Keresés

Részletes keresés

Zoli_fiú Creative Commons License 2002.07.31 0 0 63
gbpost!

Frissen regisztrált MATÁV és DT piáros múltad nem is tagadhatod le:))))))

MATÁV akkor is monnyon le:)))

http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9073525&uq=11

gbpost Creative Commons License 2002.07.28 0 0 62
Berku!

A Deutsche Telekom-ot k-val kell irni..
Egyébként elegem van a Matáv-szapulásból!!!
A Matáv igaz, hogy a legnagyobb cég, de könyörgöm, ha ez a cég csak a törvényadta
lehetőségekkel él, akkor miért őt szidjuk, és
miért nem a törvényhozást??

Ja, egyébként én mindig követem a tarifákat
az összes mo.-i szolgálatónál. Nézzétek meg
Ti is a neten!!!! Érdemes!!
A Matáv messze a legolcsóbb akár helyi, akár
távolságiban is!!! (lásd. pl. Vivendi) Nem is beszélve arról, hogy a szolgáltatások spektruma ezerszer szélesebb! Ügyintézéssel sem volt gondom eddig!

Egyébként az egyik legmodernebb hálózata a
matávnak van, és elsősorban neki köszönhető,
hogy az ISDN hálózat Magyarországon elég gyors
tempóban kiépült..

Szerintem igenis jó példa a Deutsche Telekom,
én örülük neki, hogy ők is részesednek a Matvában,
szerintem ez sok előnyt jelent!

Akitlosz Creative Commons License 2002.06.07 0 0 61
Amikor még Magyarország a legvidámabb barakk volt, annak ellenére, hogy már erősen düledezett, sok nyugati turistacsoport érkezett hozzánk. Nem utolsósorban németek. Az idegenvezető tájékoztata őket a Balaton és környéke látnivalóiról, valamint sok más egyéb hasznos tudnivalóról, mint például a pénzváltás, a telefonálás menete. Ez utóbbinál nem kis élccel jegyezte meg a hívásdíjak ismertetésénél, hogy azok a szomszéd szocialista országokba irányuló hívásoknál milyen olcsók, így fillérekért telefonálhat az ember akár Vlagyivosztokba is. (Ezt a jó "poént" nem hagyta volna egyetlen csoportnál sem.) Míg persze Nyugat-Németországba, ami ugye jóval közelebb van, lényegesen drágább a telefonálás.

Átnézve ezt az új tarifatáblázatot, úgy tűnik visszatértünk ugyanoda. Most is elsősorban politikai okok határozzák meg, hogy melyik országba mennyibe kerül a telefonálás. S a földrajzi távolságok valahogy hirtelen nagyon átrendeződtek.
A régebben a szomszédos országok számára fenntartott 1. díjzónába kerültek olyan velünk 1000 éve szomszédos országok, mint Luxemburg, vagy Vatikán, míg Ausztria kivételével az összes velünk eddig szomszédos ország valahogy távolabb került tőlünk.
Még a majdnem szomszédos országok körét tartalmazó második díjzónába sem kerültek be. Ciprus az, amelyik már majdnem itt van a szomszédban.
A harmadik díjzóna a nem szomszédos, de
európai országokat tartalmazza. Amelyek ugye, az Amerikai Egyesül Államok, Kanada, Izrael, Ausztrália, Hong Kong, Puerto Rico, és érdekes módon Szlovákia is.
A 4. speciális díjzónába kerültek a száműzött, nem kívánatos volt szomszédos országok.
Az 5. díjzóna a már európán kívüli, de még nem túl messze lévő országoké, mint Albánia, Lettország, Törökország, amelyek közé becsúszott a legtávolabbi európai országként Szingapúr.
A 6. díjzóna amolyan vegyes felvágott. Már távolodunk földrajzilag Európától, illetve itt jelennek meg a még nem annyira távoli, de technikailag elmaradott harmadik világbeli országok is, mint Andorra, Monaco, San Marino (Pedig mintha az a Vatikán is arrafelé lenne) és Liechtenstein. De persze számítanak a fontos, nagy jövő előtt álló külkereskedelmi partnerek is, mint Kolumbia.
A 7. csoportban már egyértelműen a Föld túloldalán lévő országok találhatók, mint Algéria, Líbia, Grúzia. S már Vlagyivosztokba sem olyan olcsó a telefonálni, mint 13 éve, mert Oroszország is ide került. Úgyhogy idegenvezető ismerősömnek új poént kell kitalálnia, ha még dolgozik. Bár ez nem lesz nehéz, ránézve ezekre az új díjzónákra.
A 8. kisebb csoportban is hasonló a légkör. Gibraltár valahogy nem annyira, mint Észak-Írország, ezért az is itt van. Tunéziával együtt, ami megnehezítheti Rejtő Jenő összes műveinek megfilmesítését.
A 9. csoportot egyértelműen olyan emberek szerkesztették össze, akik utálják a labdarúgást, hiszen ide kerültek a Feröer-szigetek. Úgy tűnik hiányozhattam valamikor földrajzóráról mert Turks- és Caicos-szigetekről még az életben sem hallottam. Biztos mostanában kerültek elő az óceán mélyéről.
10. csoport egyrészt gazdag, turistáskodó magyarok megfejésére készült, hiszen a Holdon lévő Egyiptom került ide és a Seychelle-szigetek, másrészt pedig végre elérte a méltó büntetése a baráti népi-demokratikus Mongóliát, amiért 1242-ben feldúlták szeretett hazánkat. Na most telefonáljatok haza gaz tatárok!
A 11. csoportba azok a terrorista országok tartoznak, ahová jólnevelt, politikailag öntudatos magyar ember nem telefonál, úgyis lehallgatják. Már maga a tarifa is erősen nevelő célzatú, hiszen több mint kétszerese a 10-es díjzónáénak és több mint 18-szorosa az elsőének. A legperverzebb szextelefonok sem kerülnek ennyibe. A magas díjaknak persze más nemzetbiztonsági okai is vannak. így óhajtják megcsapolni Osama anyagi erőforrásait. Ezentúl Kubában inkább szivart vegyünk, mint telefonkagylót a kezünkbe. Mert mint mondtam ilyen országokba, mint Afganisztán, Irak, KNDK, úgyis csak terroristák telefonálnak. De nini! Úgy látszik nem túl hatékony dicső szövetségeseink, az USA és Nagy Britannia, megszálló és elnyomó gépezete Guamon illetve a Falkland(Malvin)-szigeteken, mert ezek is idekerültek a terroristák közé. Biztos a Guami Nemzeti Felszabadító Hadsereg magyarországi földalatti alvó ügynökeinek az aktivizálását akarják megakadályozni. Vietnam pedig a magyar nép nagy barátja és jótevője az Amerikai Egyesült Államok sokat szenvedett népe iránti szolidaritásunk kifejezése képpen került ebbe a csoportba, amiért volt merszük a piszkos dzsungellakó sárgáknak szarrá verni a világ legerősebb szupertech hadseregét. Most majd legalább végre megtanulják, hogy igenis ők a gyengébbek! Különben addig nem állunk velük szóba. Mert ezeket a díjakat úgysem tudják kifizetni, se ők se mi.

Akitlosz Creative Commons License 2002.06.07 0 0 60
"Közlemények

Budapest, 2002. június 05.
A MATÁV, MAGYARORSZÁG VEZETŐ TÁVKÖZLÉSI SZOLGÁLTATÓJÁNAK KÖZLEMÉNYE

A Matáv nemzetközi díjzónastruktúrája 2002. július 1-jétől megváltozik. Az új struktúrában, mely a korábbi 6 helyett 11 díjzónára épül, a legtöbb európai ország vezetékes hálózatában végződő hívások tarifái lényegesen kedvezőbbek lesznek a korábbi struktúrához képest.

Táblázatunk az új árakat ismerteti. Az árak az áfát tartalmazzák.

Nemzetközi percdíjak

Díjzónák Bázis / Csevegő Nyilvános*
Ft/perc, minden időszakban egységesen
1. díjzóna 56,25 Ft 90,00 Ft
2. díjzóna 67,50 Ft 108,00 Ft
3. díjzóna 82,50 Ft 132,00 Ft
4. díjzóna 116,25 Ft 186,00 Ft
5. díjzóna 127,50 Ft 204,00 Ft
6. díjzóna 146,25 Ft 234,00 Ft
7. díjzóna 165,00 Ft 264,00 Ft
8. díjzóna 217,50 Ft 348,00 Ft
9. díjzóna 270,00 Ft 432,00 Ft
10. díjzóna 408,75 Ft 654,00 Ft
11. díjzóna 975,00 Ft 1 000,00 Ft
Kapcsolási díj 4,75 Ft/hívás -

* A nyilvános állomásokról a Ft/perc díjak számított értékek, a díjfelszámítás a megkezdett impulzusok alapján történik, kapcsolási díjat nem számítunk fel.

A Minimál díjcsomaggal indított nemzetközi hívások díjai (percdíj és kapcsolási díj) a táblázatban szereplő Bázis díjcsomagban alkalmazott tarifák háromszorosai.

A Csevegő díjcsomaggal indított nemzetközi hívások esetén is érvényes a megszokott 5. perc utáni 20% és a 10. perc feletti 30% kedvezmény. A 60. perc felett nem jár kedvezmény.

A 11 díjzónára történő átállás a Kontroll díjcsomaggal és a Barangoló kártyával bonyolított hívásokat nem érinti, ezekkel a szolgáltatásokkal az eddigi struktúra szerint lehet továbbra is telefonálni.

Nemzetközi távbeszélődíj-zónák*:

1. zóna: Ausztria vezetékes, Belgium vezetékes, Csehország vezetékes, Franciaország vezetékes, Hollandia vezetékes, Luxemburg vezetékes, Németország vezetékes, Olaszország/Vatikán vezetékes, Spanyolország vezetékes, Svájc vezetékes

2. zóna: Ciprus vezetékes, Görögország vezetékes, Nagy-Britannia és Észak-Írország vezetékes, Portugália vezetékes, Svédország vezetékes

3. zóna: Amerikai Egyesült Államok, Amerikai Virgin-szigetek, Ausztrália vezetékes, Dánia vezetékes, Észtország vezetékes, Finnország vezetékes, Hongkong vezetékes, Írország vezetékes, Izrael vezetékes, Kanada, Lengyelország vezetékes, Moldova vezetékes, Norvégia vezetékes, Puerto Rico, Szlovákia vezetékes

4. zóna: Horvátország vezetékes, Jugoszlávia vezetékes, Románia vezetékes**, Szlovénia vezetékes, Ukrajna vezetékes

5. zóna: Albánia vezetékes, Bosznia-Hercegovina vezetékes, Izland, Lettország vezetékes, Litvánia, Macedónia, Szingapúr vezetékes, Törökország vezetékes

6. zóna: Albánia mobil, Andorra, Bosznia-Hercegovina mobil, Bulgária, Fehéroroszország, Hollandia mobil, Izrael mobil, Jugoszlávia mobil, Kolumbia, Koreai Köztársaság, Liechtenstein vezetékes, Luxemburg mobil, Málta, Moldova mobil, Monaco vezetékes, Románia mobil, San Marino, Spanyolország mobil, Svédország mobil, Szingapúr mobil, Szlovákia mobil, Tajvan, Törökország mobil, Ukrajna mobil

7. zóna: Algéria, Ausztrália mobil, Ausztria mobil, Belgium mobil, Botswana, Ciprus mobil, Comore-szigetek, Csehország mobil, Dánia mobil, Dél-afrikai Köztársaság, Észtország mobil, Finnország mobil, Francia Guyana, Fülöp-szigetek, Görögország mobil, Grönland, Grúzia, Guadeloupe, Guinea, Hongkong mobil, Horvátország mobil, Indonézia, Írország mobil, Jamaica, Japán, Kazahsztán, Kína, Lettország mobil, Líbia, Marokkó, Martinique, Mayotte, Mexikó, Monaco mobil, Nagy-Britannia és Észak-Írország mobil, Németország mobil, Norvégia mobil, Olaszország mobil, Oroszország, Palesztin Önkormányzati Területek, Portugália mobil, Réunion, Saint-Pierre és Miquelon, Svájc mobil, Szlovénia mobil, Thaiföld

8. zóna: Angola, Argentína, Aruba, Azerbajdzsán, Bahrein, Belize, Brazília, Egyesült Arab Emírségek, Franciaország mobil, Gibraltár, Guatemala, Irán, Jordánia, Katar, Kongó, Lengyelország mobil, Liechtenstein mobil, Malajzia, Niger, Nigéria, Szíria, Tunézia, Uganda, Új-Zéland, Üzbegisztán, Zimbabwe

9. zóna: Antigua és Barbuda, Barbados, Bermuda, Brit Virgin-szigetek, Burkina Faso, Chile, Dominikai Közösség, Elefántcsontpart, Feröer-szigetek, Ghána, Honduras, India, Kajmán-szigetek, Kuvait, Malawi, Mauritánia, Montserrat, Omán, Örményország, Panama, Peru, Saint Lucia, Saint Vincent és Grenadine-szigetek, Szaúd-Arábia, Szváziföld, Turks- és Caicos-szigetek, Venezuela

10. zóna: Anguilla, Benin, Bhután, Brunei, Burundi, Csád, Dominikai Köztársaság, Ecuador, Egyenlítői-Guinea, Egyiptom, Gabon, Haiti, Holland Antillák, Kamerun, Kenya, Kirgizisztán, Lesotho, Libanon, Libéria, Madagaszkár, Makaó, Maldív-szigetek, Mauritius, Mongólia, Mozambik, Namíbia, Nicaragua, Saint Kitts és Nevis, Seychelle-szigetek, Sierra Leone, Sri Lanka, Szenegál, Szudán, Tanzánia (beleértve Zanzibárt is), Togo, Uruguay, Zambia

11. zóna: Afganisztán, Amerikai Szamoa, Ascension, Ausztrália külbirtokai (Antarktisz, Norfolk-sziget), Bahama-szigetek, Banglades, Bissau-Guinea, Bolívia, Cook-szigetek, Costa Rica, Diego Garcia, Dzsibuti, Eritrea, Északi-Mariana-szigetek, Etiópia, Falkland-szigetek, Fidzsi-szigetek, Francia Polinézia, Gambia, Grenada, Guam, Guyana, Irak, Jemen, Kambodzsa, Kelet-Timor, Kiribati, Kongói Demokratikus Köztársaság (Zaire), Koreai NDK, Közép-afrikai Köztársaság, Kuba, Laosz, Mali, Marshall-szigetek, Mianmar, Mikronézia, Midway, Nauru, Nepál, Niue, Pakisztán, Palau, Pápua Új-Guinea, Paraguay, Ruanda, Szent Ilona, Salamon-szigetek, Salvador, SaoTomé és Príncipe, Suriname, Szamoa, Szomália, Tádzsikisztán, Tokelau-szigetek, Tonga, Trinidad és Tobago, Tuvalu, Türkmenisztán, Új-Kaledónia, Vanuatu, Vietnam, Wake, Wallis és Futuna, Zöld-foki Köztársaság

chr_kg Creative Commons License 2001.05.23 0 0 59
Tribill:
Tudod, van büdösebb és kevésbé büdös szar. Baj ha egyiket sem szeretjük megenni?
Előzmény: Tribill (58)
Tribill Creative Commons License 2001.04.26 0 0 58
fusim:
Jól szóltál. :-)

A sok anyázó még azt sem veszi észre: jelenleg az összes magyar vezetékes telefon-szolgáltató közül magasan a Matáv a legolcsóbb, s szerintem a legjobb is. Ebben a versenyben 2002-től nem a Matávnak hanem a többieknek, például a Vivendinek lesz félnivalója.

Előzmény: fusim (57)
fusim Creative Commons License 2001.04.25 0 0 57
Kedves sorstársak!!!!
Nektek van legalább 2-3 szép hónapotok!!! De mit szóljanak az olyanok akik más szolgáltató, konkrétan a v-fos /vivendi made in france/ területén élnek. Ha valaki nem tudná a v-fos területén az internet 1150%-al, jól írtam - ezerszgyszázötven százalék-al - drágább ráadul rohadt lassú és a behívószám sokszor foglalt. Ezen a területen este 6 -tol reggel 7-ig már most 4 ft/percet kell fizetni minden neten töltött időért. Olyan földi jókat mint 150Ft -os leghosszabb hívás nem ismernek. A mindenkinek csomag kedvezményeiről meg egyszerúen nem is hallott a szolgáltetü! Ügyfélszolgálat csak este 6-ig van utána üzenetrögzítő azt majd visszahívnak valamikor?
Az az érzésem, hogy a Ti problémtokat a matávtej az egyéb szolgáltatók módszereire alapozva fejleszti. Minek adjon kedvezményeket mikor a koncessziós szolgáltatók suhogtatják a 3 élű kaszát az itt élők meg fizetnek mint a katonatiszt.

A vivendi egyenlőre matávabb a matávnál!!!!!!!!!!

Csak összefogással lehet ezt az országos problámát megoldani. Ha kiegészítenétek a matávkillert a vfos behívó számaival tegyétek elérhetővé nekünk is. /120 behívószám blokkolása a tét/. Sajnos az itt élő tábor nem olyan népes mint felétek köszönhetően a magas áraknak, de a kemény mag megvan és nagyon elszánt.

A VIVENDI MEG KAPJA BE A...
http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9031154

Előzmény: nyman (56)
nyman Creative Commons License 2001.02.09 0 0 56
Csak egy ajanlott olvasmany a temaban: Matáv ohne Mindenkinek
pancho Creative Commons License 1999.02.10 0 0 55
Nem tudom, ki emléxik közületek, de úgy 1996-ban volt némi botrány abból, hogy a Matáv egy csomó helyen ún. RLL (Radio in the Local Loop) telefonokat szerelt fel. Lényege: ez egy rádiótelefon, felszerelik a falra, ahol jó a vétel. Csak az a baj, hogy a Matáv német tulajdonosai nem minőségre, hanem mennyiségre mentek, hogy egy hónapban legyen felszerelve x ezer darab telefon. Tehát a szerelők felrakták valahova, ahol vagy volt térerő, vagy nem, otthagyták a lakást félig romokban, és mentek tovább, mert a tervet teljesíteni kellett, hogy ne baszogassák őket. Hogy aztán nem lehetett telefonálni ezekkel a telefonokkal, mert félpercenként mexakadt a vonal, internetezni meg pláne (átvitel 2400 bps), az őket nem érdekelte, azzal jöttek, hogy örüljenek a magyarok, hogy húsz év várakozás után most kapnak telefont. Na jó, sok helyen először örültek is, aztán mikor kiderült, hogy nem működik, meg áramot fogyaszt (mert a hálózatról működik persze, tápegység kell hozzá), meg ha áramszünet van, akkor emiatt telefonálni sem lehet, akkor már nem annyira örültek. (Ez pl. azért jó, mert ha egy faluban mondjuk a villamos hálózati trafó gyullad ki, ami a falut ellátja árammal, nem lehet hívni a tűzoltókat, mert ugye éppp nincs áram, emiatt telefon sincs.) És ezért a sokkal gyengébb minőségű szolgáltatásért is annyit kell fizetni ám, mint a digitális központos optikai kábelesért. Valószínűleg ha ezt megcsinálják Németországban, belerokkannak a kártérítésbe (mármint a cég). (Arról most nem beszélnék, hogy engedély nélkül húztak fel egy csomó adótornyot, aztán fennmaradási engedélyt kértek rá, hogy ha már kész, azt biztos megadják, mí engedélyt a városi főépítész nemigen adott volna a felépítésre. Szimpatikus hozzáállás, nem?)
Ja, és ezt nem csak vidéken csinálták ám meg, hanem a Budapesten a Belvárosban is, ahol eleve tudni lehetett, hogy a körfolyosós házakban nem lesz semmi térerő, mert a 900 MHz-et ezek a vastag falak remekül leárnyékolják. Meg Zuglóban, meg Óbudán, meg egy csomó helyen. Tehát újonnan telepítettek egy olyan technikát, ami már felszereléskor is szar volt, igaz, vagy 20 évvel korábban Amerikában egész modernnek számított, igaz, hogy ott csak sík területeken használták, ahol nem is volt vele sok baj. Ja, a gyártó a Motorola, van persze nekik sokkal jobb cuccuk is azóta, csak ez volt a legolcsóbb (naná, olyan, mintha egy számítógéptenderben mindenki kb. egy árban ajánlana Pentium 2-es gépeket mondjuk Windows NT-vel, egyvalaki meg azt mondaná, hogy ugyanezt ugyanennyiért tudja ő is, de remek ZX Spectrumjai is vannak feleennyiért, és még oprendszer is van bennük. Na, a Matáv ez utóbbira volt vevő. Pedig a Nokia is versenyzett, és az ő cuccaik, amit ajánlottak a tenderen, Németországban a Matáv-tulaj Deutsche Telekomnál remekül beváltak. Csak kicsit drágábbak.)
Bocs, ha hosszú és időnként offtopic voltam.
John Zero2 Creative Commons License 1999.02.10 0 0 54
Az ügyfélbarát Matáv:
Budapest belvarosaban a Matavnak sok elozfizetoje (mi is) meg egy regi kozpontra van kotve. Egyszer ki is jott egy matavos szervizember, mert hogy csak 14.4k-t bir a tel. vonal. Kijott, mondta, hogy ja, igen, mert ez meg a regi, > 20 eves ARF tel.kozpont, amire itt a maganelofizetok (nem cegek!) nagy resze van kotve.
Kerdeztem hogy nem fogjak-e valamikor lecserelni a regi kozpontot?
Mondta, hogy nem, erre sajnos NINCS penzuk, kb. 2-300 millio Forint lenne... Natessek... A draga matavnak nincs rongyos 2-300 millioja fejlesztesre, bezzeg a nyereseg valami 35 milliard Ft korul mozgott tavaly (legalabb).
Ez szerintem azert eleg bunkosag... Megertem en, ha 10 Ezer Ft a tel. szamla, megertem, hogy egymasutan idofolyamatosan a reszletezett szamlan olyan all, hogy 4:07 perc, 6 mp, 4:03 perc, valoszinuleg igy szoktunk telefonalni, hogy kozben gyakran megszakitjuk a vonalat... nade akkor legalabb fejlesszenek, csereljek ki az elavult, szar kozpontokat!
eMM Creative Commons License 1999.02.10 0 0 53
Én is úgy értelmezem hogy Mindenki Macája matávos.
Az impulzusoknál írta hogy egy csomó mindent feljesztenek.Márminthogy ők.A matáv.
Előzmény: NaNe (51)
Karcsu Creative Commons License 1999.02.09 0 0 52
Az az érzésem, hogy amikor infrastruktúráról beszéltek, mindenkinek csak a kábel jár az eszében. A rádiós (mikrohullámú, műholdas) távközlésbe világszerte rengeteget fektetnek. Az új cégek ilyenen is törik a fejüket, nem lehetséges?
Karcsú
NaNe Creative Commons License 1999.02.09 0 0 51
Kedves Mindenki Macája !

Miért az az érzésem, mint ha Te a Matávnál dolgoznál ? :)

NaNe
NaNe Creative Commons License 1999.02.09 0 0 50
Kedves Mindenki Macája és Bigi !

OK. Kérdés ..

- A Matáv hány dolgozót fizet ?
- A Matávnak hány lerobbant központot, vezetékhálózatot kell felújítania / korszerűsítenie ?

Mert ugye nem mindegy, hogy az első lépcsőben tervezett Panteles beruházást mire fordítja a cég. Foltozásra, vagy a legkorszerűbb technológia bevezetésére ?

A Matáv a beruházásai alatt beleérti a luxus igényeket kiszolgáló ügyfélszolgálati irodáit is, aminek kényelmét a Matáv dolgozói élvezik max., de az ügyfél ugyanúgy órákig dekkol ott. (Közben nézegetheti a márványpadlót, meg a réz korlátot, aranyozott csillárt, meg egyéb baromira lényeges dolgokat.)

Ami a Mari néni telefonját illeti.
Biztos vagyok benne, hogy nem az ő kedvéért fogják odahúzni az optikai kábelt. De ő is részesedni fog a szolgáltatásból. És egy előfizetőnek ez a lényeg.

NaNe
Előzmény: Mindenki Macája (47)
bigi Creative Commons License 1999.02.09 0 0 49
Kedves NANE!

Az összes Matávon kívüli távközlési cég -most nem az LTO-s cégekre gondolok- azért alakult, hogy céges előfizetői piacot célozza meg, és elsősorban adatátvitel jellegű szolgáltatást nyújtson. Eszük ágában sincs 100* annyi pénzért teljes távközlési hálózatot építeni azért, hogy Mari néni Kiskunröcsögén havi 358 forintot telefonáljon, plusz fizesse az 1600 forintos alapdíjat. Ez egy falura vonatkoztatva kb. 60 telefon, tehát átlagosan kb. havi 150.000 Ft bevétel a szolgáltatónak. Egy városnál már jobb a helyzet, de a hálózatot kiépíteni (alépítmény, drótok, központok, mindenféle berendezés, stb) nagyságrendel tőbbe kerül, mint egy céget megcélozni, néhány drótot és optikát odavinni és dől az adat rajta sokszor annyi pénzért.
Ezért nem fognak telefont szolgáltatni.
Előzmény: NaNe (45)
cyd Creative Commons License 1999.02.09 0 0 48
laki
Szerintem a lengyelek nem jó példa, mert egy apró adalék az ottani viszonyokhoz, az emberfia(lánya) elmegy állambácsihoz ahol gratis kezébenyomnak egy szoftvert, hogy: "Nesze Ladislav internetezz, ami a szemeden és a telefonodon kifér!" és talán az internetes hívás kedvezményes (ez nem biztos, cáfolj meg, ha tucc vmi biztosat)
Előzmény: laki (34)
Mindenki Macája Creative Commons License 1999.02.09 0 0 47
NaNe, ne légy naiv. A PanTel bejelentette, hogy akár 5-6 milliárd forintot is beruház a koncesszió lejártáig. A Matáv ennek tízszeresét (!!) fél év alatt (!!). Mégis,kit- mit gondolsz te tőkeerősnek? :)

Ami a lakossági piacot illeti: a nagy céges előfizetők Matávtól való lenyúlása jobb üzlet, ez évente akár 30-50 Mrd Ft árbevételt is jelenthet. Ugyanennyi bevételt hozó lakossági ügyfél elcsábítása nagyon sokba kerülne - és nagyon beruházásigényes lenne.
Előzmény: NaNe (45)
mash Creative Commons License 1999.02.09 0 0 46
én beszélni egy Panteles emberkével, ő mondá, hogy elöször a nagy cégeket intézményeket találják meg maguknak, legeslegutoljára a magán felhasználót!
konkorencia?????
Westel Pannon, egy áron mozognak kb.
szinte semmi különbség!!!!
Méghogy a konkurencia letöri az árakat!
a lóf...-
nem ellenségük a saját zsebüknek....
na szasztok
NaNe Creative Commons License 1999.02.08 0 0 45
Kedves bigi !

De fognak távbeszélő szolgáltatást adni, de kb 1. év múlva - méhozzá profibb infrastuktúrával, mint a Matávé. (koncesszió lejárta után)

NaNe
Előzmény: bigi (44)
bigi Creative Commons License 1999.02.08 0 0 44
Kedves NANE!

A Pantel és a többi hasonló cég szerintem nem fog a közeljövöben távbeszélő szolgáltatást nyújtani, mert nem erre alakultak és nem üzlet nekik.

bigi
Előzmény: NaNe (41)
bigi Creative Commons License 1999.02.08 0 0 43
Kedves Gangster!

Lehet, hogy a bérek a nyugati átlag alatt vannak, de a technika amit az elmúlt 6-8 évben befektettek az nem a KGST-ben készült, és nem rubelben kérték az árát, hanem $-ban. Nos, amit siemens és az ericcson kitalált és összerakott, annak megkérik az árát.
Ezért a Matáv nem a legolcsóbb, de nem is a legdrágább Európában.
A fizetések alacsonyak!
Előzmény: Gangster (42)
Gangster Creative Commons License 1999.02.07 0 0 42
A poén a kapcsolási dij felszámitása minden létrejött hivás után, pl. nappal igy max 2 perc többe kerül most mint tavaly. Nem kéne a tetü MATÁV-nak állandóan a nyugati árakhoz viszonyitania magát, majd ha a hazai keresetek elérik a nyugati szintet akkor pampogjanak. A koncesszios szerzödés végét pedig elöre kéne hozni 2000 január 1-re.
NaNe Creative Commons License 1999.02.07 0 0 41
Kedves bc !

Hát a Pantelre nem mondanám, hogy tőkeszegény volna. Láttam a terveiket. A MOL az egyik főrészvényese, MÁV a másik. A MOLnak pénze van, a MÁVnak meg egész jó IT infrastruktúrája. Plusz még a KFKI is benne van egy pár százalékkal és szellemi tőkével. Nem hinném, hogy figyelmen kívül hagyható ez a cég a versenyben.

NaNe
Előzmény: bc (40)
bc Creative Commons License 1999.02.07 0 0 40
A (helyi) tarifakat, elofizetesi dijat sokalloknak rossz hirem van: azok europai osszehasonlitasban alacsonyak. Nem a tarifa magas, hanem a magyar GDP alacsony. 20$-os (most 6$) havi dijnal lehetnenek a tarifak alacsonyabbak, de mekkora felhaborodast okozna egy ilyen dij! (Nem mindenki internetezik!) Egyebkent nehanyan mar mondtak: a koncesszio vege nemhogy a helyi tarifak csokkeneset, de azok emelkedeset fogja hozni: Lehet majd hivni az USA-t 30 ft-ert, de a helyi hivas nem lesz 2-4-10 ft percenkent. A Matav konkurenciaja pedig csenevesz, tokeszegeny, vagy epp a csod szelen tancol: onmagaban Mo. torpepiac, mikor globalis szovetsegeke a jovo. Vagy a Matav teszi be a labat majd mondjuk Szegedre, vagy egy masik telekom-szovetseg, harmadik ut nincs. Es azoknak sem eri majd meg ilyen olcso helyi tarifakkal dolgozni. Ezek a tenyek, hozongeni persze lehet. Aki pedig a szolgaltato profitjat firtatja: 170 milliard ft adossaga van, es ez nem komunizmus, ahol nem volt profit, de telefon sem.
bigi Creative Commons License 1999.02.07 0 0 39
A számlarészletezés eredménye általában az, hogy a MATÁV árat emelt. Ezért több a telefonszámla. Persze helyi hívásnál, egy beszélgatés többe kerülhet mint az impuzusos rendszernél- áremelés nélkül.
Ennek ellenére fizetni annyit kell, amíg beszéltél, vagy a vonalat használtad.
Régen a helyi beszélgetés 1 másodperces hívásért is 1 impulzus volt, és 5 percért is 1 imp azaz 10.40+áfa.
Most 1 mp=kapcsolási díj + 1mp beszélgetés azaz 6.6Ft+0.14 Ft+áfa, Az 5 perc pedig 6.6 Ft+42 Ft+Áfa
A díjak nappali időszakra érvényesek.
lásd:www.matav.hu
Bár állítólag így igazságosabb.
mash Creative Commons License 1999.02.06 0 0 38
14000
ebböl internet 8000
30 nap alatt nem semmi
egyszermegyek fel kedvezményes idöszakban, de akkor órákig
ha megszakad nemigen megyek vissza, legfeljebb 2 percre mig elköszönök azoktól akikkel társalogtam és nyitva maradtak a szálak
majd elmék kérni részletes számlát
RhOLAS Creative Commons License 1999.02.05 0 0 37
Nekem 6150 Ft volt az internet.
Erdekes, de nem minden nap neteztem, es akkor is csak 1-szer 18 utan, de akkor se mindig orakat, jo neha megszakadt es folytadtam. akkor is: 150*30<>6150!

NaNe Creative Commons License 1999.02.05 0 0 36
Szuper !!!

Megkaptam az első idei telefonszámlát.
24,000 Ft. Pont a duplája annak, amit egy tavalyi átlagos hónapban fizettem, mindezt úgy, hogy kb. két hete kábeltévés vonalat használok többségében.

Gratulálok a MATÁV kedvezményéhez !

Akkor most nekiállok analizálni a hívásrészletezést.

NaNe
Mindenki Macája Creative Commons License 1999.02.05 0 0 35
Kedves eMM, ezt azért nem mondtam. :) De az tény, hogy egyetlen telefontársaság sem alakíthatja a HIF nélkül az árait, és ez kapitalizmus itt ugye, azaz a társaságok felfelé akarják nyomni a maximum árat, de a végső szót a HIF mondja ki.

Egyébként az időalapú számlázás egyszerűen becsületesebb, mint az impulzusalapú. Egy csomó olyan kedvezményre és egyéb szolgáltatásra is módot ad, amit impulzusalapon nem lehetett volna megcsinálni. Már dolgozunk rajta.
Előzmény: eMM (31)
laki Creative Commons License 1999.02.05 0 0 34
Nem értem miért sírtok. Cseheknél, lengyeleknél 2-szer, 3-szor ekkora helyi tarifák vannak. Nekik tényleg lenne sírhatnékja. A Matáv meg simán felvásárol mindenkit pár éven belül, ha megszűnik a koncessziója. A többiek /például: Déltáv/ pedig már jelenleg is drágábbak.
Az impulzusdíjnál pedig még mindig normálisabb a jelenlegi rendszer.
Eddig egyébként is az impulzusrendszert szidtátok, úgy emlékszem.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!