Kedves SKing (a 150 :)),
A pénz majd ömlik, lesz EB is, csak a magyar foci marad a Blair-kormány válogatottjának szintjénél...
DT mindegy, hogy mit ígér, majd megmondják neki, mit adhat.
A pólósoknak is ígért..., aztán mennyit kaptak szegények..., na kinn lettek vele az összes vizekből :o)
Gondolod? Szerintem inkább a Puhl Sándort. Fogadni csak a biztos befutóra szoktam :))
Egyébként nem hiszem, hogy jó ötlet lenne most már az ő személye, mintahogy Mészöly Kálmáné sem. Utóbbinak a közönségességét nem tudom feledni...
Rágják tovább a gittet az egyletben, mint eddig. Ha sikerül Kovácsot megbuktatni, akkor lesz egy kis állami pénz friss gittre. Ha nem, rágják tovább a régi gittet.
Sok változást a tényleges tevékenységben én nem várok. Változás nem az MLSZ- től várható, hanem tőkeerős szponzoroktól, akik majd minőségi labdarúgást követelnek a pénzükért... Akkor majd az MLSZ oda kerül, ahol a helye van. Kiírja a bajnokságot, meg intézi az átigazolásokat, meg bírókat küldözget. A politikát meg meghagyja a politikusoknak. Ha meg nem lesz tőkeerős szponzor, akkor maradunk ott, ahol kb. húsz éve vagyunk. A bányászbéka segge alatt...
Hétfőn MLSZ közgyűlés. A FIFA-jelentés után, úgy tűnik, a minisztérium kifogásai jogosak voltak. Az MLSZ elnöksége kész elfogadni a közgyűlés személyi határozatait. Van már új (ön)jelölt is, valami Kovács (azt hiszem, ezúttal Ferenc), és a hírek szerint Mezey is ringbe száll.
Azok a hiányosságok, amiket a VG ír, csaknem minden alapítvány, egyesület könyvelésében megtalálhatók, tehát egyáltalán nem unikum. Ezek miatt ugyan még kár volt az egész elnökséget, felügyelő bizottságot felfüggeszteni, elég lett volna, ha a főtitkár erélyesebben figyelmezteti a kontírozó könyvelőt. Ha a költségek elkülönítése kifogásolható, és emiatt esetleg kevesebb adót vallanak és fizetnek be, még _nem_ adócsalás! Az APEH-revizorok - és _nem_ a Pelikán által hűtlenül elhagyott adórendőrök - egy normális körülmények között lefolytatott adóellenőrzés során feltárják, megállapítják az adóhiányt, a velejáró bírságot, erről határozatot hoznak, amit az MLSZ esetleg megfellebbez, másodfokon ismét az APEH elbírálja, ha még ez sem tetszik az MLSZ-nek, mehet a bíróságra. Ez így működik. Semmi dráma.
A törvényességi vizsgálatot is valahogy így kell lefolytatni. Írásos jelentés, az ellenőrzöttek észrevételezési lehetősége, erre korrekt válasz az ISM részéről, és ami hiba fennmarad, erről intézkedhetnek. Határozattal, írásban, indokolással, jogorvoslati lehetőséggel.
Mellesleg, már a sporttörvény is egy kicsit maszatosnak tűnik ebből a szempontból. A sportszövetségek ugyanis nagyjából-egészéből egyesületek. Az egyesületek felett a törvényességi felügyeletet az ügyészségek látják el, az ügyészi intézkedéseknek - ha nincs foganatjuk - a bírósági végzés szerez érvényt. Alkotmányos szempontból vitatható, hogy a sporttörvény a sportszövetségek törvényességi felügyeletét miért bízta az államigazgatásra (OTSH-ra, majd az ISM-re).
És még tovább mellesleg. Az MLSZ éves költségvetésében még 5%-ot sem éri el az állami támogatás aránya. Ez így van már csaknem egy évtizede. Erre mérget vehettek, tutira tudom. Tehát nem az állam pénze miatt fáj D.T. feje.
Csak tudod pillanatnyilag úgy áll a dolog,hogy Blatter nem áll szóba K.A.-val (amit én tökéletesen meg is értek) hiába rohant Zürich-be fejvesztve. Egyébként te dolgod mit hiszel mit nem érdekes modon kovács sem tagadta a 200 MILLIós hiányt. És a történet erről szól. HOL A KÉTSZÁZ MILLIÓ.
"Büntetőeljárás az MLSZ vezérkara ellen?
február 9. 11 : 25
(MR) A Magyar Labdarúgó Szövetséghez kirendelt felügyelőbiztos nem zárja ki, hogy vizsgálatának eredményeképpen büntetőeljárás kezdeményeznek. Bodor András, az Ifjúsági és Sportminisztérium helyettes államtitkára negyedik napja vizsgálódik a szövetségnél, azóta, amióta a sportminiszter felfüggesztette tisztségéből az MLSZ vezérkarát. A közszolgálati tévé Szabadság tér című műsorában Bodor András azt mondta, hogy az MLSZ könyvelésben összemosódnak a köztestületi és a vállalkozási tevékenységek adatai, ami akár adócsalásra is lehetőséget adhat. "
Még valami:a DT vizsgálati anyaga szerint olyan, hogy irattár, az nem volt az MLSZ székházban, csak nagy kupac papír. Fotókat mellékeltek.
Az MLSZ könyvelését a Kovács Rt.-nél csinálták, mondjuk nyilván ott volt a legjobb helyen, mint ahogy a Kovács Rt jogásza volt az MLSZ jogász-alelnöke, nyilván ez is rendben van, s az sem lehet véletlen, hogy az MLSZ-Kovács RT. főkönyvelője nemrég lemondott a megtisztelő megbizatásról. :-)))
Ezzel együtt is, persze mindaz amit a felügyelő biztos mondott az csak feltételezés, nem ártott volna először bizonyítani a vádakat, s mondjuk az alaki-formai-tartalmi kritériumokra is figyelni.
Egyébként azt hallottam, hogy holnap a Szabadság téren a Deutsch helyettes-államtitkára a Dénes Ferenc lesz a vendég negyed 8-tól, a téma UTE-ügyről meg az MLSZ-ről.
Üdv
Deutsch Tamás ás az osztrák sportminiszter szerdára tervezett találkozóját a 2004-es EB ügyében, a felek más irányú elfoglaltsága miatt elhalasztották.
A TV3 ma reggeli Napkeltéjében telefoninterjú volt a Zürichben leledző KA-val. Megemlítette, hogy az eheti HVG-ben pontról pontra cáfolni fogja a felfüggesztettek ellen felhozott vádakat. (Várom! A legjobb lenne, ha párhuzamosan közölnék a két anyagot.)
Felröptetett kacsák avagy bizonyítatlan információk voltak még: (1) az útlevelét be akarták vonni köztartozásaira hivatkozva, ezért is utazott sebesen Zürichbe; ezzel egy újságíró riogatta megbízható, de el nem árulható forrásokra hivatkozva (2) valaki állítólag felhívta Blatter titkárságát KA-nak kiadva magát és angolul nyilatkozva a nevében, holott KA nem sorolja magát e nyelv kiváló tudorai közé;
Ha mindez igaznak bizonyulna, az über-KGB-s eszközökre vall (nota bene: a neccen is kiadta már valaki magát CSE-nek, de nem az igazi). Ha csak vadították vele, akkor kiváló példája annak, hogy egy ember mennyire terrorizálható.
FOCIT SZERETNÉK LÁTNI BIRKÓZÁS ÉS KICKBOX HELYETT! (jó, tudom, nézzem a külföldi összefoglalókat).
Nem vitatja senki, hogy l e h e t t e k szabálytalanságok. Vizsgálják ki, vonják le a konzekvenciákat, büntessenek, ah kell, váltsanak elnökséget, stb.
De, ha lehet, a jog alaki és tartalmi követelményei szerint.
Ez jelenti ugyanis a demokráciát és jogállamiságot.
Uraim !
A Fradinál minimum 2* ennyi pénznek veszett nyoma .DT szólt valamit ezügyben ?
Talán ott is kezdhette volna "áldásos" tevékenységét .
Nagyon kispályás társaság.
"Az MLSZ gazdálkodására vonatkozó könyvvizsgálatot a Tóth és Társa Kft., illetve alvállalkozóként a Frivalszky és Társa Kft. végezte, s a két cég (az MLSZ által megállapított 42 milliós többletet is beleszámítva) mintegy 179 milliós hiányt állapított meg. A jelentés elkészülését akadályozta, hogy a szövetség vezetői (bár nem gátolták a vizsgálat menetét) nem mindig tudták bemutatni a pénzmozgásokat igazoló számlákat.
A szövetség nem különítette el a szervezet célja, illetve gazdálkodási tevékenysége szerinti kiadásokat és bevételeket, aminek következtében a mérleg- és eredménykimutatásokat nem lehetett korrekt módon elkészíteni, s a közterhek bevallásánál is gondot okozott az eljárás. A szövetséget az elkülönítésre több kormányrendelet kötelezi.
A vizsgálat szabálytalanságokat tapasztalt az iratkezelés, leltározás gyakorlatában is. A könyvelés hiányosságait jelzi, hogy az 1998. december 31-i pénztári készpénzállomány, illetve a főkönyvi kivonat közötti eltérés több mint 438 ezer forint volt. Az MLSZ tárgyi eszközként szerepeltet könyveiben olyan Andrássy úti ingatlant is, amin 1997-ben már túladott.
Az MLSZ 1998-ban nem tett eleget adóelőleg-, illetve tb-járulékmegállapítási kötelezettségének, ennek következtében (pótlékkal együtt) csaknem 10 milliós hátralék keletkezett.
A postaköltség nevű főkönyvi számlán számolta el a szövetség a telefonszámlákat is. Az elszámolásban azonban olyan telefonszámlák szerepelnek, melyek nem az adóalany, tehát az MLSZ nevére szólnak, s amelyekért a szövetség az áfát visszaigényelte, jogtalanul.
Találtak a könyvvizsgálók olyan kölcsönt is, amelyhez nem tartozott kölcsönszerződés, így a kötelezett személye egyértelműen nem állapítható meg.
Csaknem 8 millió forintot számoltak el "valutafelvétel elszámolásra" címszó alatt, amit a kutakodók aggályosnak tartanak. A pénzekkel ugyanis 30 nap alatt el kellett volna számolni, ez nem történt meg. Emellett a "beszerzésekre, utazásokra kiadott pénzek elszámolásakor jellemzően költséggé váltak". "
Kedves luciferi, phone, ajánlom figyelmetekbe a következő hozzászólást ebben a topicban:
Skorpió 1999.02.07 14:33
Én elhiszem, amit Esik írt. Tehát ennyit a visszaélésekről... Most akkor milyen jelzővel is illessük DT eljárását? Nekem leginkább a "koncepciós" tetszik. A koncepció pedig az, hogy végre Mészöly Kálmán beülhessen az annyira áhított MLSZ elnöki székbe.
Azt meg casak halkan teszem hozzá, hogy nehogy már előírja valaki is Blatternak, hogy kit tekint legitim partnernek... A FIFA szíve joga ezt meghatározni a saját Alapszabálya és egyéb szabályzatai alapján. Fetisizálhatja itt bárki DT döntését, hivatkozhat a miniszter jogosítványira, de akkor azt is vegye tudomásul, hogy ha ez a FIFÁ- nak nem tetszik, saját jogosítványaival élve szankcionálhatja a miniszter döntését.
ld. még Bernie Ecclestone és a magyar kormány tárgyalásai...
Irod : "(Gondolom te sem tartod jellemes dolognak egy magánbeszélgetés
magnorarögzítését)".
Es az vajon mennyire jellemes, aki nem vallalja azt ? El tudom kepzelni hogy K.A blöffölt. D.T meg mint ördög a tömjenfusttol ugy megremult. Vajon mit mondhatott ?
KA nem nyilatkozott a 200 milkáról, azt mondta, lehetőséget sem kapott, hogy bizonyítsa az igazát.
Annyit azért mondott, hogy:
1.) 1997. évre nem a hivatalos mérlegből, hanem "kockás füzetlapokból" mint hiteles dokumentumokból állapítottak meg 81 millió hiányt, amit nevetségesnek tart. Én is.
2.) Az UEFA vissza nem térítendő támogatását (összegre nem emlékszem) adósságként tüntették fel.
Azt mondta KA, ezek a fő tételek, amik nyilvánvalóan tévesek, a többit a bíróságon.
Én őszintén szólva kifogytam az érvekből, és valóban kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a vége.
KA-ról még annyit, hogy én is szurkoltam neki, mert bát kissé bumfordinak tűnik, meggyőződésem, hogy a magyar foci fő baja nem az, hogy nincs benne pénz, hanem az, hogy minden a pénz körül forog. Szerintem az utánpótlást nem a Honvédnak kell kitermelnie, hanem a grundokon játszadozó kölyköknek, mint Pele vagy Puskás Öcsi. Mivel grundok nincsenek, a kis (mondjuk úgy: vidéki amatőr)csapatok lehetnek azok a helyek, ahol a foci még elsősorban a játékról szól, és nem a karrierről.
És személy szerint ezért sajnálom KA-t, hogy nem kapott négy évet, hanem valami profi kerül majd a helyére, aki remekül fogja a profi focit a világszínvonal alsó-középmezőnyébe feltornászni - sok-sok pénzzel.
De ez már tényleg nem az eredeti tárgy úgyhogy jó éjszakát!
Kedves Alomarsh!
Számomra kissé furcsa megnyilvánulásodra csupán csak annyi a válaszom a KÉTSZÁZMILLIOS hiányt K.A. sehol sem tagadta, az pedig ezekután természetes hogy tán ezzel kéne elszámolnia. D.T.-nek igaza volt jelen esetben nem lehetett mást lépni ismervén K.A arroganciáját és jellemtelenségét.(Gondolom te sem tartod jellemes dolognak egy magánbeszélgetés magnorarögzítését)
Kisse eltertel a koztunk kialakult vita targyatol, ( ugy gondolom Blatterrol es a FIFA allaspontjarol es ervrendszererol volt szo...)de utobbi hozzaszolasod igen figyelemremelto es sok valoban VALOS problemat vet fel es -kicsit nehez leirnom :-) de tulajdonkeppen nem is utkozik ellenallasomba nehany ponton.
Azt gondolnam, hogy most mar tenyleg a birosagon es a kozgyulesen a sor.
Talan ha nem borul ki a bili sokkal nehezebben tisztazodna a helyzet.
En a magam reszerol kibirom februar 15-ig.
(A magyar focinak pedig a "fuss el vele" nem D.T intezkedesevel kezdodott.
K.A dilettans modon nyult hozza mindenhez. Joszandekat eleinte magam sem vontam ketsegbe Sot drukkoltam is neki a Bodnar ugyben. Felkeszultseget es kvalitasait azonban a kezdetektol fogva hianyoltam.
A magyar foci helyzeten pedig nem a mostani es nem a megelozo kormany armanykodasa miatt nem tudott javitani, hanem a fent mar emlitett kvalitasbeli hianyossagok miatt. Nagy zarojel, mert nem ez a vita targya momentan)
Az azert kerdes, hogy parszaz millio eltunesenek, elherdalasanak szamonkerese oncelu izomfejlesztes, vagy sem.
En is maskepp inteztem volna a nemzetkozi reszet a dolognak. Bar amiket a Blatter mond igy utolag.......hat nem tudom.
Élvezet veled vitatkozni, de a többit majd remélhetőleg a bíróság dönti el, és remélhetőleg jól fog majd dönteni.
Egy apró megjegyzés: A diktafon-felvételt KA soha nem használta fel.
És még egy idézet az interjúból: -...utólag, a dolgok ismeretében nagyon meglep, hogy amikor Schmitt Pál nagykövet úr bemutatta nekem, (mármint DT-t két nappal előtte Lausanne-ban - megjegyzés tőlem), egyetlen szóval sem említette, hogy bármiféle krízis lenne a magyar labdarúgásban, holott talán adhattam volna néhány tanácsot az ügyet illetően. Mindenesetre ismétlem: a FIFA a demokratikus úton megválasztott MLSZ-elnökséget ismeri el."
Nohát, ez két szempontból is érdekes. Az hogy DT nem tájékoztatta Blatter urat, mikor megtehette volna, (mert a pénzügyi vizsgálat, nyilván nem gyanu hiányában, már folyt s a végéhez közeledett), a legnagyobb jóindulattal is vagy azt jelenti, hogy DT vagy szándékosan a konfliktust kereste, és ezért nem használt ki MINDEN lehetőséget a sima ügyintézésre, vagy pedig alkalmatlan a nemzetközi diplomáciai és politikai tevékenységre.
A másik érdekes dolog, hogy most ki kivel tárgyal? Mert -
- A bírósági eljárás halasztó hatályú az intézkedésre. Tehát KA azzal, hogy pert indított, jogilag újra az MLSZ elnöke.
- Ha az MLSZ közgyűlése február 15-én megerősíti KA-t a posztján, akkor a FIFA (és valószínűleg az UEFA is) nem fog szóba állni DT-vel és az embereivel, csak KA-val és embereivel, akivel pedig DT nem áll szóba. Magyar foci, itt a vége, fuss el véle...
Mindenesetre ha DT a problémát akarta volna megoldani, ezer köztes módja kínálkozott volna. Így azomban csak rontott a helyzeten, mégha jogszerűen is járt el, és ha KA valóban lókötő is. Ha az az érdeke, hogy javuljon a magyar foci helyzete, akkor a legrosszabbat tette. Ha KA eltávolítása volt az öncél (mindegy, milyen okból), akkor is oktondi, hebrencs módon járt el.
Egy korábbi "yuppie-stílus"-vitára visszautalva azt mondanám, hogy egy komoly vállalatnál mint menedzsert ezért elbocsájtották volna.
És ez a gondom úgy általában a FIDESZ-kormánnyal. Arrogáns módon pitiáner csatákba mennek bele, mintha mindenkit ellenségnek tekintenének, aki nem az ő emberük, vagy folyamatosan bodybuilding-versenyre kényszerülnének, hogy elhiggyék, vannak izmaik. Pont ez az erőlködés kérdőjelezi meg (és vonja el) igazi erejüket. Még néhány ilyen győzelem, és elvesztjük a háborút...
Irod: "Nem akartalak untatni az interjú további részeivel, de az előző mondat folytatása így hangzik: - ...mert a FIFA továbbra is a demokratikus úton megválasztott Kovács Attila urat, illetve a vezetése alatt tevékenykedő elnökséget ismeri el tárgyalópartnerként, a magyar labdarúgás vezető szerveként.
A kommentárodat annyival egészíteném ki, hogy Blatter urat nem az nem érdekli, hogy KA mit csinált, hanem a politikai hatalmi beavatkozást nem ismeri el. A tagság döntése kivételével a FIFA szerint csak a nemzeti bíróság itélkezhet. Biztos találkoztak már a praxisukban koncepciós eljárásokkal máshol, máskor is."
Eloszor is: nem untatsz.
Erdemileg:
Tovabbra is azt mondom, hogy a belpolitikai es esetleges hazai jogi problemaktol eltekintve Blatter ur (es ezek szerint a FIFA) allaspontja (ha jol idezed es ebben nincs okom ketelkedni) tarthatlan.
Tudniillik ez olyan szintu MENTELMI JOG (lenne, vagy az is) amely atlep
orszaghatarokat, magasabb rendu mint a helyi (jelen esetben a magyar) torvenykezes, es meghaladja meg a kepviseloi mentelmi jogot is, mert azt legalabb fel lehet fuggeszteni.
A hatalomnak joga van beavatkozni mindenbe, amit a torveny lehetove tesz es kotelessege beavatkozni, ha erre oka van.
A hatalyos magyar torvenyek szerint D.T-nek joga volt beavatkozni.
Ha jol tudom ket alapveto problemat latnak egyes jogaszok. Az egyik a sporttorveny ide vago cikkelye (momentan ez ervenyben van es Blatter urat nem a magyar alkotmanyossag iranti aggodalom vezeti, mert ot a magyar alkotmany nem, csak a FIFA alapszabalya erdekli). A masik, hogy egyesek szerint D.T tartalmi es formai hibakat vetett. Ezt nem tudom. Lehet hogy igaz. Ettol meg a felfuggesztes adott esetben lehetne (hibak kijavitasa utan) jogszeru is. Blatter ur azonban megint csak nem ezek miatt az esetleges hibak miatt aggodalmaskodik, hanem helybol tiltakozik.
Ha a FIFA-nak esetleg voltak rossz tapasztalatai, megertem a felelmuket es hogy vedik a tagszervezeteik autonomiajat. Azt azonban furcsallom, hogy e miatt eleve olyan alapszabalyt hozzanak, ami ezek szerint eleve kizarja az egyes orszagok szakszovetsegenek adott esetben "hatalmi"felelossegre vonasat, kulonos tekintettel akkor, mikor az adott szakszovetseget gyakorlatilag az allam tartja el es es ugy iteli meg, hogy nem jol gazdalkodott a rabizott koltsegvetesi penzekkel. Mint korabban is jeleztem, ha nem allami penzek elherdalasarol lenne szo, D.T. nyilvan nem aggodna. Viszont Kovacs mar reg nem lenne meg felfuggesztett elnok sem. Mert a szponzorok ugy rugtak volna ki, hogy a laba nem eri a foldet.
En ugyan hiszek a demokraciaban, de ha K.A (vagy barki) ket elnok- valasztas kozott lop csal hazudik es -tulozzunk egy kicsit - embert ol, akkor vele (mint szakszovetsegi elnokkel) a kozgyulesen kivul (adott esetben fel vagy egy even at senki semmit nem tehet, mert demokratikusan lett megvalasztva?
Ha ez a FIFA szerint igy van, e sigy helyes, akkor az igen furcsa. Sot mi tobb elgondolkozato.
Ami Deutsch antipatiajat illeti. Attol hogy valaki antipatikus, meg nem fogjak felfuggeszteni semmilyen allasbol. HA ez igy lenne, bizonnyal lennenek meg otletei (neki is es masoknak is). De megsem ez tortenik ebben az esetben sem. Egyebkent en sem rajonganek Attilaert, ha veletlen bekapcsolva felejtene a belsozsebeben a diktafonjat mig csevegunk egy fogadason. Ez talan ertheto.
DT nem idézett, csak megnyugtatónak találta. A fax, ami a Vasárnap Reggelben kopizva van, "Minister of Youth and Sports of Hungary, Mr Tamás Deutsch, Budapest" névre érkezett, február 5. dátummal. Mivel szombat reggel a Napkeltében már bemutatták, nem értettem, DT mit talált este olyan megnyugtatónak benne. Talán azt, hogy Blatter úr Miniszternek titulálta a címzésben. Más megnyugtató nem volt benne, már a megszólítás is Dear Sir, ami nem egy kedveskedő formula. (A KA-nak küldött faxban a megszólítás: Dear Mister President). Végül is DT meséskötetének egy újabb fejezeteként könyveltem el a ferdítést.
Én is hallottam számokat, de nem a bíróságtól, és nem az MLSZ-től.
A sporttörvény szerint jogos-e vagy sem, majd kiderül. Nekem viszont mindig egy filmbeli maffiavezár mondása jut az eszembe erről az érvelésről: Azért nyalogattya a kutya a tökét, mert megteheti. Igaz, nem túl gusztusos...
Nem akartalak untatni az interjú további részeivel, de az előző mondat folytatása így hangzik: - ...mert a FIFA továbbra is a demokratikus úton megválasztott Kovács Attila urat, illetve a vezetése alatt tevékenykedő elnökséget ismeri el tárgyalópartnerként, a magyar labdarúgás vezető szerveként.
A kommentárodat annyival egészíteném ki, hogy Blatter urat nem az nem érdekli, hogy KA mit csinált, hanem a politikai hatalmi beavatkozást nem ismeri el. A tagság döntése kivételével a FIFA szerint csak a nemzeti bíróság itélkezhet. Biztos találkoztak már a praxisukban koncepciós eljárásokkal máshol, máskor is.
A FIDESZ kormány és annak minden egyes tagja a demokráciáért küzd. Ez pedig nem lózungok, hanem a mindennapi gyakorlat kérdése. Ezt másnéven jogbiztonságnak, a jogeljárás alaki és tartalmi követelményei teljesülésének hívják.
Az pedig, hogy DT jogszerűen járt-e el vagy sem, a mai naptól megint csak a bíróságok döntésének kérdése. Szerencsére. Annyi bebizonyosodott, hogy nem egészen. Az, hogy joga van-e felfüggeszteni az elnökséget, megint csak vita kérdése több oldalról is. Az egyik az, hogy ez a legsúlyosabb eszköz, amvel csak végső esetben lenne szabad élnie a hatalomnak.
Mégegyszer hangsúlyozom: Veled ellentétben én nem prejudikálom az esetet. Csak DT-nek nem hiszek, mert szerintem nem szabályosan járt el, és kiesett a PÁRTATLAN IGAZSÁGOSZTÓ szerepkörből, mikor nyilvánosan többször elismerte, hogy utálja KA-t. Mondja ki az MLSZ közgyűlése vagy a független bíróság az ítéletet, ne egy rosszindulatú, és talán személyi kérdésben ellenérdekelt politikus.
1. A DT által említett fax és a Kovács által említett fax nem fedi egymást. (DT olvasott belőle szombaton a Danubiusban)
2. Amit én hallottam, az kb. 300 millió...
3. A sporttörvény szerint jogos volt, és itthon ha jól tudom amíg a sporttorvény létezik, addig a FIFA nem rúghat labdába.