Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Hápi Zsák Creative Commons License 5 perce 0 0 777604

simán lehetne MS-nek pl 6 címe, ha elveszik tőle a HILL-es csalósat Lewisnak meg 8-9 ha rozsomák vb-t nézem meg 2007et.

Előzmény: Inner Circle (777599)
BU 21-78 Creative Commons License 10 perce 0 0 777603

Igen, későn érő típus volt WDC szempontjából, meg a korszak is más volt azért.

 

Szerintem Mansell soha nem érő típus volt, jó volt a tempója, jó volt az ösztönei, de egész pályafutása során mindig, minden autóban ész nélkül nyomta mint egy hülye. Aztán amikor végre kapott egy olyan atutó, mi jó is volt és ezt ki is bírta, akkor behúzta.

Előzmény: Helter Skelter (777420)
Cold Heart Creative Commons License 10 perce 0 0 777602

mondjuk az a Ferrari nem az a Ferrari, ami utána lett. még tartott a lendület utána pár évig, de ahogy egyre több mindenre kellett volna reagálni, egyre jobban estek vissza...

 

egyébként általánosan szar trend az, hogy nem lehet semmiről se véleményt mondani, mert akkor az ember már mindenféle egyéb címkét kap (és ez most igaz Hamira is és a megnyilatkozásaira)

Előzmény: Inner Circle (777599)
Cold Heart Creative Commons License 10 perce 0 0 777601

világverő Meki? Ferrarinak több győzelme volt

2014-ről vélemény?

 

Előzmény: BU 21-78 (777600)
BU 21-78 Creative Commons License 15 perce 0 0 777600

Meg a világverő McLarenben is megverte volna 2007-ben.

Ja mégsem.

Előzmény: Filmkiller (777371)
Inner Circle Creative Commons License 20 perce 0 0 777599

Na, MS anno vért pisilt, hogy háromszoros legyen, még ha utána be is indult a szekér. A Ferrari azóta bemutatott... én nem is tudom, mi lenne a megfelelő szó... teljesítménye illusztrálja, mekkora szó volt ott egy verhetetlen szériát összehozni :D

Hami meg úgy lett kétszeres, hogy ha nem ő a kécceres 2014-ben, mert ő mondjuk otthon marad, akkor a csapattársa lesz egyszeres. És mondhat bárki Rozira bármit, lehet hogy ő nem Hamilton-szintű pilóta, de ha ő marad a másik Merciben, nem Bottas (a barátainak csak "nagy B"), akkor ugyanez igaz lett volna minden egyes évben 2017-től is. Azaz Hamilton 7 VB-jéből 6-ra.

Ettől még lehet Ronnie seggfej, méltatlan a lovagi címre, utálhatja Hamiltont, lehet rasszista, mit tudom én? De nem sok csodálkozni való van azon, hogy MS-t emígy értékelte, Lewist meg amúgy. Ha itt a topikon teljesen bevett dolog, hogy valaki MS címeit összecsaltnak és könnyen jöttnek tartja, Lajos címeit meg méltón, küzdelmesen megszerzettnek, akkor nem is értem, mit csodálkozunk azon, hogy valaki hatalmas teljesítménynek tartja Lewis rekordjait, de MS-t nagyobbra tartja.

Előzmény: Cold Heart (777592)
Cold Heart Creative Commons License 30 perce 0 0 777598

én nem erkölcscsősz vagyok, hanem rendfenntartó - és a privát véleményemet sosem keverem a moderátorsággal

ezért nem tartozik ide, hogy HS egy szerintem nagyon idegesítő szokására megjegyzést teszek

írtam ennél már durvábbakat is, és fogok is

Előzmény: Bateman (777593)
tyler-durden Creative Commons License 45 perce 0 0 777597

Az én véleményem egyébként meg az, hogy miután annyi minden széthullott már ebben a világban, fura, hogy ezen megy a hiszti, hogy legyen-e a brit birodalom lovagja Hamilton vagy ne. Nem teljesen mindegy? főleg nekünk? Az meg, hogy melyik színész, sportoló, vagy zenész mit gondol bizonyos közügyekről vagy a politikáról vagy akármiről, az kb bulvár kategória. Mondjuk itt legalább a versenysportról szólalt meg Ronnie, dehát elég középszerű színvonalon, persze gondolom nem ő kereste meg az újságokat, hogy ezt elmondhassa... Engem egyébként zavar, hogy általában a fontos kérdésekben is csak pont azoknak a véleményét nem halljuk, akiknek egyébként számítana. Nyilván mert nem lehet szenzációs címeket gyártani hozzá.

Bateman Creative Commons License 1 órája 0 0 777596

nem azt írtam, hogy nem írhatja le a véleményét, csak szerintem nem mindegy hogyan fogalmaz.

Előzmény: candle (777595)
candle Creative Commons License 1,5 órája 0 0 777595

Ezt én is így láttam, de ha ők nem vállalják el, akkor már széthulott volna a topic. Ha pedig nem írhatja le a véleményét, akkor a saját topicolását feláldozta a semmiért.

Előzmény: Bateman (777593)
candle Creative Commons License 1,5 órája 0 0 777594

"lehet, Hamivel ez a baja?"

 

És MS-nél pedig ez pont nem játszott. A célirányosságával kapcsolatban nem érhette kritika.

 

wégé

 

És lehet, h itt dől meg a kettősmérce. Szerintem pont ugyanannyira "értékelhetetlen" illetve borzasztóan nehezen értékelhető mindkét pilóta.

Előzmény: Cold Heart (777592)
Bateman Creative Commons License 1,5 órája 0 0 777593

akkor elmagyarázom. te, aki a topik moderátora vagy, nem tehetsz ilyen megjegyzést. ez olyan, mintha a köztársasági elnök leköcsögözne valakit, mert szivárványos zokniban látta és mellé tenné, most ezt civil állampolgárként mondta, gyakorolva a szólásszabadságot. mindezt úgy írom, hogy tudom, önkéntesen vállaltad ezt az egyébként nagyon hasznos feladatot, és ezért én tökre tisztellek, meg szerintem a topik törzse hálás is ezért, de ugyanakkor ezzel azt is magadra vállaltad, hogy nem írhatsz le bármit. szerintem. mondjuk ezt lehet privátban kellett volna jeleznem neked, ezért meg én vagyok a hunyó. bocsánat ezért.

 

annak örülök, hogy örülsz, kijövök HS-sel, de ez már időtlen idők óta így van:)

Előzmény: Cold Heart (777576)
Cold Heart Creative Commons License 1,5 órája 0 0 777592

"Not just because of his game but also because of his bottle, his attitude."

 

lehet, Hamivel ez a baja?

 

ez a kettő nyilatkozat egyébként tényleg béna egymás mellett

(persze a véleménye is változhat, a topicban sem ugyanúgy értelmezi a két hétszeres sikereit mindenki)

Előzmény: wégé (777591)
wégé Creative Commons License 2 órája 0 1 777591

Mivel valószínűleg a legtöbb fórumtagnál többet foglalkoztam a snookerel az elmúlt évtizedekben, így Ronnie véleményének árnyalataival is jobban tisztában vagyok - nem véletlen írtam azt, amit.

 

Csak egy apró, de nem lényegtelen adalék 2013-ból, az akkor világbajnoki győzelme utáni nyilatkozata, amikor arról faggatták, hogy ő-e a legnagyobb játékosa a sportágnak: 

"Stephen Hendry is still by far the greatest player. Not just because of his game but also because of his bottle, his attitude. He is the equivalent of Tiger Woods, Phil Taylor or Michael Schumacher and they only come along every once in a while.”

 

A kettős mérce iskolapéldája.

Előzmény: Cold Heart (777560)
Jam Clerk Creative Commons License 2 órája 0 0 777590

Mondom, nekem tökmindegy, és én sem kampányolok ellene, és egyet is értettem HZs hozzászólásával, miután beírta, hogy nem csak a sport miatt kaphatja. Gondolom, a snookeres nem ennyire sokrétű személyiség :) Hamilton legalább színesíti a lovagok sorát...biztos azt a kört is a fehér szín dominálja, kell oda is a sokszínűség :)

Előzmény: Galagonyab (777589)
Galagonyab Creative Commons License 2 órája 0 0 777589

Akárhogy nézzük, egy brit állampolgár az F1 legeredményesebb versenyzője lett, ezt el lehet ismerni, nem tudom a lovaggá ütésnek milyen feltételei vannak.

A Snookerrel az a bajom, hogy nem annyira nemzetközi, eléggé brit sport maradt ez, tehát nem hoz olyan nemzetközi elismerést, mint az F1. Olyan ez, mint amikor az amerikaiak kiáltották ki saját bajnokságaikat világbajnokságnak.

 

Ha Tom Jones, Elton John, Sean Connery, Alex Fergusson lovaggá lett ütve, sztem Hamilton is belefér.

Előzmény: Jam Clerk (777583)
btipus Creative Commons License 3 órája 0 0 777588

[zerkesztve]főleg hogy UK az autósport hazája....volt, de még valamilyen szinten mindig..[/szerkesztve] 

 

Előzmény: btipus (777587)
btipus Creative Commons License 3 órája 0 0 777587

Eleve a lovagi cím nem elérhető minden nemzet számára, tehát általános mércét sztem nem lehet felállítani,..ahogy IC is írja, a visszautasítása is nemzeti ügy.

Az F1 az egyik legnépszerűbb autósport, kirakatsport és királykategória egyben, itt rekordot beállítani nagy dolog az biztos, főleg hogy az autósport hazája....volt, de még valamilyen szinten mindig (szeretnék én ott postásként hétvégénként versenyezni egy Lotus super7 kitcar-l...)

Szóval egyéni sportteljesítmény, illetve annak hatása okán is megadható, hiszen vannak más autóversenyzők lovagi ranggal.

A versenyen kívüli dolgokért meg kinek hogy, szerintem igen..én spec. minél többet vitázom vele kapcsolatban annál közelebb kerülök az általa képviselt dolgokhoz.

Előzmény: Jam Clerk (777583)
Jam Clerk Creative Commons License 4 órája 0 0 777586

Na, ilyesmire gondoltam, egy "sima" sportteljesítmény szerintem is kevés lenne önmagában. Ha csak az volna, akkor jogos(abb) lenne Sullivan véleménye. Persze nem mintha számítana, hogy én mit gondolok, felőlem mindketten kaphatnak, aztán legalább egyenrangúként akár le is vívhatják :)

Előzmény: Hápi Zsák (777584)
Inner Circle Creative Commons License 4 órája 0 0 777585

És melyik ér amúgy lovagi címet? 

 

Honnan a pokolból tudhatnánk? :D a címet visszautasítók listája is tele van számomra ismeretlen nevekkel, és gondolom egy-két nagyságrenddel több az, aki elfogadta. Nehéz elképzelni, hogy az egyik legnépszerűbb sportág legeredményesebb pilótája lefele lógna ki a mezőnyből. Minden mástól függetlenül abban (innen Mo-ról) biztos vagyok, hogy Hami megszolgálta.

Előzmény: Jam Clerk (777583)
Hápi Zsák Creative Commons License 4 órája 0 0 777584

„A mi sportágunkban ritka a lovagi cím, de az ő esetében ez az esélyegyenlőség, az antirasszizmus és a környezetvédelmi ügyek területén tett erőfeszítéseit is elismerné. Fantasztikus nagykövete ezeknek a témáknak, a lovagi cím birtokában pedig még jobban végezhetné ezt a munkát” – jelentette ki Hill.

 

https://www.nemzetisport.hu/f1/f1-damon-hill-szerint-jar-a-lovagi-cim-lewis-hamiltonnak-2796381

Előzmény: Jam Clerk (777583)
Jam Clerk Creative Commons License 4 órája 0 0 777583

És melyik ér amúgy lovagi címet? Mert végül is, erre is ki lehet hegyezni a kérdést, noha Sullivan nem ezt pedzegette. Magyarán, van-e bármelyik fajta sportban olyan egyénileg hozzáadott plusz, valami mérce, ami után az illető számára már indokolt lenne bármiféle hasonló kitüntetés? Én nem nagyon látom ennek a jogalapját. Elismertséget lehet honorálni, de ahhoz meg nem kell sportolni, másban is lehet jó valaki. Ha viszont sporteredményre alapozzák, akkor meg miért ne lehetne viszonyítani almát a körtéhez? Szíve joga.

Előzmény: btipus (777581)
Hápi Zsák Creative Commons License 4 órája 0 1 777582

Hamilton nem tett le semmit az asztalra hogy ott legyen ahol van, hogy ő kapja a legjobb vasat? Most láttam valami GP2 vagy tökömtudja milyen F1 előszobája futamát ahol megpördült majd visszaesve tök hátulról nyert.

Előzmény: goyko14 (777579)
btipus Creative Commons License 4 órája 0 0 777581

Sehogy nem jó ez szerintem. az egyéni sport az teljesen másról szól mint a technikai autó vagy motorsport.

Szeretem a snooker-t, de sem a tenisz, sem ez nem hasonlítható össze, persze vannak közös pontok, formaidőzítés, koncentráció, erőnlét, kontroll, de  akkor is az egyik 300 felett dönget több másik 300 felett döngető autóval versenyezve, más a szitu.

Nem jobb, más.

Mást ne mondjak a teniszben nagy változás nincs vagy 40-50 éve, ezért ott még akár lehet is játékot összehasonlítani, a technikai autósportban nem..még mentek a Nordschleife-n..

Előzmény: goyko14 (777579)
Helter Skelter Creative Commons License 9 órája 0 0 777580

(Figyu, hidd el én pont leszarom, hogy Hamit lovaggá ütik vagy sem, nem érdekel.

F1-en kívüli tevékenysége sem érdekel. Próbálom is magamat távoltartani a bulvár témáktól.)

 

Vettel VB címeit sem köpködtem, amikor nanda volt az aktuális nyomi és nem fito.

 

A egyenlőség csak csomag lehetőségek szintjén igaz, sőt ott se volt mindig igaz, hiszen volt olyan időszak amikor pl. a teszteléseknél 10-15x-ös különbségek voltak.

De ezt nehogy már most vegyük észre Hami lovaggá ütése kapcsán. :)

 

O'Sullivan logikájában vannak elemek amik validak, de tudjuk hogy a technikai sportoknak mik a sajátosságaik. Így fogadtuk el, így szeretjük ezt a sportot. Pont.

Focistákat hozott fel példának, de pl. náluk meg az számít, hogy milyen csapatba kerülnek be.

Lehet egy Messi/C karrierút is más lett volna ha nem oda szerződnek ahová.

Eleve a lehetőségek sem ugyanolyanok. Az F1 a motosportok csúcsa, 20 kiadó hellyel. Az egy football csapat keretének kétharmada kb. és van 4+2 topliga.

Más az út, a bekerülés, a lehetőségek, a kitettség egyéb körülményeknek, stb. Csomó dolog van amit fel lehet hozni az egyik vagy másik sport mellett/ellen.

Előzmény: goyko14 (777579)
goyko14 Creative Commons License 10 órája 0 1 777579

Szóval egyenlőek a versenyfeltételek?

 

Russell* jövőre ugyanolyan eséllyel indul a címért mint Hamilton? (* insert any name)

Vettel 2x olyan jó versenyző mint Alonso?

2010-13 között gondolom ugyanez volt a vélemény, hogy Vettel kellett hogy legyen egyértelműen a legjobb versenyző, hiszen egyenlő versenyfeltételek mellett vert el mindenkit. Nagyon. Hamilton is ezen a véleményen volt. Meg itt mindenki. Te biztosan hiszen már akkor is hangoztattad, hogy egyenlő versenyfeltételek mellett mentek. 

Ugyan már.

 

Persze, hogy nem csak a pilóta számít. A teljes csomag jelentősen meghatározza a pilóta adott szezonbeli eredményét. A WDC-t, a lovaggá ütést stb viszont nem a csomag, nem a Mercedes ÉS Hamilton kapja, hanem csak a pilóta. 

Más sportágakban az egyéni sikernek nagyobb vagy jelentősen nagyobb százaléka múlik tisztán a versenyzőn.

Ez O'Sullivan logikája. Lehet máshogy látni, de van ebben is ráció. 

 

Nekem egyébként édesmindegy, hogy Hamilton kap-e lovagi címet - az eredményei miatt szerintem megérdemli, a személyisége miatt nekem nagyon ambivalens. Aktív versenyzőként mondjuk talán korai.

 

 

Előzmény: Helter Skelter (777541)
Helter Skelter Creative Commons License 11 órája 0 0 777578

(Ja minden hszre nem emlékszem azért.)

Én nem pörögtem rá erre, nem én hoztam 3x-ra is ezt a cikket...

 

(Amúgy a topic attól hangos, hogy ne hasonlítsuk össze különböző F1-es korszakok pilótáit, de teljesen más sportágakét igen. Jó persze. :)

Előzmény: goyko14 (777577)
goyko14 Creative Commons License 12 órája 0 0 777577

777032 

Az a nagyobb baj, hogy olybá tűnik nem csak ezt nem érted.

Azért pörögj tovább a saját véleményeddel nyugodtan. Nem lenne nagy gond ha leírnád még nyolcféleképpen, biztos nem értette meg mindenki elsőre. 

Előzmény: Helter Skelter (777539)
Cold Heart Creative Commons License 12 órája 0 0 777576

fogalmam sincs, hogy érted, de örülök, hogy ti kijöttök HS-sel

Előzmény: Bateman (777568)
Bateman Creative Commons License 13 órája 0 1 777575

én a Wégé cikket ezért hoztam, emiatt a rész miatt, pont leszarom Ronnie miért sír:) engem a Sainz féle véleménnyel való példálozós rész érdekelt.

Előzmény: Helter Skelter (777573)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!