Keresés

Részletes keresés

koldoknezo Creative Commons License 2006.03.13 0 0 28
Ez volt 1999-ben a topicnyitó. Tanulság: nem elég az év emberének lenni, Géza...



Azért ez ciki, hogy a tömegtájékoztatás minden igyekezete ellenére (hogy szegény sanchoról már ne is beszéljünk) Orbán az év embere. Még a netterek körében is. Intő jel ez a ballib média számára, itt az ideje csapásszámot váltani. A napi betevő 10-20 simicska esetleg kevés lehet a 2002-es választásokon, a fejadagot valószínűleg 100 fölé kell tornászni, s talán még ez is kevésnek bizonyul. Pedig volt itt minden, ami szem-szájnak ingere: bűnjelet eltüntető Pintér, robbantgató FIDESZ, hitlerjugend Orbán, ellenzék és nyugdíjas nyomorító koalíció, TB-faló Gabriella, kajaibrahim és Gömbös, malévtrixi és szerencsejátékos anyós etcetera, etcetera. Ki érti ezt? (Talán a sancho.) Lehet, hogy a leltár mégsem teljes? Valami mégiscsak hiányzott a ballib média kelléktárából? Csak nem a valóság?
geza
Albibaba Creative Commons License 1999.01.05 0 0 27
Ténleg!
Csintalan is csinos!
Venyerin Creative Commons License 1999.01.05 0 0 26
Kedves ricsard!

- Torgyán ilyen 'címei' igenis kimerítik a ciki tényállását a magyar közéletben elfoglalt igen jelentős és szerteágazó szerepei miatt. Nem neki ciki, hanem nekünk.
- Ellenszenv-ügyben: hát ez az! Az ország minimum 2/3-a tiszta szívből megveti a kormány egyik meghatározó személyét! Nesze neked választói akarat!
- Nálam is Csintalan lett volna a befutó...

ricsard Creative Commons License 1999.01.04 0 0 25
Ja, és még valami!

Azt mondjuk nem hinném, hogy Torgyán lenne a legrosszabbul öltözött politikus objektiv megitélés alapján. Az, hogy az év botrányhösének szavazták vonzotta a legrosszabb fizimiska kategóriáját is!
Én már nem is tudom kire voksoltam.
Csintalan Sándor nem volt rajta a listán?

ricsard Creative Commons License 1999.01.04 0 0 24
Venyerin!

Dr. Torgyán eme szereplése nem ciki, mert senkit sem lep meg. Ebben a kategóriában nem is kellett volna versenyt rendezni, mivel (majdnem) mindig Torgyán a biztos befutó. Ő élesen megosztja az embereket; balról el van utasitva, s a jobb oldalon is két csoport helyezkedik el: szereti - nem szereti, kb. 50-50% (lehet, hogy többen nem szeretik).
S honnan kapja a szimpátiaszavazatokat, amikor esetleg ilyet is kap? Azoktól akik Horntól (most már Kovácstól) Torgyánig ingadoznak - tök mindegy, csak demagóg legyen!

üdv
Ricsard

Kíváncsi Géza Creative Commons License 1999.01.04 0 0 23
Ali Baba!
Nem vagy rossz megfigyelő!
stain Creative Commons License 1999.01.04 0 0 22
Kedves Árnyék!

Nekem az az érzésem, hogy egyeseknek igenis kóser, ahogy mostanában a közvélemény alakul.

Kedves Nosferatu!

Na ezt aztán jól megmondtad! De nincsen igazad. Akik nem elkötelezett jobboldaliak, azok nem az ígéretek miatt szavaztak a Fideszre, hanem azért, mert így a Gyuszkóék ellen szavazhattak.

luciferi Creative Commons License 1999.01.04 0 0 21
Qtyi kedves!
Szívemből szóltál!
Nosferatu Creative Commons License 1999.01.04 0 0 20
Na, asszem én maradok a Törzsasztalnál, mégis gyengék az idegeim az ilyen politizáláshoz.
Most biztos nagyon szomorúak lehettek... :]
Albibaba Creative Commons License 1999.01.04 0 0 19
Kár, hogy nem tudok arról, tavaly, azaz 1997-ben rendeztek-é ilyen vetélkedőt.
A pálmát kultúrált megjelenésben, ejrópaiságban, egyáltalán előemberi mivoltában, cselédi attitüdjével magasan elvitte volna a szépséges, az igaz, a bülbülszavú, nyílt tekintetű horn gyuszi.
Aztán jött volna a fejlődés legmagasabb fokára hágott pető iván (mér nem Lajos vagy Béla vagy István, hm?), ki a népért él-hal, együttérez, nem lenéző nem pöffeszkedő. (Kár, hogy a szája neki is paralitikus bénulással sujtott, mint minden komcsié (lásd Brezsnyev). A második helyet megosztottam volna a gargarizáló, nyíltan hazug véglénnyel, hogyishivják, valami belügyminiszter volt...
Venyerin Creative Commons License 1999.01.04 0 0 18
speaker!
Ne mindig magadból indulj ki!
speaker Creative Commons License 1999.01.04 0 0 17
Az olyan szavazatok, melyek arra vonatkoznak, hogy valaki az "év embere", meg hogy a "legjobb megjelenésű politikus" kétszeresen számítanak azokhoz képest, amelyek az ellenkezőjét állítják. Egyszerűen azon okból kifolyólag, mert az emberek azért ritkán tesznek keresztbe egyetlen szalmaszálat is, hogy megdicsérjenek valakit, annál inkább, hogy lebunkózzanak. A dicséretben nincs semmi izgi, míg ügye az odamondogatás az mán' döfi. Így azok, akik Orbánra szavaztak a fenti kérdésekben, ezt csak mellékesen tették, hiszen nincs tétje a dolognak, véleményüknek, természetes tényt állítanak, míg a sok bosszút szomjazó, károgó, gyűlölködő alig várta, hogy leadhassa ellenkező voksát.
Ennek megfelelően nyilvánvaló, hogy Orbán toronymagasan a legnépszerűbb, a legjobb megjelenésű, legkulturáltabb politikus a politikai palettán. Aki nem hiszi járjon utána, a következő választáson.
okoska2 Creative Commons License 1999.01.04 0 0 15
Sok hulyeseget hallottam mar, de hogy az ev embere cim nem egyertelmuen pozitiv kicsengesu lenne, mint ahogy azt Sancho, Brum, Nick es stb. akarjak itt elmagyarazni, az mar az eget nyaldossa ertelmetlenseg szempontjabol. En pl. egyertelmuen azert szavaztam OV-ra, mert jo benyomast tett ram. Es talan nem vagyok egyedul...

Mo. tenyleg ket reszre szakadt: jobb es baloldalra. Es ez igy jo! De nem kell azert az egyertelmu dolgokat is felremagyarazni! Ugy tunik, most a jobboldal ugy tud politizalni, hogy az szimpatikus az emberek tobbsegenek. 90-94 kozott ez nem ment, most talan tanultak a mult hibaibol. Ahogy a Demszky is szimpatikus sok embernek, ugy az OV is lehet az!

Oruljunk, hogy vegre van egy (a tobbsegnek) szimpatikus miniszterelnokunk!

Walpurgis Creative Commons License 1999.01.04 0 0 13
A legcikibb az, hogy ez nem csak Magyarország szemszögéből ciki, a nyugat mostanában kezdi kapkodni a fejét, hogy micsoda nagy politikai botrány van kialakulóban itt nálunk. (Rákosi visszatér..meg is lehetne filmesíteni) :(
Venyerin Creative Commons License 1999.01.04 0 0 12
Fiúk, fiúk!

A lényeg mindig lemarad!

Az év botrányhőse: Dr. Torgyán József!
Az év legrosszabbul öltözött politikusa: Dr. Torgyán József!

Na, ez a ciki. A magyar kormány minisztere, a második legnagyobb kormánypárt elnöke, az FTC mindenese, a köztársaság jövendőbeli elnöke...

Qtyi Creative Commons License 1999.01.04 0 0 11
Gyerekek!

Az év embere akárhogy is nézzük, az év embere. lehetett volna botrányhőse is, de nem az lett.
S tény, hogy a mai magyar sajtő többsége erre játszott, nem is tehetségtelenül. de a sok hamisság (Pintér, Simicska, stb.) után ma már értelmes ember nem hiszi el, amit a Népszabi ir. Tóllőttek a célon, öngólt rúgtak. Rosszul csinálták.
Aki számára nem világos, hogy ma Mo-n hihetetlen mértékü a baloldali sajtó túlsúlya, az vak.
Épp ezért, Gartulálok Orbán Vitkornak. Széllel szemben is tudott...
Már csak arra lennék kiváncsi, hogy hol lenne Viktor népszerüsége, ha korrekt lenne a sajtó. Nem kormánypárti, hanem csak korrekt.
Vau.

Turo Creative Commons License 1999.01.04 0 0 10
Az eredmény csak annyiban érdekes (és talán meglepő), ammennyiben megmutatja, hogy a közvélemény mennyire megosztott: aki szimpatizál a kormánnyal, Orbánra szavazott, mint az év emberére, aki pedig utálja a kormányt, ugyancsak Orbánra szavazott, mint az év legellenszenvesebb emberére. Az eredmények alapján kb fifty-fifty az arány.
Nosferatu Creative Commons License 1999.01.04 0 0 9
Megjegyezném, hogy a Time vagy nemtommelyik nagymenô lap szavazásán az év embere(i) Clinton+Starr lett. No nem éppen az jó ámerikai pógárok túláradó szeretete mián, hanem mert ôk folytak a csapból egész évben.

Kedvesdrága stain!
A szomorú az, hogy ami politikai téren tapasztalható, az nagyrészt nem valódi meggyőződés, hanem a nagyra becsült pógári pártok által kierőszakolt állapot. Ki merem jelenteni, hogy a karakán jobboldaliak 85%-át csak megdumálták, teletömték a fejét mindenféle választási kánaán-ígérettel (amikrôl a választás után elmondták, hogy a kampányígéreteket ugye nem szokás komolyan gondolni, ezt mindenki tudhassa...), és jó részük most már fogja azt a karakán jobboldali fejét.

eMM Creative Commons License 1999.01.04 0 0 8
Kedves ricsard!
Arról volt szó hogy az az év embere aki a legnagyobb hatást gyakorolta.Ez egyértelmű hogy OV de nem a szimpi alapján.
Az év sportolójánál is a hatás a döntő.Csakhát ugye itt a dolog a győzelemről szól úgyhogy furcsa lett volna vesztes sportolót választani.
Különben az OV is nyertes lett de attól még nem kell őt szeretni!
nick Creative Commons License 1999.01.04 0 0 7
Kedves Árnyék!
E-mail ment!
nick Creative Commons License 1999.01.04 0 0 6
Kedves Árnyék!
E-mail ment!
nick Creative Commons License 1999.01.04 0 0 5
Kedves ricsard!
IMHO,ha Horn versenybe szállt volna,
akkor is Orbán "nyerte" volna el a
"Legellenszenvesebb politikus"-nak járó
"kitüntető" címet (is).
Bár ha jobban belegondolunk,akkor a Gyula is versenyben volt,hisz őrá is lehetett szavazni.
Úgy látszik,hogy őt (Gyulát) a polgárok jelenleg kevésbé tartják antipatikusnak,
mint a Vikit.
Árnyék Creative Commons License 1999.01.04 0 0 4
Kedves Stain!

Szerintem a politikai váltógazdaság nem rossz cél, csak a módszer, ahogy a mostaniak akarják megvalósítani, az nem kóser.
Ricsard egyet nem értek, hogy miért utálod annyira a Hornt?
Meg kellene vizsgálnod azokat az insítékokat, amelyek őt vezérlik, és azt, hogy te mit tettél volna a helyében. Persze ez OV-ra is igaz.

ricsard Creative Commons License 1999.01.04 0 0 3
Kedves brum!

Igenis az "Év embere" kitüntetés elismerést jelent.
Ha jól tudom az "Év sportolója" titulus sem úgy szerepel, hogy az "Év legjobb sportolója,
de feltételezem Kokót nem választották volna meg egy óriási vereségsorozat után az "Év sportolójának - hogy szemléltessem példával a számodra értelmezhetetlen dolgokat.
Legellenszevesebb politikus csak azért nem Horn Gyula lett, mert a választások után időben bedugta a fejét a deritőbe, s ott is maradt.

Üdvözlettel
ricsard

stain Creative Commons License 1999.01.04 0 0 2
Üdv!

Igen, most már világos, hogy mi is történt Magyarországon az elmúlt két évben. Mindenki ezerrel elkezdett politizálni, és szemellenzősen védi a saját álláspontját. Az emberek nagyjából két pártra szakadtak, ami valóban a jobb-bal jelzőkkel illethető.

A szomorú az, hogy ami politikai téren tapasztalható, az nagyrészt nem valódi meggyőződés, hanem a baloldali sajtó által kierőszakolt állapot. Ki merem jelenteni, hogy a karakán baloldaliak 85%-át csak megdumálták, teletömték a fejét. Ez az arány a jobbolodali szavazók körében biztosan sokkal alacsonyabb.

Kitalálták ugyanis, hogy a politikai váltógazdaság a cél. Szerintem ez hülyeség, de ezt most nem fejtem ki.

Stain

brum Creative Commons License 1999.01.03 0 0 1
Csatlakozva NICK-hez,
Termeszetesen senki nem gondolhatja komolyan, hogy "az EV embere" cim valamilyen kozvetlen osszefuggesben allhat a kituntetett nepszerusegevel, hiszen ez nem a nepszeruseg felmerese, csupan csak azt meri le, hogy ki volt az aki a legnagyobb hatast fejtette ki a mediaban, vagy maskeppen ki volt a legfeltunobb jelenseg kis hazank egen - ami sajnos OV lett :((

Udv
brum

U.i.1.:Egyebkent erdemes megnezni, mennyire konzekvensek lehettek a szavazok, amikor peldaul a legrosszabbul es a legjobban megjeleno politikusra adtak tippeket.

U.i.2.:Egyebkent gratula a jelen kormany es egyes szemelyek hibainak majdnem alapos osszeszedeseert. Kis kiegeszitesekkel akar teljes bunlajtromma is terebelyesedhet (csak az a lenyeg, hogy naprakeszen frissitsd :).

nick Creative Commons License 1999.01.03 0 0 0
Kedves geza!
Máshol is volt "Az év embere" kutatás,nem csak a Mediánnál.
Képzeld csak,ott is Orbán nyert.
Azonban nem csak ebben a kategóriában(év embere).
Mert volt ám ott egy olyan kategória is,hogy az év legellenszenvesebb politikusa.
Hát,csodák csodájára azt is OV "nyerte",
meghozzá torony magasan (ellentétben az "év embere" versennyel,melyet csak orrhosszal nyert).
IMHO,ha a Mediánnál is lett volna hasonló lehetőség a politikusok negatív minősítésére
is,hát a Viki sííímán elvitte volna ott is a pálmát.
géza Creative Commons License 1999.01.03 0 0 topiknyitó
Azért ez ciki, hogy a tömegtájékoztatás minden igyekezete ellenére (hogy szegény sanchoról már ne is beszéljünk) Orbán az év embere. Még a netterek körében is. Intő jel ez a ballib média számára, itt az ideje csapásszámot váltani. A napi betevő 10-20 simicska esetleg kevés lehet a 2002-es választásokon, a fejadagot valószínűleg 100 fölé kell tornászni, s talán még ez is kevésnek bizonyul. Pedig volt itt minden, ami szem-szájnak ingere: bűnjelet eltüntető Pintér, robbantgató FIDESZ, hitlerjugend Orbán, ellenzék és nyugdíjas nyomorító koalíció, TB-faló Gabriella, kajaibrahim és Gömbös, malévtrixi és szerencsejátékos anyós etcetera, etcetera. Ki érti ezt? (Talán a sancho.) Lehet, hogy a leltár mégsem teljes? Valami mégiscsak hiányzott a ballib média kelléktárából? Csak nem a valóság?
geza

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!