az, hogy kedvesek és figyelembe veszik a paráidat. Nem csak azért, mert így visszatérő ügyféllé tesznek, hanem mert a jó attitűd, a kedvesség az minden szolgáltatásnál alap. Szerintem. Persze biztos van ellenpélda, de remélem találsz egy helyet, ami Neked megfelelő lesz és megoldják a problémáidat. 

Szép napot!

 

Előzmény: krtia (12510)
krtia Creative Commons License 2014.05.12 0 0 12510

Sziasztok!
Tudom hülyeség, de nagyon parázok a fogorvostól. Elsősorban gyerekkori rossz emlékek miatt (osztálytársak visítása iskolaorvosnál, érzéstelenítő nélküli fogtömés, közben a doki leordított hogy miért nem maradok már nyugton...)
Szóval szerencsére azóta nem igazán volt szükségem dokira, de érzem hogy az egyik felső mintha lyukas lenne picit. Egyszerűen képtelen vagyok rávenni magam, hogy elmenjek. Mindig csak tervezgetem, hogy majd jövő héten, majd fizetés után, majd következő hónapban, az idő meg csak telik és még azóta se mertem elmenni. Egyfolytában ezen jár az eszem, éjszaka erről álmodok, de félek...
Most hogy ezt leírtam nem is tudom mi értelme volt, úgyis nekem kell magamat meggyőzni, de valahogy jól esett...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!