Egy időben nagylányom rákapott a lidl sajátmárkás makréla konzervjére. Tényleg finom, olyan négyszáz forint körül van egy dobozzal. Sokszor nem fogyott el, a maradékot simán odaadta a macskának. Apa meg az esti pótvacsira kereste a halat oszt sehol semmi...a bűnös hallgat...
Szerintem is jó az Armorial. Bár én inkább a sima olajosat szeretem belőle. Ha jól emlékszem citromos olajban van a hal eltéve, nem kell hozzá külön csepegtetni.
Én régen a Tescoban vettem zsákszámra.
Sajna 3 éve nem mentem Tesco közelébe, így nem tudom, forgalmazzák-e még.
Nálam a gombászkosár tartalma induláskor:
Gombászkés
Halkonzerv
Szelet kenyér
Doboz sör(ök)
Így ha gombát nem találok, akkor is jól érzem magam az erdőben.
:)))
Mostanában a mexikói ízesítésű Rio Mare tonhal salátát viszem. Tudom: k* drága. :(
Tetszik a fórumotok. Nekem mindig kedvencemnek számított a GLOBUS Sólet Füstölt Marhahússal konzerv .
Vettem is a SPAR-ban két 860g -ost . Meglepetésemre nem találtam benne a dobozon díszelgő húsit, csak egy kávéskanálnyi möszt . A Csehországban úgy látszik, már kihagyják belőle . Kerűljétek a 2021 02 17 - es dátumost ! Köszi az ajánlást, majd megpróbálom főtt tojással feljavítani . Kellemes ünnepeket, jó evést, és jó ivást kívánok ! Imi.
Van egy konzerv, amit nagyon régen még Csehszlovákiában vettünk: szájragasztósan zselatinos, kellőképp sós lében úszó nagy, szálkás, de mégis puha húsdarabok. Egy idő után már találtuk meg kint, de nagy örömömre, mikor a Lidl betette a lábát Bátonyterenyére felfedeztem náluk. Sajnos a nevére már nem emlékszek, de azt tudom, hogy már egy jó ideje nem árulják ők sem... talán Pikok volt és 30 dekás. A mostani "fonom tavaszi sertésvagdalt" konzervjük hajaz rá nyomokban.
Valaki nem találkozott véletlenül ilyen konzervvel? Ki gyárthatja ezt? Hol lehetne hozzájutni?
Köszönöm a segítséget! További szép napot, kellemes ünnepeket mindenkinek :)
az én gyengém pár éve a füstölt sprotni...160 forinttól nyolcszáz forintig terjed a skála...a 160 forintos az ehetetlen, a drágábbak gyártótól függnek, még akár háromszáznál is akad határeset...e felett már sűrűnpakolt, jól füstölt/ízesített halakat lehet kapni..a hét-nyolcszáz forintosok inkább a csomagolás árát érvényesítik...például átlátszó doboztető, vagy üveges sprotni...nagyon gusztusosak, de az ízt, minőséget egy szint felett már nem tudják fokozni
ezért eszem inkább a sprotni pástétomot...azon nem lehet nagyot bukni, és ehető csak úgy magában...természetesen a fogmosás ezek fogyasztása után nélkülözhetetlen
a paradicsomos halak valahogy nem jönnek be, kivéve, ha heinz kecsappal tuningolom...illetve erőspaprikával..
még az aldis halak is jók...nagyjából...
a marokkói szardíniák viszont stabilan jók.
persze másnak más a véleménye.
magyar halkonzervet nem láttam mostanában..azok között volt száz alatt is, és még ehető is volt...na jó, némi hagymával...és tea.
par napja az a gondolatom tamadt hogy eszem egy szardiniat, olyan ecceru occot. volt vagy 30 fele de 300 ft alatt egy se. kicsit kiadtam mert regebben meg 100ft alatt is kaptam igenytelen gazdasagost most meg az is rohadt draga, egy jobb meg siman van 500-600ft-nal indul. mintha mar ez is valami luxuskaja lenne...
a húsost-szalámist csak úgy torkosságból, illetve kenyérrekenve tolom, a húsnélküli pdig őttésztára kiváló...frissen, forrón..az sem baj, ha csppnyi olivával gazdagítom a friss főtt tésztát, aztán mehet rá a szósz..kalandvágyból a legfinomabb kecsapot is öntök rá...
a nejem szerint érdekes összeállítás, szerintem nagyon finom...mégegyszer: frissen, forrón...
ezt a melegszandvics krem sorozatot en is mostansag fedeztem fel, egesz jo (pedig nem szeretem a kremeket), es igen nyersen is eheto. meg az is jo hogy nem olyan menku nagy, igy egy-ket ember megszi egyszerre, nem kell felretenni es ket napig enni mint a nagyokat.
nalunk a csaladban csak en szoktam ilyen trutymakokat kajalni (meg neha a lanyom) igy az is szempont hogy ne dobjuk ki a felit (vagy ne harom napig kelljen ennem).
anno nagy kedvencem volt a paradicsomos husgomboc, seregben mindig olyat ettem sztem vagy 100 doboz lecsuszott. persze mar nem emexem mifele gyartmany. szoktam venni mostansag is, mindig mas markat probalgatni hogy melyik a jo de ezek mar nagyon halovanyak ahhoz kepest. legtobbn alig van le, az is szinte folyos, a gombocok meg picik, soxor izetlenek. oke hogy az emlek megszepul de ennyire azert nem, regen ez speciel egesz mas volt;) persze azt is el tudom kepzelni hogy akkor az alapanyag arak is maskent alltak (eleg megnezni pl a tejtermekeket, 25 eve a mezei sajt olcso volt, most mg milyen rohadt draga) meg biztos az osszetevok tartositok is mas eloirasban lehettek. de ettol meg messze jobb volt.