Keresés

Részletes keresés

The_DooMinatoR Creative Commons License 1999.09.20 0 0 4
Udv!

En most ugy fogok valaszolni, mint scene es game party szervezo.

Sajnos a mai vilagban nem biztos, hogy egy scene party eletben marad. Van par szaz ember, aki eljon a SCENE miatt, es van tobb szaz gamer, aki eljon a GAME miatt.
Ha tobb ember van, akkor szinvonalasabb rendezveny szervezesere van lehetoseg, bar igy ugye lehetnek nezetelteresek a ket fel kozott, ezt tapasztalom.

Mivel ez az egesz non-profit rendezvenykent mukodik (ha nem hiszed, akkor szamolj utana, vagy gondolkozz el, miert van ilyen keves ilyen party!), ezert nem az a cel, hogy meggazdagodjunk (igen, itt talan a tobbiek neveben is szolhatok), hanem hogy osszefogjuk a MAGYAR SZAMITOGEPES TARSADALMAT.
Ez tartalmazza a SCENER es GAMER embereket is, sot meg jonehany csoportot.

Nem gyulolkodni kell az eppen nem demozo vagy eppen nem quake-ezo emberrel, hanem baratkozni vele, vagy pedig csak ELFOGADNI. Ezert van ez az egesz. Itt nagyon sok hasonlo erdeklodesu emberrel talalkozhatsz.

Sokan csak azert jonnek, hogy talalkozzanak a reg latott cimborakkal, es egy jot programozzanak/zeneljenek/quakezzenek/needforspeedezzenek.

En igazan mar sem gamer sem scener nem vagyok az inaktivitasom miatt, megis mind a ket oldalon latom a LENYEGET.

A gamer-ek (Tobbsegben a quake/quake2/quake3-as jatekosok) panaszkodnak a scener-ekre, es mint itt latjuk, a scenerek a gamer-ekre.

Talan ha kulon lenne a gamer es a scener party, akkor mind a ketto kudarcba fulladna, mert nem 100% hogy lenne eleg ember, aki eljonne, hogy legalabb a teremberlet visszajojjon. Vagy ha biztosra szamolsz, akkor meg olyan magas lesz a belepo, hogy meg a biztos emberek sem jonnek el...
(A bukott party-kra inkabb nem mondok peldat, nem bantom a szervezoket.)

Egyenlore ennyit, talan kicsit belelattatok a party szervezes elonyeibe es hatranyaiba.

Bye,
The DooMinatoR

PS: Igen, tenyleg hajnal 4 mult!

The_DooMinatoR Creative Commons License 1999.09.20 0 0 3
test
xgaddalf Creative Commons License 1999.09.17 0 0 2
Hello mindenki!

in medias res

corporal
"Ma azonban mar ott tartunk, hogy egy 1000 fos scenepartyn van 700 gamer es 300 scener"
Már bocs, de ez téged miért zavar? Ha a szervezők nem arra törekednének, hogy minél több embert hozzanak össze, akkor nyílván nem engednék be a játékosokat. De beengedik. És a gamerek is ugyanúgy hozzájárulnak egy-egy ilyen party megszervezéséhez, mind anyagi, mint emberi munka tekintetében, mint Ti, sőt, létszámuknál fogva jobban.

"Nagyreszt sorosuveg vallu kissracok, akik egesz nap csak Quake-eznek, pornokepeket nezegetnek meg MP3-akat swappelnek."
Remek, tegyél csak be mindenkit egy ilyen kis dobozkába. Különböző okok miatt ismerem a magyar quake2-t játszó emberkék és "magukat sztároló" klánok nagy részét (meg jópár q1-est), és megnyugtathatlak, hogy nem klónozással készültek, nem tök egyforma sörösüveg vállu kissrácok. Van közük ilyen is, meg olyan is. És az miért baj, ha sörösüvegválluak, miért fáj az neked? Te gondolom valami tökéletes ember lehetsz, kidolgozott alkattal, nem nézel sosem pornóképeket, és még véletlen sem hallgatsz/cserélsz mp3-akat...

"egyre tobb gamer tunik fel, olyan ember, aki nem alkot, sot, nem is nagyon ert a gephez, csak jatszani jon."
Ismét az általánosítás. Ez már lassan rasszista szöveg lesz. Már bocs, de Te honnét tudod, hogy én, mint quaker mennyire értek a géphez. És ha már itt járunk, egyláltalán miért kellene értenem hozzá, ha én mondjuk csak játszani szeretnék vele. Ha ez érdekel, akkor egy ilyen partyn is játszani fogok, mert ott egyszerre van jó hálózatod, és jó ellenfeled, nem kell szenvedned a modemmel, stb. Miért kellene mindekinek demokat írni, meg egyéb "alkotó" dolgokat tenni? És ha nem tesz ilyet, miért nézed le őket? Én sem mondom, hogy ilyen-olyan vagy, pedig van rá egy fogadásoom, hogy nem boldogulnál el mondjuk egy OpenVMS vagy egy NonStop kernelre épülő rendszer hangolásával. Ettől én még nem mondanám, hogy én értékesebb vagyok.

"Raadasul akad nehany Quake "klan" is, akik ugy sztaroljak magukat, mintha tobbet ernenek az alkoto democsapatoknal is."
Na persze. Miben méred ezt a dolgot? Mi az, hogy többet érnek? Ez az alkotó demócsapatok sem piskóta megfogalmazás. Ha akarnám símán beleköthetnék,. hogy ugyan mi a jó abban, ha valaki ír egy tökéletesen semmire sem használható programot, ami csak arra jó, hogy az ember szerezzen magának egy újabb audio-vizuális élményt. De nem teszem. Fogd fel úgy, hogy a quake egy sport, amiben vannak emberek, csapatok, akiket nagyon nehéz megverni, mert sokkal jobbak másoknál. Ők kiérdemelték a saját társaságuk tiszteletét, mert a maguk területén nagyon jók valamiben. Ez téged csak akkor tud zavarni, ha bele akarsz kötni ebbe a dologba, különben egyszerűen nem érdekelne.

"de egyre tobb agressziv hulyegyerek is feltunik a partykon, akik egyszeruen kotekednek a scenerekkel"
"...es sohasem a scenerek miatt"
"addig nem nagyon tortentek partyk soran lopasok, amig ez a gameraradat meg nem indult. Ma meg mar mindennapos dolog, hogy egy partyn eltunnek vinyok, hangkartyak stb."
Na ja. Csak a gamerek az agresszívak, csak ők kötekednek, és általánan, minden, ami szar, az a gamerek miatt van. Sirály.

"Mint demoscener, arra szeretnem megkerni a gamerek normalis reteget, hogy segitsen azon, hogy ne torjon ki haboru a ket tarsasag kozott"
Lehet, hogy nem ilyen lekicsinylő, 0-ba néző, agresszív hangvételű levéllel kellene próbálkoznod..

"Egy demoscenernek minden mas ember, aki a partyn van, havernak szamit. Mig Egy quakernek nem."
Örükök, hogy ilyen jól ismered az összes quakert. Furcsa mód én nem így látom.

Erdei Mike

"A Gamerek elegen lennének, csak így meg lesilányulna az egész egy közös game-re."
A gamerek egy közös game, meg buli kedvéért mennek el, ez csak Nektek lenne lesilányulás, de Ti úgysem játékkal foglalkoztok, szóval nem értem, hogy ez a lesilányulás hol jelenne meg.

"Tegyünk valamit a JÓ PARTYKÉRT!"

Áje. Ez a kiidulópont.

Mellesleg Mike levelélnek a stílusa sokkal alkalmasabb arra, hogy valami pozitív folyamatot elindítson, mint corporal-é....

Üdv
ps

Erdei Mike Creative Commons License 1999.09.17 0 0 1
Őszintén szólva nem gondoltam, hogy Tomcat vagy NagZ is felbukkan ezeken az oldalakon, de nagyon örülök Nekik. Teljes mértékben egyetértek Velük, meg kell találni a békét, mert egyik társaság sem lehet meg a másik nélkül. A Scenerek (nagy betűvel) túl kevesen vannak, ahhoz hogy egy nagyszabású Igazi Partyt meg lehessen rendezni és ne bukjon csődbe. A Gamerek elegen lennének, csak így meg lesilányulna az egész egy közös game-re. Igazán jó buli csak ott lehet ahol együtt van a 2 társulat (nem pedig egymás ellen!!) Tegyünk valamit a JÓ PARTYKÉRT!
see on Scenest 1999,09,24-26

-==Mike==- (a Puddingos)

nagz Creative Commons License 1999.03.20 0 0 0
Szívembôl - és azt hiszem,nem csak az enyémből - szólt Tomcat barátunk. Nem kell gyűlölködni,főleg nem scene-en. Ha nem bántják a csapattársaimat,én sem ölök meg senkit. De.

nagz / Greenroom ^ Orbital Sounds 243

Előzmény: corporal (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!