ugyanott el kell olvasni az újság vezércikkét is : négy ött csuklyás. ott van - joggal - megrágalmazva tetű demszki . a maoista féreg . elnézést a tévedésemért
a csukjás verőembereknek adta ? lásd,olvasd www.,mno.hu bal oldalon rövid idézetek a mai számból. demszki fojtogat minket 1990 óta meg az szdsz-es csűrhe tolvaj bandája
Kifejezetten örülök, hogy végre feladatokhoz kötik a kerületi pénzeket. Az általuk igényelt magasabb igazgatási normatíva ugyanis nem más, mint a bürokrácia működési költsége. Ez az a pénz, amit egy hivatal arra költ, amire akar, csak éppen nem épül belőle semmi.
A 600 (!) kerületi képviselőnek és az adminisztrációnak biztos jobb lesz tőle, de a budapestieknek nem. Minden kerületi polgármester pártállástól függetlenül abban érdekel, hogy ez a pénz több legyen, ebből lehet ugyanis etetni a klientúrát.
Bár a most jóváhagyott költségvetés szerint a kerületek összességében több pénzt kapnak, ezek nagy része azonban egyes feladatokhoz kötött. Egyes feladatokat -mint például az igazgatást- a főváros alulfinanszírozza, míg saját működési normatíváját túlfinanszírozza. A főváros ezzel nyílván többlet forrásokhoz akar jutni a nagyberuházási fedezéséhez, akár a kerületek működő-képességének veszélyeztetése árán is. A helyi önkormányzatok újabb forrásokhoz vagyonfeléléssel juthatnak, -amíg van mit eladni.
Akkor tényleg nem. Csak az a baj, hogy nekem a munkámhoz kell a kocsi... Tudom, keressek más munkát.
Ez az alapállás, vagyis hogy nem a várost kell a lakóihoz igazítani, hanem igazodjanak a lakók a városhoz, tökéletesen jellemzi kedvenc Demszkymet.
Meg a szocializmus építésénél volt még divatjelszó, hogy csak meg kell várni, hogy kialakuljon a cocilista embertipus, és akkor majd az is jó lesz, ami van.
Nem lenne mégis jobb elpucolni a havat? :)
Trebitsch:
Ha busszal/metroval/villamossal jottel voltna az otodik keruletbe, akkor nem lenne gondod a parkolassal.
En is tomegkozlekedni szoktam, szerintem nem olyan nagy szegyen az ;-)
Engem meg inkabb a sok dudalos auto zavar, nameg az, akinek mindenre beindul a riasztoja napkozben...
természetesen, minden a Demszky miatt van, például Kárpátalján három méteres a hó.
Bár azt nem igazán értem, hogy azt miből szürted le, hogy az "ellenzékmániások" (ez lyó, még nem hallottam :) így gondolját, de az ötlet nem rossz.
A Demszky meg elgondolkodhatna azon, hogy miket mondok róla, amikor az ötödik kerületben nagynehezen megállok, kilépek a kocsiból, bele egy szutykos hókupacba, és eltocsogok a parkolójegy-automatához, aztán meg vissza, hogy betegyem a kocsiba a jegyet...Közben sok szeretettel gondolok rá, de még a felmenőire is, pedig azok nem tehetnek semmiről. Csak a Demszky, mer a pénzt azt beszedi, havat meg nem takarít.
Remélem, legalább csuklik.
libebols!
A kerékbilinccsel az a baj, hogy az is demszki retyerutyájának a bankszámláját gazdagítja.
Nincs az életnek olyan területe - temetkezés, egészségügy, népbutítás, kerékbilincs - amely ne ide tartozna.
Aztán jön a liberális szósz...
A házak előtti járdán ugyanolyan jégpáncél van, mint máshol (kivéve a főutakat). Azt pedig a háznak kell(ene) takarítani.
Ezt diktálja a polgári tulajdonosi szemlélet is.
Valószínűleg nem tartana sokáig, ez igaz, de én a helyükben minden esélyt megragadnék egy kis pénzkeresetre.
Talán helyesebb lett volna munkanélkülit írnom, azért az elsöprő többségüknek van lakása és rendes cipője, csak munkája nincs. Ezért érthetetlen, hogy miért nem használják ki az alkalmat. Egyébbként csak arra akartam kilyukadni, hogy speciel nem a Demszkyn múlik, ha kevés a hómunkás. (Lásd még Venyerin körforgás-elméletét, amivel teljesen egyetértek.) Ezt bizonyítja az is, hogy most, amikor két nap alatt fél méter hó esett Budapestre, jóval kisebb a káosz, mint a decemberi első hóeséskor, amikor 5 centi.