1. csak ha roma vagy Mo.-on
2. senki
3. csatlakoznak az elnyomott, és ezért bunözni kénytelen kisebbség tengeréhez
4. többe, mint amennyit te kapsz ha bajban vagy
5. menjenek, marad boven
6. dehogy segítene, de éppen ezért nem is akarnék visszajönni, ebben az országban leszarják az embert
Én egy Kennedy mondást idéznék: "Ne azt kérdezd, mit adhat neked a haza, hanem azt, mit tudok adni a hazáért."
Amíg szegénység lesz (az általun áhított nyugathoz képest) addíg keresni fogjuk aztokat, akiket piszkálhatunk.
Ma a cigányok és a zsidók vannak porondon. Sem elfogadni sem megérteni nem akarjuk őket. Igaz ez viszont is így van. De, több száz évnyi előítélet nem omlik le máról holnapra.
Ha jól tudom csak akkor ülhetnek repülőre, ha vagy befogadó nyilatkozatuk van, vagy retúrjegyük.
Amikor készültem Kanadába az első kérdés az volt : van e visszaútra váltott repülőjegye?
Én továbbkérdezek, mit kell, vagy tud tenni a haza értük? Miért van, hogy egyesek nem érzik Magyarországot a hazájuknak? Ugyanolyannak születik mindenki, két keze, két lába stb. Ugyanúgy tudna dolgozni, tanulni, mint bárki más. Értem sem tett semmit a „haza”, mégis itt érzem jól magam. Itt is dolgozni kell, és ott is, hogy megéljen az ember. Menjenek el dolgozni, és ha összeszedték a pénzt a visszaútra, akkor jöjjenek vissza.
Ezek az emberek eddig sem eltek tul jol, es a jobb jovo remenyeben eladtak mindent, es repulojegyet vettek rajta. Kint koppantak (de szamithattak ra, mert elotte mar a hirek tajekoztattak a cseh romakrol). Joforman - tisztelet a kivetelnek- sokan eddig is az allam penzen eltek, es nem lesz ez igy most sem. Ki fizeti? Mindenki.
A minap több hírműsorban is beszámoltak arról, hogy az országot elhagyó "roma" családokat a Külügyminisztérium visszatérítendő hitel juttatásával hazaszállíttatja.
Kérdéseim a következők:
1. Szerinted van-e jővője annak az embernek, ki szülőföldjének a rossz hírét kelti más országban? (ti. M.o.-n hátrányosan megkülnböztetik a romákat - elmondásuk szerint).
2. Ki fizeti vissza azt az öszeget ( cca. 15-20 millió Ft. fejenként 70-80.000.- Ft ), amibe a jegy ára kerül, mert véleményem szerint a most már nincstelen romáknak esélyük sincs arra, hogy záros határidőn belül visszafizessék a "kölcsönt".
- Magán véleményem az, hogy ne utaztassunk hazaárulókat az adófizetök pénzén!
3. Miután leszálltak a repülőgépről Ferihegy-2-n, felmerül a nagy kérdés: hogyan tovább? - Hogyan tovább azoknak, akik mindenüket elkótyavetyélték csak azért, hogy minél hamarabb elhagyhassák a gyűlölt országot, s most egy kellemes repülőút után, világot látva, ott álnak a nagy nihil kellős közepén. Elbír-e Budapest újabb 2000 hajléktalant?
Honnan lesz további segély a "menekülteknek", mert élni ugye kell?
4. Szerinted mibe kerül az országnak a kanadai túra összesen?
5. Hazaengednéd őket vagy menjenek ahová akarnak?
6. Neked segítene-e a Külügyminisztérium ilyen előzmények után?