Keresés

Részletes keresés

Ormossy Creative Commons License 2002.12.26 0 0 59
Ez is milyen érdekes téma volt!
LDTockij Creative Commons License 1999.02.13 0 0 58
Dear GEO!

A szadi átlendült szavazóival a Fidesz nemigen kormányozna ma, s ha nagyon illetlen lennék azt mondanám, hogy kitörölhetnék vele a seggüket. (Merthogy ugye azért az SZDSZ-nek is maradt valamicske) Szerintem egy kicsit alaposabb átstruktúrálódás vette tavasszal kezdetét, minthogy ilyen mechanikusan el lehetne intézni a dolgot.
Ha mai helyzetet nézzük, akkor megintcsak azt látjuk, hogy inkább az MSZP szívja tovább a romokat, hiszen magasabb a tavaszi eredménynél a mai biztos pártválasztók aránya. Aki ma az SZDSZ-ben gondolkodik, az velük együtt elfogadja "a Kormány mielőbbi menesztése" c. teóriát, és ezzel ki is mondotta az ítéletet. Mert ha ezt komolyan is gondolja, akkor abban nem hihet, hogy ezt majd a szadi fogja csinálni. Az erősebbre voksol (u.a. történt a túloldalon is), mert biztos akar lenni a dolgában.
Ha van esze.
Mert a politika nem túl romantikus, ezt már tudjuk.
Előzmény: Törölt nick (57)
LDTockij Creative Commons License 1999.02.13 0 0 56
Der Medwe!

Az utólsó mondatodhoz.
Alighanem az MSZP-nek nem érdeke, hogy a szadi megerősödjön, és ezt hiába rejtik el barátságos, kollegiális retorika mögé. Ezidőtájt szinte egybeesik a szavazóbázisuk és a szocik nyilván jól emlékeznek a méretéhez képest meglehetősen kellemetlen koalícós partner töviseire.
Előzmény: medve (54)
azfix Creative Commons License 1999.02.12 0 0 55
Ki ne hagyjuk, hogy "a tervezettnél tovább tartott" és "mindkét fél nagyon elégedett". Hol is hallottam ezt a szöveget, hol is? nem ez a külügy sztenderd véletlenül?
Hmmmm... protokoll.
azfix
medve Creative Commons License 1999.02.12 0 0 54
Kedves dr. Életkopf és mások!

A tegnapi Horn-Orbán találkozóról a híradások alapján:

- Valóban semmi rendkívüli nem történt. Hacsak nem vesszük annak azt, hogy hét hónap után ez volt az első "normális" érintkezés a két nagy párt között. Úgy érzem, hogy ez nem baj, még akkor is, ha érdemben csak az integrációs ügyekről tájékoztattak bennünket.
- Avval, hogy Horn bejelentette, hogy elmegy rögtön Kovács Lászlóhoz, az MSZP ügyesen lekezelte a "szalámizásos" teóriákat.
- A találkozónak volt image része. A Fideszt gyakran vádolják, hogy tudomást sem szerez az ellenzékről. Most már Orbán majd elmondhatja, hogy találkozott Hornnal. Az MSZP-t meg avval vádolják, hogy csak obstruál és nem veszi tudomásul a választási eredményeket. Most majd azt fogják mondani, hogy felelős ellenzékként felajánlották segítségüket a kormánynak integrációs ügyekben.

Ez a találkozó mindkét fél érdeke volt, de komoly belpolitikai stratégiákra nem alkalmas. Egy valaki érezheti magát rosszul, az az SZDSZ, hiszen ők ebből kimaradtak.
Előzmény: dr. Életkopf (53)
dr. Életkopf Creative Commons License 1999.02.11 0 0 53

Kedves medve!

Jó ötlet. Bizonnyal minden részletre kiterjedő tájékoztatást kapunk. Nem pedig azt, hogy megvitatták az integrációs folyamattal kapcsolatos közös tennivalókat, tekintettel a nemzeti érdekre, stb, stb, stb.
medve Creative Commons License 1999.02.11 0 0 52
Kedves dr. Életkopf!

Azt javaslom neked (és mindenkinek), hogy várjuk meg a híradásokat, aztán majd visszatérünk a dologra.
Előzmény: dr. Életkopf (51)
dr. Életkopf Creative Commons License 1999.02.11 0 0 51

Kedves medve!

Azt írod: ha Horn Orbánnal pedálozna az MSZ-bep, végleg leszedik a fejét.

Nos, én nem látom úgy, hogy egyáltalán leszedték volna a fejét. Sajátságos helyzete van. Mellőzöttségnek tűnik, hogy nem elnökségi tag, ugyanakkor ez felmenti a testületi felelősség és kötelmek alól. Nagyon széles személyes mozgása van, és mostanában sűrűn ki is használja (lásd: Horn visszatér című tonikomat).

- Torgyán nélküli kisgazdákkal való szövetség
- Glatz Ferenc felvetése köztársasági elnöknek
- "Nem baj" a 3 hetes parlamenti munkarend

Mindhárom kijelentés stratégiai súlyú, nagypolitikai megnyilvánulás.

Még valami: esetleg lehet megbeszélni- vagy egyeztetni valójuk PB és ÁPTF ügyekben is, mert ha a két párt elkezd összevissza beszélni, abból nagy zavar támadhat.

Szóval, több ez, mint puszta protokoll, erre semmi nem készteti OV-t.
medve Creative Commons License 1999.02.11 0 0 50
Kedves Desider!

Ha tényleg most itt a kommunikálás ideje, az baj?
Előzmény: Desider (44)
azfix Creative Commons License 1999.02.11 0 0 49
Kedves EG!
Írod „nem vagytok Ti egy picit opportunisták?" Az a „Ti" mind a szegény medve (medvék?). Amúgy ő is csak annyit mond, amit én is, lásd lent.
Kedves Mindenki!
Nem értékeltek túl ti egy kicsit egy merőben protokollásris találkozást, még ha a részt vevő politikusoknak voltak is hátsó gondolataik (amiket jó alaposan megtartottak maguknak)?
azfix
medve Creative Commons License 1999.02.11 0 0 48
Kedves dr. Életkopf!

Az kétségtelen, hogy a Fidesznek az FKGP rákfenéje, hiszen az utóbbiak kiszámíthatatlanok. Bár a sajtón keresztül úgy érzékelem, hogy azért a kisgazdák imádják a hatalmat. De ha komolyan felvetődhetne egy nagykoalíció, az nem hét hónapos pofoszkodás után lenne aktuális. Ez a kérdés a választások éjszakáján eldőlt. Ma a Fidesz és az MSZP talán több mint politikai ellenfél. Erről szól az elmúlt hét hónap. Ezen egy Horn-Orbán beszélgetés nem változtat, főleg figyelembe véve, hogy OV tegnap lenyilatkozta, hogy egy korábbi gesztus viszonzásáról van szó. Tehát az egész protokoll. Arról nem is beszélve, ha Horn Orbánnal pedálozna az MSZP-n belül, végleg leszedik a fejét.
Előzmény: dr. Életkopf (43)
BOB Creative Commons License 1999.02.11 0 0 47
Osztasztán én meg úgy hallottam ("Meg nem erősített hírforrásból"), hogy a Javier Solana üzent be az OVI-nak, hogy OKAY kiscsávó, de mégis a Horn meg a Kovács pacsizta le a dolgot.
OVI-nak meg baromi jól jön, mert akkora éket ver ezzel az MSZP-be (Horn meg partner ebben - a marhája), amit vagy egy évig nem fognak kiszedni. Szerintem Kovácsot minimum a szívroham kerülgette, amikor megtudta a dolgot.
Gilles Creative Commons License 1999.02.11 0 0 46
OV biztosan a koaliciós partner megzabolázáshoz kér tanácsot Horntól. Hisz ha valakinek, akkor Hornnak vannak tapasztalatai e téren. :-)))
Desider Creative Commons License 1999.02.11 0 0 45
Kedves medve!

Mea culpa, mea maxima culpa, hogy lespeakereztelek....
Desider Creative Commons License 1999.02.11 0 0 44
Kedves Speaker!

Nem gondolom, hogy ez lesz az utolsó találkozójuk. Egyébként feltétlen meggyőződésem, hogy a komoly belpolitikai hatás kifejezést rövid távon nem érdemes értelmezni. Lehet, hogy az integrációról beszélgetnek, lehet, hogy másról is. Csak a február úgy látszik a beszélgetések és a stíllusváltás időszaka... Szun Cu az első negy straéa (hadvezér) mondta: "Ha ellenfeled kedves és tárgyalni akar, akkor bajban van"

Üdv Des
Előzmény: medve (42)
dr. Életkopf Creative Commons License 1999.02.11 0 0 43

Kedves medve!

A sok valós és képzelt ok mellett lehet még egy üzenet, mégpedig a kisgazdáknak: "Vigyázat, lehet még nekem más partnerem is..."

Két hónapja még kilátásba helyezték az előző kormány büntetőjogi felelősségrevonását, most pedig "kár, hogy a volt miniszterelnökök eltűnnek, és tapasztalataikat nem tudjuk felhasználni..."

Szóval, ez egy kicsit "fiamnak mondom, menyem értse" is lehet. (Ma reggel Deutsch nem is nagyon csomagolta be Lányi Zsolttal szembeni véleményét)
medve Creative Commons License 1999.02.11 0 0 42
Kedves Desider!

Milyen komoly belpolitikai hatása lehet egy ilyen találkozónak?
Előzmény: Desider (41)
Desider Creative Commons License 1999.02.11 0 0 41
Kedves medve!

Én valószínűleg elfogult vagyok politikailag, téged viszont - őszintén és komolyan - óvnálak a naivitástól.
Még egy sima fiú-lány randevúnak is van mögöttese, nemhogy a múlt és a jelen találkozásának.
Nem bántásból írtam..

Üdv Desider
Előzmény: medve (23)
Gilles Creative Commons License 1999.02.11 0 0 40
Kedves Csengery!

Azt hiszem az a kijelentés, hogy Orban "...36 eletevevel igazi erdekesseg, baromira birjak a korat meg a hatarozottsagat, fellepeset, stb... " nem annyira a külföldre, mint hazai követőire igaz.
Miből gondolod, hogy a "kulfold szemben sokkal nepszerubb Hornnal"?
Előzmény: Csengery (32)
medve Creative Commons License 1999.02.11 0 0 39
Laca55!

A legutóbbi közvéleménykutatások szerint a Fidesz nem áll rosszabbul a nyugdíjasoknál mint az MSZP. Én nem Horn Gyulával kezdeném a bevágódást a nyugdíjasoknál.
Előzmény: laca55 (33)
medve Creative Commons License 1999.02.11 0 0 38
Kedves Geszthi!

Aktuálpolitikai helyzetértékelésed sok szempontból OK. De egy ilyen találkozó nem befolyásol semmit, legalábbis szerintem. Ha a két politikusnak lenne valami szándéka, azt nem ilyen átlátszó politikával tennék. Mindketten jobb politikusok ennél. Az egész egy egyszerű médiaesemény lesz.
Előzmény: geszthi (31)
jégcsákány Creative Commons License 1999.02.11 0 0 37
Mármint nagykoalíció?
Ez most már utópia.
Az MSZP pedig nem fog a Fidesszel együtt szavazni a kisgazdákkal szemben. Ilyen esetben neki fontosabb, hogy ne a Fidesz akarata érvényesüljön, inkább a kisgazdával szavaz együtt koalíciós ellentét esetén.
Előzmény: EG (36)
EG Creative Commons License 1999.02.11 0 0 36

Dears,

www.nepszava.hu. pimaszodnak a kisgazdik
rendesen.
aztan olvassatok el milyen borzasztoan
civilizaltan beszelt OV a szocikrol.
Nem tartom kizartnak, hogy OV gesztusa
intes a kisgazdik fele.
jégcsákány Creative Commons License 1999.02.10 0 0 35
1. Orbánnak végre nem kell felnéznie tárgyaló partnerére, és ez újabb sikerélményt jelenthet neki.
2. Horn, mint kisnyugdíjas csúnyán nézett Orbánra, ezért a régi szép időre emlékezhet Horn, és ezzel kiengesztelődik
3. Az óriási nyugati érdeklődéssel várt újabb Horn bestseller egyik fejezete erről a beszélgetésről szólhat

Most több tippem nincs, hogy miért találkoznak, de egész őszintén nem is nagyon érdekel.
Előzmény: laca55 (33)
Nos Creative Commons License 1999.02.10 0 0 34
Ha olyan népszerű a külföldieknél az OV, akkor exportáljuk, legalább az árbevétel végre hoz némi kézzelfogható hasznot a manusból - ránk férne már.

>;-]
Előzmény: Csengery (32)
laca55 Creative Commons License 1999.02.10 0 0 33
Szerintem adott témában nincs miről beszélgetniük. Elég ha csak bólogatnak.
OV egyszerüen csak a sok jobboldali kacsintgatás után pislant egyet balra is. Talán az egyre csúnyábban néző nyugdíjasok miatt...
Csengery Creative Commons License 1999.02.10 0 0 32
OV-t nagyon nem szeretem. HGY-t meg kevesbe, bar elismerem szamos eredmenyet, koztuk a kulpolitikaiakat.
Azzal azonban messzmenokig nem ertek egyet, hogy Horn elismertebb lenne kulpolitikailag, mint Orban. Horn a kulfold szemeben mindig egy ocska volt komcsi maradt, akivel pompasan lehetett egyuttmukodni, kivetel a nemetek, akik benyaltak, hogy neki koszonheto a nemet egyesules.
Orban ezzel szemben 36 eletevevel igazi erdekesseg, baromira birjak a korat meg a hatarozottsagat, fellepeset, stb.
Az a helyzet, hogy kulfold szembene sokkal nepszerubb Hornnal. (No, lehet, hogy nehany szomszed, kulonosen a romanok ezt nem igy latjak.)
Az EU-ban azonban Horn semmit nem tud segiteni OV-nak. OV-nak kellene jobban csinalnia
Előzmény: Gilles (18)
geszthi Creative Commons License 1999.02.10 0 0 31
Kedves Medve,

Az a fura e talalkozoban, hogy eddig nem ez volt ugye a normalis legkor.

Vikike nem akart senkivel sem targyalni (plane nem segitseget kerni/elfogadni, mert o tudja mi a jo/helyes stb), kerdesekre nem valaszol stb. Egy hete, ugye hogy a bokroscsomagot fikazta, es dicserte az egekik mag(uk)at.
Most meg hirtelen elfogadja (szerintem eddig is ez kellett volna tenni, ez lenne a termeszetes nem az allando harc) a talalkozot azon szemellyel akit eddig fikaztak rendesen. Nem csak ot a partjat is melynek elnoke volt.
(nato kerdesben a nemzeti erdek elarulasa (akkor gyula is csondben volt), gazdasagi erdemenyekben ok semmit sem tettek stb.)

Aztan ugye azt is nyiltan kijelentettek a fidesz oldalarol, hogy a kovetkezo valasztasi gyozelemhez eleg az szdszt "tonkretenni" es akkor nincs mas szovetsegese az mszpnek. No de ha ezt meg lehet tenni a fo ellenfelben is...

Nezzuk gyula oldalarol. Eddig nagy csendben volt, elvegre a valasztasi vereseg az o erdeme (az mszp mint part nem kapott kevesebb szavazatot, tehat ilyen szempontbol nem az mszp hibaja) a hulye otleteinek a valasztas elott. Aztan szinten 1-2 het ota a partja allaspontjaval ellenkezo kijelenteseket tesz (fkgpval valo osszefogas, ketkamaras parlament, uj ulesezes helyeslese, koztarsasagi elnok) amit persze egybol tamadnak a jobb oldalrol is.
Az utod partelnok meg magyarazkodhat.

Raadasul itt ket olyan partelnok talalkozik akik ha masban nem is de abban nagyon egyetertenek, hogy mindenben egyedul akarnak/tak donteni (a viktori politikat gyula nem tudta megcsinalni, ertheto okokbol, de, hogy o is e kormanyzasi stilus hive azt tobb lepese is bizonyitotta). Ez nem lenne baj, ha meg most is o lenne az mszp elnoke....Az eddig is latszott gyulanal, hogy o nem tud belenyugodni a veresegebe es nem fog szepen nyugdijba menni. (mondjuk eddig en csak egy partot ismerek, ahol a vereseg/botrany utan az elnokok szepen vettek a kalapjukat es nem csinaltak belso ellenteteket mint mondjuk a kdnp, vagy mdf)

Vikike reszerol meg az a fura nagyon, hogy Kovaccsal szerintem senkinek nem lehet semmi baja, normalis szocdem politikusnak tartom. Vele nem volt hajlando semmi parbeszedre. A sokkal(joggal) ketesebb gyula elso keresere meg "ugrik azonnal". (szerintem zsak a foltjat esete).

Tehat ezen dolgok egyutt nagyon elgondolkodtatjak az embert, mindket politikus inditekait illetoen. Eleg baj, hogy nem az a normalis vezeto/kormanyvaltas ami peldaul a nemeteknel volt (Kohl-Schroeder), hanem a harc, az elod pocskondiazasa, minden eredmeny ez en erdemem, de a gond az mar a masik miatt van stb. Akkor tenyleg nem lenne ez a talakozo hir, mert ez lenne a termeszetes.
medve Creative Commons License 1999.02.10 0 0 30
Solib! Nagy Imre újratemetésén.Brum.
Előzmény: Solib (29)
Solib Creative Commons License 1999.02.10 0 0 29
medve! Bocs, de ide brummognád a fülembe, hogy OVI mikor szólította fel a szovjet csapatokat, és hogy mikor kezdődtek meg erről a tárgyalások? Bocs, kis bocs!
Előzmény: medve (22)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!