néhány demagóg ami eszembe ötlött (persze, van amikor igaz...):
- Ezek mér' házasodnak össze olyan gyorsan...áhá..biztos gyerek van a dologban!
- Ezek már öt éve házasok és nincs gyerekük? Biztos nem is lehet nekik, csak nem merik bevallani...
- Már hogy tudhatna többet nálam, amikor fiatalabb mint én vagyok? Durvábban és hátmögött: Mit képzel ez a taknyos? Az ilyennek én az anyját szoktam b...ni!
Itt nem a társadalmi és technológiai fejlődést akartam megkérdőjelezni, hanem azt az idősebb generációkban lappangó szolidarítást, amelyet a mai és a jövendő fiatalsággal szemben érez(né)nek.
Tudod, amikor a felsőoktatás valóban ingyenes volt és huszonévesen lehetett két gyermeket is vállalni, nem nevezném szenvedésnek és munkától elgyötörtnek azokat az évtizedeket! (Jó, most a politikai kérdésektől tekintsünk el!)
Számít, persze, én Halászkirállyal nem is értek 1et abban, hogy ez demagógia volna, mer ez IGAZ.
A mi nemzedékünk (pláne meg az utánunkjövő, ugyebár!!) olyan nyámnyila bír lenni, meg sokkal kisebb a tűrőképessége is, és mindent azonnal akar (lásd Nem halhatok meg addig, amíg.. topicban kifejtettek).
És ha már ijen lyól összefutottunk, nézz be lécci a Szülés, terhességbe is. Köszi!
Szamit a kulonbseg azok kozott amelyikek esetleg igazak? Peldaul:
Bezzeg a mai fiatalság mindent készen kap és még csak nem is sejtik, hogy a mi
időnkben...blablabla
Ha objektiven megvizsgalod ezt a kijelentest a 20. szazadra vonatkozoan, vegulis igaz, legalabbis a vilag civilizalt feltekejen, mivel a technologia, es emiatt a tarsadalmak is, olyan gyors valtozasokon mentek keresztul.
8. Mivel szakerto kormanyunk az eletuket vegigdolgozott idos emberek tamogatasat elsorendu feladatanak tartja, az ingyen utazas korhatarat 70-rol 65 evre leszallitja.
(Az elkovetot meg kell nevezni?)
Bezzeg, ha hallgattál volna rám másképp alakultak volna a dolgok. Nem mondhatod, hogy nem figyelmeztettelek előre. De Teeeee, .. mindig csak a magad feje után mész. Most meg itt az eredménye, nézzd meg. Remélem okultál belőle.
Üdv Vanek !
A nekem legdühítőbb demagógia: Nem lehet a fizetéseket emelni, mert nőne az infláció!
( ha nem lesz lóvé akkor -szerintem- nem lesz meg az áhított növekedés sem)
Szertném, ha megpróbálnánk összeszedni a bennünket körülvevő demagóg dumákat, hogy később, ha esetleg mi is a demagógia bájos eszközéhez akarnánk nyúlni, akkor ne kelljen túlerőltetni agyacskánkat és nem kelljen holmi gépeléssel vacakolnunk. Elég legyen csupán hivatkozni a megfelelő darabra. Amolyan demagóg szótárat szeretnék.
Ezért megkérnék mindenkit, hogy az újonnan beírt remekművét "folytatólagos számozással" lássa el.