Keresés

Részletes keresés

Sicc- Creative Commons License 1998.10.08 0 0 22
Ági >
Nekem is voltak rossz tapasztalataim, de úgy gondolom, hogy ez az abnormális viszonyok miatt van. Magyarul a fogyatékos attól fél, hogy én lenézem ot, én meg attól, hogy o azt gondolja, hogy nem veszem emberszámba.
Ez egy ördögi kör. Bármennyire is sajnálom kimondani, de úgy gondolom, hogy egy fogyatékosnak tisztában kell lennie azzal, hogy nem teljes értéku ember és nem szabad bizonygatni azt, hogy ez nem így van.
Amiért beírtam a bejegyzésemet az, mert magam is sok goromba fogyatékos emberrel találkoztam, aki arra törekedett, hogy legalább annyira megalázott állapotba kergessen, mint amennyire o annak érezte magát. Magam részérol nem tekintem oket alsóbb rendunek, de nem kell azért megharagudni rám, mert megrettenek egy csonkolt kéz, vagy égett arc látványán. Ez emberi dolog. És a sajnálat sem a lekicsinylés miatt van, hanem egyszeruen az ember megdöbben, ha ilyet lát, mert hiszen ez nem természetes dolog. Rosszul gondolom ?
Ezek a reakciók egyébként csak az elso pár alkalomkor jelentkeznek és utána már szinte észre sem veszi a másikon a hiányosságokat, mert akkor már nem a külsejét, hanem a lelkét nézni. (Legalább is nálam ez a szitu.)
.. Na, ezt a diót kellene feltörni ...
agi Creative Commons License 1998.10.07 0 0 21
Mire vége lett a Mélyvíznek, meg is kaptam a jelszómat. Azért örültem, hogy újra olvashattam az ismerős neveket.
Sicc>Nem lehet egy kalap alá venni az egészségkárosodott embereket sem. Voltak jó és rossz tapasztalataim is néhányukkal.
neduddgi Creative Commons License 1998.10.07 0 0 20
MELYVIZ,
Sajnos nem tortent igy. Miert? Mit gondoltok?
|Koszonom, hogy nem ertettetek felre.|
Sicc- Creative Commons License 1998.10.07 0 0 19
Köszönjük a musort, jó volt.
Sziasztok, jó éjt, békés pihenést !

Sicc

Melyviz Creative Commons License 1998.10.07 0 0 18
Neduddgi> a vendégek közül az egyik kerekes székben ül, a másik vak, a harmadiknak hiányzik egy keze. Tényleg. A mi hibánk - és már bánjuk, hogy nem hívtunk meg süket-némát, értelmi fogyatékost. Pedig itt lett volna a helyük. Bíztunk abban, hogy talán a Törzsasztalba betévednek. Sajnos nem így történt.
Sicc- Creative Commons License 1998.10.07 0 0 17
A napi kapocslatokat, kommunikációt kell rendbe hozni, utána már is a törvények is könnyebben jönnak.
neduddgi Creative Commons License 1998.10.07 0 0 16
Sicc-,
Nem, meg nem vagyok kemeny. Ez csak egeszseges, epito jellegu kritika. Ennel lazabb meg csak 10 perc mulva lehetek. Amikor alszom....
Sicc- Creative Commons License 1998.10.07 0 0 15
Tapasztalataim szerint a fogyatékos emberek bezárkózottak, nehéz oket megszólítani, pedig sokan szeretnék ..
Sicc- Creative Commons License 1998.10.07 0 0 14
Neduddgi > Kemény vagy .. Lazíts ! :))
neduddgi Creative Commons License 1998.10.07 0 0 13
MELYVIZ,
Mondjuk LEGALABB egy embert, aki szemelyesen is erintett a temaban.

|A kovetkezo otletert mar szerzoi jogdijat kerek, nem ez az elso eset, hogy ilysmit kerdez a T. stab.|

neduddgi Creative Commons License 1998.10.07 0 0 12
MELYVIZ,
Okay. Igazsagtalan vagyok. Onkritikat gyakorolok. Lelkesedjem a lathato emberek mondandojan? Olyan "lar pur lar" erzesem van. Nem hiteles a beszelgetes szamomra. S ez nem rossz indulat.
Csocsó Creative Commons License 1998.10.07 0 0 11
Várható-e a közeljövőben, hogy módodsítják a fogyatékossági törvényt, -kibővítsék az AIDS és a HEPATITIS betegek sorával ?
Melyviz Creative Commons License 1998.10.07 0 0 10
Kedves Neduddgi, igazságtalan vagy. A hozzászólás az egy hozzászólás és nem a beszélgetés irányítása. A vendégek és a nézők látták, hallották és reagáltak is rá. Most is épp Zsoltu hozzászólása kapcsán beszélgetnek. És neked is válaszoltak, hogy sajnos valóban fontosak a törvényi keretek is. De ha nem is reagálnak, elég fontos a téma ahhoz, hogy a törzsasztal vendégei akár egymással is beszélgessenek róla. Eddig két hozzászólás érkezett, mind a kettőt megmutattuk és felolvastuk. És várjuk a továbbiakat.
neduddgi Creative Commons License 1998.10.07 0 0 9
Ugy tunik, csak en vagyok online... Akkor kihasznalom, es megjegyzem, eleg ciki, hogy zsoltu - egyebkent nagyon pozitiv - hozzaszolasat online-nak tuntetik fel, holott tegnap irta....
neduddgi Creative Commons License 1998.10.07 0 0 8
Na vegre. Most beraktak zsoltut...
S azonnal elkezdenek mellebeszelni. Rohej.
neduddgi Creative Commons License 1998.10.07 0 0 7
Mely tisztelettel, de semmi interaktivitas a netrol hozzaszolokkal. Az elobb felvillant a kepernyon zsoltu hozzaszolasa. Semmi. Csak mondjak a maguket a holgyek/urak, torvenyek, jogszabalyok, parlamenti partok, egyebek. A musorvezeto megprobalta, de hamar atleptek rajta. A Havas Henrik azert lepett volna valamit a mellebeszelesre...
neduddgi Creative Commons License 1998.10.07 0 0 6
Tisztelt MELYVIZ,
Koszonom, hogy kozoltek a hozzaszolasomat. Bar ugy erzem, erdemi reagalast nem kaptam. Es az erintettek sem. Sok a torvenyi/jogi utveszto, keves a valos, kezzelfoghato segitseg.
neduddgi Creative Commons License 1998.10.07 0 0 5
Tisztelt MEYVIZ,
A resztvevok beszelgeteseben nem erzem a humanitarius "egyutterzest". Sok a politika, a rendeletekre valo hivatkozas, az "elmult kormanyzati rendszer", stb.
Roviden, nem hiszem, hogy az ERINTETTEK szimpatizalnanak a musorban resztvevokkel. Holott ugy tunik nem kisreszt az itt uloknek lehetne beleszolasa a sorsuk alakulasaba...

Melyviz Creative Commons License 1998.10.07 0 0 4
Elindult a Mélyvíz... Írjatok!
Melyviz Creative Commons License 1998.10.07 0 0 3
Akkor kezdődik. Tartsatok velünk!
Nagy Eszter Creative Commons License 1998.10.07 0 0 2
Íme a Mélyvíz szerkesztôségének hivatalos műsorajánlója:

1998. október 7. szerda 21.50 MTV2, on-line adás

A fogyatékos személyek jogairól és esélyegyenlőségükről az előző parlament alkotott törvényt (1998.évi XXVI.tv.) A három hónap múlva (1999. január 1-én) hatályba lépő jogszabállyal elégedettek, akik megalkották és akik beleférnek. A "fogyatékos törvény" fogyatékosságait sorolják azok, akik kimaradtak belőle. A megváltozott munkaképességüek százezreit képviselő civil szervezetek nehezményezik, hogy az ILO és a WHO is tágabban határozza meg azok körét, akiknek jogait ebben a törvényben érvényesíteni kellene. Kire vonatkozik tehát a törvény és kire nem? Ki a fogyatékos, ki az egészségkárosodott és ki a megváltozott munkaképességű? A rokkantak mely csoportjai képviseltethetik magukat a törvény alapján felállítandó Fogyatékosügyi Tanácsban és melyek nem? Az új kormányzati struktúra létrejöttével melyik minisztérium lesz felelős a törvény végrehajtásáért? Az Egészségügyi, a Szociális és Családügyi, a Gazdasági? A gyógyászati segédeszközökért, a gyógyszerár-támogatásért, a képzési/átképzési lehetőségekért, a foglalkoztatási rehabilitációért folytatott küzdelemben képviselni fogják-e azok érdekeit is, akik kívül maradtak a törvény hatályán? Alkotmányossági szempontból megengedhető-e, hogy az egyik rokkantnak több joga van az egészséghez, az önálló életvitelhez és a társadalmi életben való részvételhez, mint a másiknak?

A vita résztvevői az érintett civil szervezetek, a törvényalkotók és a törvényt végrehajtók képviselői.

Szerkesztő: Molnár Anikó, műsorvezető: Érczfalvi András.

Melyviz Creative Commons License 1998.10.07 0 0 1
Kedves mindenki, aki erre jár! Ma, azaz szerda este 21.50-kor kezdődik az élő adás az egészségkárosodottak esélyegyenlőségéről. Lehetőség van arra, hogy az adás alatt a törzsasztal vendégei is bekapcsolódjanak a beszélgetésbe.
Nagy Eszter Creative Commons License 1998.10.06 0 0 topiknyitó
Mélyvíz
1998. október 7., szerda 22:20 MTV2

A szerdai, on-line adás azokról az egészségkárosodottakról szól, akik kimaradtak az esélyegyenlőségi törvényből. Megtudhatjuk, miért nem kerülhettek bele például az AIDS-esek, a rák- és cukorbetegek az esélyegyenlőségi törvénybe. Milyen elhelyezkedési gondokkal küzdenek az egészségkárosodottak?
Betartják-e a különféle cégek az egészségkárosodottakra, fogyatékosokra vonatkozó foglalkoztatási előírásokat?
A műsor vendégei érdekvédelmi szervezetek képviselői, valamint kutatók és törvényalkotók lesznek.

Szerkesztő: Molnár Anikó

(A részletes vendéglistát szerdán délelőtt tesszük közzé.)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!