Keresés

Részletes keresés

pindiy Creative Commons License 1999.09.15 0 0 91
Kedves kukucsi
A tudomány mai állása szerint egy halmaz elemei akkor vannak meghatározva, ha megmondod a tulajdonságát.
Én ezt tettem.És megadtam, hogy milyen tulajdonságai vannak a halmaz nem antiszemita részhalmaz elemeinek.
A többi elemnek az a tulajdonsága, hogy a komplementer halmaz eleme.
Ez teljesen korrekt.
Miután már mindent tudsz amit kell, megkonstruálhatod a két részhalmazt, hiszen tudod, hogy van cc. hatmilliárd eleme.
NICK Creative Commons License 1999.09.15 0 0 90
Idézet a Magyar Köztársaság Alkotmánybíróságának határozatából:
"Az ilyen párt képviselőcsoportjának létrehozásához és működéséhez szükséges létszám,a párt képviselőinek, az Országgyűlés alakuló ülésekor meglévő száma."
A teljes szöveg,itt olvasható.
NICK Creative Commons License 1999.09.15 0 0 89
A mai napig sem értem,hogy az Alkotmánybíróság határozata ellenére,miért létezik mind a mai napig,a MIÉP frakciója!
Mario Brekt Creative Commons License 1999.09.15 0 0 88
Budapest, 1999. szeptember 15., szerda (MTI) - A Magyar Igazság és Élet Pártjának szóvivője szerint Cseh Sándor, a Kisgazda Szövetség vezetője nem lép ki a MIÉP országgyűlési frakciójából.
Győri Béla a jelentéktelen Kisgazda Szövetség jelentéktelen döntésének nevezte azt a szerdai határozatot, amely szerint Cseh Sándornak ki kell lépnie a képviselőcsoportból.
A szóvivő - aki az MTI értesülésével szemben azt közölte, hogy Cseh Sándor részt sem vett a tanácskozáson - hangoztatta: a döntés a szervezet "sértettségi politikájának eredménye", ezért nem is foglalkoznak vele.
- A Szabó Lukács-ügy után Cseh Sándor saját kezdeményezésére, minden félreértést eloszlatandó több, ma is érvényes, aláírt hűségnyilatkozatot tett, amelyekben kijelentette, hogy nem fogja elhagyni a MIÉP képviselőcsoportját - mondta Győri Béla. (MTI)
Mario Brekt Creative Commons License 1999.09.15 0 0 87
Budapest, 1999. szeptember 15., szerda (MTI) - Cseh Sándor kilép a Magyar Igazság és Élet Pártja (MIÉP) országgyűlési képviselőcsoportjából - erre az MTI értesülése szerint a politikus által vezetett Kisgazda Szövetség elnöksége kötelezte őt szerdai ülésén.
A tanácskozás egyik, neve mellőzését kérő résztvevője szerint ezzel azt kívánták megelőzni, hogy a frakció, amelynek vezetésével Cseh Sándornak hosszabb ideje konfliktusos a viszonya, fegyelmi úton távolítsa el soraiból a honatyát.
Utassy Béla, a szervezet főtitkára a hírt megerősítve az MTI-nek elmondta: a döntést várhatóan szeptember 27-én jelentik be, ám arról a közeli napokban hivatalosan is tájékoztatják Áder János házelnököt és Csurka Istvánt, a MIÉP elnök-frakcióvezetőjét.
A kilépés okaként a főtitkár azt említette, hogy próbálkozásaik ellenére - a másik fél elzárkózása miatt - nem sikerült valódi párbeszédet kialakítani a MIÉP-pel, amellyel választási szövetségben indultak a tavalyi választásokon.
Közvetlen kiváltóként azt jelölte meg, hogy augusztus végi legutóbbi megkeresésükre szerdán érkezett válaszában Csurka István úgy fogalmazott, "a Kisgazda Szövetség véleményének - ha van, vagy ha volna - a MIÉP képviselőcsoportjában nincs mód és nem is lesz mód hangot adni. Ilyenformán nincs miről tárgyalnunk."
Utassy elmondta, jelenleg a legfontosabbnak a szervezet önálló arcélének felmutatását tartják, ám kitért azon kérdés elől, hogy tudnak-e arról, hogy Cseh Sándorhoz más képviselők is csatlakozni kívánnának.
Az MTI értesülése szerint a Kisgazda Szövetség elnöksége szerdán tíz támogató és egy ellenszavazattal hozta meg döntését. (MTI)
kukucsi Creative Commons License 1999.07.17 0 0 86
Kedves pindiy, mindig így csinálnak azok, akik mondanak valamit és utólag nem akarnak rá emlékezni. Én azt kértem tőled, hogy az antiszemita halmaz elemeit sorold fel, ne az antiszemita definicióját. Azt, hogy például a házban ahol lakom, vagy a munkahelyemen ki antiszemita, azt azonnal fel tudnám sorolni. Remélem így már érted. Ha ezután se teszed meg, akkor tényleg ködösítesz.
üdv kukucsi
Előzmény: pindiy (84)
pindiy Creative Commons License 1999.07.16 0 0 85
Természetesen a két nem között és kapcsolat van helyesen.
Előzmény: pindiy (84)
pindiy Creative Commons License 1999.07.16 0 0 84
kukucsi
Én nem ködösítek, hanem definiáltam, azt, hogy ki az antiszemita.Ha nem értenéd, akkor az akire e definició ráillik.
Úgy lehet megállapitani, hogy kire illik rá, hogy megkérded:
1. Amit ír vagy amit mond azzal kapcsolatosan közömbösséget mutat
2.Kiolvasható-e a szeretet
Következmény:ha egyik vagy másik kérdésre nem a válasz akkor a szóbanforgó antiszemita.
Ezt az algoritmust tessen végigcsinálni és imhol meg lesz az eredmény.
(egyébként az algoritmus igaz minden nemzetiséggel, felekezettel, bőrszinnel kapcsolatosan, igy a dolog általános)
Egyébként még általánosabb:
Minden olyan egyén aki iránt közömbös vagyok illetve szeretem azt nem gyülölöm.
Eddig remélem egyetértesz.
A komplementer halmazba tartozókat nyilván nem kedvelem.
Hol ezért, hol azért.
Előzmény: kukucsi (83)
kukucsi Creative Commons License 1999.07.16 0 0 83
Definicióval, azzal nem. Én azt kértem, hogy nevezd nevén, ki az antiszemita. Nem tetted meg, ködösítesz. Te is nagyon jól tudod miről van itt szó, csak így könnyebb.
Szerintem ma még a legmegátalkodottabb politika-ellenes ember is elismei, hogy ötnél több tehetséges politikus van.
Így okafogyottá válik az egész vita(?).
Előzmény: pindiy (79)
HitetlenTamaska Creative Commons License 1999.07.16 0 0 82
Azt hiszem Mikszáthnál lehet olvasni azt a definiciót, hogy antiszemita az, aki a kelleténél jobban gyülöli a zsidókat.
Erre a definicóra akkor gondoltam sürün, amikor 1988-94 között az MDF dühöngve kérte ki magának , hogy antiszemita pártnak minösitsék. Mikszáthi értelemben igazat adtam nekik.
Előzmény: pindiy (79)
HitetlenTamaska Creative Commons License 1999.07.16 0 0 81
Kedves pindiy
Legnagyobb sajnálatomra megintcsak kénytelen vagyok tökéletesen egyetérteni veled.
Előzmény: pindiy (76)
jeges Creative Commons License 1999.07.16 0 0 80
pindiy
ez, amit mondasz nem a Csurka szabadalma, hanem a tied.
Ne add át álszerényen a dicsőséget!
pindiy Creative Commons License 1999.07.15 0 0 79
kukucsi
Nem gondolom, hogy egy definicióval engem meg lehet fogni.
Definició:1.Azokat mondjuk nem antiszemitának akik szeretik a zsidókat illetve közömbösek irántuk.
Definició2.Antiszemita az akire nem igaz a definició 1.
Az ötnél kevesebb tehetséges politikus:
-Orbán
-Torgyán
-Csurka
-Horn
A politikusi tehetség mértéke a politikai siker.
Mi a politikai siker?
Ez már másik definició.
Előzmény: kukucsi (78)
kukucsi Creative Commons License 1999.07.15 0 0 78
Akkor nevezd meg, hogy ki az antiszemita, és majd kézből kontrázok, én is és gondolom más is.
Ami az ötnél kevesebbet illeti, szerintem el vagy szállva, felsorolnád őket?
Nem lehet csak a levegőbe beszélni, néha tények is kellenek a dialógushoz. Vagy Te csak monológizálsz?

P.s. semmi közöm a politikához, de azért kissé túlzás amit egyesek előadnak.

pindiy Creative Commons License 1999.07.14 0 0 77
Kedves Tamás
Ilyen effektusra azért sem lehet gondolni, mivel Kis János politikusi tehetsége (ez egy speciális tehetség), messze Csurka alatt van.
Előzmény: HitetlenTamaska (74)
pindiy Creative Commons License 1999.07.14 0 0 76
kukucsi
A MIÉP-et nem lehet összetéveszteni Csurkával.Nélküle nincs MIÉP legfeljebb egy pár elszórt mentális antiszemita, néhány még a Kádár alatt kinevezett egyetmi tanár és a Csurka nélkül megszervezhetetlen tagság.
Magyarországon SZVSZ ötnél kevesebb az igazán tehetséges politikusok száma, de Csurka köztük van.Az, hogy csak itt a szélen jutott neki szerep sajnálatos, de középről már 90-ben saját magát szoritotta ki, mert nem tudta megemészteni, hogy Antall ellopta az MDF-t..
Az övé az a szabadalom, hogy ha van 10% antiszemita az országban és abból a fele, 5% elmegy szavazni akkor már benn van a Parlamentben
Előzmény: kukucsi (71)
pindiy Creative Commons License 1999.07.14 0 0 75
Wishfor
A megitélésünk csak a MIÉP-nél tér el.Az alapgondolatom az, hogy az EU-miatt a FIDESz kénytelen csak az Europába bevihető jobboldalban gondolkodni, de most még a párt támogatottságának széle ettől kijebb van.És még ott vannak a kisgazdák akik még sokat veszthetnek, de ők is széről.Nem csak a mostani agrár helyzet miatt, de az EU agrárkövetelmények miatt is és éppen a bázisból.Ezeknek az utja nyílván a MIÉP.
Az igazi felelős érte az SZDSZ.
Két hibát követett el.
1.A választások elötti utolsó tisztújitáson már ki kellett volna hagyni mindazokat akik a kormányzatban tisztséget viseltek, hogy könnyebben tudjanak középre fordulni.Nem volt szivük hozzá.
2.A választások után meg pláne.
Ez a reklám szürkeállományról egy hajdan volt legenda.
A magyar belpolitika normális alakulásának kulcsa egy 10% körüli SZDSZ, de ez most már megvalósíthatalannak látszik.
Egy ilyen méretű SZDSZ lenne képes a mérleg nyelve szerepére és ez tudná moderálni a többi párt mozgásterét.A puszta létezés már elég lenne.De erről szó sincs.
Óriási felelöség terheli az SZDSZ-t a jövő belpolitikai kudarcaiért.
Előzmény: Wishfor (72)
HitetlenTamaska Creative Commons License 1999.07.14 0 0 74
kukucsi,pindiy
Nem tévesztem össze. Ahogy a pindiy -megintcsak bölcsen - megjegyezte, a kettö egy és ugyanaz. Čn leginkább egy Kis János effektusra gondoltam, de valószinü, hogy arra a Zsirtáltos képtelen.
Előzmény: kukucsi (71)
Wishfor Creative Commons License 1999.07.14 0 0 73
Melnyikov!!
A budapesti szavazatok vitték be döntően a MIÉP-et a parlamentbe és az alacsony részvételi arány.Mivel MIÉP-esek és a kommunisták mindig elmennek szavazni, igazi támogatottságuknál nagyobb arányban kaptak szavazatott. Az elit budai negyedekben nem az értelmiség lakik.Vannak köztük felsőfokú végzettségüek de nem azért tudtak ott lakást venni. Hiába kutatok emlékeim között most csak olyan vidéki város jut eszembe,ahol csapnivalóan szerepeltek. Talán Eger jöhetne szóba,ott a hiradások szerint időnként előfordulnak szélső jobb (skinhead) reakciók?
Előzmény: melnyikov (66)
Wishfor Creative Commons License 1999.07.14 0 0 72
Pindy!
Sok dologban egyetértek veled,de elképzelhető az eseményeknek másképp is a menete. A globalizáció "réme" valóban felerősíthet elutasító reakciókat. A Nato csatlakozás 80 %-os támogatottsága viszont jelzi,hogy a politikailag aktívabb réteg (pógár!) integráció párti.Mivel a katonai szövetségeket nagyobb arányban szokták elutasítani mint a gazdaságiakat (Lásd pl.: a hasonló helyzetben lévő Cseh országot) ezen a téren optimista vagyok,nem várok fordulatot az EU ellen. Viszont ha a politikától való elfordulás jelensége tovább erősödik , a kisebb de jobban idomított szavazó táborral rendelkező pártok szerepe megnőhet. A jobboldalon a FIDESZ szalámi politikája eredményes lehet és végül beolvaszthatja a jobboldali pártokat,de mindenképpen növeli táborát. Az MSZP várhatóan szintén növel. Az SZDSZ pedig folyamatosan moralizál, a Budai által ütött sebet nyalogatja.Új hang kellene,másféle hozzállás.Erre ez a gárda nem képes,szerpüket eljátszották,idejük lejárt.A Mór mehet... .A MIÉP a jelenlegi szerepében elszűrkülhet,elvesztheti a szélsőségesek támogatottságát, melyet egy újonnan megjelenő szélső jobb formáció (Pl.: G.Nagyné Macsó Ágnest most ha jól emlékszem polgármesternek választották) megkaphat,de a megosztás miatt nem jutnak be a parlamentbe.Amennyiben a gazdasági helyzet drámaian nem romlik,az idegen gyűlölet nem nő én nem várok szélső jobb előretörést.
Előzmény: pindiy (68)
kukucsi Creative Commons License 1999.07.14 0 0 71
Miért kell a MIÉP-et összetéveszteni Csurkával? Azt hiszitek egyetlen normális ember sincs abban a frakcióban?
pindiy Creative Commons License 1999.07.14 0 0 70
Kedves Tamáska
A MIÉP a külső néző számára nyilván el fogja játszani a nem igazán szélsőséges szerepet, de nem hiszem, hogy Csurkától meg tud szabadulni.Ezt a pártot magának csinálta és erről nem lesz képes lemondani, nem beszélve arról, hogy ez a párt nélküle nem létezne és az ebben meglévő tendenciák csak látensen bújhatnának meg máshol.Csurka személye adja nem csak az ideológiát, de a többinek a bátorságot is.
Előzmény: HitetlenTamaska (69)
HitetlenTamaska Creative Commons License 1999.07.14 0 0 69
Kedves pindiy
Analiziseddel kb. egyet tudok érteni.
Viszont van ennél rosszabb lehetöség is:
A MIČP megprobálhat elmozdulni a centrum felé, és tisztáldozattal (sokat nem veszit: a Zsitáltos 2002 -ben már elég idös lesz ) a szalonképesség látszatát kelteni. Ha ezzel együtt nagyon kudarcosnak néz majd ki az EU csatlakozás ügye (azt már csak a hülye nem látja, hogy 2002 -ben még B osztályu csatlakozás sem lesz), és a FIDESZ és az MSZP közötti vszony is tovább durvul, a FIDESZ-MDF (összenö, ami összetartozik) kisértést érezhet arra, hogy megprobálja a kiskoaliciót.
Előzmény: pindiy (68)
pindiy Creative Commons License 1999.07.14 0 0 68
Kedves Wishfor
Becslésem szerint a MIÉP a 2002-es vélasztásokra jelentősen növelni fogja szavazóbázisát.
Ezen nem kell csodálkozni mert meg vannak az okai,
Ezek:
-a globalizáció reakciója
-a FIDESz integráló hatása a jobboldalon, amelynek következtében a FKgP eljelentéktelenedik, ha nem lép ki a koalicióból és szavazóinak egy része jobbra indul.
-a MIÉP mérsékeltebb szerepe, nem a párt belsejében, hanem a Parlamentben.
Ez nem jelent különösebb veszélyt.
A FIDESz európai törekvései,-amelyek ha nem is lennének akkor is kikényszerítene belőle a külföld-nem engedik meg a MIÉP-el való közelebbi viszonyt.
A 2002-es választási eredmény becslésem szerint MSZP-FIDESz koalicióra fog szükségképpen vezetni, mert egy 15%-os MIÉP melett az elöbbi két párt együttes eredménye nem lesz nagyobb mint 75% (mandátumba számolva), a kisgazdák és az SZDSZ együtt nem jutnak 10 % fölé.
Ezt csak akkor leketne elkerülni, ha az SZDSZ képes lenne megujulni -nem lesz képes- és be tudná tölteni a mérleg nyelve szerepét.
Ilyen értelemben a kisgazdák nem jönnek szóba mivel ők nem a mérleg nyelve, hanem a mérleg serpenyőjében lévő jobboldali tárasúly.
Ez az eset azért lehet hasznos, mert ekkor már a FIDESz mint normális konzervativ erő jelenhet meg, lehetővé téva a maga számára az igazi elhatárolódást a szélső jobbtól.
Ezt a becslést felborithatja:
1.MSZP arculatváltása, amelynek következtében jelentősen veszthet a szavazótáborából, hiszen jjobbról nem tud nyerni szavazót, de balról sokat tud veszteni.
2.Az SZDSZ észretérése
3.A Torgyán nem vállalná a köz. elnöki szerepet.
A mostanira, ha élünk 2002-ben visszatérhetünk.
Előzmény: Wishfor (63)
HitetlenTamaska Creative Commons License 1999.07.14 0 0 67
LESIPUSKŔS
képzeld el, hiszek neked. Természetsen a magam modján:

1. Mivel az államszocializmus káderállományának nem kis része - saját képzetlensége okán - értelmiségellenes volt, ez taszithatott értelmiségieket, és láthatóan taszitott is, a szélsöjobb oldalára.

2. A Horthy korszak - de mondhatjuk, hogy az Ausztiát is magában foglaló közép és keleteurópa - az egész értelmiséget megosztó tévhite a "zsidó" és természetesen "zsidóbérenc" értelmiségnek a többieket kizáró és elnyomó szerepéröl, pedig láthatóan tovább él, olcsó lelki fogodzkodót jelentve minazoknak, akik saját karrierjüket valamilyen okból megtöretettnek itélik, és mentálhigiéniás okokból ehhez külsö ágenseket keresnek.

3. Az "értelmiségi" szó sajnos a szó alakjának azonossága miatt sokszor összetévesztödik az "értelmes" -sel.
Egyébként magának az "értelmiségi" szónak (én is használom, mea culpa)áporodott keleteuropai jellege van. Altalában nyugaton csak ilyen vonatkozásban használják.

4. Nagy reményeitek ne legyenek. Lengyel László a - ha jól emlékszem a cimére -"A rendszerváltó értelmiség tündöklése és bukása " c. könyében szépen leírta.

Előzmény: LESIPUSKÁS (64)
melnyikov Creative Commons License 1999.07.14 0 0 66
1. Még a medián felmérései, sőt a választások előtt már egy 168 órás egyébként inkorrekt cikk is elismerte, hogy beza a MIÉP (nagy)városi értelmiségi párt. Ha nem vetted vón észre, a prolikerületekben, és falun rosszul szerepelt, míg az elit budai kerületekben, vagy több vidék nagy és közepes városban erős a MIÉP. A legmagasabb szavazati arányt (orszgy-in) aűis két budapesti kerületben érte el, míg azóta az óbudai önkormányzati időközin 20%-ot. MB
Előzmény: Wishfor (65)
Wishfor Creative Commons License 1999.07.14 0 0 65
LesiPuskás!
Erre a tényre azért ráférne a bizonyítás.Még annak ismeretében is,hogy a náci háborús bűnösök a nürnbergi per alatt elvégzett tesztek szerint átlagon felüli inteligenciával rendelkeztek.(+beteg jellemmmel)
Előzmény: LESIPUSKÁS (64)
LESIPUSKÁS Creative Commons License 1999.07.13 0 0 64
T. Hitetlen Tamáska !

Biztos nem hiszed el pedig tény : a Szadesz mellett a MIÉP szavazótáborában a legnagyobb az értelmiségiek aránya ( engem nem számítva aki egymagamban ezerrel is felérek :-))))) ).

Na ennyit az értelmiséggyűlölő agresszióptenciálról (meg a te MIÉP gyűlölő agresszióptenciálodról ).

Előzmény: HitetlenTamaska (59)
Wishfor Creative Commons License 1999.07.13 0 0 63
Nem azt állítottam,hogy jelentéktelen,hanem csak annyit hogy, jellemtelen.Az az 5% csúnya és lehangoló tény,alakalmas arra,hogy egy-két viharfelhőt varázsoljon időnként az amúgy is viharos politikai égboltra. De mivel bekerült a parlamentbe,hozzá jutott egy folymatosan csordogáló anyagi forráshoz,ami csak addig létezik,amíg bent csücsül.Gyakorlatilag kormánypárt,nem kritizálhat,nem vergődhet.Viszont ha nem hisztizik, akkor a balhéra éhes szavazó tábora a következő választásokra lecsökkenhet, és megint jönnek szegényes hétköznapok.
Kényes szituáció,úgy kellene hőbörögnie,hogy a szavazóit se veszítse el és a sötét arcú törpét se haragítsa magára, mert elrugdossák a húsosfazék mellöl. Csak ebből tud megélni,könyvet eladni csak a kommunizmusban tudott,lóversenyzésből elég nehéz lenne ezt szintet produkálni.Máshoz pedig nem ért.
Előzmény: HitetlenTamaska (59)
Ságvári 32 E. Creative Commons License 1999.07.13 0 0 62
Kedves pindiy!
Örülök, mert sikerült hozzájárulnom ahhoz, hogy a lelkiismereted tiszta.:-))
Előzmény: pindiy (61)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!